Her Telden (10 Aralık 2021)

Her Telden (10 Aralık 2021)

Yayın: 09.12.2021 20:50
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK CADDE ve SOKAKLARINDA,KARABÜK’ÜN EN KILCAL DAMARI OLAN MAHALLELER DE,GÜNÜN KONUSU BELEDİYE-İŞ SENDİKASI SANKİ
Karabük işçi yoğun bir Kent olduğu için,SENDİKAL OLAYLARA hayli yatkındır,ayrıca,Karabük, Karabük’ü ileri götürmek için gündeme gelen veya getirilen fikirlerden ziyade,dedikoduya,cemiyet kulislerine eğilimli olduğu için,şu günlerde BELEDİYE-İŞ Sendikası olayını konuşuyor..
KARABÜK BELEDİYE İŞÇİLERİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ..
YENİ SENDİKA OLAYINI GÖRÜŞÜYORUZ..
Örneğin Sayın RIZA TAŞDELEN için kimi çevreler “BEN MERKEZLİ,KENDİNİ FAZLA DÜŞÜNEN BİR İSİM..” derken,geniş bir çevre de “RIZA KARDEŞ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDA DEMOKRASİYİ,SANDIĞI GETİRDİ.AYAK OYUNLARI İLE HAKKI YENİLDİ.BU SENDİKADAN ADAM OLMAYACAĞINI GÖRDÜ..” görüşünde.
İkinci görüşü savunanlar “RIZA ARKADAŞIMIZ DÜRÜSTTÜR,TUTARLIDIR,İYİ NİYETLİDİR.BELEDİYE-İŞ BÜNYESİNDE OLMAYANLARI YAPTI VE BU DÖNEM SANDIK KONULDU.DELEGELERİ SİLDİ/SÜPÜRDÜ ALDI.KENDİSİNE AYAK OYUNU YAPTILAR,HİÇ BİLMEDİĞİ BİR KISIMDAN ADAY YAPTILAR.KAYBETTİ..” diyen çok geniş bir çevre var..
O nedenle de “NE YAPSIN,BAKTI Kİ BELEDİYE-İŞ SENDİKASI’NDAN NE İŞÇİYE BİR YAKLAŞIM-/GÜZELLİK OLACAK,NE DEMOKRASİ İŞLEYECEK,NE AYAK OYUNLARI,KUMPASLAR BİTECEK,RIZA ARKADAŞ DA BURADAN ADAM OLMAZ DİYEREK HİZMET-İŞ’E YÖNELDİ..” görüşünde olanlara rastladık iyi mi..?
BELEDİYE-İŞ Sendikası bünyesinde hayli karışık bir durum var.
Bir/birine kazık atan,atmaya çalışan EKİP ARKADAŞLARI var..
Bir anda bunları gördük,görüyoruz,yaşadık,yaşıyoruz.

GEÇTİĞİMİZ GÜNÜ,BİR İŞYERİ SAHİBİ KARDEŞ “ABİ FEVZİ FIRAT CADDESİ ESNAFLARININ YÜZDE 80 CİVARI,Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ’YE GİDER.”
Hep yazıyoruz,hep söylüyoruz ya,ESNAF KESİMİ hayli hareketli,bir yandan GELEN ZAMLAR nedeni ile SATIP,YERİNE YENİSİNİ KOYAMADIĞI malı nedeni ile düşünceli,karamsar,öte yandan ESNAF ve SANATKAR Odası seçimleri nedeni ile hareketli/heyecanlı.
Geçtiğimiz gün İŞBANKASI önünde bir İşyeri Sahibi ile görüştük..
Görüştük dediğimiz de,AYAK ÜZERİ selamlaştık,kısa bir sohbetimiz oldu ve “ABİ BİLİYORSUNUZ BENİM İŞYERİM FEVZİ FIRAT CADDESİ’N DE ve ESNAF ARKADAŞLARIMLAR KONUŞUYORUZ,BURALARDAN YÜZDE 80 Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ’YE OY GİDER..” dedi.
Üç/beş dakika içerisinde SEÇİM İLE İLGİLİ verdiği resim bu.
“PEKİ NEDEN Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ..” diye sorduk “ABİ PANDEMİ SÜRECİNDE,BİZ NURETTİN BAŞKANI HİÇ YANIMIZDA,ARKAMIZDA GÖRÜP bunu HİSSETMEDİK Kİ..” falan dedi.
“İYİ DE,GALİBA,Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ’DE,ODA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPIYORMUŞ.Sayın GÖKÇEKLİ’Yİ YANINIZDA ve DESTEĞİNİZ DE GÖRDÜNÜZ MÜ..?” diye sorduk.
Görmemişler,ancak,BAŞKAN HİÇ ORTA DA YOKTU dediler.

18 BELEDİYE BÜNYESİNDE ÇALIŞAN 1600 CİVARINDA Kİ İŞÇİ İÇİN “TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ KONFEDERASYONLARI ARASINDA BİR KAPIŞMA MI..?
Karabük,Safranbolu Belediyeleri dahil,BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’ne kayıtlı 1600 civarında İŞÇİ ÜYE var ve BELEDİYE-İŞ bünyesinde ,ciddi bazı rahatsızlıklardan söz ediliyor,bu nedenle de YENİ BİR SENDİKAL MÜCADELE gündem de galiba.
BELEDİYE-İŞ SENDİKASI TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU’NA BAĞLI..
Buna karşın,Sayın RIZA TAŞDELEN’İN önderliğinde başlayan HİZMET-İŞ Sendikası ise HAK-İŞ KONFEDERASYONU’NA bağlı ve başlaması beklenen SENDİKAL MÜCADELE sonunda TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ arasına sıçrayacak gibi görünüyor..
TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU adına,Karabük özelinde bu mücadeleyi omuzlayacak güçlü bir Kuruluş yok,buna karşın HAK-İŞ KONFEDERASYONU adına bu mücadele de HİZMET-İŞ’E omuz verecek çok güçlü bir ÖZÇELİK-İŞ Sendikası var elbet.
MÜCADELE O NEDENLE HAYLİ İLGİNÇ GEÇMEYE ADAY..
Bize gelen bilgilere göre HİZMET-İŞ Sendikası,GENİŞ BİR YEMEK DÜZENLEYEREK,üye kayıtlarına start verecek gibi görünüyor,olayın tam bu noktasında SENDİKA DEĞİŞTİRME ŞARTI ARTIK NOTERE BAĞLI DEĞİL..
Eskiden İSTİFA İÇİN NOTER ŞARTI ve YENİ KAYIT İÇİN NOTER ŞARTI aranıyordu,şimdi öyle değil ve BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN bile istifa ederek SENDİKA DEĞİŞTİRME olayı gerçekleşiyor..
Sanki HAK-İŞ KONFEDERASYONU biraz daha avantajlı gibi..
Bekleyelim bakalım..

ABOOO..! BİR GENEL SEÇİM SONRASI,İKTİDARIN DEĞİŞTİĞİNİ BİR DÜŞÜNÜN,ÖRNEĞİN O ZAMAN KARDEMİR ve BAĞLI ŞİRKET YÖNETİMLERİ..!!
Dün birkaç dost sohbet ediyorduk,Erken Genel Seçim konuşuluyordu,bir Kardeş “ERKEN veya ZAMANINDA BİR GENEL SEÇİMDE İKTİDARIN EL DEĞİŞTİRDİĞİNİ BİR DÜŞÜNÜN..” dedi.
Daha sonra da “KARABÜK İÇİN BUNU BİR DÜŞÜNÜN..” dedi.
Hemen sözlerini KARDEMİR’E getirdi ve eğer MİLLET İTTİFAKI İktidar olursa “KARDEMİR YÖNETİMİNDE KİMLER OLUR.İDARİ KADROLARDA KİM veya KİMLER OLUR BİR DÜŞÜNÜN..” falan dedi.
Gerçekten de NE DEĞİŞİMLER OLUR DEĞİL Mİ..?
İDARİ KADROLAR DEĞİŞİR örneğin..
Özellikle KARDEMİR ve BAĞLI ŞİRKET Yönetim Kurulu Üyeliklerine ne isimler getirilir değil mi,O Kardeş bunları hatırlattı ve öyle isimler söyledi ki,bunlara gerçekten görev verilir mi acaba..?
Böyle bir varsayım üzerinde öyle çok konuşuldu ki hayret.

SANATI,SPORU,KÜLTÜRÜ BİTMİŞ,DONUK BİR YAŞAM TARZINA HAPSEDİLMİŞ KARABÜK,ŞU GÜNLERDE GEÇMİŞİNİ,İLÇE DÖNEMLERİNİ ANIYOR
Dedik ya,dün birkaç dost sohbet ediyorduk diye,o sohbette bulunanların hemen hepsi de “KARABÜK’ÜN GEÇMİŞİNİ,İLÇE OLDUĞU DÖNEM ve O DÖNEMLERİN CIVIL/CIVIL KARABÜK’ÜNE ATIF YAPTILAR..
Karabük şu hali ile SANATI,SPORU,KÜLTÜRÜ,SOSYAL YAŞAMI olmayan RENKSİZ,DONUK,içine kapanmış bir görüntü veriyor ve o nedenle insanlar GEÇMİŞİ özlüyorlar,geçmişin o renkli,geçmişin o cıvıl/cıvıl Karabük’ü özlüyorlar..
O ZAMANLAR KARABÜK ÇOK KEYİFLİ BİR YERDİ..
Şimdi donuk,keyifsiz,içine kapanık,temiz/pak olmayan bir Kent.
Peki bu durum gider mi..?
Bize,bugün ki anlayış ile çok/çok zor geliyor,gitmesi..!!

EFLANİ HAYVANCILIK/BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,HEM İLÇEYİ,HEM KARABÜK’Ü KALKINDIRIR/KALKINDIRIRDI,ŞU AN GEÇTİ GALİBA..!
Uzun yıllardır,yazar,söyleriz,EFLANİ geleneksel üretimi arasında en başta olan HAYVANCILIK ALANIN DA,bir Organize Sanayi Bölgesi kurabilseydi,emin olun hem İlçe,hem Ülke çok kazançlı çıkardı.
KAFALAR ALMADI,BU OLAYI.
Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi,hem hayvancılığı sağlıklı yapılması,hem hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi bağlamında çok/çok önemli bir yatırım olurdu,hem de Ülke ekonomisine büyük katkı yapardı.
KİFAYETSİZ MUHTERİS BAZI TİPLER ANLAYAMADILAR..!!
Bırakın hayvansal ürünlerin değerlendirilmesini bir kenara,hayvanların dışkıları bile BİYOGAZ Tesislerinde değerlendiriliyor,elektrik üretiminde kullanılıyor..
Birçok vergi avantajları,indirimleri,teşvikleri de cabası elbet..
Anlayamadılar..
Bir ara iyiden/iyiye umutlanmıştık,gencecik bir veteriner kızımız bu konu hakkında “GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR GİRİŞİM VAR..” anlamında bilgiler vermişti,biz de hayli umutlanmıştık..
Olmadı,olmadı..
Şu saatten sonra da olacağını hiç mi hiç sanmıyoruz..
Hele o kifayetsiz muhteris kadro varken,sanmıyoruz..!!

KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI BAŞKANI Sayın MEHMET MESCİER “YENİCE OSB GÜNDEMİMİZ DE..” DERKEN,SAFRANBOLU TSO SESSİZ..!!
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,kendi bünyelerinde olan YENİCE TÜCCARININ çıkarlarına elbet sahip oluyor,böyle bir gayreti hayatın her alanında görmek mümkün..
Örneğin Sayın MEHMET MESCİER geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “YENİCE AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE..” değindi ve bu yatırımın gündemlerinde olduğuna işaret etti.
YENİCE TÜCCARI,KARABÜK TSO’YA BAĞLI..
Örneğin EFLANİ TÜCCARI,SAFRANBOLU Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı ve SAFRANBOLU TSO bu bağlam da EFLANİ için herhangi bir hareketin içerisinde görülüyor mu..?
ŞAHSEN BİZ HİÇ Mİ HİÇ GÖRMEDİK..!!
Oysa ki SAFRANBOLU Ticaret ve Sanayi Odası EFLANİ HAYVANCILIK/BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için harekete geçebilirdi,eğer böyle bir yola girmiş olsa,emin olun çok da olumlu gelişmelere yol açılırdı..
NE YAZIK Kİ BUNU YAPMADILAR/YAPAMADILAR..
Şimdi diyeceklerdir ki “İYİ DE KARDEŞİM EFLANİ İLÇEMİZDEN BU YÖNDE BİR İSTEK,BİR TALEP GELMEDİ Kİ..!!” bunu söyleyebilirler ve doğrusu gelip/gelmediğini de bilmiyoruz.
Keşke BU YÖNDE BİR GİRİŞİM YAPILMIŞ OLSAYDI,galiba geçti..!!

BUGÜN,KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL’İN “YERİMİZ KALMADI..” DEDİĞİ,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ÇOK EMEĞİMİZİN GEÇMİŞTİR..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ DE YER KALMADI..” anlamında görüşler dile getirdi..
BU İŞİ BİLENLERİN BİRÇOĞU HAYATTA,YAŞIYORLAR..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN fikir babası bugün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ olmuştur,uygulama aşamasında,o zaman ANAP’TA Zonguldak İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorduk,bizim büyük katkılarımızın olduğu bilinir..
Sayın HAMDİ GÜNEŞ,Sayın RASİM ERTAŞ,Sayın AHMET BİBER ve şu an ismini hatırlamakta zorlandığımız birçok kişi ve en önemlisi Rahmetli ZİYA ÜNSAL bu işin canlı tanıklarıdır..
NE GÜNLER YAŞANDI bugün Vali Sayın FUAT GÜREL’İN,biraz da övünerek sözünü ettiği, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YERİMİZ KALMADI dediği o yerin kurulması bağlamında.
Son olarak “BENDEN OSB’DE OFİS İSTEDİ..” gibi bir iftira ile bile karşılaştık..!!
Neyse,hakkımız geçti ise,helal ettik zaten..!!
İşte bu geçmiş nedeni ile ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ denilince hassas oluyoruz,nerede ve hangi sektöre yönelik olursa/olsun kurulması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz..
OLAYIN,KISA ÖZETİ BUDUR YANİ..!!

 

15 kişi görüş bildirdi

  1. kARABÜK VE KARABÜKSPOR SEVDALISI

    EVET, KARABBÜK’ÜMÜZÜN NE SANATI, NE SPORU, NE KÜLTÜRÜ KALDI AHMET ABİM, DOĞRU SÖZE NE HACET VAR. BİTİRDİLER KARABÜK’Ü ETKİLİLER VE YETKİLİLER. EVET KARABÜK İLÇE İKEN DAHA CANLI İDİ, İLÇE İKEN İLK SÜPER LİGE ÇIKAN TAKIMIMIZ VARDI. HAVUZLU BAHÇEMİZ, MÜHENDİSLER KULUBÜ, MEMURLAR KULÜBÜ, YAZLIK-KIŞLIK SİNEMAMIZ V.S. V.S……… İLÇE İKEN İLK SÜPER LİGE ÇIKARAN 35’LİK DELİKANILIMIZ VARDI. HERŞEY O ZAMANLAR DAHA GÜZELDİ. KARABÜKSPORUMUZA SAHİP ÇIKAMADIK. BİRKAÇ GÜN ÖNCE ÖLÜM YILDÖNÜMÜNÜ ANDIĞIMIZ METİN TÜRKER’İN VASİYETİNİ YERİNE GETİREMEDİK, ONUN EMANETİNE SAHİP ÇIKAMADIĞIMIZ GİBİ ÇIKAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞAYANLARI GÖREMEDİK MAALESEF. KARABÜK’TE HERŞEY GÜNLÜK YAŞANIYOR, İLERİYE DÖNÜK NE ÜMİT VAR NEDE UMUT VAR. ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN. SAYGILAR ABİM.

  2. O iftiraya hak helal edilmez

    Ahmet abi o iftirayı hatırladım senin bir meslekdaşının gazetesinde çıktıydı.O iftiraya hak helal edilmez sen temiz dürüst bir insansın kimsede inanmamıştı zatten senin ne geçmişinde ne bugününde hiçbir şaibeli iş yoktur bunu herkes bilir hakkını helal etme öte dünyaya bırak benim şahsen görüşüm bu.Selamlar abi

  3. radar

    Sayın Tümen
    pandemide esnafın yanında yoktunuz hal hatır sormadınız

    seçim geldi artık gezersiniz. sana oy moy yok

    artık yeter biraz da başkaları o koltuğa otursun.

  4. HALKIN SESİ

    Eflanideki Resmi kurumları gönderen lerden ne beklersiniz.. Belediye Başkanı ve arkadaslarından !! Maksadı ilçeye Hizmet etmek degil İlçeyi kutuplastırıp, korku sardılar.eflani devamlı kan kaybediyor.ilçede bir ilgilenen yok kendi telasına düstüler makamlarını korumak için,ilçe Hindiyle,Gazınan,kalkınmaz devletin parasını çarçur etmekten Baska bir sey degil kendileri hindiyi Kastamonu’da alıyorlar,böyle idalar var yemek için vay beeee nasıl bir işbu hata üstüne hata yaptılar Eflaniyi küçüktüler benim olsun küçük olsun dediler. Hastaneye gece gitsinler görsünler Röntgen, labarant yok beyler bir gitsinler görsünler.,caddelerden araç geçmiyor.mslesef..

  5. Karabük

    Zonguldak caddesi park yasağı hiç bir konuda sahip çıkmayan vekilleri bekliyor. Onlar bize sahip çıkmadı seçimde biz onlara sahip çıkacağız.

  6. EFLÂNİLİ

    Eflâni için hayvancılık| besicilik organize sanayiyi kafalar almadığı için değil (IÇİMİZDEN BİRİ)zihniyeti istemediği için yapılmadı. Bu içimizden biri zihniyeti getireceği zenginlikler yerine kurulumun zorluklarını anlatmasalar ve küçük sanayi kadar üzerinde dursalardı memlekete kazandirabilirlerdi. Kısacası Eflani bu zihniyetten kurtulmazsa daha çok göç verir daha çok çeker

  7. ÇAKIR

    SAYIN AHMET ABİM KARABÜKÜN CADDE VE SOKAKLARINDA,KARABÜKÜN EN KILCAL DAMARLARI OLAN MAHALLELERDE NE BELEDİYE-İŞ SENDİKASININ BAŞKANLIK OLAYINI, NEDE KARABÜK ESNAF ODASININ BAŞKANLIK SEÇİM YARIŞI KONUŞULMAKTADIR.KARABÜKLÜLER BU KONULARDAN BİHABERDİR GÜNDEMLERİNDE YOKTUR..GÜNDEMDE OLAN KARABÜK BELEDİYESİNİN KARABÜKÜ İÇİNDEN ÇIKILMAZ DURUMA SOKTUĞU KARABÜKÜ YAŞANILMAZ HALE GETİRDİĞİDİR.. FAHİŞ ZAMLARDIR.İŞSİZLİKTİR. KARABÜKÜN BİTMEYEN TRAFİK ÇİLESİDİR.HASTANELERİN YETERSİZ OLUŞUDUR.BİR TÜRLÜ BAŞLAYAMAYAN 5000 EVLERDEKİ HASTANE İNŞAATI OLAYIDIR.KARABÜKÜN ORTA YERİNDE BİR KAMBUR GİBİ DURAN DDY VE CUMA PAZARI BÖLGESİDİR.KARABÜKTE BAYIR MAHALLE,YENİ MAHALLE VE KAYABAŞI MAHALLELERİNDE VİRANE OLMUŞ YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ EVLERİN YERİNE VATANDAŞLARIMIZIN BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLDUĞU VE BİR TÜRLÜ BAŞLAYAMAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİDİR.BU KONULAR HAKKINDA YETKİLİLERİMİZ VE SİYASİLERİMİZ NE DÜŞÜNMEKTEDİRLER,YİNE VAATLER VERİP KARABÜKLÜLERİN AKLIYLA ALAYMI EDECEKLER YOKSA ADAM GİBİ İŞLERİNİ YAPIP KARABÜKÜ TÜRKİYENİN SAYILI İLLERİN ARASINA SOKACAKLARDIR.

  8. Gündem Dışı

    Sayın Gölbek ;
    Belediye iş sendikası ile ilgili yazdığınız yazılar sadece karabük belediyesini ilgilendirir.Çünkü karabük belediyesi emekçileri daha önce kardemir de yaşanan sendika değiştirme sonucu işten atilan emekçi abilerimiz gibi işlerinden olma korkusuyla tedirginlikle beklemektedirler. Bunu kimse inkar etmesin bu aşikardır. Tabiki Sayın Rafet Vergilinin de işçinin sendika seçiminde bir müdahalesi olacağını düşünmüyoruz. Ancak dün biz diyipte bugün ben diyen Rıza Taşdelen de daha önce de yeni bir sendika getirme çabalarında bulunmuş ve olumsuz sonuçlanmışti. Yazımın başında niye sadece karabük belediyesini ilgilendiriyor dediğime gelirsek Sayın Elif KÖSE hafta başında çalışanlarla birlikte öğle yemeği yemiş ve sohbet etmişti bu esnada kulağına bazı duyumlar geldiğini sendika seçimlerinde ne kendisinin ne başkan yardımcılarının nede birim amirleri/müdürlerinin müdahil olmayacağını işçinin istediği sendikayi sevebileceğini bizzat belirtmişti.Safranbolu belediyesi çalışanları ben değil biz diye çıktığı bu yolda maalesef ki koltuk sevdası yüzünden yanlız bırakılarak yeni bir sendika ve makam peşinde koşan Rıza Taşdelen’i geride bırakmış tekrar biz diyerek 27 delegenin 26 sını kazanarak sendika değil mevcut yönetimi değiştireceğiz sözüyle ve sendika yı başkanla değil işçiyle emekçiyle yöneteceğiz anlayisiyla Hamza Çayır adı altında toplanarak bu haklı vr kutlu mücadelesine devam edecektir

  9. MHP Belediye-İl Başkanına yakışır

    Ahmet bey HAK-İŞ konfederasyonu İl Başkanı Kenan YILMAZ deyilmi,şindi HİZMET-İŞ HAK-İŞE bağlı ve Belediye işçisi hizmet işe geçince Kenan Yılmaz büyük başarı kazanmış olmıcakmı hani MHP Belediye ve İl Başkanı Ulvinin yanındalardı bir yandanda Genel Başkana desteyiz diyolardı burda Kenan Yılmaz var karşılar HAK İŞ Yönetiminde Yunus bey var destekler napaaklar şindi MHP İl başkanıda belediye başkanıda durumları hakkaten çok zor belkide işçi kendi işini kendi görsün deyip köşeye çekilecekler bellimi olur

  10. Yavuz AKÇİN

    Sayın Gölbek;
    Belediye iş sendikası ile ilgili yazdığınız yazılar elbette ki sadece Karabük belediyesini ve Belediye çalışanlarını ilgilendiren bir konu değildir. Bu nedenle bu konuya değindiğiniz için belediye çalışanı olarak öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bu konuyu sadece belediye içerisine sıkıştırmaya çalışan bu zihniyet, belediye çalışanlarını mevcut sendikada yaşadığı sıkıntılar karşısında yalnız bırakmaya ve görmezden gelmeye devam etmektedir. Rıza TAŞDELEN’in mücadelesinin de asıl sebebi budur. Belediye çalışanlarına her fırsatta ve her platformda KARDEMİR örneğini gösterip işçiler üzerinde korku imparatorluğu kurmaya çalışıyorlar… Ancak şunu da çok iyi biliyor ve aşikar olan da şudur ki; üç seçim geçiren Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili seçimlerde kendisine oy vermeyen hatta kazanamaması adına diğer partilere çalışan bir çok belediye çalışanının isimlerine kadar bilmesine rağmen ne işten çıkarmış ne de yerini değiştirmiştir… Belediye çalışanlarının özgür ve hür iradesine saygı gösteren bir belediye başkanımız var. Bu nedenle belediye çalışanları olarak hiçbir tedirginliğimiz yok çok şükür. Mevcut sendika genel başkanının Belediye işçisinin iradesini yok sayması ve dayatmacı anlayışına karşı çıkarak sendikal değişim hareketini başlatan Rıza TAŞDELEN’in bu hamlesini ‘’benci bir kimlikle’’ sıkıştırmaya çalışan bu malum zihniyetin tek korkusu girmiş olduğu seçim yarışında delege üstünlüğünü kazandığı gibi sendikal değişim mücadelesini de kazanacağı korkusudur… Merhum Metin TÜRKER, Kardemir’in kapatılması gündeme geldiğinde başlattığı mücadele ile tüm Karabük halkını tek vücut yapmıştır… Bizim böyle mücadele ruhu ve böyle sendika yöneticilerine ihtiyacımız var… Karabük Belediyesinin ve işçisinin meselesini dar bir kalıba sığdıran sendikacılık anlayışını asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz…

  11. Hastane

    1 aydır gözcuye randevu alamıyorum. randevu almak mucize

  12. Gerçekci

    Çakır rumuzlu arkadaş gerçekten doğruları yazmışsın ülkede devalüasyon olmuş, Karabükü saten her anlamda b×k götürüyor.Halen daha iki lafi bir araya getiremeyen heriflerin koltuk kavgalarını tartışıyor millet yazık gerçekten yazık

  13. Hasan huseyin

    Aşağıdaki şiiri Recep başkan kendi şiiri gibi okuyor herkeste alkışlıyor paylaşıyor
    Emeğe saygı

    Yerlerimiz

    ben işçi çocuğuyum evladım
    demiryolu atölyesi işçilerinden
    emekli şükrü’nün oğluyum
    ekmekle doydu karnım
    ekmekle avutuldum
    ekmekle korkutuldum
    sen sofraya havyar da koysan kuzu kızartması da
    önce ekmeğe varır elim
    çilemin adı benim
    ekmek kavgası

    hiçbir şey istemedim şu dünyadan kendim için
    ne köşk ne araba ne para
    tükürmüşsem içine
    senin tapındığın o sıfatların
    satıyorsam emeğimi yok pahasına
    ben işçi çocuğuyum evladım
    benim davam başka dava

    Hasan Hüseyin Korkmazgil

  14. Hür irade

    Zam gelecek zam gelecek akşam yine zam gelecek dolar oldu 14 lira akşam yine zam gelecek.

  15. Anonim

    belediye iscileri dikkat.. bi rıza gider bin rıza gelir hatta sen gidersin rıza yine çalışır. olan sana olur. şöyle bir bakın rıza başkanın peşindeki vurdu kırdılı takim hep rafet beyin ise aldığı hafif işlerde çalışan veya hiç çalışmayan mhp il teşkilatının partiden aforoz ettiği türkücüler. bana iclerinden bir tane ülkücü adam gösterin harbi ülkücü varmi iclerinde. hepsinin ağzında vatan bayrak din iman gel görki gercek hayatlari dalevere dümen… bunlar ulkucuyum diye türkü cagiranlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı: “Yeşil çeliğe mutlaka damga vurmamız gerekiyor”

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, demir-çelik sektörünün yeşil dönüşüm sürecinin en önemli aktörlerinden olacağını belirterek, “Yeşil çeliğe Türkiye olarak mutlaka damga vurmamız gerekiyor.” dedi.

Çelik sanayisinin yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlarla yeşil dönüşümündeki yol haritalarını tartışmak amacıyla Tosyalı Holding ana sponsorluğunda düzenlenen “Yeşil Çelik Zirvesi – Green Steel Summit 2024”, İstanbul'da gerçekleştirildi.

SteelData organizasyonuyla düzenlenen zirvenin “altın sponsoru” Tatçelik ve Huawei Smart PV Türkiye olurken, Energy Nova AŞ Güneş Enerjisi Sistemleri “enerji sponsoru”, Ağır Haddecilik AŞ ve Metsims Sustainability Consulting şirketleri ise “bronz sponsoru” oldu.

Yeşil Çelik Zirvesi kapsamında,”ETS, CBAM Uyum Süreci, Uygulamalar, Mevzuat ve Beklentiler” ve “Karbonsuzlaşma Yöntemleri, Hammaddeler ve Teknolojiler” başlıklı paneller düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirliğin artık zorunluluk olduğunu söyledi.

Tosyalı, “Avrupa Yeşil Mutabakatı bir fırsat. Yeşil ekonomiye geçiş sürecini ekonomik ve endüstriyel bir fırsata çevirme imkanı. Demir-çelik sektörü de bu yeşil dönüşüm sürecinin en önemli aktörü olmaya aday. Çünkü çelik hayatımızın her noktasında bizimle.” ifadelerini kullandı.

– “Çelik sektörü kendi öz kaynaklarıyla yatırım ve yeşil dönüşümlerini gerçekleştirdi”

Daha büyük bir değişimin eşiğinde olduklarını dile getiren Tosyalı, “Yeşil çeliğe Türkiye olarak mutlaka damga vurmamız gerekiyor. Endüstriyel üretim için mutlaka yeni enerji kaynakları lazım bunun da hidrojen olduğu görülüyor” diye konuştu.

Türkiye'nin dünya çelik üretiminde üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Tosyalı, kadar çelik sektörünün kendi öz kaynaklarıyla yatırım ve yeşil dönüşümlerini gerçekleştirdiğine işaret etti.

Avrupalı rakiplerinin kamusal destekle beslendiğinden söz eden Tosyalı, çelik sektörünün bütün oyuncularının bu değişimi yapmaya gücünün yeteceğini kaydetti.

Yenilenebilir enerji, hidrojen, rüzgar ve elektrikli araçlar ve birbiriyle ilintili sektörlerin hepsinin çeliğe bağlı olduğunu ifade eden Tosyalı, şu şekilde konuştu:

“Net Sıfır çağı başlayacaksa bunun yolu demir-çelik sektörünün dönüşümüyle açılacak. Bu dönüşümün temel birkaç ayağı var. Üretimde temiz enerji kaynaklarının kullanılması en önemli gündem maddesi. Çünkü şu anda küresel çelik üretiminde fosil yakıtlar yüzde 75'lik bir paya sahip. Yoğunluk kömürde. O yüzden temiz enerji yatırımları sektörümüz için en kritik konu.”

– “5 yıl içinde dünyanın en büyük 20 çelik şirketi arasında olma doğrultusunda ilerliyoruz”

Fuat Tosyalı, sektörde yeşil çelik üretimi için tüm koşulların mevcut olduğunu söyledi.

Tosyalı Holding olarak yeşil dönüşüm konusunda ilk aksiyon alan demir çelik şirketi olduklarını belirten Tosyalı, şunları kaydetti:

“Bizim işimizin sadece bir parçası değil, tamamı sürdürülebilirlik. Öyle ki Cezayir'de devam eden yatırımlarımız, Türkiye'deki yeni devreye aldığımız Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisi tamamen sürdürülebilirlik odaklı. Üretimin sürdürülebilirliği için Endüstri 4.0 yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Yapay zeka algoritmalarına ve iş süreçlerinin takibi için dijital teknolojilere önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu sayede hem üretimin devamlılığı ve verimliliğini hem de enerji tasarrufunu sağlıyoruz, aynı zamanda emisyonlarımızı da düşürüyoruz. Örneğin İskenderun İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz ve üretime başladığımız Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisi'nde Quantum Furnace teknolojisini kullanıyoruz ve bu Türkiye'de bir ilk.”

Kömür bazlı enerjiye yaslanmak yerine her zaman dünyanın geleceğini düşünerek dikkatli adımlar attıklarını, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini vurgulayan Tosyalı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Uzun süredir güneş enerjisine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Biz Tosyalı olarak 5 yıl içinde dünyanın en büyük 20 çelik şirketi arasında yer alma hedefi doğrultusunda ilerliyoruz. Bunu da sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarla başaracağımıza inanıyoruz. Dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biri olarak anılmak, bizim için en büyük ödül olacaktır.”