Her Telden (08.Nisan.2015)

Her Telden (08.Nisan.2015)

Yayın: 08.04.2015 08:37
Paylaş:
A+ A-

BİZ BU YAZIYI YAZARKEN,HENÜZ AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ DEĞİLDİ VE OLASI GELİŞMELER..
Biz bu satırları yazarken,AK Parti ve MHP Milletvekili Adayları henüz belli değildi,CHP ise Milletvekili Adaylarını öğle saatlerinde açıkladı zaten HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM ile belirlendiği için Karabük Adayları biliniyordu.
ŞİMDİ SİZE BİR KONUYU ÇITLATALIM.
Siz esas gelişmeleri YARINDAN İTİBAREN bekleyin ve MİLLETVEKİLİ ADAYI gösterilmeyenlerin tepkilerini birlikte göreceğiz,birlikte bunlara tanık olacağız mutlaka.
PARTİ BÜNYELERİNDE RAHATSIZLIKLAR BAŞLAR..
KESİNLİKLE PARTİ BÜNYELERİNDE RAHATSIZLIKLAR BAŞLAR,bunu AK Parti için söylemek mümkün,bunu MHP İçin söylemek mümkün,bunu CHP için bile söylemek mümkün.
Milletvekili Aday/Adayları vardı ve bunların mutlaka arkalarında belirli KİTLELERDE VARDI,işti MİLLETVEKİLİ ADAYI gösterilmeyen bu Aday/Adayları ve arkalarında ki Kitle,mutlaka bir suçluya yöneleceklerdir.
Suçluyu genellikle TEŞKİLATLARDA arayacaklardır.
Neyse ;PARTİLERİN İÇİNDE SANCILI BİR DÖNEM BAŞLAR..
İnşallah bu dönemler uzun sürmez,ama tahminimiz uzun süreceğidir..
Hani derler ya “SENDE EVLAT- BEN DE KUYRUK ACISI VAR..” diye
Biraz o hesabı andırır bu işler..
Siz BUGÜNDEN SONRASINA BAKIN iyi mi..?

TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNVAY ÖZCAN “ GEREKLİ BAŞVURUYU YAPTIK…”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ile bir süre sohbet ettik,çok önemli gelişmelere imza attıklarını anlattı.
“KISA SÜRE İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATTIK..” diyerek,ESKİPAZAR/İSMETPAŞA Bölgesi’nde ki ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için dün RESMİ BAŞVURUYU YAPTIKLARINI söyledi.
4 Milyon 600 bin metrekare bir alan için başvuru yaptıklarına dikkat çeken Sayın TUNCAY ÖZCAN “BU BİRİNCİ ETAP İNŞAAT ALANI OLARAK BAŞVURULAN YER.SÜREÇ İÇİNDE TOPLAM 22 MİLYON METREKARE ÜZERİNE BÖLGE OTURTULACAK..” dedi.
Birinci etap OSB için başvuru yapılırken,YATIRIMCILARDAN TALEPLER TOPLANMIŞ ve Sayın TUNCAY ÖZCAN “METAL VE MAKİNE İŞKOLLARINDA 2 MİLYON METREKARE YER İÇİN TALEP ALDIK..” bilgilerini verdi.
Yani bu İKİ MİLYON Metrekare alan üzerine YATIRIM YAPACAK YATIRIMCILARI BULMUŞLAR ve her yatırımcı ne kadar yer gerekiyorsa o kadar YER TAHSİSİ istemişler.
Organize Sanayi Bölgesi BİRİNCİ ETABI henüz gerçekleşmeden YARISI SATILMIŞ anlayacağınız ve Sayın TUNCAY ÖZCAN bunun için ciddi bir çalışma yapmış bulunuyor.
METAL ve MAKİNE ağırlıklı bir ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olunca,peşinden buraya yatırım yapacak firmalara çok ciddi TEŞVİK ve DEVLET DESTEĞİ DE gelecek elbet.
Sayın TUNCAY ÖZCAN bu konularda bilgiler verdi.

TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN “MEVCUT ORGANİZE SANAYİ’Nİ REHABİLİTE EDECEĞİZ..”
Karabük Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN çok önemli tespitlerde bulundu ve bu tespitlerine önemli analizler yaptı.
“MEVCUT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ GECEKONDU GÖRÜNÜMÜNDEN ÇIKARTACAK,BİR DİZİ REHABİLİTASYON ÇALIŞMASI YAPMAMIZ GEREKİYOR..” dedi.
Sanayi Bölgesi’nin hemen alt kısmında KARABÜK-ANKARA Karayolu’na yakın bir yerde 10 dönüm genişliğinde bir arazileri varmış ve buraya ÇOK AMAÇLI BİR BİNA yapmayı düşündüklerine değindi..
Toplam 6.5 milyon lira bir harcama gerekiyormuş ve bunun 4 milyon liralık bölümünü BAKKA Kredisi olarak kullanıp yapacaklarmış,ÇOK AMAÇLI BİR BİNA olacak diyor Sayın ÖZCAN.
Toplantı salonları,Sanayi Yangınlarına müdahale edebilecek bir İTFAİYE TEŞKİLATI,yine olası KAZALARA KARŞI tam donanımlı birkaç AMBÜLANS,OSB MÜDÜRÜ,YÖNETİCİ Bölümü gibi geniş kapsamlı bir bina yapımını düşündüklerini anlattı Sayın ÖZCAN.
“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜ,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE OLMALI.İDARECİ KADRO ORADA OLMALI..” gibi yaklaşımlar getirdi..
Ayrıca bir CAMİ Yapım için DERNEK KURULMUŞ..

TEMEL AMACI “CAN KURTARMAK OLAN..”,BUNUN İÇİN EĞİTİM ALMIŞ,HİPOKRAT YEMİNİ ETMİŞ HEKİME SALDIRMAK..
Temel amacı insan canı kurtarmak olan,insanların çektiği acıyı dindirmek olan,insanları sağlığına kavuşturmak olan ve bunun için gerekli eğitimi almış olan HEKİMLERE SALDIRMAK ne demek Allahaşkına.
ÖNCELİKLE İNSANIN/İNSANA SALDIRMASI NE DEMEK.
İNSANIN/İNSANA KÖTÜLÜK ETMESİ NE DEMEK..?
En önemlisi de İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞMA YEMİNİ ETMİŞ olan,HİPOKRAT YEMİNİ etmiş olan HEKİMLERE SALDIRMAK ne demek..
BUNU KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL..
Uzman Hekim Sayın ŞENOL KADİR KÖSTEKÇİ isminde ki bir HEKİM hiç görevi olmadığı halde,sırf iyilik olsun diye,sırf ettiği HİPOKRAT YEMİNİNE uygun davrandı diye BIÇAKLANMIŞ..
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU..
Komşusu kalp krizi geçirdi diyerek,eşi ile birlikte,kalp krizi geçiren kişi ile yakından ilgilenen ve yazdığımız gibi ettiği HİPOKRAT YEMİNİ paralelinde tavır alan Uzman Hekim Sayın ŞENOL KADİR KÖSTEKÇİ bunun karşılığını bıçaklanarak almış.
BÖYLE BİR TAVRIN/TARZIN İZAH EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL.
Bunu insanlıkla,bunu kadirbilirlik ile,bunu ne ile izah edebilirsiniz ki..?
Bir HEKİME SALDIRMAK ne demek Allahaşkına..?

TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN “FİLYOS LİMANI GÜNDEMİMİZDE..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN büyük bir ihtimal Perşembe günü FİLYOS LİMANI ile ilgili çok ciddi bir görüşme yapabileceklerini söylüyor.
ANKARA’DA BİR TOPLANTI VARMIŞ.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA katılacağı bu toplantı TOBB Genel Başkanı Sayın RİFAT HİSARCIKLIOĞLU tarafından düzenleniyormuş sanırız.
Sayın TUNCAY ÖZCAN bu yatırımın hem Ülkemiz,hem diğer Ülkeler açısından önemine değiniyor ve “BİZ FİLYOS LİMANI İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADIĞINDA,ÜST YAPININ SAHİBİ DE BELLİ OLSUN İSTİYORUZ..” diyor.
Alt yapı çalışmaları sürdürülürken,ESAS LİMAN KISMINI KİMİN YAPACAĞI DA İHALE EDİLSİN,İŞ SAHİBİNİ BULSUN istediklerini söylüyor ve zaman kazanılması gerektiğini belirtiyor.
FİLYOS LİMANI GÜNDEMİMİZDE diyor Sayın ÖZCAN.
Kamu İhale Kurumu bakalım nasıl karar verecek.
Veya AB HİBE KREDİSİ denilen konu nasıl aşılacak..

7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ,ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇECEK VE HİÇBİR SİYASİ PARTİ “BİZ ALIRIZ..” NOKTASINDA DEĞİL..

7 HAZİRAN Genel Seçimleri,Karabük özelinde ÇOK AMA ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇMEYE ADAY ve hiçbir Siyasi Parti rahat/rahat “BU SEÇİMLERİ BİZ ALIRIZ,SİLER SÜPÜRÜRÜZ..” noktasında değil.

İLK GÖRÜNTÜ BU.

AK Parti Sayın OSMAN KAHVECİ ve Sayın SEDAT NAMAL ile seçmen karşısına çıkarken,MHP Sayın DURMUŞ YALÇIN ve Sayın AYHAN AKBAŞ isimleri ile seçmen karşısına çıkıyor.

CHP DAHA ÖNCESİNDE ÖNSEÇİM İLE ADAYLARINI BELİRLEMİŞTİ ve bu durumda,ortaya çok enteresan bir tablo çıkıyor,o nedenle hiçbir Siyasi Parti “BU SEÇİMİ SİLER SÜPÜRÜRÜZ..” demek lüksüne sahip değil.

SEÇİM KAMPANYASINI İYİ GÖTÜREN KAZANACAK.

Orta yere öyle bir tablo çıktı.

MHP İçinde Sayın DURSUN ALTIPARMAK olayı,AK Parti içinde Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL noktası seçmen üzerinde de çok derin bir hayal kırıklığı yarattı demek hiçbir abartı taşımaz.

Bu arada SP-BBP İttifakı nasıl bir liste yaptı.

HDP Karabük dışından,KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI gösterdi ve bu Parti 81 İlde de Seçimlere giriyor,Milletvekili Adayı gösterdiler her yerde.

Başka yerleri bilmemiz oldukça zor.

Ancak,Karabük’te BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANACAĞI besbelli.

Büyük bir çekişme,mücadele yaşanacak görünüyor..

KARABÜK’TE EN BÜYÜK SÜRPRİZİ MHP YAPTI ; “İKİ ESKİPAZAR KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ ADAYINI..” SEÇMENE SUNDU

Karabük’te en büyük sürprizi MHP yaptı ve Sayın DURMUŞ YALÇIN ile Sayın AYHAN AKBAŞ isimleri ile seçmene gitmek kararını aldı ,bu gerçekten büyük bir sürpriz olarak görülmeli.

HER İKİ ADAY DA ESKİPAZAR KÖKENLİ.

Sayın DURMUŞ YALÇIN ve Sayın AYHAN AKBAŞ Eskipazar kökenli isimler,MHP neden böyle bir yola gitti acaba,ESKİPAZAR kökenli SEÇMENİ ÇOK ÖNEMSEDİĞİ için olsa gerektir.

Yine ESKİPAZAR KÖKENLİ seçmene hitap edecek Sayın SEDAT NAMAL var ve 7 HAZİRAN Genel Seçiminde bu üç ismin hangisi daha fazla seçmene hitap edebilir sizce.

Bu seçmen kitlesi daha ziyade AK Parti yönünde oy kullanır.

Ancak bu kez değişebilir mi..?

7 Haziran Genel Seçimleri,Karabük özelinde çok çekişmeli geçmeye aday,hiçbir Siyasi Parti “BİZ BU SEÇİMİ SİLER SÜPÜRÜR ALIRIZ.” Gibi bir şey söylemek lüksüne sahip değil.

GENEL SEÇİMLER BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLACAK..

Açıklanan Milletvekili Listeleri bunu gösteriyor..

Tabii “LİSTELERDE DEĞİŞME OLMAZSA..!!” olursa o başka..!!

SİYASİ PARTİLERİN İÇİNDE BELİREN “KÜSKÜNLER GRUPLARI NERELERE OY VEREBİLİR ACABA..?” ÇOK KÜSKÜN VAR..

Siyasi Partilerin içinde,HATTA YÖNETİM KADROLARINDA çok önemli sayıda KÜSKÜNLER GRUBU oluştu ve bu KÜSKÜNLERİN nereye oy vereceğini kestirmek oldukça güç.

ÇOK ÖNEMLİ BİR KÜSKÜNLER GRUBU OLUŞTU.

Dün YAYALAŞTIRILMIŞ Yoldan Büromuza doğru geliyoruz,MİLLETVEKİLİ ADAY LISTELERİ henüz belli olmuştu,BİR SİYASİ Parti içinde,YÖNETİM kademelerinde bulunmuş 4-5 kardeşimiz AYAKÜZERİ SOHBET ediyorlardı.

Bizi görünce “LİSTELERİ NASIL KARŞILADIN..” diye sordular “PARTİLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN..” diyerek renk vermek istemedik.

İçlerinden bir kardeşimiz “HİÇ DEĞİLSE BİZE EN YAKIN İSİMLER HANGİ PARTİDE ONU SÖYLEDE OY VERELİM ABİ..” diye takıldı,bizde “PARTİNİZ ASLAN GİBİ İKİ İSİM ÇIKARTMIŞ ONLARA VERİRSİNİZ..” diye cevap verdik.

“ABİ BU LİSTEYE Mİ OY VERECEĞİM..?” dedi.

“DİĞERLERİ DE O GÖRÜŞÜ ONAYLADILAR..”

Az ileride bir başka küçük grup ile karşılaştık,O GRUPTA ÇIKAN ADAYLARINDAN HOŞNUT DEĞİLDİ ve dikkat ettiğinizde KÜSKÜN olarak çok ciddi bir grup var,bunu görüyorsunuz.

ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR GENEL SEÇİM YAŞAYACAĞIZ..

Bu şimdiden belli oluyor..

“BU İSİM YAPTIRILAN KAMUOYU ANKETLERİNDEN ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYORDU,NASIL ADAY OLDU..”YOLUNDA SÖZLER..

Bir Siyasi Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ile görüştük dün akşamüzeri,etkili bir konumu olan İl Yönetim Kurulu Üyesi kardeşimiz “ABİ BU İSİM PARTİNİN YAPTIRDIĞI ANKETLERDE HİÇ ÇIKMIYORDU VEYA ÇOK AZ ÇIKIYORDU.BAKTIK LİSTEYE KOYMUŞLAR..” dedi.

“PARTİ KAÇ KEZ KAMUOYU ANKETE YAPTIRDI..” dedi.

“BU İSİM KAMUOYU ANKETLERİNDE YÜZDE 3-5 GİBİ ÇIKIYORDU VEYA HİÇ ÇIKMIYORDU.BAKTIK MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ OLMUŞ..” şeklinde üstüne basa/basa bilgiler verdi.

“DEMEK GENEL MERKEZ NEZDİNDE İYİ ÇALIŞMA YAPMIŞ..” dedik “İYİ DE,GENEL MERKEZ GELİP 7 HAZİRAN SEÇİMLERİ İÇİN BU ARKADAŞA ŞİRİNLİK MUSKASI MI TAKACAK.ŞİRİNLİK MUSKASIYLA MI SEÇMENE SEVDİRECEK..” falan dedi.

“ŞİRİNLİK MUSKASI LAFINA ÇOK GÜLDÜK..” ikimizde..

Bir başka kardeşimizse Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ işaret ederek “BÜYÜK SİYASETÇİ,EMEKLİLER KONGRESİ’NDE İŞARET ETTİĞİ İSİMLER AK PARTİ LİSTESİ,GENEL MERKEZDE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR MHP LİSTESİ OLARAK KARŞIMIZA ÇIKTI..” dedi.

“CHP İÇİNDE NE OLDU..?” diye sorduk..

“ORADA KİMSENİN GÜCÜ ÜYEYİ ORGANİZE ETMEYE YETMEZDİ..” dedi ve eğer HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM olmasaydı orayı da organize ederdi falan gibi şaka yaptı..

Demek anket,Kamuoyu çalışması falan havagazı petrol diyerek ayrıldı.

13 kişi görüş bildirdi

  1. AKP NE VERDİ

    AKP ESKİPAZARA NE VERDİDE ESKİPAZARLILAR AKP YE OY VERSİN.ARTIK ÖYLE HAMHUM ŞARALOP OY ALMA DEVRİ GEÇTİ.ESKİPAZARLI KİME OY VERİCENİ İYİ BİLİR.KİMSE ESKİPAZAR OYUNU CEBİNDE GÖRMESİN

  2. eskipazdan mhp çıkar

    ben bir eskipazarlı olarak oyumu MHP ye vereceğim.mhp bu sefer Eskipazar ve eskipazarlılardan alacağı oyla akp ye yıkımı yaşatacaktır.iki eskipazarlıyı aday gösteren MHP ye teşekkür ederim,ikisinden biri mutlaka çıkmalıdır.eskipazara akp den daha çok sahip çıkacaklarına eminim.çok kaliteli iki adayı var MHP nin değerlendirmeliyiz

  3. ışci

    nasıl sözleşme bu yenılerınkı bıttı eskı ıscıye yok hala ey sendıkacılar uyuyomusunuz yoksa yokmu sayılıyonuz

  4. YEŞİL YENİCE

    bir YENİCE li ve MHP li olarak DURSUN ALTIPARMAK ın MHP den aday olmasını çok bekledim ama olmadı.Dursun Altıparmağın aday olmadığı yerde bende iki YENİCELİYİ ADAY Gösteren CHP ye oyumu vereceğim.YENİCELİLER olarak YENİCELİ ADAYLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ.Yenicenin oyunu kimse küçümsemesin Erol KARANI kim milletvekili yapmıştı.Şimdi AKAYLARDAN birisini millet vekili yapmak YENİCENİN ve YENİCELİLERİN görevidir.Yüzüne bakılmayan kenara itilmiş hizmet alamayan YENİCE AKAYLARDAN en az bir tanesini Milletvekili yaparak hak ettiği değere kavuşacak ve el üstünde tutulacaktır.HAYDİ YENİCE ARTIK BİRLİK ZAMANI,YENİCELİ BİR MİLLETVEKİLİNE ÇOK AZ KALDI.Safranbolu Ovacık Eskipazar ve Merkezin de desteği AKAYLARDAN yana iken bu fırsatı değerlendirelim.

  5. TAŞ MEKTEP ÜLKÜCÜSÜ

    ZİNDANLARDA YATAN İŞKENCE GÖREN BİZ KAYMAK YİYEN BAŞKASI.BEN MHP NİN YAŞAR KILIÇ ABİYİ DEYERLENDİRMESİNİ BEKLEDİM OLMADI.O ZAMAN MHP KUSURA BAKMASIN BENDEN OY MOY ALAMAZ.İNADINA CHP Lİ ADAYA OY VERİCEM.TANIMAM GÖRMEM.CHP ÇİZGİSİNİDE BEYENMEM İNADINA CHP YE VERİCEM.BENİM GİBİ ÇOK KİŞİ İNADINA CHP YE VERİCEK.
    ONLAR MAHALLİ SEÇİMDE GİTTİLER ADAM GİBİ MHP YE OY VERDİLER.BEN NEDEN MHP Lİ ÜLKÜCÜ BİR İNSAN OLARAK CHP ADAYINA OY VERMİYEYİM.CEVDET AKAY İSMİNİ BİRAZ SORUŞTURDUM DÜZGÜN İNSANDIR ÖĞRENCİLERE BURS FALAN VERİRMİŞ HİÇ KİMSEYEDE BURS VERİRKEN ANANIN BABANIN PARTİSİ NEDİR DİYE SORMAMIŞ.
    İNADINA CHP YE OY VERİCEM.YAŞAR KILIÇ GİBİ BU DAVANIN SEMBOLÜNE LİSTESİNDE YER VERMEYEN DAVASIN YÜZLERCE BİNLERCE DEFA KIRILMIŞ İNSANLARI TERCİH EDEN MHP KUSURUMA BAKMASIN

  6. AKP 1 CHP 1

    KARABÜKTE AKP 1, CHP 1 ,MİLLETVEKİLİ ÇIKARIR GERİSİ BOŞUNA ÇIRPINMASIN.AKP VE CHP ARASINDA GEÇECEK BİR SEÇİM OLUR.BU ADAYLARLA MHP 20 BİN OY ALAMAZ.MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ENAZ 40 BİN OY GEREKLİDİR.KİMSE RAFET VERGİLİNİN ALDIĞI OYLA KIYASLAMASIN RAFET VERGİLİNİN OYLARININ İÇİNDE EN AZ 15 BİN CHP OYU VAR VE BAZI CEMAAT VE AKPLİLERİN BİLE OYLARI VAR.AKP NİN 1 MİLLETVEKİLİ GARANTİ , CHP 1 MİLLETVEKİLİNE ÇOK YAKIN.GERÇEK BUDUR.SEÇMEN SANDIĞA GİTMELİ MHP LİLERDE OY KULLANIRKEN ELİNİ VİCDANINA KOYMALIDIR.

  7. KBÜ

    Rektör Hocanın aday yapılmamasını şaşkınlık ve hayretle izliyorum.Karabükün kalkınmasında KBÜ nün bu kadar büyümesinde sonsuz emekleri olan birisine bu vefasızlığın yapılmasını kabul etmiyoruz.Rektör Hoca Burhanettin Uysalın olmadığı yerde AKP ye oy yok..Kimseyi küçümsemiyorum ama daha bilgili ve eğitimli kişiler aday olmalıdır.Mesela bir kantinci Dekan Rektör olabilir mi.Bunun gibi birşey

  8. AKP li GENÇ

    AKP de ÖMER AYAR 1. sıra adaylığını hak ederken listeye bile giremedi.Bu nasıl bir vicdandır nasıl bir tercihtir.ne Ömer Ayar var nede Rektör hoca var.bu liste sandığa gömülür.Bu partinin en zor günlerde bile çilesini çeken Ömer Ayarı yok sayamazlar.

  9. emekli işçi

    sevgili işçi kardeşler siz sözleşmeden ne bekliyorsunuz ki.sözleşmenin ilk oturumu mutullahın haddanesinin daracık yazahanesinde yapıldı.işverenin ayağına giderek yapılan oturum ve sözleşmeden ne çıkacağını sanıyorsunuz.rahmetli metin türker böyle bir oturum yaparmıydı şimdi yaşasa ne söylerdi bu sendikacılara.erceppp sen saçlarını uzatıp taramaya devam et.düz dara yar düzdara, yar zülüfün düz dara

  10. BU VEFASIZLIK AK PARTİYE YAKIŞMADI

    DAHA ÖNCE 2 İL BAŞKANINI MİLLETVEKİLİ YAPAN AK PARTİYE BU KADAR VEFASIZ OLMAK YAKIŞMADI.PARTİDEN NOTER KANALIYLA İSTİFA ETMİŞ OLAN BİR İNSAN MİLLETVEKİLİ ADAYI YAPILDI.KURULDUĞUNDAN BU YANA ÇİLESİNİ ÇEKEN ÖMER AYAR LİSTEYE ALINMADI.SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN BUNUN SEBEBİNİ BİRGÜN OLUR AÇIKLAR HERHALDE.ÖMER AYAR LİSTEDE YOK PROF.DR.BURHANETTİN UYSAL LİSTEDE YOK.BU LİSTE GENEL SEÇİMDE ÇOK SIKINTI ÇEKECEKTİR.KADİRŞİNASLIĞIN OLMADIĞI YERDE VATANDAŞ NEDEN OY VERSİNKİ

  11. EMEKÇİ

    DEĞERLİ GENEL MÜDÜRÜMÜZ UĞUR BEY
    SİZDEN ÖZELLİKLE HADDEHANE YATIRIMLARI VE HADDEHANE ÜRETİMİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİNİZİ BEKLİYORUZ.
    BU YATIRIMLARDA BAŞARI ORANI NEDİR?
    ÜRETİM DEĞERLERİ VE BİTİRME TARİHLERİNDE SAPMALAR VARMIDIR?
    ÖZELLİKLE PROSESTE BAŞARI ORANI NEDİR?
    %100 Ü HALKA AÇIK Bİ ŞİRKETTE BUNLARI ÖĞRENMEYE HAKKIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ.
    BU KISIMDA GÖREV VERDİĞİNİZ TEKNİK ELEMANLAR BU KONULARLA İLGİLİ FADIL BEYE SÖYLEDİKLERİ GİBİ Mİ DÜŞÜNÜYORLAR MERAK EDİYORUZ.

  12. YAVUZ HAN

    Karabükte bu güne kadar yapılan millet vekilliği seçimlerinde seçilebilecek bir yerden ESKİPAZAR’lı bir aday gösterilmedi.Şimdi Akp 2. sıra ve MHP 2. sıra Adayları ESKİPAZAR’lı. Arkadaşlar işi o kadar ilerletmiş ki MHP 1.Sıra adayını bile ESKİPAZAR’lı diye lanse edip bu seçim ESKİPAZAR’lıların seçimi olmuş havası oluşturularak diğer bölgelerin birlikte olup eskipazarlılara karşı tek yürek olmalarını dikta eden yorumlar çoğunlukta.
    Bundan önceki seçimlerde kimse adayların bölgesini sorgulamazken şimdi şu şu Adaylar ESKİPAZAR’lı demenin ne manası var.Arkadaşlar biz ESKİPAZAR’lılar olarak bundan önce de bugün de bundan sonra da bölgecilik yapmadık yapmıyoruz yapmayacağız bizler günün GEREĞİ NE İSE ONU YAPACAĞIZ. Allah memleketine hizmet için projeler üreten ve bu projeleri sahiplenecek adayların yolunu açık etsin.

  13. HH

    emekçi kardeşim o soruların cevabını alamazsın,çünkü zaten sen de biliyorsun o soruların cevabını ve sadece yetkili bir ağızdan teyit edilmesini istiyorsun.Zaten sorun cevap niteliğinde.pembe masallarla fadıl demireli uyuttular.%70 verimle ray yapıyorlar.Hurda ray kesmekten bıktık.Şimdi bu ekiple yok sertleştirilmiş ray,yok tren tekerleği yapacağız havasındalar.Önce kalite kontrol ve haddehanedeki işbilmez,çenesi kuvvetli takımını bir gözden geçirsinler.Fadıl demirel bunları kendi getirdiği için hatalarını örtbas etti.Verimler suni olarak yükseltildi.O halde bu kadar hurda ray nerden çıkıyor.UğurBey bu numaraları yemez inşallah.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OMÜ’de gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kendi uydularımızı, kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” dedi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu'nda düzenlenen “Gençlik Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'yla uzay teknolojilerindeki yarışa dahil olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 22 yılda kendi uydularını geliştirebilen bir ülke olduğunu belirten Kacır, “Savunma sanayisinde bugün 80 bin Türk genci, Türk mühendisi, Türk teknisyeni çalışıyor. Uzay alanında da benzer ekosistemi hep birlikte inşa edeceğiz. Kendi uydularımızı kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” diye konuştu.

Hem ROKETSAN hem DeltaV'de uzaya erişebilen teknolojileri kendi imkanlarıyla geliştirmeyi başardıklarını vurgulayan Kacır, “İnşallah uydularımızı da uzaya kendi imkanlarımızla eriştireceğiz. İMECE 600 kilometrede görev yapıyor, 600 kilogramlık bir uydu. TÜRKSAT 6A, 36 bin kilometrede görev yapacak 4 bin 250 kilogramlık bir uydu. İnşallah 380 bin kilometre öteye, Ay'a milli hibrit roket motorumuzu ateşleyerek kendi uzay aracımızla erişeceğiz. Bunu da sizlerle başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kacır, 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği hedef doğrultusunda Türkiye'den bir kişiyi uzaya göndermek için çalışmalara başlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Türkiye'den 36 bin vatandaşımız, 'Ben astronot olmak istiyorum' dedi. Onların arasında çok kapsamlı testler, seçmeler yapıldı ve nihayetinde Türk Hava Kuvvetlerine jet pilotu olarak hizmet etmekte olan Alper Gezeravcı, ay yıldızlı bayrağımızla uzay yolculuğunu yaptı. Bu, elbette bir bilim misyonu. Çünkü gidilen yer Uluslararası Uzay İstasyonu, aslında bir bilim laboratuvarı. Bugüne dek 3 bine yakın bilimsel deneyin yapıldığı bir altyapıdan bahsediyoruz. Malzeme biliminden fiziğe, kimyadan tıbba, biyolojiye pek çok alanda bugüne dek bilimsel çalışmalar yapılmış.”

Gezeravcı'nın 18 gün boyunca Türk bilim insanları ve araştırmacılar tarafından hazırlanan 13 bilimsel deneyi başarıyla icra ettiğine dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

“Bu, Türk bilim dünyası açısından yeni bir sayfanın açılması demektir. Bizim bilim insanlarımızın yürüttükleri araştırmalarda, projelerde, dünyada en ileri işlerle yarışabilir hale gelmeleri demektir. Bilim insanlarımızın önünde, araştırmacılarımızın önünde hiçbir eylemin kalmamış olması demektir. Bu yönüyle bu misyonu çok değerli görüyoruz ama bu misyonun esas maksadı, esas amacı Türkiye'de sizlere, Türk gençlerine, TEKNOFEST kuşağına, 21 yaşın altındaki 27 milyon evladımıza kazandırdığı ilham ve öz güvendir.”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da OMÜ'nün, 49'uncu yılını kutlayan köklü bir üniversite olduğunu dile getirerek, “Genç nesil, 'Z kuşağı' tanımlanmasıyla oyun dışına itilmek istenilen bir nesil. TEKNOFEST kuşağı olarak tanımlanmayı hak etti ve Türk tarihinin akışını değiştirdi. Buradan da Türkiye Yüzyılı ideali ortaya çıktı. Başından beri TEKNOFEST'lere katkı sağladınız, millet olarak sizlere minnettarız. Üniversite olarak da sorumluluğumuzu yerine getirme azim ve gayreti içerisindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle havacılık ve uzay konularında söyleşi yapan Gezeravcı, sorularını yanıtladığı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.