Hatay’da depremzede çocuklar, BtcTurk organizasyonunda lunaparkta eğlendi

Hatay’da depremzede çocuklar, BtcTurk organizasyonunda lunaparkta eğlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

HATAY (AA – Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde depremzede çocuklar, Kaymakamlık ve BtcTurk işbirliğinde düzenlenen etkinlikte lunaparkta eğlenme fırsatı buldu.

Kırıkhan Kaymakamlığı ve BtcTurk organizasyonunda, depremlerin ardından konteyner kentlerde kalan çocuklar için Ramazan Bayramı eğlencesi düzenlendi.

Etkinlik kapsamında bayramın ilk 2 gününde 10 bin çocuğa ücretsiz bilet dağıtıldı.

Biletle Kurtuluş Mahallesi'ne kurulan lunaparka giden çocuklar, doyasıya eğlendi.

– “Tüm paydaşlarımıza çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz”

Kaymakam Fikret Dağ, yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023'teki depremlerin çocukların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Çocuklar için sosyal aktiviteleri sürdürdüklerini anlatan Dağ, “Bu tür etkinliklerin deprem psikolojisini unutmak için ziyadesiyle faydalı olduğunu düşünüyoruz. Lunapark etkinliğinin çocuklarımıza faydalı olacağına inancımız sonsuz. BtcTurk başta olmak üzere emek ve katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

– “Bir çocuğumuzun yüzünde göreceğimiz sevinç hepimizi mutlu edecek”

BtcTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri de depremlerin ardından çocukların moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Çocukların gelişimlerinde, sosyalleşme ve eğlenmenin önemli olduğunu ifade eden Güneri, şu değerlendirmede bulundu:

“BtcTurk olarak, özellikle deprem bölgesindeki çocukların morallerini düzeltmek ve iyi ruh hallerini desteklemek için çalışmalar yürütüyoruz. Çocukların potansiyellerini yaşamalarına teşvik etmek amacıyla bu bayram yanlarında olmak istedik. Burada her bir çocuğumuzun yüzünde göreceğimiz sevinç hepimizi çok mutlu edecek. Başta Kaymakamlığımız olmak üzere bu anlamlı programda bulunmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Güneri, BtcTurk ailesi olarak kalplerinin deprem bölgesiyle attığını ve her zaman depremzedelerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

– “Burada çok eğlendik”

Sosyal Hizmet Merkezi personeli Hamdi Batuhan Öztorun da çocukları yalnız bırakmadıklarını vurgulayarak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Lunaparkta eğlenen katılımcılardan 11 yaşındaki Pınar Boy, kardeşleri ve arkadaşlarıyla geldikleri lunaparkta unutulmaz anlar yaşadıklarını belirterek, “Burada çok eğlendik, çarpışan arabalara da bindik. Kırıkhan Kaymakamlığı ve BtcTurk'e çok teşekkür ederim.” dedi.

Etkinliğe gelen 10 yaşındaki Hiranur Apal ve 11 yaşındaki Lokman Kurabi de güzel zaman geçirdiklerini anlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da keneye karşı 33 bin 314 büyükbaş hayvan ilaçlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da kene ile mücadele çalışmaları kapsamında 33 bin 314 büyükbaş hayvanın ilaçlandığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) neden olan keneye karşı çalışmaların Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Büyükbaş hayvanların, muhtarlıkların ve bazı çiftçilerin de desteği sağlanarak, riskli yerler başta olmak üzere ücretsiz olarak ilaçlandığını aktaran Angın, çevre kirliliğine yol açması ve doğada faydalı canlılara da zarar verebilmesi nedeniyle mera ve benzeri açık alanların ilaçlanmasının önerilmediğini vurguladı.

Angın, çiftlik hayvanlarında yapılan bu ilaçlı mücadele çalışmalarının temel amacının kenelerin biyolojik üreme zincirini kırarak popülasyonunu mümkün olduğunca azaltmak olduğunun altını çizerek, “Doğada çok geniş alanlarda bulunan, larva, nimf ve ergin evreleri, beslenmek için tavşan, kirpi ve yerden beslenen kuşlar gibi yabani hayvanlar ile evcil hayvanları tercih eden ve hızlı üreyebilen kenelerin herhangi bir mücadele yöntemiyle tamamen yok edilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Sıcak mevsimlerde insanlara kene tutunması vakalarının artması nedeniyle kenelerin bulunabileceği alanlara gidildiğinde dikkatli olunması gerektiğine dikkati çeken Angın, en etkili korunma yönteminin kişisel korunma tedbirleri olduğunu belirtti.

Kırsal ve ormanlık alanlardan dönüşte vücutta kene yönünden mutlaka kontrol yapılması gerektiğine işaret eden Angın, kene tespiti durumunda sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini kaydetti.

Angın, çiftçilerin, yaz mevsiminde tarlada çalışma saati olarak, kenelerin hareketsiz veya en az hareketli oldukları, sıcaklığın 15 derecenin altında olduğu zaman dilimleri olan sabah 05.00-10.00 arası ve akşam 17.00-20.00 saatleri arasını tercih etmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Muhammet Angın, ilaçlama çalışmalarının İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince 4-6 haftalık periyotlarla devam edileceğini sözlerine ekledi.