Havza’da “Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli düzenlendi

Havza’da “Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.05.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza'da, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında “Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli düzenlendi.

Havza Halk Eğitimi Merkezi salonunda Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve başkanlığını Hafize Nida Sarıoğlu’nun yaptığı panelde, panelist öğrenciler Mustafa Kutlu’nun hayatı, eserleri, düşünce dünyası gibi konularda sunum yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ, Havza'da Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi'nin ilk etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu proje, düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etki ve katkıları olan yazarlarımızın bütün eserlerinin ve hakkında yazılanların okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması temeline dayalı bir faaliyet yürütmeyi hedeflemekte. Öğrencilerimizin başarılı olmaları için çok okumaları ve okuduklarını anlamaları gerekli. Bunun için bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Murat İkiz ile Ertuğ, panelde görev alan öğretmen ve öğrencilere belgelerini verdi.

Programın ardından yazdığı “Küçük Şeker Macerası” isimli hikaye kitabı yayımlanan Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Karaçoban'a Kaymakam Mustafa Ayvat tarafından plaket verildi.

Ayvat, 15 yaşındaki Karaçoban'ı tebrik ederek, “Bu yaşta yazdığı kitabın yayınlanması, kızımızın ilerleyen dönemde daha güzel eserlere imza atacağının göstergesi. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Karaçoban ise kitabının yayınlanmasından ötürü mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu süreçte her zaman yanımda ve destekçim olan aileme teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra da yazmaya devam edeceğim.” diye konuştu.

Ayvat, İkiz ve Ertuğ'a imzalı kitabını hediye eden Karaçoban, düzenlediği imza gününde de arkadaşları için kitaplarını imzaladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adalet Bakanı Tunç, Kurban Bayramı namazını Bartın’da eda etti:

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 20:52
Paylaş:
A+ A-

BARTIN (AA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugün 'insan hakları' diye bas bas bağıran, 'çocuk ve kadın' hakları diyen uluslararası kuruluşların, Filistin ve Gazze söz konusu olduğunda nasıl çifte standart içerisinde olduklarını maalesef hep beraber üzülerek görüyoruz.” dedi.

Tunç, Kurban Bayramı namazını Bartın'daki Şadırvan Camisi'nde kıldı. Namazın ardından cemaatle bayramlaşan Tunç, basın mensuplarına çikolata ikram etti.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tunç, hayırlara vesile olmasını niyaz ederek Türk milletinin ve İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Bakan Tunç, bayramda da çalışan başta sağlık personeli, sınır boylarındaki askerler ve güvenlik güçleri ile kamu personeli ve özel sektörde çalışanlara kolaylıklar diledi, şehit ailelerinin ve gazilerin bayramını kutladı.

Bayramların, kardeşliğin, dayanışmanın doruk noktasına çıktığı, paylaşmanın arttığı günler olduğunu belirten Tunç, Kurban Bayramı'nın barışa ve huzura vesile olmasını temenni etti.

Gazze ve Filistin'den dolayı buruk bayram geçirdiklerini dile getiren Tunç, “9 aydan bu yana devam eden katliam söz konusu. 37 binden fazla Filistinli şehit edildi. İsrailli saldırganlar maalesef 16 binden fazla çocuğu katlettiler. 10 binden fazla kadın katledildi. Maalesef bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Çocuk, kadın katilleri maalesef durdurulamadı. Mülteci kampları, ibadethaneler, cami ve kilise ayrım yapılmadan bombalandı. Hastaneler bombalandı ve dünyanın gözü önünde soykırım işlenmeye devam ediliyor.” diye konuştu.

Tunç, insanlığı temsil eden, bu tür sorunları çözmek için görevli olan uluslararası kuruluşların etkisiz kaldığını 9 aydan bu yana tüm çıplaklığıyla gördüklerine dikkati çekti.

Bakan Tunç, Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği için İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanında dava açıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“İsrail yargılanmaya başlandı. İsrail'in aleyhinde Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği için tedbir kararları verildi. Maalesef tedbir kararları uygulanamadı. İsrail'in bu saldırıları durdurması noktasında mahkeme kararı var ortada ama bu mahkeme kararı maalesef icra edilemiyor. Bu anlamda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin de etkisiz kaldığını görüyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi, başsavcısı soruşturma başlattı. Bu soruşturma çerçevesinde İsrailli yöneticiler hakkında yakalama kararı talep etti. Maalesef bunun da icra kabiliyetinin olmadığını hep beraber üzülerek görüyoruz.”

– “Bu bayram Müslümanların hüzün duyduğu son bayram olsun”

Uluslararası sistemin, insanlığın sorunlarına çare olamadığının Filistin ve Gazze'deki katliamlarda da net şekilde görüldüğünü vurgulayan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Dünya 5'ten büyük” diyerek, uluslararası sistemin ve kuruluşların, insanlığın sorunlarına çare olması gerektiğini, çare olamıyorsa burada problem olduğunu ve uluslararası sistemin revizyona tabi tutulması gerektiğini başta BM kürsüsü olmak üzere her platformda söylediğini, İtalya'daki G7 Zirvesi'nde de Gazze ve Filistin'de akan kanın durdurulması için liderlerle görüşmeler yaptığını ifade etti.

Tunç, 9 aydan bu yana da Türkiye'nin Gazze'de akan kanın durdurulması için mücadelesini en güçlü şekilde sürdürdüğünü, Filistinlilere insani yardım konusunda desteğini hiçbir zaman esirgemediğini dile getirdi.

Dünyada insan haklarını savunmaya devam edeceklerinin altını çizen Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün 'insan hakları' diye bas bas bağıran, 'çocuk ve kadın hakları' diyen uluslararası kuruluşların, Filistin ve Gazze söz konusu olduğunda nasıl çifte standart içerisinde olduklarını maalesef hep beraber üzülerek görüyoruz. Türkiye olarak insan haklarını, dünyada hakkı, hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bunu güçlü şekilde devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız. Temennimiz bir an önce oradaki akan kanın durması, çocuk katillerinin bir an önce yargı huzurunda hesap vermesi ve cezalandırılması. Önünde sonunda bu gerçekleşecek. Bu bayram İslam aleminin, Müslümanların sıkıntı çektiği, hüzün duyduğu son bayram olsun. Bütün temennimiz bu. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında, onların destekçisi olmaya devam edeceğiz.”