Her Telden (17.Haziran.2015)

Her Telden (17.Haziran.2015)

Yayın: 17.06.2015 08:55
Paylaş:
A+ A-

İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NOKTASINDA “BÜROKRATİK KESİM AYAK MI SÜRÜYOR..” NEDİR..?
Eskipazar,İsmetpaşa İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ konusunda “ANKARA KAYNAKLI BAZI BÜROKRATLAR AYAK MI SÜRÜYORLAR NEDİN..?” sürekli yeni bilgi/belge istendiğine ilişkin haberler geliyor.
Bilindiği gibi ORGANİZE SANAYİLER GENEL MÜDÜRÜ Karabük kökenli bir isim,daha önce Karabük’ün bazı Mahallelerinde imamlık görevinde bulunmuş,Karabük’ü seven bir Bürokrat.
Buna ragmen ayak sürüyenler mi var nedir..?
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN,bu konuyu adım/adım izliyor,Karabük Organize Sanayi Müdürü Sayın CANER ÖZCAN istenilen her yeni belgeyi anında düzenleyip ilgili mercilere veriyor.
BÖYLESİNE YOĞUN BİR TEMPO İÇİNDE ÇALIŞILIYOR.
Ancak,henüz bir sonuç alınamadı.
Biliyorsunuz İsmetpaşa İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gerek Ulusal anlamda,gerekse Uluslar arası anlamda hayli ilgi görmüştü ve GÜNEY KORE HEYETİ Karabük’e gelerek OTOMOTİV SANAYİ için buralarda tetkikler yapmıştı.
Sayın SEDAT NAMAL’IN TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde,Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN gayret ve delaletleri ile gündeme gelen bu OSB Karabük açısından hayli önemli.
Ancak,galiba,AYAK SÜRÜYEN Bürokratlar var.
İŞİ AĞIRDAN ALANLAR VAR,HİÇ HOŞ DEĞİL bu durum..!!

AK PARTİ HÜKÜMETİNİN SON KARARNAMESİ VE FİLYOS KARMA ENDÜSTRİ SANAYİ BÖLGESİ,İSMETPAŞA İHTİSAS OSB
Bilindiği gibi ENDÜSTRİ BÖLGELERİ tek sektör üzerinden yürüyen bir sistem,örneğin,ENERJİ ENDÜSTRİ Bölgesi gibi,OTOMOTİV Endüstri Bölgesi gibi veya bir başka sektör gibi.
TEK SEKTÖR O BÖLGE DE KONUŞLANABİLİYOR..
SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİK OLMUYOR.
AK Parti Hükümeti son bir Kararname çıkarttı ve FİLYOS VADİSİ’Nİ KARMA ENDÜSTRİ BÖLGESİ ilan ederek,geleceğe yönelik çok ama çok büyük bir adım attı.
KARMA ENDÜSTRİ Bölgesi içinde metal sektörü olduğu gibi,otomotiv sektörü veya aklınıza gelen birkaç başka sektörde olabilecek ve bu konunun önü açıldı.
Bu gelişmeyi dikkate alarak İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ hızlandırma gerekir elbet ve işte bu nedenle Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı,işi sürekli izliyor,kotarmaya çalışıyor.
Bu arada FİLYOS LİMANI’NIN Karabük açısından,özellikle KARDEMİR açısından ne kadar önemli olduğu biliniyor,ancak,FİLYOS LİMANI’NIN gelecek açısından önemini BAŞKALARI DA BİLİYOR elbet.
Bazı KONSORSİYUMLARDAN söz eden çevreler var..
Bunlarında FİLYOS LİMANI için nabız yokladıkları belirtiliyor.
Bir terslik çıkarsa KARABÜK ve KARDEMİR çok zarar görür..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ SIRASINDA,ÖĞRENCİLERİN PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL’A..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Mezuniyet töreni sırasında ÖĞRENCİLERİN bir önce ki Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’A çok büyük sevgi gösterilerinde bulunmalı dikkat çekti.
ÖĞRENCİLER ÇILGINCA ALKIŞLADILAR..
MÜTHİŞ TEZAHÜTLAR YAPTILAR..
Demek ki,kendilerine emsal ÜNİVERSİTELERDEN çok daha olumlu koşulları sağlayan,eğitimleri için bu koşulları temin eden bir insanı unutmamışlar,kendisine karşı en güzel,en içten vefalarını gösterdiler.
O Öğrenciler biliyorlar ki,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ emsallerinin çok/çok üzerine çıktı,Öğrencilerin eğitim kalitesi,düzeyi,eğitim aldıkları mekanlar,emsallerinin çok/çok üzerinde.
İŞTE BUNA VEFA GÖSTERDİ MEZUN ÖĞRENCİLER..
İsmi anons edildiğinde YER/YERİNDEN OYNADI adeta.
Elbet,katılan diğer konuklara da belirli alkış,sevgi gösterisi oldu,ancak,Sayın BURHANETTİN UYSAL ismi anons edildiğinde,adeta,yer yerinden oynadı,müthiş bir sevgi gösterisi oldu.
ÖĞRENCİLER MÜTHİŞ KADİRBİLİR DAVRANDILAR
Sayın UYSAL’IN ismi açıklanınca YER/YERİNDEN oynadı.

MAVİ ATEŞ DERNEK BAŞKANI SAYIN EROL ÜNLÜ VE GAZETEMİZE GELEN BİR YORUM,SON YEREL SEÇİMLER..
Dün Mavi Ateş Dernek Başkanı Sayın EROL ÜNLÜ ile yaptığımız bir sohbeti yazmıştık,o sohbetimiz sırasında bize açıkladığı,yazılmasında sakınca görmediği düşüncelerini yazmıştık.
Bir Okurumuz bunlara tepki göstermiş.
Bizim Sayın FERİDUN TANKUT ismine karşı olduğumuzu ve istesekte/istemesekte Sayın TANKUT’UN Kulüp Başkanı olacağına yazmış ,bu o okurumuzun düşünceleridir,elbet saygı duyarız.
Sayın FERİDUN TANKUT bizim hep/her zaman sevdiğimiz,saygı duyduğumuz bir dostumuz olmuştur ve öyledir,eğer bir yanlışa çekilmek ,kendisine,Karabük’e ve KARDEMİR KARABÜKSPOR olayına zarar verecek bir nokta da olduğunu düşünürsek,bunu da açıklamaktan geri durmayız.
Bunun dostluğumuza,sevgi ve saygımıza gölge düşüreceğini de hiç mi hiç sanmayız,öncelikle bunun bilinmesinde yarar var,biz 2010 yılını yaşadık,baskınlar,tehditler,baskılar oldu,yerimizden milim sapmadık,bu noktada da sapmayız.
Öte yandan Sayın EROL ÜNLÜ kardeşimizin niyetini bize deklare etmesi olayına gelirsek,Sayın ÜNLÜ öncelikle bir Tüccardır ve öyle hafife alınacak,sıradanlaştırılmaya çalışılmayacak kadar da önemli bir kardeşimizdir.
Eğer öyle olmasa 30 MART 2014 Yerel Seçimlerinde İKTİDAR PARTİSİ olan AK Parti kendisini KONTENJAN BELEDİYE MECLİS Üyesi yapmazdı herhalde..
Önce bunu düşünüp,sonra karşında ki insanı eleştirmek gerekir..
Sayın EROL ÜNLÜ itibarlı bir Cemiyetçi ve Tüccardır tamam mı..

11.CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ABDULLAH GÜL’ÜN DANIŞMANI TARAFINDAN YAZILAN KİTAP VE HAREKETLENME
11.Cumhurbaşkanımız Sayın ABDULLAH GÜL hakkında Danışmanı Sayın AHMET SEVER bir kitap yazdı/yayınladı,henüz Karabük’e gelmediği için edinip,okuyamadık.
Ancak,kitap büyük yankı yaptı ve özellikle belirli bir çevre kıyısından/köşesinden eleştirmeye başladılar,bu kitap SİYASET DÜNYASINDA büyük çalkantı yarattı/yaratacak gibi görünüyor.
ÖRNEĞİN,KARABÜK’TE BİLE BİR HAREKETLENME VAR..
Sanki Sayın ABDULLAH GÜL,AK Parti içinde Genel Başkan olarak Siyasete devam edecek veya yeni bir Siyasal Oluşumun başına geçerek Siyasete girecek,böyle bir beklenti içinde olan çevreler var.
Buradan yola çıkarak AK Parti içinde GÖREVE GELEBİLİRİZ gibi beklenti içine girenler göze çarpıyor veya Sayın ABDULLAH GÜL yeni bir Siyasal oluşumun içinde yer alırsa KARABÜK’TE TEŞKİLATI BİZ KURARIZ gibi yaklaşım içinde olanlar var.
YAZILAN/YAYINLANAN KİTAP BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ..
Buna göre vaziyet tayin etmek isteyenler var..
Duruş belirlemeye çalışan genişçe bir kesim var..
AK PARTİ VE CHP İÇİNDE OPERASYONLAR OLUR MU,BUNA YÖNELİK BEKLENTİ İÇİNDE OLAN KESİMLER VAR MI..?
7 Haziran Genel Seçimlerine,KARABÜK ÖZELİNDE baktığınız zaman 2011 Genel Seçimlerine oranla OYLARI DÜŞEN iki Parti görülüyor ve AK Parti oylarında,CHP oylarında düşmeler yaşandı.
MHP OYLARI BÜYÜK ARTIŞ GÖSTERDİ..
Şimdi AK Parti içinde,operasyon beklentisi içinde olan kesim/kesimler var ve bu kesimler “BAŞKENTÇİ Mİ,BAŞKENTLİ Mİ..” her ne ise bir İNTERNET Sitesi varmış ve burada yazılanlar genellikle doğru çıkıyormuş,orada ki bir yazıdan yola çıkıyorlar.
“AK PARTİ İÇİN 25 İL GÖREVDEN ALINACAK..” gibi bir haber çıkmış O Site de ve bunu okuyan bir Grup AK Partili “KARABÜK BİR OPERASYON YAŞAYABİLİR..” gibi yaklaşımlar gösteriyorlar..
Ancak,AK Parti İl/İlçe Teşkilatları,SEÇİM SÜRECİNDE gerçekten canla/başla çalıştılar,kimi çevreler bu çalışmaları beğenmese/eleştirse bile AK Parti İl/İlçe Teşkilatları gerçekten çok özverili,çok güzel çalışmalar yaptılar..
ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY ALDILAR..
CHP İçinde de,bir operasyon beklentisi içinde olanlar var ve geçtiğimiz gün birkaç CHP’Lİ ile karşılaştık “BU YÖNETİM PARTİYİ DERLEYİP/TOPARLADIĞINI İDDİA EDİYOR,AMA OYLARIN DÜŞTÜĞÜNÜ GALİBA GÖRMÜYOR..” gibi yaklaşımlar dile getirdiler..
Sonra da “SEÇİM SIRASINDA İKİNCİ PARTİ OLMAK YOLUNDA İDDİAMIZ VARDI.OLAMAZSAK İSTİFA EDİYORDUK NE OLDU..” falan gibi yaklaşımlar getirdiler..
Sanki bir operasyon beklentisi içinde olanlar var gibi..
CHP Karabük’te gerçekten “İDDİA ETTİĞİ OYLARI ALAMADI..” oysa ki CHP Seçim sürecinin başlangıcında “KESİN BİR VEKİL ÇIKARTACAK PARTİ..” olarak görülüyordu..
Süreç ilerledikçe bu görüş söndü..
PARTİLERDE OPERASYONLAR OLUR MU DERSİNİZ..?

KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULDUKTAN SONRA,OKUL MÜDÜRLERİ YENİDEN HARMANLANIR MI..DANIŞTAY KARARI
KOALİSYON Hükümeti kurulduktan,Bakanlıklar paylaşıldıktan sonra,OKUL MÜDÜRLERİ hakkında ki DANIŞTAY KARARI uygulanır mı ve uygulanırsa –ki uygulanmak zorunda- neler gelişebilir.
GEÇTİĞİMİZ YIL BİR UYGULAMA BAŞLATILMIŞTI.
OKUL MÜDÜRLERİ için sınavlar yapılmıştı,bu sınavların ŞAİBELİ OLDUĞUNA ilişkin o kadar çok söylentiler çıkmıştı,o kadar çok yazılıp/çizilen haberler çıkmıştı.
Sonra olaya DANIŞTAY NEZDİNDE İTİRAZ EDİLDİ.
DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ..
Şu ana kadar bir uygulama olmadı,ancak,bir uygulamanın olmayışı,elbet ki,olmayacağı anlamına gelmez ve bunun için KOALİSYON Hükümeti bekleniyor galiba.
KARABÜK’TE NELER GELİŞEBİLİR..?
Bizim için KARABÜK MİLLİ EĞİTİMİ ve Karabük Milli Eğitim bünyesinde olabilecek gelişmeler önemli,zira,OKUL MÜDÜRLERİ arasında önemli değişimler olmuştu.
ÖZELLİKLE bazı SENDİKALARIN çok etkin olduğu yolunda söylentiler çıkmıştı,OKUL MÜDÜRLERİ bu şekilde atanmış söylentileri ayyuka çıkmıştı.
GELİŞMELER NELER GÖSTERECEK BAKALIM..?
OKUL MÜDÜRLERİ yerlerine dönecekler mi..?

“GÖNDEREN RUMUZU İLE YORUM YAZAN..” BİR OKURUMUZUN DÜN YAZDIKLARINA KULAK VERMEK YARARLI OLUR
Bazı okurlarımız öyle güzel yorumlar yolluyorlar ki,kendilerini takdir etmemek mümkün değil,Karabük üzerine düşündüklerini,fikirlerini yazıyorlar,ilgili BİRİMLERE MESAJ VERMEYE gayret ediyorlar.
GÖNDEREN RUMUZU İLE YORUM YAZMIŞ BİR KARDEŞİMİZ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çok önemli icraatlarından birisi olan SANAT OKULU’NUN önünden,yukarıya ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE giden yola değinmiş Okurumuz.
Daha sonra,bu yolun çok yoğun bir trafiğe cevap vermekte olduğuna değinmiş Okurumuz,bazı önlemlerin alınmaması halinde üzüncü bir dizi gelişmenin yaşanabileceği üzerinde durmuş.
GERÇEKTEN DE ÖYLE.
ESENTEPE BÖLGESİNE ÇIKANLAR,ORADAN İNENLER..
HASTANEYE GİDEN OLANLAR O YOLU KULLANIYOR.
O Okurumuz gibi bizde,herhangi üzüncü bir olay yaşanmadan,önlem alınmasından yanayız elbet ki ve yine o okurumuzun dediği gibi Jandarma’nın önünde o acı olay yaşanmadan önlem alınsaydı keşke diye geçti içimizden..
Dileriz kısa süre içinde ciddi önlemler alınır..

KARABÜK-BARTIN KARAYOLU VE 6 TÜNEL GEÇİŞLİ,CİDDİ ORANDA KISALTILMIŞ KARAYOLU,BARTIN LİMANI OLAYI
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR Seçim sürecinde,Karabük açısından çok önemli bir yatırımı açıkladı,daha sonra AK Parti Medya Sorumlu İl Başkanı Sayın ALİ ERORHAN birçok yatırımla birlikte bu yatırımı da kitapçığa koydu.
OLAY TAMAMEN RESMİYET KAZANDI..
Şimdi KOALİSYON HÜKÜMETİ BEKLENİYOR.
KARABÜK-BARTIN Arasında yapılacağı açıklanan ve toplam 6 TÜNEL ile hayli kısalacak olan Karayolu hem Karabük açısından,hem de Bartın açısından HAYATİ ÖNEME sahip bir yatırım olacak.
Ne hikmetse BARTIN BU KONUYA PEK DUYARLI DEĞİL.
Oysa ki KARABÜK-BARTIN Karayolu tünel geçişleri ile RAMPALARDAN KURTULUR ve üstüne üstlük birde kısalırsa BARTIN LİMANI çok ciddi bir alternatif olur/olacaktır.
BARTIN EKONOMİSİ CANLANIR..
Ancak,KARABÜK-BARTIN Karayolu elbet,dileriz SİYASİ İSTİKRARSIZLIĞA takılmaz ve süratle yapılır tamamlanır,zira hem Karabük hem de Bartın açısından çok önemli bir yol burası
KISA SÜRE İÇİNDE YAPIMINA BAŞLANIR MI ACABA..?

6 kişi görüş bildirdi

  1. Öğrenciler temiz ve saftır

    Sayın Gölbek Üniversite öğrencileri idealist,temiz ve saftır.Siyasetçiler gibi değillerdir.O nedenle Burhanettin Hocaya saygı duyarlar,sevgi beslerler.Siyasetçiler ise aslanı kediye boğdurmaktan kaçınmazlar ve yapıları budur.Karabük Üniversitesi öğrencileri Burhanettin Hocaya her zaman sevgi beslemişlerdir.Olayın özü budur

  2. karabüksporperver

    Sayın Gölbek, anladık Erol Ünlü tüccardır. Ne olmuş Erol Ünlü tüccarsa? Bu benim dünkü yorumumda neyi yanlış kılar. Aylak bakkallık yapmayın o zaman siz de kafa kafaya verip. Gerçi fazla da rahatsız etmeyeyim. Siz Erol Ünlü ile iki kafadar, iki kafa dengi takılın durun.

    Lakin kankanız sayın Ünlü’ye bu kulübün gerçeklerini bir aktarıverin size zahmet. Siz bu gerçekleri iyi bilirsiniz. Çağrı Güleç’in başkan olmak istemeyeceğini, hadi bir şekilde ikan edilmese de taraftara zırnık koklatmayacağını falan bir anlatıverin. Sonra ona da düşman olmasınlar. Olmaz mı?

  3. Kardeş yanlışsın

    Karabüksporperver rumuzuyla yazan kardeş iyiden iyiye saçmalıyorsun taraftarla Karabüksporun arasını açıyorsun.Senin savunduğun insan minübüsün hesabını verdimi,ev kirasını ödediyi gaztecilerin hesabını verdimi,minübüs kimden kiralanmıştı.Peki Mustafa Yolbulan döneminde taraftara neler verildi Derneğe verilen varmı.
    Feridun bey artık devrini tamamlamış Karabükte desteği yok.İstersen git Çelik işçisine sor.Desinki arkadaşlar şöyle 100-150 kişi toplanında kulübün önüne gelin Feridun başkan lehine bir gövde gösterisi yapın.İstersen kayınpederin Karulludanda adam getirsin.Bak para mara lafı edipte insanları töhmet altında bırakma hele Erol Ünlüyü Mavi Ateşi hiç töhmet altında bırakma sonra gelecek çığın altında kalırsın.Sanmaki biz keriz insanlarız.Tamammı dostum

  4. karabüksporperver

    “Kardeş yanlışsın” kardeş… Dedikodulara göre adam karalama işlerini bir yana bırakalım istersen. Bu lafların kimler tarafından çıkarıldığını ve doğru olmadığını gayet iyi biliyoruz. Sende biliyorsun.

    Mustafa Yolbulan döneminde de taraftara bir şey verilmedi. O çok büyük taraftar yüzünden ligin en çok ceza alan beşinci kulübü oldu Karabükspor. Taraftarın arasındaki üç beş kişi kendi menfaatlerini değil kulübün menfaatlerini düşünse 1 milyon TL üzerindeki cezalar TFFye ödenmez, para da kulübün kasasında kalırdı.

    Erol Ünlü’nün para alacağını falan yazmadım. Lapin gibi atlayıp savunmaya geçtiğinize göre siz öyle düşünüyorsunuz. Erol Ünlü belki açıktan para almaz (tüccardır ne de olsa breh breh) ama tribünde olup da para alanları da hepimiz biliyoruz. Bir de keriz değilsiniz ya hani. Hadi o çığın altında beni bırak. Çok merak ediyorum nasıl yapacaksın o işi. Kim olduğumdan dahi bihabersin. Hadi beni çığ altında bırak bakalım. Buradan boş delikanlılık yapmak, onu bunu tehdit etmek kolay.

  5. MAVİ ATEŞ MENSUBU

    MAVİ ATEŞİ GRUBUNU PARA ALAN TAKIMINI ÖYLE DESTEKLEYEN GİBİ GÖRENLER YANILIYOR.BUNU YAZANLAR YANLIŞA DÜŞMÜŞ İNSANLAR MAVİ ATEŞİN LİDERLERİ İŞİ GÜCÜ OLAN İNSANLAR.EYER PARA LAFI FİLAN OLACAKSA O ZAMAN FERUDUN BAŞKAN KİRALADIĞI MÜNÜBÜSÜN HESABINI BİR VERİVERSİN.HANGİ GAZTECİLERE AYLIK PARA VERİYORDU BİLEN VARMI EV KİRASI FİLAN VERİLİYORMUYDU BUNLARI BİLEN VAR MI KİMSE İŞKEMBEDEN KONUŞUP MİLLETİN SİNİRLERİNİ OYNATMASIN.

  6. Gönderen

    Siyasi belirsizlik ortadan kalkmadan Filyos ve Eskipazar gibi büyük projelerde yaprak kımıldamaz. Türkiye’ye adeta kilit vuruldu. Siyasi durum çok belirsiz. Hükümet kurulması oldukça zor…
    Mevcut devam eden projeleri durdurmak için de birileri elinden geleni esirgemiyor. 3. köprüden sonra bugün de 3. havaalnı için de durdurma kararı çıkartmışlar.

    ABD de bu belirsiz durumu fırsat bildi, Suriye’de PYD/PKK bölgesi oluşturmaya çalışıyor. Türkiye’nin hem iç siyaseti kilitlendi hem de, MİT tırları nedeniyle koparılan yaygaralar sebebiyle Suriye’de hareket kabiliyeti sınırlandı….

    Ak parti hareketi Abdullah Gül’ü Türkiye’de ulaşılabilecek en yüksek devlet makamına taşıdı. Abdullah Gül çıkıp da işin başlangıcında dobra dobra “cumhurbaşkanlığından sonra başbakanlığı isterim” deseydi, ona pek direnç gösteren çıkmazdı. Şimdi dolaylı yollardan girişimde bulunursa, kensi konuşmayı başkalarını konuşturusa en çok kaybeden kendisi olur. Parti kurarsa da belki Ak partinin biraz oyunu çeker ama sonu Abdullatif Şener’den farksız olmaz….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.