Her Telden (16.Ekim.2015)

Her Telden (16.Ekim.2015)

Yayın: 16.10.2015 08:36
Paylaş:
A+ A-

1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİM SONUNDA EGER BİR AK PARTİ – MHP KOALİSYONU KURULURSA SAYIN ADEM KAR..
Dün bazı MHP Sempatizanı dostlarımızla sohbet ettik,çok enteresan görüşler dile getirdiler ve Karabük bağlamında çok olumlu düşünceler dile getirdiler..
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ nasıl sonuçlanacak..?
BİR SİYASİ PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLABİLİR Mİ..?
Diyelim ki HİÇBİR PARTİ tek başına İktidara gelemedi..
İşte bu ihtimalden yola çıkan MHP Sempatizanı dostlarımız “MUHTEMEL BİR AK PARTİ-MHP KOALİSYON HÜKÜMETİNDE,EĞER Sayın ADEM KAR MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRSE,KESİN SAĞLIK BAKANI OLUR..” iddiasını dile getirdiler.
BU HAYLİ İDDİALI BİR TEZ GİBİ GELDİ BİZE.
Önce,Dahiliye Uzman Hekimi Sayın ADEM KAR,Karabük Milletvekili olacak,daha sonra AK Parti TEK BAŞINA İKTİDARA gelemeyecek ve daha sonra da AK Parti-MHP Koalisyon Hükümeti kurulacak,bu Hükümette SAĞLIK BAKANLIĞI MHP’DE kalacak..
Sonra da Karabük Milletvekili Sayın ADEM KAR,böyle bir Hükümette SAĞLIK BAKANI olacak,bu kadar çok ihtimalin bir araya denk gelmesi hayli zor gibi geldi bize.
Derseniz ki ;OLURSA İYİ OLMAZ MI..?
ÇOK İYİ OLUR ELBET,HEM DE ÇOK İYİ OLUR..
MHP’Lİ DOSTLARIMIZIN BÖYLE BİR ANALİZİ OLDU..
Dileriz beklentileri gerçekleşir..

MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI DAHİLİYE UZMAN HEKİMİ SAYIN ADEM KAR’IN SAĞLIK BAKANLIĞI İHTİMALİ..
MHP Sempatizanı kardeşlerimiz çok iddialı bir yorum getirerek,MHP Karabük Milletvekili Adayı Sayın ADEM KAR’IN yakın bir gelecekte SAĞLIK BAKANI olabileceğine işaret etmeleri,doğrusu ya bizim dikkatimizi çekti.
Diyorlar ki “MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İÇİNDE TIP DOKTORU YOK DENİLECEK KADAR AZ.EĞER SAYIN ADEM KAR SEÇİLİR VE AK PARTİ-MHP KOALİSYONU KURULUR,SAĞLIK BAKANLIĞI MHP’DE KALIRSA,BAKAN OLMA İHTİMALİ YÜKSELİR..”
Bu iş bize TÜRK MİLLİ TAKIMININ birçok ihtimalin bir araya DENK GELMESİ ile FRANSA’YA DİREKT GİTMESİNİ hatırlattı,ama,bu ihtimaller DENK GELEBİLİYOR DA.
Sayın ADEM KAR için MHP Sempatizanı kardeşlerimizin anlattıkları için “KEŞKE BU İHTİMALLER GERÇEK OLSA..” demek gerek,bu durum KARABÜK’E KAZANDIRIR elbet.
KAZANAN KESİNLİKLE KARABÜK OLUR..
Kaldı ki Sayın ADEM KAR,yalnızca TIP HEKİMİ olarak görev yapmadı,TIBBİ SEKTÖRDE YATIRIM YAPAN bir Şirketin Yöneticiliğini ve BU SEKTÖRÜN yatırım potansiyellerini,yönetmeliklerini de bilen bir isim.
ÇOK İHTİMALİN ÜST/ÜSTE GELMESİ GEREK..
MHP SEMPATİZANI kardeşler iyi niyetli biçimde bunları anlattılar.
Keşke,anlattıkları gerçek olsa.

ŞİRİNEVLER HASTANESİ,DOÇ.DR.SAYIN ALAADİN POLAT İLE ÇOK CİDDİ BİR İVME YAKALADI VE YÖNETİM TARZI..
KARABÜK ÜNİVESİTESİ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi YÖNETİCİLİĞİ/BAŞHEKİMLİĞİ görevine DOÇ.DR.Sayın ALAADİN POLAT’I getirilmesi ile yakınmalar tabana vurdu,Hastane ciddi bir ivme yakaladı.
Sayın ALAADN POLAT mükemmel bir Yönetim tarzı gösteriyor.
Böylesine devasa bir Hastaneyi,yönetmek,yönlendirmek ve yüzbinlerle ifade edilen aylık Hasta sayını bu kadar AZ YAKINMA ile bu HASTANEYE ÇEKMEK az bir iş olarak görülmemeli.
DOÇ.DR.Sayın ALAADDİN POLAT bir yandan gelen HASTALARIN en iyi biçimde SAĞLIK HİZMETİ alması için olağanüstü bir çabanın içinde,bir yandan İNŞAAT İMALATI sırasında ihmal edilmiş,yeterince dikkat edilmemiş eksiğin/gediğin giderilmesi için gayret gösteriyor.
Bu kadar çok sayıda Prof.- Doç.-Yard Doç.-Uzman Hekim ve Hekimin görev aldığı bir HASTANEYİ bu kadar az yakınma ile sevk ve idare etmek hayli zor bir iş olsa gerektir..
Olayın bu noktasında HASTANENİN POZİSYONU DA ÖNEMLİ.
Bir yandan DEVLET HASTANESİ işlevini yürütüyor bu HASTANE,öte yandan ise KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Hastanesi gibi bir işlevselliği de var.
Yani Doç.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT bir yandan SAĞLIK BAKANLIĞI ile muhatap,öte yandan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü İLE MUHATAP.
HASTANEDEN YAKINMALAR gün geçtikçe azalıyor,dibe vuruyor..
Yönetici/Başhekim Sayın POLAT bunu başardı sayılır.

DEVLET HASTANESİ OLMAYAN KARABÜK,BUNUN SIKINTISINI ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ÇEKİYOR VE BAŞTAN HATA OLDU..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanesi işlevi gören BİNANIN YAPIMINDAN önce Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ feryat etti,yol gösterdi,YARDIMCI OLMAYI önerdi,dinleyen olmadı.
Şu an AK Parti Karabük Milletvekili İkinci Sıra adayı ve O Dönemin KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL çok talepte bulundu,yine olmadı.
Bugün ki Hastanenin yerinde ki,vatandaşın SİGORTA HASTANESİ olarak bildiği O BİNALAR YIKTIRILDI ve bugün ki HASTANE O ALANA YAPILDI..
Kaldı ki,yıkılan O HASTANE BİNALARINI yıkılmadan iki veya üç yıl öncesinde NE PARALAR HARCANMIŞTI,hepsi de havaya gitti ve O BİNALAR yıktırıldı bugün ki Hastane yapıldı.
ŞİMDİ KARABÜK’E ACİLEN DEVLET HASTANESİ GEREKİYOR.
DEVLET HASTANESİ olmayınca,en küçük bir Hastalık için bile KBT ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE geliyor insanlar,o zamanda tıkanma yaşanıyor,yakınmalar başlıyor.
KARABÜK DEVLET HASTANESİ gerçekten büyük ihtiyaç..
O zaman mevcut HASTANE DE çok rahatlayacak..
Emin olun GERÇEK İŞLEVSELLİĞİNE kavuşacak Hastane.

KARABÜK 2000-2003 ARASINDA “KARDEMİR’İN YAŞADIĞI EKONOMİK SIKINTININ YANSIMASINI..” YİNE YAŞAR MI ..?
Karabük 2000-2003 yılları arasında ÖYLE BİR ÇÖKÜŞ YAŞADI Kİ,bunu kelimelerle anlatmak,bunu yazıya dökmek,gerçekten çok ama çok zor,o tarihlerde “KARDEMİR’İN EKONOMİK SIKINTILARA DÜŞMESİ..” Karabük’e nasıl yansımıştı hatırlayan çok insan vardır.
KARDEMİR İŞÇİLERİ ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTILIYORDU..
KARABÜK EKONOMİSİ,TAM ANLAMI İLE,DİBE VURMUŞTU..
Allah Korusun,Karabük yine böyle bir süreç yaşar mı..?
O zaman yaşanan krizin adı ASYA/RUSYA ve YÖNETİMDEN KAYNAKLANAN kriz olarak tanımlanıyordu,şimdi de ÇİN HALK CUMHURİYETİ bu sektörde çok ciddi sorun yaşatıyor.
Allah Korusun o kriz veya benzeri bir kriz yaşanır mı,o dönemin HÜKÜMETİNE yazılar yollanıyor ve “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” şeklinde görüşler dile getiriliyordu..
Karabük’te o günleri hatırlayan ONBİNLERCE İNSAN vardır mutlaka..
ALLAH KORUNU yine/yeniden öyle bir süreç yaşanır mı..?

AK PARTİ İÇİNDE SİYASET YAPAN BİR KARDEŞİMİZ “KARDEMİR İŞÇİLERİ İLE TAM 14 PROGRAM VE TOPLANTI YAPTIK.”
AK Parti içinde Siyaset yapan ve KARDEMİR’DEN kısa süre önce emekli olarak ayrılan bir kardeşimiz,önce ki gün akşam “KARDEMİR İŞÇİLERİ İLE TAM 14 TOPLANTI VE PROGRAM YAPTIK..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk.
“BELİRLİ YERLERE DAVET EDİYORUZ.GELİYORLAR VE KENDİLERİNE KARDEMİR’İN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ SIKINTILI DURUM HIAKKINDA BİLGİLER VERİYORUZ..” dedi.
Sonra “İLERLEYEN SÜREÇTE KARDEMİR’E YALNIZCA AK PARTİ’NİN YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ ANLATIYORLARMIŞ..” bu nokta da bilgiler verdi..
“İYİ AMA,DİĞER PARTİLERDE YARDIMCI OLURLAR..” dedik.
“BU SEÇİMLERDEN AK PARTİ YA TEK BAŞINA İKTİDAR OLARAK ÇIKACAK VEYA KURULACAK BİR KOALİSYONUN BÜYÜK ORTAĞI OLACAK..” diyorlarmış.
“KARDEMİR SIKINTIYA DÜŞERSE,YALNIZCA AK PARTİ DESTEK OLABİLİRMİŞ..” bunları anlattıklarını söyledi,bizde kendisine “DAHA ÖNCE Kİ SIKINTILARDA DSP VE KEMAL DERVİŞ YARDIMCI OLMUŞTU,ONLARI DA ANLATIYOR MUSUNUZ..” diye sorduk.
“ONU BİR GEÇ BABA..” dedi.
Sonra da “SENİN O DEDİĞİN SÜREÇ ÇOOOK GERİDEN KALDI.ZATEN O ZAMANDA AK PARTİ YARDIMCI OLMUŞTU.İŞÇİ BUNU ANLIYOR..” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ AÇIK ARA FARKLA 2-0 KAZANACAK..” dedi..
“ÇOK YÜKSEK OY ALACAĞIZ VE 2-0 OLACAK..” iddiasında bulundu.

KARABÜK’TE “DAR GELİRLİ İNSANLAR İÇİN,UCUZ KONUT YAPIMI OLACAK MI..?” BU YÖNDE ÇOK CİDDİ TALEP VAR..
KARABÜK’TE çok önemli bir tartışma vardı,hararetini büyük ölçü de yitirdi ve biliyorsunuz EMEKLİLER İÇİN UCUZ KONUT yapımı çok tartışıldı,geçtiğimiz günlerin en çok tartışılan konusu bu olmuştu.
EMEKLİLERE UCUZ KONUT İÇİN MESAFE ALINDI..
Bu mesafe alınırken,DAR GELİRLİ insanlarda UCUZ KONUT İSTEMEYE BAŞLADILAR ve aslında TOKİ Başkanı bu konuya açıklık getirirken “UCUZ KONUTLAR DAR GELİRLİ İÇİN YAPILACAK.BU KONUTLARIN YÜZDE 25 KADARI EMEKLİLERE VERİLECEK..” demişti.
KARABÜK’TE ÇOK SAYIDA DAR GELİRLİ VAR.
Bu insanlar aylık 250/270 lira ödeme ile KONUT SAHİBİ OLMAK İSTERLER elbet,bunun için bir örgütlenmeye veya bu işe önderlik edecek bir insana,bir gruba ihtiyaçları var.
EMEKLİLER İÇİN UCUZ KONUT ÜRETİMİ YAPILACAK.
Bu konuda başvuranların sayısı 7 bin olarak açıklanmıştı,belki bu sayı daha artmıştır,bu arada SOĞUKSU Mahallesi’nin hemen üst tarafında SOĞAN TARLASI olarak bilinen bir yerin temin edildiğine ilişkin bilgiler veriliyor.
40 DÖNÜM CİVARINDA BİR YERDİR ORASI.
Eğer 7 bin EMEKLİ BAŞVURU yaptı ise,bunların en azından 1500-2 bin kadarı KONUT ALMAK hakkına sahiptir ve buna göre düşünüp YENİ ARAZİLERİN bulunması gerekir herhalde..
Her ne hal ise artık..
DAR GELİRLİ İNSANLARINDA UCUZ KONUT İSTEDİĞİ BELLİ.
Bunu duyuralım istedik.

“KARABÜK’ÜN TABELA NÜFUSU 113 BİN,ANCAK,KARABÜKLÜ,SÜREKLİ KARABÜK’TE YAŞAYAN 100 BİN BİLE DEĞİL..”
SİYASİ KİMLİĞİ olan,hatta,MİLLETVEKİLİ ADAYI olan bir kardeşimiz,bir dostumuz BİR ANALİZ YAPTI ve kendisine BU ANALİZİ KULLANIP/KULLANAMAYACAĞIMIZI sorduğumuz zaman “İSMİMİ/PARTİMİ VERMEMEK KAYDI İLE ELBET KULLANABİLİRSİNİZ..” dedi.
TOPLUMU KARAMSAR HAVAYA SOKMAK İSTEMEDİĞİNİ ANLATTI.
“ANCAK,BUNLARI EN AZINDAN SİZ BİLİN İSTEDİM..” dedi.
Sonra “ KARABÜK’ÜN TABELA NÜFUSU 113 BİN..” dedi ve ilave etti “KARABÜK’ÜN YERLEŞİK NÜFUSU,SÜREKLİLİK ARZ EDEN NÜFUSU 90 BİN CİVARINDA..” dedi.
“NASIL OLUYOR BU..” dedik.
“SİZ ÜNİVERSİTEYE OKUMAYA GELENİ NASIL KARABÜKLÜ OLARAK KABUL EDERSİNİZ..” diye sordu ve “BU ÇOCUKLAR OKULLARI BİTİNCE GİDECEKLER..” dedi.
“BU NOKTA DA EN BÜYÜK ŞANSIMIZ,ALLAHTAN Kİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN TÜMÜ KARABÜK NÜFUSUNA KAYIT YAPTIRMIYOR.O ZAMAN KENDİMİZİ DAHA ÇOK KANDIRIRDIK..” gibi sözler etti.
KARABÜK’E yatırım gelmediğinden söz ederek ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE dayalı bir sistemi içselleştirdiğimizi anlattı ve “ÖĞRENCİ KARABÜK’ÜN YERLEŞİK İNSANI DEĞİL.BU ÇOCUKLAR GELİR-GEÇEN NÜFUS..” iddiasında bulundu.
“OLAYA BÖYLE BAKIN.GERÇEK KARABÜK BU..” dedi.
“KARABÜK’E YATIRIM GELMEDİĞİNİ SÖYLEDİ..” işte esas üzerinde durulması gereken bu konudur şeklinde görüşler dile getirdi ve eğer “YATIRIM YAPARAK/YAPTIRARAK GERÇEK NÜFUS YAKALANAMAZSA KARABÜK’ÜN GELECEĞİ PARLAK SAYILMAZ..” dedi..
Bu bir görüş ve sizinle paylaşalım istedik..
Yabana atılacak bir görüş gibi de değil yani.

15 kişi görüş bildirdi

  1. uzaktan

    Ahmet abi, Türkiye Milli Futbol takımının Fransaya direk gitmesi çok mu yakın ihtimal di ?

  2. olcak iş mi

    sayın golbek, adem kar’ın saglık bakanı olma gibi bir soylentiyi sizin gibi gazeteciliğin duayeni bir insanın u sekilde gundeme almasını dogru bulmadım.Bu tamamen algı yönetimi. insanlara adem kar saglık bakanı olacak ona göre oy verin gibi bir yaklasım izlenmekte. Adem kar’ın sağlık bakanı olabilmesi bile rafet beyin iznine bağlı olur zaten.
    sacmalıklar diz boyu.pehh

  3. uzaktan'a cevap

    milli takımın fransaya gitmesinin bi mantığı vardı. MHP ile ilk defa anılan, tepeden inme aday yapılan bir adam. oldu ki AKP-MHP koalisyonu oldu , MHP’ye kac tane bakanlık verilecek maksimum 6-7. MHP de gidecek bu bakanlıklardan bir olan sağlık bakalığını 100bin nufuslu , birinci parti bile olamadığı bir ile verecek öyle mi? yıllarını MHP’ye vermiş bir sürü doktor,sağlıkçı var iken bu soylemler tamamen hayal urunudür,algı yönetimidir.

  4. MERT CAN

    SAYIN ADEM KAR SAĞLIK BAKANI OLURSA İLK İCRATİ DOKTORLARA ÖZEL MUAYENEHANELERİN ACILMASINI VE BIÇAK PARALARININ TEKRAR GELMESİNİ SAĞLAR ODA YETMEZ ÖZEL HASTANELERİN HALKTAN ALDIĞI 200 KATINA KADAR OLAN ÜCRETİ 400 KATINA CIKARIR

  5. Sağlık Sektöründeki Hesap

    2.basamak sağlık kuruluşu “devlet hastanesi “yok Karabük’te…..Yıkıp yeniden yapmak modası ve kaybolan tirilyonlar…….Bu AKP iktidarı Karabük’te sağlık alanını felç etti….Yatak sayısı yarıyarıya düştü insanlar,parası olanlar özel medikar hastanesine yönlendirilmekte…Evet bir açığı çok iyi gören sayın Dr Adem Kar ve paralı akbabalar Medikarı hemen de kuruverdiler….İşte bunun içindir ki devletin sağlık sektörünü laçkalaştırdılar,hizmeti engellediler,insanlar randevu kuyruklarında sabah 5’lerde kuyruklarda…Şu çileyi reva görenler iktidar partisi ve bunu fırsata çeviren ekibin başı DR ADEM KAR dır……Devlet hastanesi yıkılmamalıdır,donanımlı hale getirilerek 2. basamak devlet hastanesi olarak yeniden planlanmalıdır….Poliklinik sayısı 6500’lerden 12 500’lere çıkmış şehrimizde bu sıkıntılar çözülmelidir….Birilerine sağlık bakanlığını vermek o kadar kolay olmamalı…Çözümde rol almayanlar sorunun parçasıdırlar….Asıl sorunun kaynağındakiler bu konuları çözmez…..Para babaları MHP’nin milletvekili Durmuş Yalçını niye değiştirdiğini bir anlayalım…..Oyunu bir görelim…..AKP ve MHP Karabük’ün derdine çare olacak çözümü üretecek adaylara sahip değiller……Çözüm ,Karabük’ü kuran cumhuriyeti kuran iradenin temsilcileri CHP ve adaylarındadır…..

  6. karabükün nüfusu

    kim söylediyse dogru söylemiş.Karabükün nüfusu bugün 90 bin filanda deyil 80-85 bin dolayında.gerisi gelir geçer üniversite öğrencisi Mehmet Ali Şahin beye bir sorun Karabüke hangi yatırımcıyı yönlendirmiş yahutta Rafe Vergiliye sorun hani nerde 5 bin kişiye iş verecek fabrikalar kurduyordu.O İranlı temel attı noldu.
    üniversite öğrencisiyle avunan Karabük gelir geçer rüfusa inanıp yatırımcı peşine koşmazsa birde Kardemir gelecekte sıkıntıya düşerse ve düşeceyide muhukkak görünüyor o zaman ne yapacağız gine göç veririz yakıt parasına ev kiralanmaya başlar

  7. KARAALİ

    OLACAK İŞ Mİ yorumu yapan kişi. algı operasyonunun en kralını akp yapmıyormu.tek başına iktidar olamazsak 400 milletvekili çıkaramazsak ülkede kaos olur karabüke yatırm gelmez (sanki 13 yıldır gelmiş gib) (ülkede kaos yokmuş gibi) Kardemir çalışan işçilerine kardemir batıyor bunu birtek biz çıkarabiliriz akp ye oy verin. denmiyor mu. demekki insanların maddi duygularıyla oynamak ve tehdit etmek algı operasyonu olmuyor da MHP nin Karabük milletvekili sağlık bakanı olacak demesi agı oluyor.Hiç olmasa bu söylem akp nin yanındaki algı operasyonunda masumane kaldığını göremiyecek kadar aciz ve tek taraflı düşünecek kadar maddiyatı düşünen bir insan olduğunuz ortada.aynada kendinize bir bakın da biraz düşünün ben nasıl bir düşünce de insanım diye.

  8. KARAALİ

    MERT CAN yorumcu arkadaş.. SAYIN ADEM KAR SAĞLIK BAKANI OLURSA İLK İCRATİ DOKTORLARA ÖZEL MUAYENEHANELERİN ACILMASINI VE BIÇAK PARALARININ TEKRAR GELMESİNİ SAĞLAR ODA YETMEZ ÖZEL HASTANELERİN HALKTAN ALDIĞI 200 KATINA KADAR OLAN ÜCRETİ 400 KATINA CIKARIR demişsin, sana bir şey diyeyim mi bunu yapmaz merak etme çünkü şu anda doktorlar eskiden muayenehanesi oladuğu zamanlardan da ha iyi ve rahat ortamda para kazanıyorlar merak etme.hatta artık belli sayıdan sonra hastaya da bakmıyorlar.özel hastanelerin gelirini artırmak konusuna gelince özel hastanelerin büyük çoğunluğu kimlerin elinde bir düşün ve öğren kim kime peşkeş çekmiş bir araştır da kimin işine yarıyor özel hastanelerin devletten para alması .hiç bir fikrin yoksa kafandaki soruları google amcaya direk sor o sana cevap veriri.

  9. kardemirLi

    KARAALİ Demekki ak aprti sağlıkta harika.senin yorumuna göre doktorlar özel hastaya bakmıyor paraları yetiyorsa ak aprtiye helal olsun.o zaman ne gerek var adem kar denen kişinin bakan olmasına demi? bak kendin diyosun itiraf ediyosun bunu üstelik :)))).

  10. Kardemirli

    Ayrıca karaali efendi adem kar doktorluğu zamanında sağlıkta ne vermiş karabüke? bakan olunca ne verecek.güldürme yahu 😀 Karabükte akp hariç vekil çıkarsa bu sefer chp çıkarır diyim sana milliyetcilik ayakları yapma buralarda paşa.yemez…

  11. kardemirLi

    ayrıcaaaaaaaaaaaaa senin savunduğun adem kar medikarda doktordu canım benim.özel hastamelerde senin dediğin kimin işine geliyorun hastanesinde doktordu adem kar..uyanık siziiiii..kendi azınızla kuyuya düşüyosunuz.hadi karali kumda yorum yap.Karabük bu işleri aştı..burda akp 2-0 alamazsa birini CHP alır.Mhp bu seçimde burdan bir BaŞ soğan aLır..diyim sana

  12. karabük için geç artık

    eğitim araştırma hastanesinin mevcut yerine yapılmış olması,ne yazıkki geleceği göremeyen karabük halkının ve buna çanak tutan siyasetin suçudur…siyaset derken akp mhp chp hepsini kastediyorum…evet akparti ülke sağlık politikaları gereği bu büyük hastaneyi şehrin dışına(kastamonu yolu veya eskipazar yolu vs biryere)yapardı…ancaaakkk biz hastanemizi vermezüüüükçü bir ikiyüzevler halkı(şimdide tıbbi atıklardan muzdaripler!!ne bekliyordularsa!!komik)bundan nemalanmaya çalışan bir muhalefet parti gurubu ve hayır diyemiyen bir iktidar siyaseti…o dönemki belediye başkanlığı seçimini,hatırlayın,bunun üzerine kurdular siyasiler(tüm siyasiler)…
    stat orda okullar orda mevcut küçük bir devlet hastanesi fazlasıyla yeterdi(böylece 2,basamak hastane sorunuda,bayır mahalledeki külüstür hastanenin kapandıydı-yok kapanmadıydı davasıda çıkmazdı….ama yooook hastane bizim! büyüğü yapılacaksa o da bizim! daha büyüğü o da bizimmm :)….saçmasapan bir halk hareketi saçma sapan siyasi yaklaşım…
    şuan vızır vızır ambulanslar çocukların önünden arkasından yanından sonsürat geçiyor…allah korusun çocuklarımızı…adam evinin değeri artsın,minibüs ücreti verip hastaneye gitmeyim hastane evimin dibinde olsun istiyor…ama çocuğunu o tehlikeli kalabalık yola çıkarıyor farkında değil!!kimse durumu okuyamadı…
    örnek:bu hastaneyi kastamonu yolunda veya eskipazar yolunda sakin bir yere yapalım hem şehrin büyümesinede yön vermiş oluruz,aradan yıllar geçip ek ünite gerektğinde sıkılmadan rahatça hastanemizi büyütürüz denemedi…dense bile muhalefet,hastanenizi kapattırmayınııız diyerek çığırtkanlık yaptı…çoğu yeni hastane-başka illerde-dediğim şekilde şehrin dışına şehrin büyümesi istenen yere yapıldı…tavşan havuç misali……
    bu yazdıklarımdan alınılmasın veya valla bizde bunu demiştik demesin!!şehrin vizyonu olması için o şehirde yaşayanlarda vizyon sahibi olmalı,değilse bile susmalı…güya çoğunluğu okumuş kesimin oturduğu ikiyüzevler bölgesi yaptığı protestolarla bu sonucu oluşturdu…karabük halkının bir kısmı,adam akıllı nadir görünen şekilde siyasete yön verdi o da bu konuda oldu!!!trajikomik!şirinevler ticaret merkezinin otoparkı yok(alelacele yapıldığı için)şimdi pazaryeri problemi!!vatandaş kapıdan çıkıp okula kapıdan çıkıp hastaneye pazara gitmeli,hatta jandarma alayıda oraya taşınmalı yenişehir pazaryeri boş mesela:) ve ikiyüzevlerde oturanların çocukları orada askerlik yapmalı,tüm siyasiler bir olup bunun için kanun teklifi vermeli:)
    eğitim araştırma hastanesi karabük gibi küçük bir il için başarıdır gururdur lükstür güzeldir,amaaaa yeri saçmasapandır…bulunduğu konum ile sehrin göbeğine vurulmuş bir hançerdir…bu saçamalığın sebebide karabük halkı ve karabük siyasetidir…
    tıpkı beşbinevler üstgeçidi kent meydanı belediye binası(yeni yapılıp boş olan ve dahada yeni yapılıyor olan dahil) kastamonu-safranbolu-karabük ‘akıllı’kavşağı necmettin şeyhoğlu stadı vs vs gibi…bütün işlerimizmi acele olur yahu…

  13. kaburga

    mert can bıçak parasını %200 olarak 1 yıl önce hükümet verdi gündemi bilmiyorsun trollük yapıyorsun.

  14. KARAALİ

    TROLLER ÖYLE BİR İNANMIŞLAR Kİ ZAMANI GELDİĞİNDE BİZİ DE HÜKÜMET KANDIRDI DİYEREK İŞİN VİİCDANINDAN SIYRILMAYA ÇALIŞACAKLAR. AK TROLLER SİZİ

  15. KARAALİ

    DOĞRU SÖYLEDİN kaburga TROLLER ÖYLE BİR İNANMIŞLAR Kİ ZAMANI GELDİĞİNDE BİZİ DE HÜKÜMET KANDIRDI DİYEREK İŞİN VİİCDANINDAN SIYRILMAYA ÇALIŞACAKLAR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OMÜ’de gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kendi uydularımızı, kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” dedi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu'nda düzenlenen “Gençlik Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'yla uzay teknolojilerindeki yarışa dahil olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 22 yılda kendi uydularını geliştirebilen bir ülke olduğunu belirten Kacır, “Savunma sanayisinde bugün 80 bin Türk genci, Türk mühendisi, Türk teknisyeni çalışıyor. Uzay alanında da benzer ekosistemi hep birlikte inşa edeceğiz. Kendi uydularımızı kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” diye konuştu.

Hem ROKETSAN hem DeltaV'de uzaya erişebilen teknolojileri kendi imkanlarıyla geliştirmeyi başardıklarını vurgulayan Kacır, “İnşallah uydularımızı da uzaya kendi imkanlarımızla eriştireceğiz. İMECE 600 kilometrede görev yapıyor, 600 kilogramlık bir uydu. TÜRKSAT 6A, 36 bin kilometrede görev yapacak 4 bin 250 kilogramlık bir uydu. İnşallah 380 bin kilometre öteye, Ay'a milli hibrit roket motorumuzu ateşleyerek kendi uzay aracımızla erişeceğiz. Bunu da sizlerle başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kacır, 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği hedef doğrultusunda Türkiye'den bir kişiyi uzaya göndermek için çalışmalara başlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Türkiye'den 36 bin vatandaşımız, 'Ben astronot olmak istiyorum' dedi. Onların arasında çok kapsamlı testler, seçmeler yapıldı ve nihayetinde Türk Hava Kuvvetlerine jet pilotu olarak hizmet etmekte olan Alper Gezeravcı, ay yıldızlı bayrağımızla uzay yolculuğunu yaptı. Bu, elbette bir bilim misyonu. Çünkü gidilen yer Uluslararası Uzay İstasyonu, aslında bir bilim laboratuvarı. Bugüne dek 3 bine yakın bilimsel deneyin yapıldığı bir altyapıdan bahsediyoruz. Malzeme biliminden fiziğe, kimyadan tıbba, biyolojiye pek çok alanda bugüne dek bilimsel çalışmalar yapılmış.”

Gezeravcı'nın 18 gün boyunca Türk bilim insanları ve araştırmacılar tarafından hazırlanan 13 bilimsel deneyi başarıyla icra ettiğine dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

“Bu, Türk bilim dünyası açısından yeni bir sayfanın açılması demektir. Bizim bilim insanlarımızın yürüttükleri araştırmalarda, projelerde, dünyada en ileri işlerle yarışabilir hale gelmeleri demektir. Bilim insanlarımızın önünde, araştırmacılarımızın önünde hiçbir eylemin kalmamış olması demektir. Bu yönüyle bu misyonu çok değerli görüyoruz ama bu misyonun esas maksadı, esas amacı Türkiye'de sizlere, Türk gençlerine, TEKNOFEST kuşağına, 21 yaşın altındaki 27 milyon evladımıza kazandırdığı ilham ve öz güvendir.”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da OMÜ'nün, 49'uncu yılını kutlayan köklü bir üniversite olduğunu dile getirerek, “Genç nesil, 'Z kuşağı' tanımlanmasıyla oyun dışına itilmek istenilen bir nesil. TEKNOFEST kuşağı olarak tanımlanmayı hak etti ve Türk tarihinin akışını değiştirdi. Buradan da Türkiye Yüzyılı ideali ortaya çıktı. Başından beri TEKNOFEST'lere katkı sağladınız, millet olarak sizlere minnettarız. Üniversite olarak da sorumluluğumuzu yerine getirme azim ve gayreti içerisindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle havacılık ve uzay konularında söyleşi yapan Gezeravcı, sorularını yanıtladığı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.