Her Telden (17.Mayıs.2016)

Her Telden (17.Mayıs.2016)

Yayın: 17.05.2016 08:31
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR KARABÜKSPOR,YENİDEN HAK ETTİĞİ YERE,TÜRKİYE SÜPER LİGİNE YÜKSELDİ VE EMEĞİ GEÇENLERE..
KARDEMİR KARABÜKSPOR,yeniden hak ettiği yere TÜRKİYE SÜPER LİGİNE çıktı ve emeği geçen başta Kulüp Başkanı Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT ile Yönetim Kurulu Üyelerini en içten dileklerimizle kutluyoruz.
KULÜP ÇALIŞANLARINI,bu arada,en önemlisi Teknik Direktör Sayın YÜCEL İLDİZ ile Yardımcılarını,FUTBOL KADROSUNU en kalbi duygularla kutluyoruz.
Velhasıl EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUZ…
Karabük Kenti,KARDEMİR KARABÜKSPOR vasıtası ile “BU ÜLKENİN MARKA HALİNE GELMİŞ 18 FUTBOL TAKIMI ARASINDA YERİNİ ALIYOR..” bunu çok önemli bir olay olarak görmek gerekir.
KULÜP YÖNETİCİLİĞİ MEŞAKKATLİ BİR İŞTİR.
Adeta,HER HAFTA FAALİYET RAPORU VERİLEN bir Cemiyetçilik hayatıdır KULÜP YÖNETİCİLİĞİ,diğer Dernek,Vakıf,Siyasi Partiler KONGRE SÜREÇLERİNDE faaliyet raporlarını sunarlar.
KULÜP YÖNETİCİLERİ,adeta,her hafta faaliyet raporu verirler,geniş kitlelerin sorgulamasına,yargılamasına muhatap olurlar,ayrıca,konu HERKESİN kendisini uzman gördüğü bir alan olunca,iş daha da meşakkatli hale gelir.
Böyle bir ortamda KARDEMİR KARABÜKSPOR Türkiye Süper Ligine yükselmiştir,başta Kulüp Başkanı Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT,Yönetim Kurulu Üyeleri,Teknik Kadroyu,Futbolcu kadrosu,Kulüp çalışanlarını olmak üzere herkesi kutluyoruz.
Ve ; GELECEK İÇİN ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUZ.

TCDD ARAZİLERİ,ARTIK KARABÜK HALKININ KULLANIMINA AÇILMALI,YILLARIN RÜYASI,YENİDEN ERTELENMEMELİ
Dün yine yazdık,anlatmaya gayret ettik,21 Dönem MHP Karabük Milletvekili Sayın İLHAMİ YILMAZ,DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti’nin Ulaştırma Bakanı Sayın ENİS ÖKSÜZ’E,TCDD ARAZİLERİNİ GÖSTERMİŞTİ.
Sayın ENİS ÖKSÜZ,O ARAZİLERİ BİZZAT GEZMİŞTİ.
Daha sonra da,bu arazilerin KARABÜK HALKININ KULLANIMINA AÇILMASI İÇİN süratle bir dizi girişime başlayacakları mesajını vermişti..
SONRA,NE YAZIK,BİR SONUÇ ÇIKMADI..
O araziler YAZIN TOZ TOPRAK,KIŞIN ÇAMUR ÜRETİR ve başka hiçbir işe yaramaz,Sayın HÜSEYİN ERER Belediye Başkanlığı döneminde tozu çamuru önlemek için AĞAÇLANDIRMA çalışmaları yapmıştı.
O ARAZİLERE AĞAÇ DİKİLMİŞTİ..
Şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konunun halli için ÇOK ÖNEMLİ GİRİŞİMLER YAPTILAR/YAPIYORLAR..
Dileriz süratle halledilir.
Bu araziler KARABÜK’ÜN BAĞRINA SAPLANMIŞ BİR HANÇER GİBİ ve süratle Karabük Halkının kullanımına açılması gerekir,süratle olayın çözülmesi gerekir,ancak,iş o kadar da kolay değil elbet.
Bakın Sayın İLHAMİ YILMAZ’IN girişimlerini anlattık sizlere..

YARGITAY’IN ALDIĞI KARAR VE KARDEMİR’İN SON GENEL KURULU’NDA ALINAN AYNI MEALDE Kİ KARAR,SONUÇ…
YAGITAY,Karabük için,KARDEMİR için çok önemli bir karar alarak,KARDEMİR’İN GEÇMİŞ GENEL KURULLARINDA ALDIĞI bir kararı bozdu.
KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’NİN Şirket ile TİCARET YAPAMAYACAĞINA hükmetti Yargıtay,daha doğrusu,bu anlamda YEREL MAHKEMENİN bir kararını onadı..
ŞİMDİ NE OLACAK..?
Öncelikle SON YAPILAN KARDEMİR OLAĞAN GENEL KURUL Toplantısında,GENEL KURUL Üyeleri aynı mealde,aynı yönde bir karar daha aldılar..
Bu arada KARDEMİR Adına YARGITAY nezdinde TASHİHİ KARAR talebinde bulunulacağı,KARAR DÜZELTMESİ isteneceği yolunda bilgiler veren çevreler var.
BU TALEBİN SONUÇ VERMESİ MÜMKÜN MÜ..?
HUKUK ÇEVRELERİ PEK MÜMKÜN GÖRMÜYORLAR..
Öte yandan KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri Şirket ile ticaret yaparken GÜNÜN GEÇERLİ FİYATINDAN MAL ALIYORLAR,O NEDENLE BU KARARIN KARDEMİR’İN ZARARINA YOL AÇMADIĞI yönünde bilgiler veren çevreler var.
“ONLARA ÖZEL FİYAT UYGULANMIYOR…” deniliyor..
Çok ciddi bir sürece girildi..
Bakalım neler/neler gelişecek..?

İYİ GÜNLERE,PARLAK BİR GELECEĞE YELKEN AÇAN KARDEMİR,BÜNYESİNDE Kİ KARÇEL İŞÇİLERİ İLE SÖZLEŞME..
2016 Yılına çok kötü şartlarda giriş yapan ve mart/nisan ayları içinde KURTULUR MU/KURTULMAZ MI diye PAPATYA FALI açılan KARDEMİR iyi günlere,parlak bir geleceğe yelken açtı..
O SÜREÇTE karamsar olmayan,KARDEMİR’E ilişkin umutlarını hiç kaybetmeyen “MERAK ETMEYİN BU SIKINTILARI AŞARIZ..” diyen İKİ İNSAN VARDI..
Kendilerine durumu sorduğumuzda,neler olabilir noktasında bilgi almaya çalıştığımızda Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ sürekli “KİMSE MERAK ETMESİN,BU SIKINTILARI AŞARIZ.SIKINTI VAR,AMA,BU SIKINTILARI AŞARIZ..” diyorlardı.
Sonuçta HAKLI ÇIKTILAR..
Bu nokta da “ACABA BU İKİ İNSAN,EMEKLERİNE TOZ KONDURMAMAK İÇİN Mİ BÖYLE KONUŞUYORLAR..” diye çok kuşku duyduğumuz zamanlarda olmuştu doğrusu.
Bir gün Sayın MUSTAFA YOLBULAN ile görüşüyorduk,kendisine de aynı şeyi sorduk “EVET SIKINTI VAR.ŞİMDİLİK BORCU ÇEVİRMEK İÇİN,YENİ BİR BORÇLANMA MODELİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ.AMA SONUÇTA BU SIKINTILARI AŞARIZ..” demişti..
SONUÇTA HAKLI ÇIKTILAR..
Bakın haklı çıkıldığı an İŞÇİLERDE bundan yararlanmaya başladılar KARÇEL işçileri ile yapılan SÖZLEŞME DE çok güzel haklar verilmiş işçilere..
Sıkıntı sürmüş olsaydı verilebilir miydi..?

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN,AK PARTİ İÇİNDE SİYASETİ DÜŞÜNEN KAÇ KİŞİYİ SEVİNDİRİYOR ACABA,BU HAYLİ ÖNEMLİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,öyle ince mesajlar veriyor ki,bunu SİYASETİ BIRIKACAK GALİBA,şeklinde değerlendiren geniş bir çevre var.
Özellikle AK Parti içinde,zahiri olarak “OLUR MU EFENDİM..” diyen kaç insan,içinden “İNŞAALLAH BIRAKIR..” gibi düşünüp,sevince kapılıyor acaba..?
MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ÖNLERİ AÇILIYOR..
İçlerinden başka,dışa dönük başka konuşan birçok insan olduğu belli ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Siyaseti noktalamasının kendilerini bir yerlere taşıyacağına inanıyorlar,ancak,KARABÜK’ÜN NELER KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORLAR..!!
Dileriz böyle bir gelişme yaşanmaz..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük İçin bir şans..
Yeter ki KARABÜK DEĞERLENDİRMESİNİ İYİ BİLSİN..

TÜM KARDEMİR HİSSEDARLARINDAN,KARDEMİR’DEN MAL ALDIKLARI İÇİN,GERİ ÖDEME Mİ İSTENECEK VE EŞİTLİK..
Yargıtay öyle bir karar verdi ki,bunun içinden çıkmak oldukça zor,bunun içinden nasıl çıkılacak veya çıkılması için adım atılacak mı,bunu herkes gibi bizde merak ediyoruz doğrusu.
KARDEMİR HİSSEDARLARI DA MAL ALIYORLAR..
Daha önce yapılan uygulama da HİSSEDARLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ellerinde bulunan hisseleri KREDİ KARŞILIĞI REHİN BIRAKTI ve öncelikli MAL ALMA HAKKI tanındı kendilerine.
ŞİMDİ BUNLARDA,BİR BİÇİMDE,ALDIKLARI MALLARIN KARDEMİR’E ZARAR ETTİRDİĞİ GEREKÇESİ İLE GERİ ÖDEME Mİ YAPACAK..
YARGITAY’IN ONAMA KARARI SORULARI GETİRDİ.
Çok ciddi soruları beraberinde taşıdı ve bununda ötesinde BİR EMSAL TEŞKİL ETMESİ açısından,olayın bir başka,hatta çok/çok önemli bir konu..
YARGITAY TARAFINDAN verilen YEREL MAHKEME kararını onama olayı,Ülke genelinde Anonim Şirketler için emsal olarak kabul edilir ve aynı uygulama yapılır mı..?
HER NE HAL İSE ARTIK..
Şurası belli ki,bu karar enteresan gelişmeler yol açmaya gebe bir karar,uygulaması hayli zor bir karar,uygulanmaması aynı DANIŞTAY tarafından verilen KARDEMİR ÖZELLEŞTİRMESİNİN İPTALİ gibi olur herhalde.,
Bu arada SPK ve REKABET KURULU’NA ayrıca başvurular yapıldığı ve 2016 KARDEMİR MALİ GENEL KURULU’NA aynı itirazların yapıldığı yolunda çok güçlü bilgiler geliyor..
Bu iş nasıl çözülecek birlikte göreceğiz..

KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ,YILLIK OLAGAN KONGRESİ,GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILDI VE YENİ YAPI..
KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ yıllık olağan Kongresi’ni geçtiğimiz cumartesi günü yapıldı ve Sayın ATİLLA KARAASLAN’IN yeniden Aday olmadığı Kongre çok olgun bir hava içinde geçti.
KARABÜK GAZETECİLER Derneği Kongresi’nin Divan Başkanlığı görevini Sayın FUAT YAVUZ üslendi ve bu yıl içinde ebediyete intikal eden Rahmetli TUNCER ERSÖZLÜ ile Rahmetli NEDİM AS anısına saygı duruşu yapılırken,duygulanan Üyeler olduğu gözlendi.
Sayın ATİLLA KARAASLAN OYBİRLİĞİ ile ONARSAL BAŞKAN seçildi ve yapılan Kongre sonunda Sayın METİN KAYA,Sayın SADIK ASLAN,Sayın NURETTİN ACAR,Sayın NURAY ALPBOĞA,Sayın ERDİNÇ DERELİ ve Sayın HAKAN TÜÇEL Yönetim Kurulu’na seçildiler.
Çok olgun bir hava içinde geçen KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ Kongresi sonucu oluşan YENİ YÖNETİM YAPISININ gelecek için önemli proje hazırlıkları içinde olduğuna dikkat çekildi.
Karabük Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu’nun bu hafta içinde protokol ziyaretlerine başlayacağına işaret edilirken,YENİ YERİN TEFRİŞİ için de hemen harekete geçileceği üzerinde bilgiler verildi.
YENİ SEÇİLENLERE BİZDE BAŞARILAR DİLİYORUZ..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,DÜN BASIN TOPLANTISI YAPARAK BİR DİZİ BİLGİ VERDİ..
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve Yönetiminden bazı isimler,dün sabah Basın Mensuplarına bir sabah kahvaltısı verdi ve gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR İl Genel Meclis Başkanlığı noktasında bilgi verirken “Sayın AHMET SÖZEN İL DİSİPLİN KURULU TARAFINDAN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİR..” dedi.
Olayın bu aşamasında Sayın AHMET SÖZEN’İN Genel Merkez DİSİPLİN KURULU’NA itiraz etme hakkına dikkat çekerek,İL DİSİPLİN Kurulu Kararını GENEL DİSİPLİN KURULU’NUN onaylaması gerektiğine dikkat çekti.
Ak Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR Karabük’te HEKİM AÇIĞI olduğuna işaret ederek,daha önce getirilen HEKİMLERİN büyük bölümünün başka yerlere tayin isteyerek gittiğini de söyledi.
Organize Sanayi Bölgesi’ne 8 YENİ FABRİKA KURULACAĞINI DA söyleyen AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu nokta için “KARABÜK EKONOMİSİ DAHA DA CANLANACAKTIR..” gibi görüşler dile getirdi.
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN dün düzenlediği KAHVALTILI BASIN TOPLANTISINDA,kurulması için harekete geçilen İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için bazı onayların beklendiğine dikkat çekti.
Bu onaylar gelince tabelayı asıp,işleri hızlandıracağız bilgileri verdi..
İl Genel Meclis Başkanı tarafından kullanılan MAKAM ARACI için VALİ ve İL ÖZEL İDARE Genel Sekreteri’nin YETKİSİNDEDİR,nasıl bir uygulama yaparlar bilmiyorum,şeklinde bilgiler verdi.
Sahi..! BAKALIM NASIL UYGULAMA YAPACAKLAR..?

MHP İÇİNDE MUHALİF İMZA SAYISINDA ÇIĞ GİBİ BİR ARTIŞ YAŞANDIĞI YOLUNDA HABERLER VE AK PARTİ OLAYI..
MHP Olağanüstü KURULTAYI için 548 delegenin imza attığına işaret ediliyordu ve bu sayının yeterli olduğunu,hatta yeterli sayının çok üzerinde olduğuna dikkat çekiliyordu.
PAZAR GÜNÜ BİNLERCE İNSAN TOPLANTI..
Anca MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI YAPILAMADI veya YARGITAY zamanında karar vermedi için yaptırılmadı,olayın tam bu noktasında GENEL BAŞKAN ADAYLARI dahil,MUHALEFET hareketinin içinde olan herkes AK PARTİ’Yİ İŞARET EDİYOR..
AK Parti KURULTAYI ENGELLEMİŞ..
MHP İçinde bu yönlü kesin bir inanış var ve “AK PARTİ MHP’NİN YENİ GENEL BAŞKAN İLE CANLANIP,GÜÇLENMESİNDEN KORKUYOR,O YÜZDEN KURULTAYI ENGELLEDİLER..” gibi yaklaşımlar dile getiriliyor..
BU İNANIŞ ÇOK YAYGIN.
MHP TABANI BÖYLE BİR ALGI İLE DONATILMIŞ ADETA.
Genel Başkan Adayları MHP KURULTAYINDAN VAZGEÇMEDİKLERİNİ ısrarla,inatla söylüyorlar ve “ENİNDE/SONUNDA BU YOLA ÇIKANLAR SONUÇ ALACAKLARDIR..” görüşlerini dile getiriyorlar.
KURULTAY İSTEYEN DELEGE SAYISI ÇIĞ GİBİ ARTIYORMU,bir ara bu rakamın 720 lara tırmandığı söylenirken,şu an 900 sayısını geçti diyenlere bile rastlamak mümkün..
MHP TABANI FOKUR/FOKUR KAYNIYOR,,

11 kişi görüş bildirdi

  1. malazgirt

    sayın gölbek, lafı evirip çevirip algı operasyonları yapmayalım lütfen, mahkeme yönetim kurulu üyelerinin ticaret yasağıyla ilgili,mamül alımı dışında kardemirle hammadde v.s. satışı,nakliyesi ile ilgili.Aynı fiyattan mal alan diğerleri falan değil konu. Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim ve yüce adaletin vereceği kararı bekleyelim.5 dak. açık tutulup öncelikli alım safsatasıyla birilerine mal satılıp,bu mal hiç yer değiştirmeden direk satış sahasından bu birileri tarafından 20 USD/ton karla 3. şahıslara satılıyorsa burada kardemirin zararı söz konusudur.Ve bu zarar milyon dolarları bulmaktadır.Kimse kimseyi kandırmasın.Yani bu mal 20 USD karla başkalarına satılıyorsa neden kardemir bu kardan mahrum ediliyor konusudur.İş bununla bitmiyor; kardemirin başarılı,dirayetli,birçok adamım diye geçinen adamı cebinden çıkaracak,dürüst satınalma müdürü Ayşe hanımın görevden alındığı dönemde ortaya dökülen kepazelikleri de unutmuş değiliz.Zaten biliniyordu,ancak belgelerle kamuoyunun gözüne sokuldu.Buradan Ayşe hanımı tekrar tebrik ediyor ve yönetici geçinen onursuz insanların onu örnek almasını temenni ediyorum.Onun görev süresi boyunca bu insanlara karşı verdiği mücadeleyi (özellikle şımarık juniora karşı) ,dik duruşu yakınen bilenlerdenim. Görev süresince birilerinin değirmenine su taşıyan,ancak görevden alınıp hakkında suç duyurusunda bulunulunca “herkes kendi pisliğine baksın,beni konuşturmasınlar” diyen bir önceki genel müdürün sözleri de ayrıca üzerinde durulması gereken konudur. velhasıl kimse babasının hatırına kardemire iyilik yapmadı. Dolayısıyla yüce adaletin vereceği karara saygı duyalım ve ortak amacımızın kişileri değil,kardemiri yüceltmek ve ilelebet bacalarını tüttürmek olduğunu lütfen unutmayalım.

  2. Hissedar

    Sn . Gölbek

    TÜM KARDEMİR HİSSEDARLARINDAN,KARDEMİR’DEN MAL ALDIKLARI İÇİN,GERİ ÖDEME Mİ İSTENECEK VE EŞİTLİK.. başlıklı sorunuza cevaben ;

    Yargıtayın iptaline karar verdiği Genel kurul kararlarında YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE TTK’NIN 395. VE 396. MADDELERİNDEKİ YETKİLERİN BİR ARADA VERİLMESİ denmektedir.
    Yani özetle , yetkiler Yönetim Kurulu üyeleri için verilmiş ve iptal de o yetkilerin yönetim kurulu üyelerine verilmesi kararına gelmiştir. Konunun yönetim kurulu üyesi olmayan diğer müşterilerle uzaktan yakından bir alakası yoktur.

  3. Cumali Poyraz

    SAYIN AHMET ABİ DDY ARAZİLERİ İÇİN ANLAŞMA YAPILDI DENİLİYOR, ANCAK DDY ARAZİLERİNE YENİ YENİ RAYLAR DÖŞENMEKTE VE DÖŞENMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. AYRICA FİLYOS LİMAN PROJESİNİN BAKANIMIZ GELDİĞİNDE 1AY İÇİNDE BAŞLAYACAĞI SÖYLENDİ, HALA BAŞLAMADI. YAZILARINI HER GÜN TAKİP EDİYORUM. BUNUN HAKKINDA YORUMLARINI BEKLİYORUM.

  4. Gönderen

    Sayın Hissedar;
    Söylediğiniz karara göre Kardemir’e bir geri ödeme yapılması mümkün değil ki. Söylediğinize göre sadece büyük ortakların o yıllardaki ticaret yapma hakkı iptal edilmiş oluyor. Kardemir’e geri ödeme yapılabilmesi için mahkeme kararında “Kardemir şu kadar lira zarara uğratılmıştır, yasal faizi ile şu kadar geri ödeme yapılması gereklidir” denilmesi lazım değil miydi? Geri ödeme yapılacaksa, neye göre yapılacak, miktarı ne kadar olacak?

    Siz mahkeme kararını biliyorsunuz herhalde. kararda Kardemir’in ne kadar zarara uğratıldığı belli mi? Mahkeme kararında belli ise, öyle milyonlarca, trilyonlarca falan diye muğlak ifade olmaz.
    Mahkeme kararında şu kadar lira zarara uğratılmıştır, yasal faizi ile şu kadar geri ödettirilmesine hükmedilmiştir gibi kesin ifade olur….
    Yoksa icra dairesi hükümü nasıl infaz edecek?

  5. Dönüşüm

    Trafiğe kapalı hürriyet caddesindeki binaların durumu çok vahim sayın gölbek. Belediyenin dönüşüme çarşıdan başlaması gerekiyor. Böyle iğrenç bir yapılaşma yok. Lütfen bunu dile getirin.

  6. Gönderen

    MKEK de savunma sanayi ihtiyaçları için yeni çelik tesisi kuruyormuş. Hadi çelik üretimi için yatırımını anlarız da, MKEK çelik ünitesi ile beraber tren tekerleği üretimi için de yatırım yapıyormuş. Onlar da tren tekerlei üretecekmiş. O zaman kapasite fazlalığı oluşmayacak mı?

    Devlet Kardemir’e tren tekeri üretimi için teşvik verirken devlet kurumu olan MKEK’e tren teker üretimi için yatırım yapmasına niye onay verir? Buradaki amaç ne? Kardemir’in kapasitesi yetersiz kalacak olsa anlaşılır da. Plansız yatırım diye buna denir….

    MKEK’in görevi tank, top mu yapmak, tren tekeri mi yapmak? Oldu olacak! Tren lokomotifi de üretsin.
    Eskiden savunma sanayine bu kadar önem verilmiyordu. MKEK atıl vaziyetteydi ve hurdacılık yapıyordu. O zamanki gibi olsa neyse. Ama şimdi devlet ciddi savunma yatırımı yapıyor. MKEK işsiz değil eskisi gibi….
    Hayret bişey! Kim onay veriyor bu yatırıma?

  7. yolcu

    Karabük’ün girişindeki mazgalların üzerinden geçen bir siyasi yokmu acaba. Bu kadar kötü bir şehir girişi Karabük’e hiç yakışmıyor. Çok basit bir iş ama ilgilenilmediğinden sanırım bu halde . Köprüden geçince ışıkların oradaki mazgallardan bahsediyorum. Sn Gölbek bir yazınızda değinseniz sorun çözülür herhalde.

    Saygılarımla

  8. İŞCİ

    AHMET ABİ KARDEMİR 2010 GİRİŞLİ İŞCİLERDEN SAYGILAR..DERTLERİMİZİ ÇOK KALEME ALDIN GÜNDEMDE TUTTUN..BÜYÜKSÜN BAŞKANN

  9. Hissedar

    Sn Gönderen bu ülkedeki lobiler maalesef bazen ülke çıkarlarına göre değil daha küçük bireysel çıkarlara göre hareket ediyor. Bunun sonucu olarak da MKEK tren tekeri yatırımı için onay alabiliyor. Tren tekeri her ne kadar döküm işi gibi gözükse de önemli olanın çeliğini üretmek olduğunu bilenler bilir. Onların yapacağı taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmak olur. Başarırlar başaramazlar bilinmez ama zaten iç piyasa tüketiminin kat kat fazlasını üretecek bir tesis Karabük’te yapılıyorken MKEK i’nin de bu yatırımı yapması ülke olarak kendi bacağımıza sıkmaktır diye düşünüyorum.

    Kardemir tarafında gelince , Kardemir yetkilileri gidip o mahkeme senin bu mahkeme benim kendilerini aklamak için saçıp savurup emek , zaman ve para harcayacaklarına , doğru düzgün iş yapıp devlet büyüklerinin tepkisini çekmeselerdi ve bu tür faydalı işlere kafa yorsalardı bu işler bu noktalara gelmezdi. Kendilerini gerçek anlamda dinleyecek devlet yetkilisi bile kalmadı. Ancak yarandıkları ölçüde kısmen ve cılız bir şekilde devlet desteği alabiliyorlar. Yazık. Koca şirket böyle mi olmalıydı. Eski genel müdürlerden Sn. Osman Kılavuz hangi devlet kurumuna girse kapıda karşılanırdı. Sn. Fadıl Demirel hakkındaki her türlü iddiaya rağmen devlet kademelerinde söz sahibi çevrelerden destek görürdü. Bunların faydalarını Kardemir çok yaşadı zamanında. Şimdi ne oldu? Pasif bir profesyonel kadro , devlet kademelerinde gözden düşmüş , enerjilerini pislikleri kapatmaya harcayan bir yönetim. İşte sonuç ortada.

  10. Gönderen

    Sayın Hissedar;
    Bence haksızlık yapıyorsunuz. Devlet tren tekerleği yatırımı için Kardemir’e on milyonlarca lira teşvik veriyor. Bu yatırım Fadıl Demirel döneminde planlanıp başladı ve devam ediyor.
    Daha yakında fuarda devletin ulaştırma bakanı Kardemir hakkında oldukça olumlu beyanat verdi….

    ….

    Başka bir özel sektör böyle bir yatırım yapsa neyse veya yine devlet Kardemir’e tren tekerleği için teşvik vermese tamam! Ama devlet Kardemir’e o yatırım için on milyonlarca lira teşvik verirken devlet kurumu olan MKEK’e aynı yatırım için yol vermesi yanlış. Ya Kardemir’e teşviği kessinler yada MKEK’e dur desinler. Fazla kapasite oluşturacak aynı işi yapacak tesis için ayrı ayrı devlet parası harcanıyor….
    Haber sitelerinde yer alan habere göre iki tesis de tren tekeleği üretecekmiş. Belki ayrıntıda farklılıklar olabilir. İnşaallah aynı şeyi üretmezler. Aynı şeyi üreteceklerse vahim yatırım planlaması hatası…..

  11. Hissedar

    Şimdiki kadro yerine Dr. Osman Kılavuz veya Fadıl Bey Genel Müdür olsaydı , o Ulaştırma Bakanı o Kardemir’e gelirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.