Hastane Yönetimi Kapı Duvar

Hastane Yönetimi Kapı Duvar

Yayın: 22.05.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında hiçbir yetkilinin çıkıp her hangi bir açıklama yapmaması tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz ay normal ameliyatların yanı sıra özellikle sezeryanlı doğumlarda steril olmayan malzemelerin kullanıldığı iddiaları ayyuka çıkmışken, ameliyathanelerdeki yaşanan bu tür olumsuzluklar karşısında Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yetkilileri sessizliğini koruyor.

Yaklaşık 15 hastanın ameliyatında kullanılan steril olmayan malzemelerin tespitinin ardından ameliyat olan hastaların antibiyotik tedavisi gördüğü, sezeryanla doğan üç günlük bebeklere dahi anne yoluyla yoğun antibiyotik tedavisi uygulaması yapıldığı iddiaları da gündeme gelmesine rağmen yetkililerden ne bir yalanlama ne de bir açıklama gelmedi.

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yapmış olduğumuz haber sonrası haber merkezimizi arayan vatandaşlar “ Hastanede ameliyat olmaya korkuyoruz. Son günlerde ağızdan ağza dolaşan hastane ile ilgili bu iddialara hiçbir yetkilinin açıklamama yapmamasına bir anlam veremiyoruz. Demek ki, hastanede sıkıntılar yaşanmış ki, hiçbir yetkili açıklama yapmıyor/yapamıyor. Bizler, gerek Valilik, gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerekse de Hastanede yönetiminden kesinlikle bir açıklama bekliyoruz” dediler.

PARASI OLAN ÖZELE, OLMAYAN ŞEHİR DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yıllardır kangren haline dönüşen MHRS sıkıntısına çözüm bulunamazken, özellikle Endoskopi ve Kolonoskopi tahlilleri için bir yıl sonrasına verilen numaralar hasta ve hasta yakınlarını çileden çıkarmış durumda. Hastane yetkililerinin tahlil bekleyen hastaları şehir dışına yönlendirdiği ya da “paranız varsa gidin özelde çektirin” dediği iddia ediliyor.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTASENİSE MÜFETTİŞ AKINI

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle Ortopedi Ameliyatlarında kullanılan malzemelerle ilgili şikayetlerden ötürü Sağlık Bakanlığı tarafından Müfettiş gönderilmişti.

Yine Hastane çalışanları tarafından Sağlık Bakanlığına yapılan şikayetlerden ötürü Bakanlık Müfettişleri Hastanede denetimler yaptılar.

AMELİYATHANELER YOLGEÇEN HANI GİBİ

Diğer taraftan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathanelerinin adeta firma yetkilileri tarafından yol geçen hanına döndüğü, Hastane Yönetimi tarafından bu firma yetkililerine serbest giriş kartlarını kullanarak Ameliyathanelere ellerini kollarını sallayarak giriş yaptıkları şikayetleri üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından Müfettiş görevlendirildiği iddia ediliyor.

Bütün olumsuzlukların yaşandığı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ne hastane yönetiminin ne de İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin hiçbir önlem almadığı, hastanede yaşanan sorunların her geçen gün büyüyerek çoğalırken hasta ve hasta yakınları sorunlara bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

MÜFETTİŞ RAPORLARI NE KADAR ETKİLİ OLUYOR

Geçtiğimiz yıllarda yine şikayetler üzerine Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilen Müfettiş raporlarına göre; Özellikle Sağlık Bakanlığı nezdinde Hastaneler arasından Türkiye’de en kötü yönetilen ilk üç hastane arasında yer alan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün gelinen durum geçmişten pek farklı değil.

İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere Karabük’te Sağlık sektörünün durumu içler acısı. Vatandaşlar sağlık alanında yaşanan bu sıkıntıları Sağlık Bakanlığının yönetimsel olarak İl genelinde hiçbir değişikliğe gitmemesi olarak değerlendiriliyor.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.