Hastanelerde doktor açıkları gideriliyor

Hastanelerde doktor açıkları gideriliyor

Yayın: 02.09.2022 16:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük Merkez ve ilçeler olmak üzere ilimize 52 pratisyen, 5’i uzman olmak üzere toplam 57 doktor kadrosu tahsis edilecek. Kura çekimi sonrası doktorların göreve başlayacağı belirtilirken, bu atamalar ile doktor açığının giderilmesi hedefleniyor. Yapılacak bu yeni doktor atamaları ile ilimizde sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı “Karabük’e 106.Devlet Hizmet Yükümlüsü kurası için 52’si pratisyen, 5’i uzman olmak üzere toplam 57 doktor kadrosu tahsis edildi. Tahsis edilen doktorlardan 1 nükleer tıp uzmanı, 1 ortopedi uzmanı 24 pratisyen hekim Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, 12 pratisyen hekim Safranbolu Devlet Hastanesine, 7 pratisyen hekim Yenice Devlet Hastanesine, 1 aile hekim uzmanı, 2 pratisyen hekim Eflani İlçe Devlet Hastanesine, 3 pratisyen hekim Eskipazar Devlet Hastanesine, 1 sağlık sağlığı  uzmanı  Karabük Merkez Toplum Sağlı Merkezine, 1 pratisyen hekim İl Ambulans  Servisi Komuta Kontrol Merkezine, 1 pratisyen hekim Ovacık Toplum Sağlık Merkezine, 2 pratisyen hekim Safranbolu Jandarma Komanda Eğitim Merkezinde göreve başlayacaklar.. Tahsis edilen kadrolara yerleştirme işlemleri 9 Eylül’de kura ile gerçekleştirilecek. “İlimizin sağlık hizmetlerini daha da güçlendireceğine inandığımız bu kadroların açılmasında emeği geçen başta Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakanlık yetkililerimiz olmak üzere, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Valimiz Fuat Gürel ile milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’e şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi (Ergin Ertuğrul)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.