Her Telden (13.Temmuz.2015)

Her Telden (13.Temmuz.2015)

Yayın: 13.07.2015 08:30
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR LİMAN SORUNUNU ÇÖZMEKTE ZORLANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR VE ÜSTÜNE/ÜSTLÜK ÇELİK PİYASALARI..
KARDEMİR,geleceği açısından çok ama çok önemli olan LİMAN SORUNUNU çözmekte zorlanıyor sanki,FİLYOS LİMANI noktasında tam anlamı ile bir ÇIKMAZ YAŞANIYOR.
FİLYOS LİMANI ALT YAPI İHALESİ İPTAL EDİLEBİLİR..
Bunu Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğinde KALKINMA BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN açıkça söyledi.
FİLYOS LİMANI ALT YAPI İHALESİ İPTAL EDİLEBİLİR dedi..
KARDEMİR bu yatırıma alternatif bir proje geliştirdi ve mülkiyeti KARDEMİR’E ait bir İSKELE VAR FİLYOS Beldesinde,işte o İSKELE olayını DENİZİ BİRAZ doldurarak,İSKELEYİ biraz uzatarak kullanmayı amaçlıyor Şirket.
Eğer hazırladıkları projeleri uygulama imkanı bulabilirlerse,KARDEMİR’E YÜK GETİREN 60-70 BİN TONLUK gemilerin yanaşır indirme yapmasına elverişli bir Tesis kazanmış olacaklar.
Ancak,bunun için İZİN GEREKLİ..
Eğer KARDEMİR bunu başarabilirse,yalnızca NAVLUN ÖDEMELERİNDE yıllık 70-80 milyon dolar civarında kazancı olacak,ancak,izin noktası da öyle pek kolay gibi görünmüyor..
Yörenin FİLYOS LİMANI macerası,yeniden çıkmaza girdi veya giriyor.
KARDEMİR önümüzde ki süreçte zorlanacak gibi görünüyor..

“SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SİYASETE KARABÜK’TE DEVAM ETMEMESİ,KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK KAYBIDIR OLUR..”
Biz birkaç kez “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SİYASETE KARABÜK’TE DEVAM ETMEMESİ KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SİYASİ KAYBI OLUR.KARABÜK BÜYÜK BİR SİYASİ ZAAF YAŞAR..” diye yazıyoruz,tespitte bulunuyoruz.
Bundan dolayı bize tepki gösterenler oluyor.
İlginçtir tepkilerin büyük bölümü de AK Parti içinden geliyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok güçlü bir SİYASETÇİ ve Karabük’ün sorunlarının çözümünde çok büyük katkıları olacak bir Siyasetçi,bu nokta da Karabük’ün sorunlarının çözümünde büyük kolaylıklar sağlayabilecek bir Siyasetçi.
Önümüzde ki süreçte keşke,Siyasete Karabük’te devam etse..
Eğer bir başka SEÇİM BÖLGESİ’Nİ isterse,KAYBEDEN KARABÜK olur..
Buyurun size FİLYOS LİMANI konusu,bakın KARDEMİR için “KARABÜK’ÜN OLMAZSA OLMAZI DİYORUZ..” değil mi,olayı bir de KARDEMİR noktasında ele alalım..
“KARDEMİR’İN OLMAZSA OLMAZI DA,LİMAN KONUSU..”
İster FİLYOS LİMANI noktasında,isterse FİLYOS Beldesinde,mülkiyeti KARDEMİR’İN olan İSKELENİN 60-70 bin tonluk gemilerin yanaşabileceği bir tesis haline getirilmesi noktasında SİYASETEN kimin Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN kadar belirleyici olma gücü var diyebiliriz..
En somut örneği bu..
KARDEMİR,adeta,LİMAN DİYE KIVRANIYOR..!!

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR YILMAZ “SEKTÖR ÇİN BASKISI ALTINDA VE ÖNLEM ALINMASI GEREKİR..”
KARDEMİR geçtiğimiz günlerde,Karabük Basınına (daha doğrusu Karabük ve Zonguldak Basınına) bir iftar yemeği verdi,bu yemek sırasında Genel Müdür Sayın UĞUR YILMAZ ile sohbet etme imkanı bulduk.
Sayın Genel Müdür Sektörün ÇİN BASKISI altında olduğunu anlattı.
Dünya üzerinde 1 milyar 600 milyon ton civarında Demir/Çelik üretimi olduğunu,bunun yarısının ÇİN tarafından,kalan yarısının ise DİĞER ÜLKELER tarafından üretildiğini anlattı.
ÇİN,ÇOK UCUZ FİYATLARLA,PİYASALARA GİRMİŞ.
Örneğin ÇİN’DEN GELEN KÜTÜK DEMİR 330 dolar civarında satılırken,iç piyasalarda ÜRETİM MALİYETİNİN 370 dolarlar civarında veya biraz daha altında olduğundan söz etti Sayın UĞUR YILMAZ.
Bir tehlike daha var..
Eğer ÜLKEMİZ İÇİNDE BİR LOBİ,ithal edilen KÜTÜK DEMİRLERDEN alınan yüzde 22 civarında ki VERGİYİ DE kaldırtabilirse,o zaman GELİŞMELER TAM İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELİR..
Böyle bir LOBİNİN VARLIĞINDAN SÖZ EDİLİYOR..
İnsan ilk etapta “OLUR MU ÖYLE ŞEY CANIM..” diye düşünüyor,ancak,bu tür gelişmeler BAZI KALEM MALLARDA yaşandı ve içeride üretim yapanlar bitip/tükendiler..
ÇİN sektörde büyük bir tehlike..!!

KARDEMİR,ESKİ GENEL MÜDÜRLÜRDEN SAYIN FADIL DEMİREL HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR HUKUKSAL GİRİŞİM..
KARDEMİR son dönemlerde çalkantılı günler geçirdi ve geniş kesimlerin merak ettikleri bir dizi gelişmeler yaşandı,Basına intikal ettirilen Yönetim Kurulu kararları oldu,falan.
Bu arada,en azından bize göre,en büyük gelişme KARDEMİR’İN eski Genel Müdürlerden Sayın FADIL DEMİREL hakkında başlattığı HUKUKSAL GİRİŞİM oldu.
KARDEMİR Sayın FADIL DEMİREL hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na SUÇ DUYURUSUNDA bulunmuş ve suç duyurusunun temeli DEMSAN GERİ DÖNÜŞÜM firması noktasında şekillenmiş.
DEMSAN Firmasına daha önce CURUF KIRMA/ELEME işi verilmiş,sonra özellikle KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’İN ısrarlı takipleri,incelemeleri sonucunda “BU İŞİN ÇOK YÜKSEK FİYATLARLA..” anılan DEMSAN Firmasına verildiği izlenimleri çıkmış.
Olayı yakından bilenlerin anlattığına göre,Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’İN ısrarlı takibi/izlemesi sonucu DEMSAN ile yollar ayrılmış ve aynı iş BİR BAŞKA FİRMAYA DÖRTTE BİR/BEŞTE BİR gibi bir fiyatla verilmiş.
KARDEMİR bu olayı HUKUKA İNTİKAL ETTİRMİŞ.
Sayın FADIL DEMİREL,birçok dava da KARDEMİR Yöneticileri ile birlikte yargılanırken,bu kez de KARDEMİR Yönetimi’nin etkin isimleri tarafından HUKUKA götürülmüş bulunuyor..
Gelişmeleri İLGİ İLE İZLEYECEĞİZ elbet…!!

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÇELİK-İŞ ARASINDA Kİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE KARDEMİR ÇALIŞANLARININ MUTLULUĞU..
Sizinle bir süre beraber olamadık ve o süreçte KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ imzalandı,bu SÖZLEŞME işçiyi fevkalade mutlu etmiş görünüyor.
ÇOK GÜZEL BİR SÖZLEŞME olduğu anlatılıyor.
KARDEMİR İşvereni,çalışan işçilerine İKİ YIL için yaklaşık yüzde 30/32 dolayında zam vermiş görünüyor ve ilk yıl için yüzde 15,ikinci yıl için ENFLASYON ve ikinci altı ay için ENFLASYON artı 1 zam verildi.
KARDEMİR ÇALIŞANLARI ÇOK MEMNUNLAR.
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL,KARDEMİR çalışanları için gerçekten çok mükemmel haklar aldı,göreve gelişi ile birlikte çalışanların hayat standartları çok yükseldi..
YENİ İŞE GİRENLER MENNUN..
ESKİ İŞÇİLER MEMNUN..
ÇELİK-İŞ Sendikası büyük bir işi başardı KARDEMİR’DE..
İşçiler gerçekten çok memnunlar.

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ VE İL GENEL MECLİSİ ÇALIŞMALARINA YOĞUNLUK KAZANDIRDI,YATIRIMLAR..
İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ve mesai arkadaşları ile İL GENEL MECLİSİ Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM ile MECLİS ÜYELERİ,çalışmalarına yoğunluk kazandırdılar.
BİR YANDAN MAKİNE PARKI GÜÇLENDİRİLDİ..
Yeni İŞ MAKİNELERİ alındı,hizmete sokuldu,şimdi de KÖY YOLLARININ ASFALTLANMASINA ağırlık veriliyor ve bütün bunlar yapılırken,BİR DE KURUM İÇİNDE ÜRETİLEN DEDİKODULARLA mücadele ediliyor.
Bu dedikoduları,KİM NEDEN ÇIKARTIR bilmek mümkün değil.
Ama İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği ile İL GENEL MECLİS Başkanlığı bir yandan HİZMET ÜRETİMİNE AĞIRLIK verirken,öte yandan çıkartılan dedikoduların tahribatlarını gidermeye gayret ediyorlar.
Çıkan dedikodular zehirli bir tohum gibi adeta.
Dedikodular,aklı selim kullanılarak bastırılmasa,sonuçlar dedikodular istikametinde olsa,inanır mısınız,İlçeler arasında ciddi kopuklukları yaşamamız işten bile değil.
ALLAHTAN AKLI SELİM GALEBE ÇALIYOR..
Çıkartılmak istenen dedikodulara kimse itibar etmiyor,Karabük için umutlanmamız gereken nokta burası ve Sayın HASAN YILDIRIM ile sohbet ederken,Sayın YILDIRIM “BUNLARI HAMDOLSUN AŞTIK,ŞİMDİ YOĞUN HİZMET DÖNEMİNDEYİZ..” dedi.
KARÇİMSA İftarında sohbet ettik kendisi ile..
KIRSAL KESİM yaşayanlarının gelen hizmetlerden memnun olduklarına işaret etti Sayın HASAN YILDIRIM ve “7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDE KIRSAL KESİMDEN YÜZDE 71/73 CİVARINDA OY ALDIK..” ifadelerini kullandı.
Bunları memnuniyetin göstergesi gördüklerini söyledi..

OLASI BİR “ERKEN GENEL SEÇİMDE,SİYASİ PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR..” NE DERSİNİZ…?
BÖLGENİN SESİ Gazetesi olarak 8 HAZİRAN günü “SEÇMEN ERKEN GENEL SEÇİME OY VERDİ..” manşeti ile çıktık ve iyi izleyin süreç oraya doğru gidiyor.
BİR ERKEN GENEL SEÇİM İHTİMALİ ÇOK GÜÇLÜ..
En azından GENEL SEÇİMLER için 2019 HAZİRAN ayının beklenmesi ihtimali zayıf,daha önce bir ERKEN GENEL Seçim yapılması ihtimali çok ama çok güçlü.
PEKİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR..?
7 Haziran Genel Seçiminde AK Parti Karabük 2 sıra Milletvekili Adayı Sayın SEDAT NAMAL,yeniden Aday olacağının mesajlarını veriyor ve “BU DEFA KESİNLİKLE BİRİNCİ SIRA ADAYI OLURUM..” gibi yaklaşımlar getiriyor.
Bundan bir tek şartla vazgeçebileceğini söylüyor..
“Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,ADAY OLMA DERSE ADAY OLMAM,BUNUN DIŞINDA BİRİNCİ SIRAYI İSTEYEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞIM KESİN..” görüşlerini dile getiriyor.
Sayın SEDAT NAMAL 7 Haziran Genel Seçiminde alınan oyların “BÜYÜK BÖLÜMÜ BENİM ŞAHSIMA VERİLMİŞ OYLAR OLARAK KABUL EDİLMELİ.EĞER BEN İKİNCİ SIRA ADAYI OLMASAYDIM,BELKİ BU OYLARI ALAMAYACAKTIR..” iddialarını da dile getiriyor.
AK Parti içinde kimler Milletvekili Adayı olabilir dersiniz..?
Bir erken Genel Seçim ufukta GÖZ KIRPIP DURUYOR adeta.

EĞER,YENİDEN BİR AMBÜLANS ŞOFÖRÜ ALIMI YAPILSA,AK PARTİ TABANININ YARISINI DAHA KAYBEDECEK GALİBA
Geçtiğimiz haftalarda KARABÜK’E GELEN AMBÜLANSLAR için ŞOFÖR ALIMI yapılmış ve aman Allah dedikodunun,söylentinin bini bir para..!!
KIRGINLARIN,DARGINLARIN HADDİ HESABI YOK..
Şoför olmak isteyip,olmayanlar ATEŞ PÜSKÜRÜYORLAR..
İL YÖNETİMİNDEN,MERKEZ İLÇE YÖNETİMİNDEN,KADIN VE GENÇLİK KOLLARI YÖNETİMLERİNDEN söyledikleri isimlerin alınmadığından yakınanlar,adeta,BARUT GİBİLER..
İşe giremeyenler “TORPİL DÖNDÜ..” diyorlar..
İnanır mısınız AK PARTİ yeniden bir 40 Ambülans şoförü alımı yapsa,tabanının yarısını daha kaybedecek ve özellikle GENÇLER içinden gelen “BİZ GECE YARILARINA KADAR BAYRAK ASTIK,ŞU ALINANLARA BAKIN..” diyenlerin haddi hesabı yok.
AMBÜLANS ŞOFÖRÜ ALIMI AK PARTİYE AĞIRA PATLAMIŞ..
Ama,bunun yanı sıra,örneğin İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği ve İL GENEL MECLİS Başkanlığı da,GÜÇLENEN MAKİNE PARKI için birçok şoför alımı yaptı,TEK ÇIT ÇIKTI MI..?
Neden çıkmadı ADALETLİ ELEMAN ALIMI YAPILDI..
HAK EDEN ALINDI,TOPRİL DÖNMEDİ,ondan çıt çıkmadı..

OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİMDE,BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,SEÇİMLERE ESKİSİ KADAR ASILMAZSA..
Ülkemiz ERKEN GENEL SEÇİM ihtimalini tartışıyor ve sanki bu anlamda MACUN TÜPTEN çıktı,ERKEN GENEL SEÇİM mutlaka yapılacak demektir..
ŞİMDİ ŞÖYLE BİR DÜŞÜNÜN..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ yapılacak olası bir Genel Seçimde KENDİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAZSA ve bu anlamda SEÇİME 7 HAZİRAN ÖNCESİNDE Kİ gibi ASILMAZSA,MHP’NİN alacağı sonuç ne olur..?
Öyle sanıyoruz ki,Sayın DURMUŞ YALÇIN Milletvekili Listesinin yine birinci sırasında Aday gösterilir ve Sayın RAF1ET VERGİLİ bu kez SAHAYA,7 HAZİRAN öncesinde ki gibi çıkmazsa MHP’NİN alacağı sonuç ne olur..?
MHP ŞU KISA SÜREÇ İÇİNDE BELİRLİ YARALAR ALDI..
Bir de Sayın RAFET VERGİLİ,OLASI BİR Genel Seçimde SAHAYA İNMEZ,Parti çalışmalarına suyuna tirit bağlamında katılırsa,sonuç ne olur size göre.
MHP MİLLETVEKİLİ ÇIKARTABİLİR Mİ..?
Kaldı ki,bu defa CHP OYLARINDAN,MHP’YE KAYMALAR en alt düzeye inecektir veya hiç olmayacaktır,öyle ya,DİNLİ/DİNSİZ gibi hiç şık olmayan ve her CHP’LİYİ derinden yaralayan sözler edildi..
Olası bir ERKEN GENEL SEÇİM neler getirir dersiniz..?

21 kişi görüş bildirdi

  1. AK PARTİ 2-0 YAPAR

    SAYIN GÖLBEK YAZILARINIZA BAŞLADINIZ.GEÇMİŞ OLSUN.MUHTEMEL BİR ERKEN GENEL SEÇİMDE AK PARTİMİZ KARABÜKÜ 2-0 ALIR.BUNU BİR KENARA YAZIN EYER GENEL MERKEZ YAHUTTA MEHMET ALİ ŞAHİN BEY SEDAT NAMAL İSMİNDE İSRAR EDİP YENİDEN LİSTEYE KOYDURMAZSA AK PARTİ 2-0 ALIR.MHP OLAYI İSTER RAFET VERGİLİYLE OLSUN İSTERSE DURMUŞ YALÇINLA OLSUN İSTERSE YENİDEN GÖÇEBE ADAY DURSUN ALTIPARMAKLA OLSUN BİR DAHA KARABÜKTEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAMAZ.CHP ZATEN BURALARDA ALLAHLIK DURUMDA BU DURUMDA AK PARTİMİZ 2-0 ALIR.

  2. MHP YE NİYE OY VERELİM

    7 HAZİRAN SEÇİMİNDE BEN MHP YE OY VERDİM Bİ DAHAMI ALLAH MUHAFAZA.KOALİSYONA GİRMEM,BAŞBAKAN OLMAM,TBMM BAŞKANI AK PARTİDEN OLSUN ZARARI YOK.MHP NE YAPTININ KENDİSİ FARKINDAMI ACABA.MHP İLK SEÇİMDE BARAJIN ALTINI BULUR BUNDAN HİÇ BİR ŞÜPHEM YOK.

  3. objektif

    ahmet bey hemen makyajlama işlerine daldınız yine yüzde 30-32 zam oranını nerden çıkardınız Kardemir sözleşemsinde.bırakın bu kardemir yönetimine şirinelik işlerini ; yüzde 25 leri sizin yazmanızla algı yönetimi ile yüzde 32 nerden oluyor.

    bu arada biz kapsamdışı olarak yine doğranıyoruz kardemir de.adımız malesef kapsamdışı geçen seferde işciye verilen zam oranları verilmedi şimdide verilmedi kapsamdışı resmen doğruyorlar müdürler hariç (saltanat yaşıyorlar gelirleri ile).bi araştırın bakalım müdürler ile en yüksek baş mühendis maaşı arasındaki fark kaç kat.ben sölim 2.5 kat.

    zaten müdür altı kapsamdışı kadro başmühendis mühendis formen tekniker ne derseniz artık malesef ÇALIŞAN olarak görülüyor

  4. İŞİN DOĞRUSU

    AK PARTİ AKILLI BİR LİSTE İLE KARABÜK TE 2 MİLLETVEKİLLİĞİNİ RAHAT ALIR.2011 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ 81000 OLAN OYUNU 66000 E DÜŞÜRDÜ.KAYBEDİLEN OY YAKLAŞIK 15000-16000 CİVARINDA.AYNI DÖNEMLERDE MHP 22000 OLAN OYUNU 39000’E ÇIKARDI YAKLAŞIK 16000-17000 OY ARTIŞI VAR.BURDAN ÇIKAN SONUÇ AK PARTİDEN MHP’YE 15000 CİVARINDA BİR OY KAYMASI VAR.AK PARTİ ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDIĞINDA AK PARTİ LİSTESİNİN NE KADAR TEPKİ GÖRDÜĞÜ HERKESÇE MALUM.AK PARTİ’YE KÜSEN OYLARIN MHP’YE GİDECEĞİ AŞİKARDI.REKTÖRÜ HARCAYARAK OSMAN KAHVECİ-SEDAT NAMAL İKİLİSİNİ ADAY YAPMAK.KARABÜK’TE CİDDİ TEPKİ DOĞURDU.ERKEN SEÇİM OLURSA BURHANETTİN UYSAL-MUZAFFER ATILKAN LİSTESİ İLE GİRİLECEK BİR SEÇİMDE AK PARTİ HEM 2-0 YAPAR HEMDE REKOR OY ALIR. İŞİN DOĞRUSU BU….

  5. HADİ ORDAN

    SEDAT NAMAL TEKRAR ADAY OLACAKMIŞ.PES DOĞRUSU.BU SEÇİMDE ALINAN OYLAR ONU SAYESİNDE ALINMIŞ MIŞ. HAYAL GÖRÜYOR GALİBA .SEDAT BEY KUSURA BAKMA SEÇİM KAYBININ EN ÖNEMLİ SEBEBİ SENSİN.SOKAKTA SENİN İÇİN KONUŞULANLAR SEÇİMİ KAYBETTİRDİ.SANA ANCAK HADİ ORDAN DENİR

  6. Mehmet Özcan

    Üniversitenin kamulaştırılan alanında öğretim üyelerine yapılan lojmanlarda dönen ranta bir bakın….Ohhh ne ala ….Arsa payı sıfır…Binaları yap,ucuza malet sonra sat…..Hocalara lojman maskesi ne güzel…..Burada hocalar falan oturmuyor,3. şahıslara satılıyor…Şimdi de Karabük Belediyesi Öğlebeli’nin binlerce dönüm arazilerini 16 Haziran Belediye Encümen kararıyla “ÜNİVERSİTE ALANI” ilan ediveriyor….Metrekaresi sadece 22 TL….Öte yandan Üniversite rektörü Refik Polat”–Ünversitenin kampüs alanında sadece kongre merkezine ihtiyacımız var ,ünversitenin fiziki büyümesini diğer mahallelere kaydıracağız” açıklamalarına rağmen,Vergili,Öğlebelilerin arazilerine gözkoyuyor,mağdur ediyor…Arazilerin üzerine ipotek koyuyor…..ÖĞLEBELİ ayakta…Topraklarımızı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz….Ötekileştirilmiş,hizmet fakiri Öğlebeli sizden bir an evvel imar çalışması bekliyor….Karabük kamuoyuna duyurulur….

  7. Ramazan AYDEMİR

    Filyos liman projesinde Mehmet Ali ŞAHİN etkili olacaksa, partide görevli yine yapabilir. Milletvekili olmak şart değil..Karabük için yapılacak işlerde ila milletvekilliğini ileri sürerek işi yokuşa kim sürerse ben o kişinin iyi niyetinden şüphe ederim. Eminim bunu Mehmet Ali ŞAHİN yapmayacaktır.Mehmet CEYLAN da belirli bir görevde bulunuyor. Koltuklar oturmak için vardır. Kafada taşımak için koltuk bulundurulmaz.Koltuğa oturanlar filyos için gereğini yapmalıdırlar. Bu Karabükün milli meselesidir.İşi siyasi ranta çevirmek Karabüke ihanet etmek anlamına gelir. Umarım bunu kimse yapmaz

  8. işin doğrusuna destek

    İşin doğrusu rumuzu ile yazan şahsı tebrik ediyorum.AK Parti’nin MHP’ye kaçan oyları toparlayacak ve AK Parti’yi 2-0 yapacak liste Burhanettin Uysal ve Muzaffer Atılkan ile olur.Ancak bu liste zaten en son seçimde aday olarak beklenen listeydi.AK Parti benim korkum aynı liste ile seçime girmesi.Baksanıza seçimi kaybeden aday bile liste başı olarak görüyor kendisini

  9. tonyukuk

    sayın gölbek demek fadıl demirel mahkemeye verilmiş.yazık oysa ne kadar temiz,dürüst bir yöneticiydi.Hatta yakın zamanda umreye gitti (oradan sana da selam göndermişti) daha da aklandı.ey kardemir yönetimi aklınız başınıza yeni mi geldi. Kıl dönmesini bilirsiniz değil mi; kötü bir hastalıktır. fadıl demirel 2002 yılında gidip 2009 yılında döndüğünde karabük tarihinin en büyük “kıl dönmesi” yaşandı ve hala bu virüs temizlenmedi. 2009 yılında o zamanki ticari genel müdür yardımcısı ve şu an karabükte olmayan bazı müdürler size bu adamı nereden buldunuz dediğinde kötü olmuşlardı.ne oldu da çok sevdiğiniz,hatta bazılarınızın kanka olduğunuz fadıl demirel mahkemelere kadar düştü. 5 yıldaki bu değişim,dönüşüm dünya şirketi olduğu yolunda iddiaları olan bir şirkete yakışıyormu? Onun da karşı atağa geçeceğinin aşikar olduğunu düşünmüyormusunuz. Sonuç; 2000 li yıllara dönüş. zaten saçma sapan,gereksiz yatırımlarla yatırım çöplüğüne dönen, Çinin baskısıyla çelik piyasalarının günden güne zora girdiği, hükümet belirsizliği dolayısıyla ekonomik belirsizlik sürecinin devam ettiği, 2010 yılı gibi zor bir dönemden geçmiş kardemirin bu tür hareketleri bir daha yaşama riskinin bulunması, yönetim içindeki anlaşmazlığın ayyuka çıkması,şehrin kardemirden koparılması sebebiyle eskisi kadar karabük halkının kardemire sempati beslememesi,fadıl demirelin en büyük marifetlerinden biri olan kardemirin personel genleriyle oynayıp barışı,kardeşliği, sahiplenme duygusunu,vefayı bitirmesi ve daha sayabileceğimiz onlarca olumsuzluk yeni genel müdür Uğur Beyin elinde maalesef bir saatli bomba gibi beklemekte.
    gelelim demsan meselesine; mahkemeye ilk olarak ihalenin sahibi olan ünite müdürünü ve onun bağlı olduğu genel müdür yardımcısını çağırın. skal ihalesinde dörtte biri fiyat veren ve şu an kardemirde iş yapmaya devam ettiği için gelişmelere fazla sesini çıkaramayan karabük firmasını çağırın.Bu firma hem uygun tesis kurma taahhüdü hem de dörtte biri fiyat vermişken,yani hem teknik hem ticari olarak uygunluğu varken ; kimin odasına çağrılıp tehdit edilerek,elindeki diğer işleri alırız diye göz dağı verilerek ihaleden el çektirildi ve 4 katı fiyata ihale edildi bunları da anlatsınlar.
    2 ekskavatör daha kiralayıp,iyi bir ekip kurarak kardemirin kendi skalını kendi ayıklaması imkanı varken; dağı taşı demsan firmasına teslim edip sahaları ona peşkeş çeken ilgili ünite yetkililerini de konuşturun. Onları kim bu şekilde hareket etmeye zorladı,veya kendi inisiyatifleriyle mi bu şekilde hareket ettiler ve 1,5 senede demsan firmasına 62 trilyon para ödettiler.Yeni genel müdür Uğur Bey oyunu
    bozmasa ihale süresi olan 10 yılda 500-600 trilyon para ödenecekti kendi skalımıza. sayın gölbek sakın algı operasyonlarıyla; günlerdir haber sitelerinde adı manşetlerden düşmeyen mahdumları aklamaya çalışma. Bu işin bahsettiğin mahdum 1,5 sene sonramı farkına vardı.Yoksa Uğur Beye bir şekilde durumu anlatan bazı Kardemir sevdalıları sayesindemi bu büyük yanlıştan dönüldü. İki haftalık yokluğunda sen de dersini iyi çalışmışsın. Bırak bu algı operasyonlarını,herkes kimin ne olduğunu iyi biliyor.
    Fadıl demireli mahkemeye vermek birazda bizde suç yok, kabahat onun bizi de kandırdı oyununun sahneye konması gibi geldi bana.Yönetim kurulunun haberi olmadan bu fabrikada hiçbirşey yapılmaz.
    fadıl demirelin marifeti birtek demsanmı; o kadar saf olmayın. Özel kömürcülere de bir uzanın bakalım. kardemiri dolandırmaya çalışan özel sektör kömürcülerine göz açtırmayan ekibin nasıl dağıtıldığını da bir sorun demirele. İçerden; oturmaktan baseni koltuklara sığmayan elemanı kullanarak, daha sonra ödül olarak başmühendislik vererek kurduğu tezgahları da bir sorun mahkemede fadıla. Pis işlerinde kendine engel olanları nasıl ekarte edip yerlerine üç maymunu oynayan zavallı haysiyetsizleri nasıl getirdiğini sorun. Üstelik bu pis işlerin Yönetimin kurulunun ikinci adamına anlatılmasına rağmen.demekki o zaman işlerine geliyordu fadıl demirel, kullanıyorlardı.Şimdi mahkemelik oldular.
    Sınırsız alım yetkisi verilen soyadı fadılla aynı olan elemanların marifetlerini de sorun mahkemede fadıla.Fadıla yakın inşaat müteahhitlerinin şartnamelere uygun olmayan,alalede yaptıkları işlere karşı çıkan,olur vermeyen,onlarla adeta savaşan müdürlere karşıda nasıl operasyonlar yaptığını sorun fadıla mahkemede.
    %70 verimle yapılan rayları sorun,sabunlanan üretimleri,verimleri sorun, danışman diye getirilip işleri sadece ispiyon olan alem-i cihanları sorun. Suçu olana lafım yok ama, en ufak bir günahı olmadan ciğeri beşpara etmez sendikacı eskileri tarafından küçük kağıtlara isimleri yazılarak hergün düzenli olarak fadıla isimleri verilen ve nedir,neyin nesidir,suçu nedir diye bile araştırma zahmetine katlanılmadan aynı gün işten çıkarılanları da sorun mahkemede.
    Tüm hammaddelerin analizleri yapılarak alınması gerekirken;neden bazılarının analizleri yapılmadan kullanılmaya başlandığını sorun fadıla ve onun yanında getirdiği şakşakçılarına.
    erdemirden dehlenmiş,kahve köşelerinden toplanan adamları sorun.Artıları kendilerine yazarken, olumsuzlukların faturasını karabüklü mühendislere kesen çakallıklarını sorun fadıla.
    ereğlide boş gezerken,kardemirde kendilerine iş yaratılan,aynı yeri defalarca yıkıp,defalarca yapan sayıları 90ları bulan,çoğuna ortaklığı bulunan müteahhitleri sorun fadıla.
    Ama Uğur Bey; mahkeme bunları fadıla sorarken, asıl mahkemeyi sen kur kardemirde; bu adama şakşakçılık eden, koltuk korkusundan ses çıkarmayan, onunla kötü olmamak için dürüst çalışma arkadaşlarını satan, şimdi fadıla demediğini bırakmayıp size yalakalığa başlayan aşağılık herifleri uzaklaştırın kardemirden.Allah yardımcınız olsun, işiniz çok zor.

  10. AMBÜLANS ŞÖFÖRÜ

    AKP NİN YAPACAĞI İŞ BU KADAR İŞTE İNSANLARI KULLAN PARTİ İÇİN ÇALIŞTIR SONRA SÜMÜK MENDİLİ GİBİ KENARA AT.ALDIKLARI ŞÖFÖRLERİ BİLİYOZ PARTİNİN AKILDANELERİNİN VERDİYİ İSİMLER KARABÜKTE AKP Yİ İL TEŞKİLADI MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI KADIN KOLU GENÇLİK KOLU YÖNETMİYO KÖKÜ KARABÜKLÜ OLMAYAN İLÇELERİNDEN OLMAYAN 4-5 KİŞİ YÖNETİYO İSTEYEN OLURSA İSİMLERİNİDE VERİRİM.AMBÜLANS ŞÖFÖRLERİNİDE BUNNAR ALDI.BU ADALETSE ADALET KALKINMA PARTİSİNDE ADALET YOOOK

  11. ahmet öztürk

    ak parti hem son belediye seçiminde hemde milletvekili seçiminde sanki Karabük’ü kaybetmek üzere liste yapıyor.AK Parti Genel Merkezi seçim kayıpları üzerine il,il değerlendirme yapıyormuş.Bence 7 haziran başarısızlığının en büyük sorumluları 7 nisan da bu listeleri yapanlardir.Halka rağmen,halkın istemediği adaylarla seçime girerseniz bu sonuç kaçınılmazdı

  12. KAMİL GENÇ

    Muzaffer ATILKAN bence aday olmaz.Çünkü aday adaylığından öteye geçemiyor.

  13. Farklı Bakış Açısı

    AK Parti’nin 7 Haziran’da yaşadığı oy kaybına ilişkin pek çok yorum yapılıyor. Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz ise partinin özellikle gençlik kollarına gönderdiğini iddia ettiği bir uyarıya dikkat çekti. Yavuz, “Çok havalı oluyor ve tepki çekiyor” gerekçesiyle bundan böyle gençlik kolları mensuplarının Ray-Ban marka güneş gözlükleri, yaka mendilleri ve rugan ayakkabılardan uzak durmalarının istendiğini yazdı.

  14. ismet paşa ne oldu diyorki

    sayın gölbek seçimlerden önce ismet paşa sanayi projesi sedat namal tarafından konuşuluyordu ne oldu kimse inanamadı akp ye oy veren ahrazlar inanmıştır sayın gölbek şu mehmet ali şahine karşı yalalalık yapmayı bırak artık senin kalitene hiç yakıştıramadım ahmetçiğim yüreğin yetiyorsa karabüksporun 78 trilyon borcu olduğu söyleniyor bu konuda eleştiri yaparmısın yapamazsın çünkü yol bulan amcan kulağını çeker çorba parasını keser iki kadeh rakıya muhtaç kalırsınız

  15. Murat Güler

    bak sevgili ahmet gölbek abim karabükte ak parti seçimi nasıl biliyormusun ben anlatayım
    şimdi alınan oylara bir bakalım
    68.000 ak parti
    39.000 mhp
    24.000 chp
    şimdi sondan başlayalım chp bu seçim oyları mhp ye verir çünkü mhp nin bir milletvekilini çıkarabildiğini gördüler diyorlar.yok öyle birşey.chp seçmeni ili değil türkiye genelini düşünür ve oyunu korur ve bence 500 ya da 1000 oy mhp deki oyları geri döner.
    gelelim mhp ye.mhp karabükte partiyi rafet vergili sayesinde canlı tuttu ve 30.000 taban mhp oyunu aldı ilk etapta.üstüne 9.000 bin mhpyle alakası olmayan soft ak parti oylarını da aldı ve durmuş yalçın vekil oldu.erken seçimde acitasyon politakasına başlarlar durmuş yalçın üzerinden bu kesin ama mhp nin koalisyon görüşmelerindeki burnundan kıl aldırmayan yapısı ve adeta bu süreçte verdikleri talihsiz demeçler ve yaptırımlar karabükte ak partiye derin yara açacak hiç kaçışı yok
    gelelim ak partiye
    ak partiye mhp deki 9.000 oyunu geri alacak ve çevresiyle sevinilirliği ile +3.000 mhp oyunu çalacak adaylar lazım.bunlar şu olmalı demicem.şunlar olmamalı diyeceğim.
    mesela halkın içine korumalarla karabükte 1000 kişinin birleşip alamayacağı arabalarla giren.kendini halkın adamı(!) olarak tanıtan ama ticari hayatında bile dalavereyle gündeme gelmiş siyasette sadakat ve liyakattan uzak bir aday getirilmemeli.sedat namal kişisel oylarım demiş ya.o oylar onun para dağıttığı insanları kastediyor.ama emin olsun o kişilerde ona oy vermedi.takım elbise dağıttığı muhtarlar mhp ye çalıştı.yenice bel başkanı ile tehditle oy topladı bilmiyormuyuz zannediyor.neymiş 1. sıraymış.
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA
    sedat bey mehmet ali abin seni bu sefer herşeye rağmen itekleyemecek.bu işe reis el koyacak.sen ne 2.sırasından bahsediyorsun alabiliyorsan git bari büyükşehirlerden ittirsin seni mehmet ali abin.çünkü senin 7 haziran itibari ile karabükte siyasetin bitmiştir.duydum ki bu seferde senin kopyanın adaylık niyeti varmış kim mi
    tuncay özcan.hani şu büyük ticaret odası tezgahını düzenlediğiniz tuncay özcan hani senin gibi halkın adamı olamayacak tuncay özcan.
    karabükte şu isimlerin olduğu listeler 1-1 den öteye geçemez
    osman kahveci
    sedat namal
    tuncay özcan
    şimdi elele harcadığınız rektörü paşa paşa 1. sıraya koyacaklar.burhanettin uysal geliyor çekilin yoldan.
    arkasına da karabüklü.halkın çocuğu.sadakat ve liyakat sahibi, diğer partilerden de oy alabilecek bir aday gerekiyor.bu seçimi rahat rahat almak istiyorsak partinin muzaffer atılkan,ilter fatih korkut,serdar akça dan birine de 2. sırayı vermesi lazım.

  16. remington

    sayın gölbek toplu sözleşme de mutlu son çıkmadı malisef daha beklenen müjdeler çıkmadı personel rejimi-demokratik sendikal seçim-ve vakıf bu üç ana konu hakkında sendikadan hiç bir ses yok personel rejimini ele alırsak içler acısı bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz özellikle eski işçiler yapmış olduğu işin altında ki kadrolarda görev yapıyorlar bir de kangren olmuş sözleşmeli formen lercede kapatılınca kadrolar içler acısı bir hal alıyor çalışma hayatı özellikle sözleşmeli formenlerden çok rahatsızlık var kadrolu olmamasına rağmen kadroyu kapatan bu yapıdan derhal kurtulup asli kadroların önü açılmalıdır.sendikal demokrasi yani seçim konusu derhal masaya yatırılmalıdır Tofaş da iskenderunda dağıtılan sendikal demokrasi nin algısı kardemir çalışanına da aynen uygulanmalıdır emaresini 3 yıl önce temsilci seçiminde uyguladılar işçi bayram yapıp şanlı 9 mayıs yürüyüşü algısı yaşandı birlik ve beraberlik tavan yapmışdı daha sonra iyi olan durumlardan rahatsız olan kendini profesyonel sanan sanal sendikacıların ve şözleşmeli formenlerin baskısı ile işçi yine masa oyunlarıyla mağlup edilip atamacı zihniyete mahkum edilmişdir. yine bu konu hakkında en ufak bir emare görülmemişdir üçüncüsü ise vakıf yine kendi mecrasına bırakılmış arpalık yeri olarak kalmışdır ve bu şekildede kalacağa benziyor hadi hayırlısı sayın Ahmet bey yüzde 30 32 leri bulan sözleşme olmamışdır genel başkanımız bile %25 le anlaşdık derken siz %32 yi nasıl buldunuz enflasyon malum çok az çıkıyor kış aylarında bile altı aylık enflasyo 4.76 çıkmışken önümüzdeki aylarda ki enflasyonlar bu rakamlardan düşük çıkacağa benziyor tutturduğunuz tek rakam son altı aylık refah payı olan %1 belediye iş sendikasının imzaladığı sözleşmenin altında kalan bir akit takdir kamuoyunun ve çinin piyasalara olan etkisi ülkenin değil dünyanın sorunu olan bu ülke yede bir çözüm bulunur temennisiyle diyelim kardemirin mali yapısı ve oluşturduğu piyasa şu anda krizleri göğüsleyecek yapıda ithal kütüklerden alınan %22 vergiyi hiç bir hükümet kaldırmaya cesaret edemez cari açık sınırları zorlarken ve de bir ülkenin vergi kaybı olması nedeniyle ve hükümet krizi nide eklersek çok zor bir ihtimal hükümet ithal edilen metal hurdaya kota koymaya hazırlanırken cari açık yüzünden %22lik vergi kaybına tahammül edemez liman ise o yöre halkının çaresizliği yargı yolu ile engellenme fobisi diye algılanabilir işde bunun için başkanlık sistemi neden derseniz malisef yargı da oluşan mevcut hukuksal yapı bu gibi yatırımların gecikmesine imkan sağlıyor ve kimseninde bu krizi aşmaya gücü yetmiyor başkanlık sistemide rafa kalkdıgına göre alternatif çözümler mutlaka üretilecektir profesyonel yöneticiler tarafından fadıl beyin mahkemeye verilmesi ise çalışanlar tarafından müjdeli bir haber olarak algılanmışdır yargı inşallah gereğini yapar hatası varsa saygılarımla tekrar yazılarınıza başlamış olmanız da sevindirici.

  17. krdmli

    Yukarda uzun yorum yazan arkadaş bu kadar her konuyu biliyorsun sanki Genel Müdür senmişsin gibi geldi.. Bu kadar herşeyi detaylı kim bilebilir acaba… yoksa sadece boş keseden atanmı . Bu dediklerin detaylarını herkes biliyor. Burada bir tarafa yontmak için farklı hava estirilmesin. İhale ile yapılan işler hepsi. Şu anda ihaleyi alan firma ilk ihale de de teklif verdi. O zaman da aynı taklifi verip alsaydı işi. Neden alamadı. Yönetim kurulu kararı var. Fadıl DEmirel ne demiş, Yönetime kardeşim ihale sonuçları bu.En düşük teklifi veren firma bu. Ne yapaılım. Diye sorumuş. Bu mu suç şimdi. Fabrika 5 yıl önce bu haldemiydi peki. %42 zam alırkan iyi fabrika güzel yönetiliyordu dimi. Şimdimi kötü oldu Ayşe hanımlar Fadıl Beyler. Bırakın bir tarafın şakşakçılığnı yapıpı hedef saptırmayı. İşin amacı cok açık. Çağrı GÜLEÇ hakkında çıkan haberleri ve işleri kapatmak ve örtmek için Fadıl Demirel kullanılıyor. Bunu kör olan bile görür. Gündem değiştirmek. Tabi bazı sazanalar bulara balıklama atlıyor. Arkan güçlüyse her işi yaparsın sonra büyüklerin de kurtarır bu mu yani dürüst olan…

  18. tonyukuk

    krdmli geçinen ereğlili arkadaş.yazıyı gözlerinle oku,beyninle değerlendir.Tabi varsa.babanız fadıl demireli savunmak için üç kuruşluk aklınla,bilginle yazı yazacağım diye kasma.

  19. krdmli

    Tonyukuk,Aklın kimde olduğu belli olmaz. Hakaret ettiğine göre bir gocuntun var. Sana tavsiyem Burada yazdıklarına dikkat et .Neden ağrına gitti. Tek bilen senmisin. Buralarda boştan atmak kolay. Bilen olunca zoruna gidiyor. Dediklerim aynen doğru. Varsa argümanın kanıtın ona karşılık ver. hakeret etmekle olmuyor işeler… Sizler burdan atıyorsunuz ama o dil uzattıklarınızın karşısında mum oluyorsunuz. Yüzlerine de söylesene aynı şeyleri. Biz en azından her ortamda aynı şeyleri söylüyoruz. Tabi sana göre bunlar yağcılık. Bende sizin gibileri buralarda yazdıktan sonra o yöneticilerin karşısında görünce aynısını düşünüyorum. ..

  20. tonyukuk

    krdmli arkadaş; kardemirin ciğerini senden iyi bilirim. yazdıklarımın hepsinin bir dayanağı var. Bilenler zoruma gitmez,aksine tartışacak adam buldum diye sevinirim.fadıl abin beni iyi tanır,dehlenmesinde de birazcık katkım olduğu için mutluyum.Kimsenin karşısında mum olmam, senin bulunduğu kabın şeklini alan fadıl abini karşımda mum ederim.Hem fadıl abinin, hem de eteğinde getirdiği erdemir artıklarının yüzlerine her şeyi rahatça söylemiş bir insanım.beni kardemirdeki diğer yalaka takımıyla karıştırma; ki hayatta en çok nefret ettiğim insan tipidir. O yüzden mahkemeyle birlikte kalan artıklarda temizleneceğinden sen çalışmaya,zevk almaya bak. Eteğine yapışak başka fadılda bulamayacaksınız.

  21. krdmli

    Tonyukuk yazdıkların harika olmuşş!. Bakalım çıkan haberlerdeki ihalesiz iş alanlar nasıl aklanacak. günah keçisi buldunuz diye sevinmeyin bence. Herkes yapılmak istenin farkında . O eteğine sığındıklarınız sizi ne kadar kurtaracak göreceğiz. Mum ederken o etekleri yakmayasın…ihalesiz işleri nasıl alındığının hesabı illaki bir gün sorulacaktır. bu arada ne çabuk mahkemeyi kurdun da hükmü verdin.. hayrola …… Bir söz var ya… Evin camdan ise taş atarken dikkat edeceksin….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.