Her Telden (23 Aralık 2021)

Her Telden (23 Aralık 2021)

Yayın: 22.12.2021 20:01 |Güncelleme: 23.12.2021 08:06
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ESNAF ve SANATKARLAR ODASI BAŞKAN ADAYI Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ ve ARKADAŞLARINDAN BÜROMUZA NEZAKET ZİYARETİ..
Karabük ESNAF ve SANATKARLAR ODASI Başkan Adayı Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ,bir grup arkadaşı ile birlikte Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundular.
UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK.
Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ,daha önce Sayın NURETTİN TÜMEN ile birlikte Oda Yönetiminde bulunduğuna işaret ederek “ADAY OLACAĞIMI Sayın NURETTİN TÜMEN BAŞKANA SÖYLEDİM ve ADAYLIĞIMI ÖYLE İLAN ETTİM..” diyor.
Kongreye toplam 1606 Üye katılma hakkına sahipmiş..
Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ Üyelerden mükemmel bir dönüş gördüğüne işaret ediyor ve “YILLARDIR PEK UĞRANILMAYAN ODA ÜYELERİNİ TEK/TEK ZİYARET ETMEYE ÇALIŞIYORUM.MEMNUN OLUYORLAR.BÜYÜK DESTEK GÖRDÜĞÜMÜ DE SÖYLEMEM LAZIM..” anlamında bilgiler veriyor.
Özellikle PANDEMİ DÖNEMİNDE esnaflar,sanatkarlar çok sahipsiz bırakıldılar anlamında da yakınmalar dile getiriyor Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ ve ODA BAŞKAN ve YÖNETİMİ ARTIK GENÇLEŞMELİ,YENİLENMELİ görüşünde olduğunu söylüyor.
ÜYELER DE BÖYLE BİR DÜŞÜNCE İÇİNDELERMİŞ..
Düzeyli bir yarış olacağına vurgu yapıyor Sayın GÖKÇEKLİ..
Bize hayli iddialı gibi geldi ve BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUM diyor..

ESNAF/SANATKAR ODALARINDA,GENELLİKLE “ESNAF OLMAYAN,SANATKAR OLMAYAN,ADETA,ÇAKMA ÜYELERDEN SÖZ EDİLİR..” VAR MIDIR.?
Karabük Merkezin,en fazla Üyesi bulunan ESNAF ve SANATKARLAR ODASI Kongresi’ne toplam 1606 üye katılarak OY KULLANACAKMIŞ,bu hayli yüksek bir rakam elbet.
BURADA AKLIMIZA BİR KONU TAKILDI..
Geçmiş yıllardan bu yana ESNAF ve SANATKAR ODALARININ Kongre öncesinde,birçok Başkan Adayı “ESNAF OLMAYAN,SANATKAR OLMAYAN ve adeta,ÇAKMA ÜYE DENİLEBİLECEK,ÜYELERDEN YAKINMIŞTIR..”
Buna çok tanık olduk doğrusu..
O nedenle,geçtiğimiz gün Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulunan ESNAF ve SANATKARLAR ODASI Başkan Adayı Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ ile sohbet ederken,bu konuyu sorduk.
Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ gülümsedi,maalesef gibi bir/iki kelime etti ve fazla bir detay vermeden olayı kapatmaya gayret etti,ancak,bu konu hakkında geçmiş yıllar çok şikayetler olmuştu,mahkemelik konular olduğunu da hatırlıyoruz doğrusu.
Bu konu hayli önemli elbet ve çok yaygın söylentiler vardır..
Geçmiş yıllardan bunu hatırlarız..

KARABÜK’TE,ESNAF ve SANATKARLARA UCUZ SAYILABİLECEK KREDİ VEREN,İKİ KEFALET KOOPERATİFİ VAR , BİRİSİ DAHA FAAL ÇALIŞIYOR GİBİ
Karabük ESNAF ve SANATKAR ODASI Başkan Adayı Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ ile sohbet ederken,geçtiğimiz günlerde bir MUHTAR KARDEŞİMİN dile getirdiği yakınmayı sordum kendisine.
O MUHTAR KARDEŞE, Sayın NURETTİN TÜMEN’İN başında bulunduğu KEFALET KOOPERATİFİ kanalı ile verdiği KREDİLER nedeni ile hayli ciddi bir seçim avantajına sahip olduğunu söylemiştik,O ise şiddetle itiraz ederek YA VERMEDİKLERİNE NE DEMEMİZ GEREK,ONLARDAN OY ALABİLİR Mİ.? Demişti.
Bunu sorduk Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ’YE kredilendirme de fazla bir titizlik taşınıp/taşınmadığına ilişkin çok fazla bir bilgi vermedi, ancak,İKİ KREDİ KOOPERATİFİ VAR dedi.
Birisinin Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN,diğerinin Başkanı Sayın ATİLLA AYGÜN diyerek,ESNAF ve SANATKARLAR kredi talebinde bulununca SİCİLİ Sayın NURETTİN TÜMEN’İN Başında bulunduğu Oda’dan alıyorlarmış ve öyle olunca de KREDİ İÇİN O KOOPERATİF SEÇİLİYORMUŞ..
Galibe SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE BU DURUMDA DA DEĞİŞME OLACAK.
Biz öyle bir sezinleme içerisinde olduk.
Sayın ATİLLA AYGÜN’ÜN Başında bulunduğu Kefalet Kooperatifi daha işlevselliğe kavuşacakmış,bizim anlatımlardan çıkarttığımız konu bu yönlü oldu..
ÇOK YÖNLÜ GELİŞMELERİN OLABİLECEĞİ BİR SEÇİM YARIŞI VAR.
Seçim sonucuna göre,birçok değişim yaşanacak galiba.

BERBERLER/KUAFÖRLER ODASI HARİCİNDE,TÜM ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİ,ÇOK ADAYLI OLACAK GALİBA ve KULİSLER HIZLI..
Karabük esnaf ve sanatkarları ODA SEÇİMLERİNİN heyecanına girmişler,kulislere kulak kabartıyoruz,BİRÇOK ODA ÇOK ADAYLI BİR YARIŞ yaşayacak gibi görünüyor.
Bir tek BERBERLER/KUAFÖRLER ODASI tek adaylı galiba.
Örneğin,biz ŞOFÖRLER ve OTOMOBİLCİLER ODASI Seçimlerinde Sayın SEYİT AHMET KARABACAK’I tek olarak seçime girer gibi sanıyorduk,ne yazık ki yanılmışız galiba.
Birçok yerden Sayın MİTHAT NAMAL aday olabilir,henüz,bir açıklama yapmadı,ancak,böyle bir beklenti var gibi,şeklinde sözler duyuyoruz ve böyle bir beklentiden söz edenler var.
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK eski Başkan ve Milletvekili Adaylığı nedeni ile görevinden istifa etmişti,şimdi,yeniden Aday,bu arada KAHVECİ /BAKKAL/FIRINCILAR ODASI olarak bilinen bir Oda da iki aday yarışıyorlarmış
ESNAF KESİMİ SEÇİMLER NEDENİ İLE ÇOK HAREKETLİ..

ÜLKÜ OCAKLARI ve MHP’NİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ KİTAPLAR,TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN Sayın BÜLENT ARINÇ’IN BEĞENDİKLERİ Mİ ACABA.?
Karabük ÜLKÜ OCAKLARI ve Karabük MHP Teşkilatları SAFRANBOLU’DA yapılan bir eylemi savunarak DİK DURUŞ olarak nitelendiriyorlar ve bu tanımlama kendi açılarından haklı da olabilir..
O TEPKİ GÖSTERİLEN Kitaplar,TBMM Eski Başkanlarından ve AK Parti Kurucusu olarak bilinen Sayın BÜLENT ARINÇ’IN beğenerek okuduğunu söylediği kitaplar mı acaba,merak ettik.
SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE olayı köpürtmedi,büyütmedi ve “GÖZÜMÜZDEN KAÇMIŞ..” anlamında sözler ettikten sonra,çok/çok haklı olarak da “ŞIK OLMADI,İYİ OLMADI..” anlamında ifadeler kullanmış,zekice davranmış.
KİTABA TEPKİ,özellikle,12 EYLÜL sonrası çok vardı..
ZARARLI YAYIN olarak televizyonlarda kitaplar gösterilirdi..

UZUN UĞRAŞLARLA TEMİN EDİLEN YERE YAPILACAK OLAN “SELÇUKLU MİMARİ TARZINDA Kİ MERKEZ CAMİ..” NE GÜRÜLTÜLER KOPARMIŞTI..
Üzerinde büyük gürültüler kopan,YAPILACAK YER İÇİN,uzun uğraşlar verilen SELÇUKLU MİMARİ TARZINDA Kİ Merkez Cami noktasında herhangi bir ilerleme yok değil mi..?
YETERLİ BAĞIŞ TOPLANABİLDİ Mİ ACABA..?
Biliyorsunuz bu Cami noktasında “SEN CAMİYE GELMİYORSUN..” gibi,”BUNA SEN KARIŞAMAZSIN…” gibi çok ciddi tartışmalarda yaşanmıştı ve önemli atışmalara tanık olmuştu konu.
NE OLDU MERKEZ CAMİ OLAYI..
Geçenlerde bir OKURUMUZ Yorum yollamış ve “CAMİ YAPILACAK ALAN OTO PARK OLARAK KULLANILIYOR.HİÇ DEĞİLSE PARK EDEN ARAÇLAR BİR PARA VERSİN DE,CAMİ YAPIMINA KATKILARI OLSUN..” gibi görüşler dile getirmişti.
MERKEZ CAMİ Yapımı,bilindiği gibi,daha önce Karabük’e sözü verilen ÇELİK CAMİ OLMAYACAK,bu başka bir olay ve kimi çevreler “NE GEREĞİ VAR,ÜST TARAFTA YENİŞEHİR CAMİSİ VAR..” falan gibi değerlendirmelerde bulunmuşlardı.
NE OLDU,BU CAMİ,HENÜZ KAZMA BİLE VURULMADI..
YETERLİ BAĞIŞLAR MI TOPLANAMADI NEDİR..?
İnsanlar da bize soruyorlar,ne oldu diye iyi mi..?

BU YIL,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE,BÜTÇEDEN 362 MİLYON LİRA PARA ÇIKMIŞ ve HER HALDE “YAZ OKULU’NA DAHA AZ ÖĞRENCİ..” GELİR..!!
AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ bir açıklama yaparak “BU YIL BÜTÇE DE,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İÇİN 362 MİLYON LİRA PARA AYRILDI..” şeklinde bilgiler verdiler.
HERHALDE İYİCE HESAPLANIP,YETERİ KADAR PARA VERİLMİŞTİR..
Bilindiği gibi,daha önce,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü “MALİYE BAKANINDAN PARA İSTEYİP ALAMADIĞINI..” söylemişti ve bunun için de YAZ OKULU kanalı ile elde edilen 4 milyon liralık gelirlerden falan söz etmişti.
Dileriz BU YIL,BU PARA YETER..
Yettiği için de MALİYE BAKANLIĞINDAN yeniden para isteyip,ters yüz edilmek gibi bir durum yaşanmaz ve yine dileriz bu yıl “YAZ OKULUNA GELEN ÖĞRENCİ SAYISI HAYLİ AZ OLUR..”
362 MİLYON LİRA PARA,elbet detayları ile hesaplanıp verilmiştir ve titiz harcamalarla,savurganlık yapılmadan kullanılırsa yeterli olur inşallah ve yine dediğimiz gibi PARA İSTENİP ters yüz edilmez ÜNİVERSİTEMİZ.
362 MİLYON LİRA ÖDENEK HAYLİ BÜYÜK PARA..
Ne diyelim HAYIRLI HİZMETLERDE KULLANILIR İnşaallah

BİLİNDİĞİ GİBİ,ASGARİ ÜCRET,2022 BÜTÇESİNDEN SONRA ÇIKTI ve BİRÇOK KURUM 2022 ÖDENEKLERİNİN YETİP/YETMEYECEĞİ HESABINDA..
Bilindiği gibi,ASGARİ ÜCRET 2022 Bütçesi çıktıktan sonra belirlendi ve birçok Kurum/Kuruluş şimdi ödeneklerinin yetip/yetmeyeceği gibi bir hesabın içerisindeler sanki.
ASGARİ ÜCRET BELEDİYELER BAŞTA belirli bir sıkıntı yaratacak elbet.
Örneğin HİZMET SATIN ALMA olaylarında,ihaleye girecek firmalar ASGARİ ÜCRETİ dikkate alarak fiyat verecekler ve yapılabilecek iş oranı da o ölçü de düşecektir elbet.
O nedenle müteahhitlik işleri minimize edilebilir,diyenler var.
Bu arada TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ile belirlenen geniş bir kesimin ücretleri de ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA kaldı ise ne olacak,yeni düzenlemelerin yapılması,yeni masraf kapısı olacak ve O Kuruluşun/Kurumun Bütçesinden gidecek elbet..
Bunları neden yazıyoruz.
Her olayın bir görünün,bir de görünmeyen yüzü var..
Görünen yüzü ASGARİ ÜCRETİN ciddi bir biçimde artması.
Görünmeyen yüzü,bu nedenle yaşanabilecek sıkıntılar değil mi..?

16 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Ahmet Bey! Sen bırak Bülent Arınç’ı işin içine çekerek cephe genişletmeyi de Aybüke öğretmeni, yatağındaki masum çocukları, anne karnında daha doğmamış bebekleri ve daha nice masumların katili hain terör örgütü pkk ya terör örgütü demeyen Kobani olaylarında onlarca masumun ölümüne sebep olan teröristbaşı için ” öcalan ın heykelini dikeceğiz heykelini” diyen demirtaş teröristi hakkında siz ne düşünürsünüz onu söyleyin……

  2. Karabüklü

    SAYIN !! GÖLBEK … DÜNKÜ YAZINIZDA SAFRANBOLU DA Kİ BİSİKLET HIRSIZI ZANNETTİKLERİ ÇOCUĞA ZULMEDEN HADSİZ POLİS MEMURLARI İÇİN ÇOCUĞA TERS KELEPÇE TAKMIŞLAR DEMİŞSİNİZ. EMİNMİSİNİZ?? GÖRÜNTÜLERDE BIRAKIN TERS KELEPÇEYİ KELEPÇE TAKILDIĞINA DAİR HİÇ BİR ŞEY YOK!

  3. Çok fırın ekmek yemen lazım

    Selahattin Demirtaş’ın ‘Seher’ isimli kitabının 13 Mart 2016’da Ankara Güven Park’ta bombalı saldırıyla 36 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ‘Seher Çağla Demir’ isimli teröriste atfettiği ortaya çıkmıştı. ‘Devran’ isimli kitap ise turuncu listede aranan ve 23 Temmuz 2019’da öldürülen PKK Terör Örgütü üyesi ‘Devran’ kod adlı PKK’lı terörist Murat Gündüz’ü konu alıyor. Şimdi bu niyetle yazılmış kitapları savunmanın anlamı var mı? Safranbolu belediye başkanı stand da görevli sakallı adamı görünce şüphelenmen lazımdı. Haberimiz yoktu derken standları hiç gezmemişsiniz.Sizin ve teşkilatınızın bile gezmediği fuarı neden açtınız, laf olsun torba dolsun diyemi.

  4. Zam ne olacak

    Yumruklar havaya. Kardemir işçisi % kaç zam alacak. Sözleşmeye ilave olacakmı. Yoksa ziyaretler devam mı. Bol keseden vaatler yerini bulacak mı

  5. önemli degil

    Safranboluda kitap fuarında bulunan 1 tane kitabı para verip almayan insanlar orada s.d. Kitabının olduğunu biliyorlar ve baskına gidiyorlar. Belediye başkanı orada kimlerin kitabının olduğunu bilmez. Bunda suçu yoktur. Kendisini hedef göstermek ayıptır. Fuar basmaya giden uzun kimden talimat almış acaba? TC nin kaldırılmasına ses çıkarmayan kişiler bunlar. Ayıp ayip

  6. mesutt78

    haburda masa sandalye mahkeme kurup şehir merkezinde kamyon kasalarında terörist’leri konvoyla gezdiren kendileri, osman öcalan’ı trt’ye çıkartıp Apo’nun mektubunu gözyaşları içinde dinleyen kendileri… bizleride kendileri gibi kuş beyinli sanıyorlar… saray meraklıları

  7. ÇAKIR

    BIRAK ŞİMDİ CAMİYİ AHMET ABİ CAMİYE KADAR YAPILMASI GEREKEN ÇOK ÖNEMLİK PROJELER VAR.DAHA KAVŞAK PROJESİ DAHİL BİR ÇOK PROJEYE KAZMA VURULMADIĞI GİBİ YAPILIP YAPILMAYACAĞI DA BELLİ DEĞİL.KARABÜKTE İŞLER BÖYLE YÜRÜYOR.İLK ÖNCE DEDİKODUSU VE TANITIMI YAPILIR ONDAN SONRA CEK CAKLARLA KARABÜKLÜLER OYALANIR,VATANDAŞLARDA YAPILACAK ZANNEDER,ANCAK AYLAR YILLAR GEÇER BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAZ.ONDAN SONRA NE BİR SİYASETÇİYE NE BİR BELEDİYE BAŞKANINA SORABİLME CESARETİNİ KİMSE GÖSTEREMEZ.ONUN İÇİN DE KARABÜKÜN MEZBELELİK İÇLER ACISI DURUMU DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA NE KADAR DA KÖTÜ DURUMDA OLDUĞU GÖZLER ÖNÜNE SERİLİR.AMA VURDUMDUYMAZLIK DEVAM EDER,KARABÜKLÜ HALİNDEN MEMNUNDUR.ÇÜNKÜ YİNE AYNI KİŞİLERİ SEÇER DURUR.

  8. KUŞ BEYİNLİ

    Hayvanlar bile yaşadığı ortamı sahiplenir ihanet etmez siz kuş beyinli bile olamazsınız. Bu durumu bile savunuyorsunuz. Apoyu savunanlarla bu olaya tepki veren zihniyetin farklı olduğunu anlayamıyorsun. Bak bakalım bu zihniyet desteğinden sonra hükümette PKK seviciliği devam ediyormu. Yoksa sizin kahvaltılar ve öpüşüp koklaşmalar devam ediyormu. Bunları kuşlar bile anlıyorda sen anlayamamışsın.

  9. Tencere dibin kara

    TRT Abdullah önacalan mektubu okuttu,Osman öcalanı ekrana çıkardı haburda öyle oldu öte yandanda pkk/ypg bu memlekete çok büyük zararlar verdi herkesin birbirine söyleyeceği çok hata var herkes bi şekilde yanlış yaptı onun için birbirinizi kırmayın Ahmet abinin dediyi doğru Bülent Arınç o kitapları okudunu anlatmadımı mesela ben o kitaplardan haberim bile yoktu şindi haberim oldu bi yerlerden bulup okucam bakalım hakkaten dedikleri kadar kötümü yoksa Bülent arınçın dediyi gibimi

  10. Kurdele kesmeye gel APTULLA

    İYİ Parti İl başkanı bile açıklama yaptı chp il başkanı aptulladan ses yok.Safranbolu belediyesinin kurdele kesme töreni var makası gap gel Aptulla bu ne biçim il başkanı ya.Böyle saçma sapalak il başkanlımı olur ya.

  11. Karabüklü

    Mesutt78 rumuzlu yorumcu. Yahu yettiniz artık. Arkadaş aklınızı başınıza alın ve kendinize gelin….Bir düşün bakalım Mesutt78, şimdilerde ki ittifak ortağınız hdp çözüm süreci zamanında pkk terör örgütü diyebilseydi ne olurdu terör kalır mıydı?? Kaldı ki MHP çözüm sürecine de karşıydı. Terör konusunda AK Parti MHP çizgisine gelirken demirtaş teröristi serbest bırakılsın diyen millet ittifakı hdpkk çizgisine gelmiştir.NOKTA…..

  12. TRT KİMİ ÇIKARTIR

    Yandaş yalaka stepne takım iş TRT ye gelince susar HABUR felaketini görmez İdareye verilen talimatları zatten bilmez bildikleri o terörist bu onlarla ittifak bunlarla işbirliği Selahattin demirtaşın suçu lu hdp suçlu tabi süttün çıkmış ak kaşıklara uşaklığa devam millit için emekli esnaf memur için tek kelime etmeyin şark bülbülü gibi şakıyın TRT yılbaşı programına apo yu çıkartır belki sizde televizyonu kapatıverirsiniz olur biter
    ben çözüm sürecine karşıydım amma şindi o sürecin yaratıcılarına oslo görüşmelerini yapanlara uşaklığa devammmmm

  13. Karabüklü

    Klasik chp kafası ile hemen yandaş, yalaka diye hakaret eden emperyalist uşağı fondaş taife yine çıkmış sahneye..Yahu habura osloya karşısın da demirtaş teröristi serbest bırakılsın diyenlere neden karşı değilsin??? Osman öcalanın mektubunun okutulmasına karşısında demirtaş teröristinin kitabının satılmasına neden karşı değilsin??? TRT yılbaşı programına kimi çıkartır bilmem , kaldı ki yılbaşı da kutlamam, yılbaşı programı da izlemem… “Görünen köy kılavuz istemez” Oy için demirtaş teröristi için neden hapisde diyen chp korkarım ki hdpkk lıları mutlu etmek için yakında Öcalan neden hapisde demeye başlayabilir…

  14. stepne diyene bakkk hele

    Stepne diyene bak helee. MHP nin çatı başkanlık adayına kim stepnelik etti acaba.(Ekmeleddin). aklın yetmez ama onlara sen Demirtaşla kahvaltıdaydın galiba

  15. Anonim

    istersem resmi miladı takvimin başlangıcını kutlarım sana ne bre gafil sen kimsin benim inancımı sorguluyorsun. faiz yerken iyi yabancı marka araba telefon kullanırken iyi takvimini kutlayincancmi kafir millet. sen daha iyi hesapla astronomiyi sen cik uzaya gayrı müslüm sana inansın.

  16. Karabüklü

    Anonim rumuzlu yorumcu, eğer beni kastediyor isen haksızlık ediyorsun.Ben kimsenin inancını sorgulamadım, sadece yılbaşı kutlamam, yılbaşı programı da izlemem dedim.. Faiz de yemem. Gerçi kullandığın arabanın, telefonun dinle imanla alakası yok yine elma ile armudu karıştırıyorsunuz ama yine de söyleyeyim arabam yok, telefonumda Vestel marka…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları Karabük’te sona erdi

Yayın: 11.05.2024 22:26
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Lig 1. Etap müsabakaları, Karabük’te tamamlandı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 10 takım katıldı.

Organizasyonu A Grubu’nda Karaman Özel İdare Spor Kulübü, B Grubu’nda ise Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü namağlup lider tamamladı.

Takımlar Karabük’te oynanan mücadelelerin ardından 2. etap ve şampiyonluk maçları için Osmaniye’de ter dökecek.

Oturarak Voleybol Milli Takımı için de bu takımlarda yer alan sporculardan seçme yapılacak.