Her Telden (11.Mart.2015)

Her Telden (11.Mart.2015)

Yayın: 11.03.2015 09:36
Paylaş:
A+ A-

YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ,YEREL MAHKEME KARARINI “ÖNCE ONADI..” SONRA BOZDU VE YEREL MAHKEME…
KARDEMİR’İN 12.08.2011 tarihli OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL Toplantısına,Karabük 2.ASLİYE HUKUK Mahkemesi nezdinde itiraz edilmiş ve Genel Kurul da mevzuat hükümlerine aykırılık olduğu iddiası ile dava açılmıştı.
Karabük 2.ASLİYE HUKUK Mahkemesi,yapılan itirazı REDDETTİ ve Genel Kurul da mevzuat hükümlerine aykırı bir durum olmadığı yolunda karar üretti.
Olay YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NE götürüldü ve anılan DAİRE 05,05,2014 Tarihinde YEREL MAHKEME KARARINI ONADI bu ONAMA KARARINA karşı,davacı grup KARAR DÜZELTMESİ TALEBİNDE bulundu.
YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ 05.05.2014 Tarihinde ONADIĞI bu karara karşı istenen düzeltme talebini görüştü,bu kez 04.12.2014 tarihinde ONAMA kararını kaldırarak,DAVACI LEHİNE BOZULMASINA karar verdi.
Davacı lehine BOZMA kararını Karabük 2.ASLİYE HUKUK Mahkemesine gönderdi ve Karabük 2.ASLİYE HUKUK Mahkemesi de,daha önce ki kararını,önce ONAYAN,sonra BOZMA kararı alan YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ kararının bozma kararına uydu.
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK..?
Söylenen KARDEMİR HUKUKÇULARININ bu bozma kararına ve Yerel Mahkemenin bozma kararına uymasına YARGITAY GENEL KURULU nezdinde itiraz edecekleri..
Acaba YARGITAY GENEL KURULU ne karar verecektir..
Bu karar KARABÜK ve KARDEMİR açısından çok önemli.

YARGITAY TARAFINDAN VERİLEN,YEREL MAHKEME KARARINI BOZMA KARARI,YEREL MAHKEMENİN BUNA UYMASI..
KARDEMİR’İN 12.08.2011 tarihinde yaptığı OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA Karabük 2.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde yapılan itiraz,anılan Mahkeme tarafından reddedilmişti.
Bu ret kararına karşı,DAVACI KAPTAN D.ÇELİK Grubu,konuyu YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NE taşımıştı ve anılan bu Daire olayı görüşerek 05.05.2014 tarihinde YEREL MAHKEMENİN RET kararını onamıştı.
Bu ONAMA KARARINA karşı,davacı Grup KARAR DÜZELTMESİ talebinde bulundu ve YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ bu defa da 04.12.2014 tarihli kararı ile ONAMA kararını kaldırdı,KARARI DAVACI LEHİNE bozdu.
YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN bozma kararı Karabük 2.ASLİYE HUKUK Mahkemesine intikal etti ve anılan Mahkeme de,bozma kararına uydu.
Şimdi olay YARGITAY GENEL KURULU’NA gidecek.
Peki YARGITAY GENEL KURULU bozma kararını ONAYLAR ve 12.08.2011 Tarihli KARDEMİR OLANGANÜSTÜ GENEL KURULU bozulursa,iptal edilirse NELER GELİŞECEK acaba..?
Olay yalnızca 12.08.2011 Tarihli Olağanüstü Genel Kurul ile sınırlı değil ki,KAPTAN D.ÇELİK adına açılmış,başka davalarda var ve bu dava ile diğer davaların etkilenmesi süreci başlar mı..?
İşlerin ARAPSAÇINA dönmesi ihtimali büyük..
Konu,adeta,BIÇAK SIRTINDA yürür hale geldi..

KARDEMİR YÖNETİMİNDE ETKİN BİR İSİM “ANONİM ŞİRKETLERDE HİSSE SENETLERİ KONUŞUR.ÇOĞUNLUK BİZDE..”
KARDEMİR noktasında yaşanan son HUKUKSAL GELİŞMELERİ sorduğumuz,KARDEMİR Yönetiminde ki çok etkin bir isim “ANONİM ŞİRKETLERDE HİSSE SENEDİ KONUŞUR.HİSSE SENEDİ ÇOĞUNLUĞU KİMDE İSE SÖZ ONUN OLUR..” dedi.
BU YÖNDE MESAJLAR VERDİ.
Yönetimde çok etkin olan bu isim “KARDEMİR’DE ARTIK PARA KOYMADAN,HİSSE SENEDİ ALMADAN,BEDAVA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLMAK DÖNEMİ GEÇTİ.ARKADAŞLAR BUNU İYİ BİLMELİLER..” dedi.
Aynı isim “DİYELİM Kİ BİZ MAHKEMELERİ KAYBETTİK.KARDEMİR YÖNETİMİNE GİRME HAKKIMIZ BİLE ELİMİZDEN ALINDI.HİSSE SENETLERİNİN ÇOĞUNLUĞU BİZDE Mİ,EVET BİZDE.O ZAMAN BEN GİRMEM DE,YERİNE BENİM ADIMA,MESELA SENİ YÖNETİME GETİRİRİM..” şeklinde bilgiler verdi.
Aynı isim “O ARKADAŞLARIMIZ MAHKEMELERLE FALAN KARDEMİR ŞİRKETİNİ YIPRATACAKLARINA,YETERLİ MİKTAR HİSSE SENEDİ ALSINLAR,BUYURSUNLAR YÖNETİM KURULU’NA GİRSİNLER..” yolunda da temenniler dile getirdi.
“ALLAH DAHA ZİYADE ETSİN,MADDİ DURUMLARI MÜSAİT,YETERLİ MİKTARDA HİSSE SENEDİ ALMALARI MÜMKÜN VE BUNU YAPSINLAR KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ’NE SEÇİLSİNLER/GİRSİNLER..” görüşlerini gündeme getirdi.
KARDEMİR noktasında ki HUKUKSAL gelişmeler ne sonuç verecek..
Ancak,o sonuçların,HİSSEDAR YAPISINI değiştirmeyeceği kesin
Olayın bu noktası kesin..

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLARINDAN “EN ÜST KOMİSYONA KALACAK 5 İSİM KİMLER OLABİLİR..” ACABA..?
AK Parti TEMAYÜL YOKLAMASINI yaptı,oylar ÇUVALLARA DOLDURULDU,sayılmak üzere Ankara’ya Genel Merkeze götürüldü,bu cumartesi günü MÜLAKAT SINAVI yapılacak,KAMUOYU ANKETLERİ sürüyor.
SONUÇTA BUNLAR TOPARLANACAK ve Karabük’ün 1 Milletvekili Aday/Adayı 5 e indirilip ÜST VE BELİRLEYİCİ KOMİSYONA BU 5 İSİM girecek.
BÜTÜN BU SINAVLARDAN GEÇMEYEN 3 İSİM DAHA VAR.
Sayın OSMAN KAHVECİ,Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın ÖMER AYAR diğer Milletvekili Aday/Adaylarının geçtiği,süreçlerden geçmiyor ve bu isimler direkt ÜST KOMİSYONA gidiyorlar.
BEŞ İSİM KİMLER OLUR..?
Sayın SEDAT NAMAL,Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN isimleri kesin olarak gider görüşü yaygın,peki geri kalan 3 isim içinde kimler yer alır/alabilir..?
Avukat Sayın FATİH KORKUT,Sayın SERDAR AKÇA,Sayın ENVER MALKOÇ,Sayın MUZAFFER ATILKAN,Sayın HACER AYAN ve diğerlerinden kimler olabilir.
İLK BEŞE KALMAK ŞANSI ARTTIRMAK DEMEK..
Kimler İLK BEŞ İSİMDE yer alabilir..?

MHP İÇİNDE SAYIN DURSUN ALTIPARMAK’A GÖSTERİLEN TEPKİ VE “BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ AK PARTİYE GİTTİ…”
Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN,MHP Milletvekili Aday/Adayı olacağına ilişkin yoğun bir söylenti var Karabük’te.
Buna karşılık MHP içinden tepki gösterenler var.
YOĞUN BİR TEPKİ GÖSTEREN KESİM VAR..
Dün bir İş Merkezinden çıkıyorduk,MHP Lİ birkaç kardeşimizle karşılaştık,söze başlarken Sayın DURSUN ALTIPARMAK’A tepki,eleştiri getirerek başladılar.
“DP’DEN SEÇİLEN 5 BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN,AK PARTİYE GEÇMESİ İÇİN BASKI YAPAN O DEĞİL MİYDİ..” dediler ve bu durum hiç mi hiç aklımıza gelmemişti iyi mi..?
MHP İÇİNDE Sayın ALTIPARMAK’A BÜYÜK TEPKİ VAR..
2011 Genel Seçimlerinde MHP Karabük’te yüzde 15.5 oranında oy almıştı,bu oyları tırmandıracak,en azından yüzde 25 rakamının üstüne çekecek bir LİSTEBAŞI lazım MHP’YE..
Bu oranı kim temin edebilir dersiniz..?

SAFRANBOLU’DA DÜZENLENECEK OLAN “DÜNYA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ÇEVRE KONGRESİ..” VE CUMHURBAŞKANI..
Safranbolu 25-27 Mart tarihlerinde çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak ve DÜNYA İKLİM DEĞİŞİMLİĞİ VE ÇEVRE için düzenlenecek bu KONGREYE muhtemelen Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DA KATILACAK.
Henüz belli değil,ancak,katılmaları bekleniyor.
Şimdi Safranbolu böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor,ancak,SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ SIK/SIK YANARAK Kent sakinlerine hayatı zindan ediyor.
ETMİYOR MU..?
Yine KARABÜK ÇÖPLÜĞÜ ise tam bir rezalet.
Biliyorsunuz KARÇEV isimli bir Kuruluş var ve KARÇEV’İN temel amacı/hedefi KATI ATIK BERTARAF Tesisi yaptırmak,uzun yıllardır KARÇEV BU İŞİ BECEREMEDİ/BAŞARAMADI..
Şimdi 25-27 Tarihlerinde ki KONGREYE Sayın Cumhurbaşkanımız gelirlerse,en azından Gazeteci Kardeşlerimiz,en azından Bizim Gazete Sahip ve Yetkilisi BU SORUYU KENDİLERİNE MUTLAKA SORACAKTIR..
KARÇEV NE YAPIYOR BİLEN VAR MI..?
Bilindiği gibi KARÇEV Yönetiminde olan isimler,yıllardır İŞ DEĞİL,MAZERET ÜRETİRLER,o nedenle kendilerine mazeret üretme altın madalyası verilse yeridir yani..
Neyse BU İŞİ GÖRDÜĞÜMÜZ HER YETKİLİYE SORALIM bakalım..
Cumhurbaşkanımız gelirse kendilerine..
Başbakan gelirse,Bakanlar gelirse onlara,ne cevap verecekler acaba..?

KARABÜK UFACIK, BİR KENT VE BİR SİYASİ PARTİ YETKİLİSİ ; “BİZİM DEDİĞİMİZ ADAY YAPILMAZSA DERS VERİRİZ..”
Karabük’ün BİR UCU ile DİĞER UCU arasında 60 kilometre mesafe var.EFLANİ ile YENİCE arasında ki en uzak mesafe 60 KİLOMETRE DEĞİL MİDİR,iyi düşünün..?
KARABÜK UFACIK BİR KENT
Bir ucunda olan,diğer ucunda ANINDA DUYULUYOR..
Örneğin HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ YETKİLİSİ,kendisini ve etrafında ki yağdanlıklarını fazla önemseyip “EĞER PARTİ BİZİM DESTEKLEDİĞİMİZ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYINI,ADAY YAPMAZSA,GEREKLİ DERSİ VERİRİZ..” derse bu hemen duyulur/yayılır..
BÖYLE SAÇMA/SAPAN GÖRÜŞ OLUR MU..?
Maalesef oluyor demek ki..!!
Siyasi Partiler içinde,PARTİ ÜYELERİ ARASINDA elbet çekişmeler olabilir,detaylarda elbet fikir ayrılıkları olabilir,ama,BENİM/BİZİM İSTEDİĞİMİZ İSİM ADAY OLMAZSA PARTİYE DERS VERİRİZ,PARTİ BURADAN OY ALAMAZ gibi bir görüş neyin/nesidir..?
Bu sözler edildi ise ayıptır/günahtır/hatadır.
Ancak,edildiğine ilişkin çok güçlü sinyaller,bilgiler vardır..
Neyse 7 HAZİRAN günü de gelir/geçer..
Partilerde ki İÇ HESAPLAŞMA o zaman yapılır..!!

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI SAYIN ENVER MALKOÇ “HAYATIMIZ BU GELENEĞİN İÇİNDE GEÇTİ..” DİYOR..
AK Parti Karabük Milletvekili Aday/Adayı Sayın ENVER MALKOÇ uğradı dün,uzunca bir süre sohbet ettik ve “BİLİYORSUNUZ BİZİM HAYATIMIZ BU SİYASAL GELENEĞİN İÇİNDE GEÇTİ..” dedi.
Gerçekten de öyledir.
Sayın ENVER MALKOÇ cumartesi günü MÜLAKAT İÇİN Ankara’ya gideceklerine dikkat çekerek “MÜLAKATI YAPACAK KOMİSYON ÜYELERİ ÇOK ÇEŞİTLİ MESLEK UZMANLARINDAN OLUŞUYOR..” görüşlerini dile getirdi.
Böyle olmasının, Milletvekili Aday/Adaylarının hemen her yönü ile tartılmasına yönelik bir düşünceden kaynaklandığına işaret etti ve öyle sanıyorum ki,en iyi kararları vereceklerdir görüşlerini dile getirdi.
Sayın ENVER MALKOÇ’U hayli iddialı gördük.
Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN devam edeceğine inandığını söyledi ve “YANINA YENİ VE YETİŞMESİ İÇİN BİR MİLLETVEKİLİ ADAYI VERİRLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM..” şekline gelecek görüşler dile getirdi.
Bu arada “MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUP/OLMAMAK FAZLA ÖNEM TAŞIMIYOR.SEÇİMLERDE BİZ SAHADA OLACAĞIZ VE EN FAZLA EFORU SARFEDEN,EN ÇOK ÇALIŞAN İSİMLERİN İÇİNDE OLMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ..” bilgilerini verdi.
AK Parti içinde CUMARTESİ GÜNÜ çok önemli..
CUMARTESİ GÜNÜ ADAY/ADAYLARI MÜLAKATI VAR..

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ,MÜSİAD GENEL KURULU’NDA CEMAATE DOKUNDURDU..
Geçtiğimiz cumartesi günü ÇEVRİKKÖPRÜ Tesislerinde yapılan MÜSİAD’IN ilk Genel Kurulu’nda kısa bir konuşma yapan AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,cemaate dokundurdu.
Son ayların çok kullanılan “PARALEL YAPI ve CEMAAT..” olayına çok zarif bir biçimde dokundurdu Sayın OSMAN KAHVECİ ve bunu yaparken TUSKON ve KASİAD çalışmalarını ismini vermeden eleştirdi.
“MÜSİAD SANAYİCİLERİN VE İŞADAMLARININ HAKLARINI,ÇIKARLARINI,SORUNLARINI İZLEYEN,ÇÖZEN BİR KURULUŞ OLMALI.HEP ÖYLE KALMALI..” anlamında sözler etti.
Sonra da “BU TÜR KURULUŞLAR SİYASETE AYAR VERMEYE,SİYASETİ DÜZENLEMEYE SOYUNMAMALI..” diyerek olayı vurguladı,göndermesini yaptı.
Sayın OSMAN KAHVECİ o sözleri ederken,katılanları şöyle bir gözden geçirdik,emin olun yüzde 80/85 kadarı “SİYASETE YÖN VERME SİYASETİ DÜZENLEME ÇALIŞMASI İÇİNDE OLDUĞU İDDİA EDİLEN..” Sivil Demokratik İnisiyatif grubunda aktif üye olarak yer almıştı.
OTURDUĞUMUZ YERDE BUNU/BUNLARI DÜŞÜNDÜK..
Gerçekten o katılımcılar arasında yüzde 80-85 oranında,Siyaseti düzenlemek istediği,Siyasete ayar vermek istediği öne sürülen TİCARİ KURULUŞLARIN ÜYESİ insan vardı.
Bu durum bize hayli ilginç geldi..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.