Hepsiburada, depremin birinci yılında bölgeye desteğini büyüterek sürdürüyor

Hepsiburada, depremin birinci yılında bölgeye desteğini büyüterek sürdürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.02.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Hepsiburada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir ve kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında bölgeye verdiği desteği büyüterek devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, “Her Sipariş Bir Destek” kampanyası kapsamında, özel bir sayfa oluşturarak, bölgedeki KOBİ'ler, esnaf ve aile işletmeleri ile girişimci kadınlar ve kadın kooperatiflerine destek sağlıyor.

Depremin ardından hayata geçirilen proje yaklaşık bir yıldır devam ederken, 11 Şubat'a kadar sürecek kampanya sayesinde müşteriler alışverişleriyle bölgedeki satıcılara ve ekonomik toparlanmaya katkıda bulunuyor.

Bölgedeki çocuk ve gençlere yıl boyu sağlanan eğitim ve sosyal destekler de depremin yıl dönümünde artarak devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen “Her Sipariş Bir Hediyeye Dönüşüyor” projesiyle Hepsiburada, müşterilerinin de katkısıyla on binlerce çocuğu oyuncak ve kitapla sevindirecek. 6 Şubat'ta Hepsiburada üzerinden verilen her bir sipariş tutara bakılmaksızın bir oyuncak veya kitaba dönüşerek bölgedeki çocuklara armağan edilecek.

– 2 bin 800'den fazla yeni işletme, Hepsiburada ile e-ticarete adım attı

Hepsiburada'nın “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında bölgedeki KOBİ ve esnafın platform üzerinden ticaret hacmi 11 ay içinde 3,5 milyar lirayı aştı.

Programın başladığı günden itibaren yaklaşık 2 bin 800'den fazla yeni işletme, Hepsiburada ile e-ticarete adım attı. Ayrıca, programla girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler verilirken, 3 bin 300 girişimci kadın ile kadın kooperatifinin ticaret hacmi 30 Ocak itibarıyla 272 milyon liraya ulaştı.

Hepsiburada satıcılarının ürünlerini daha fazla öne çıkararak siparişlerini artırmaya olanak sağlayan HepsiAD ise deprem bölgesindeki Hepsiburada satıcılarına ek fayda olarak, yapılacak yüklemelere iki kat fazla bakiye desteği sağlıyor.

– Bölgede, 2 e-Ticaret İhtisas Merkezi açıldı

Hepsiburada, bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt vermesi amacıyla depremin ardından e-Ticaret İhtisas Merkezini hayata geçirdi.

İlk ikisi Adana ve Hatay'da açılan merkezler, bölgedeki satıcılara lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim konularında destek sağlamaya devam ediyor. Program kapsamında üçüncü merkezin kurulum çalışmaları da devam ediyor.

Şirket, deprem bölgesinde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. “Bir Gülüş Yeter” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle bölgede 4 binden fazla, toplamda ise 35 bin çocuğa ulaşıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, “Yarınlara Söz” programıyla deprem bölgesindeki gençlere Hepsiburada tarafından eğitim desteği sağlandı.

Hepsiburada, Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü Programı ile bölgedeki 16 binden fazla KOBİ ve esnafı teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkanlarıyla desteklerken, iki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye'ye ve dünyaya toplam 10 milyar liralık satış hacmi yaratmayı hedefliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomotiv ihracatı haziranda 2,6 milyar dolar oldu

Yayın: 07.07.2024 13:35
Paylaş:
A+ A-

Otomotiv sektörü temsilcileri geçen ay 2,6 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan açıklamaya göre, yüzde 12 azalarak 2,6 milyar dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı payın ise yüzde 14,1 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Otomotiv sektörünün alt ürün gruplarından tedarik endüstrisi ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar, binek otomobil dış satımı 942 milyon dolar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı 394 milyon dolar, otobüs-minibüs-midibüs ihracatı 177 milyon dolar, çekiciler ihracatı ise 30 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Tedarik endüstrisinde en fazla ihracat Almanya’ya, binek otomobillerde Fransa’ya, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda Birleşik Krallık’a, otobüs-minibüs-midibüs ürün grubunda ise Fransa’ya yapıldı.

En büyük pazar Birleşik Krallık’a 322 milyonluk ihracat

Haziranda 322 milyon dolarlık ihracat yapılan Birleşik Krallık, en fazla dış satım kaydedilen ülke konumunu korudu.

Almanya 319 milyon dolarla ikinci büyük pazar oldu, üçüncü Fransa’da ise 315 milyon dolarlık ihracata imza atıldı.

Ülke grubunda yüzde 70 pay ile ilk sırada yer alan Avrupa Birliği ülkelerine dış satım, geçen yılın haziran ayına göre yüzde 12 azalışla 1 milyar 787 milyon dolar oldu.

Diğer Avrupa ülkeleri yüzde 14 payla ülke grupları arasında ikinci sırada yer alırken, bu ülke grubuna yönelik ihracat 14 arttı. Afrika ülkelerine yüzde 28 ihracat düşüşü yaşandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen ay uzun bayram tatilinin de etkisiyle tüm mal gruplarında ihracat azalırken, Birleşik Krallık’a yüzde 20, İspanya’ya yüzde 7, Romanya’ya yüzde 23, Birleşik Devletler’e ise yüzde 3 artış kaydettik. Yılın ilk altı aylık döneminde ise ihracatımız yüzde 2,3 artışla 17,7 milyar dolara yükseldi.

Haziran ayında uzun bayram tatilinin de olumsuz etkisiyle tüm mal gruplarında ihracat azalırken, önemli pazarlarımızdan Birleşik Krallık’a yüzde 20, İspanya’ya yüzde 7, Romanya’ya ise yüzde 23 artış kaydettik. Bu yılın ocak-haziran döneminde ise ihracatımız yüzde 2,3 artarak 17 milyar 701 milyon dolara yükseldi.”