Her Telden (23 Kasım 2021)

Her Telden (23 Kasım 2021)

Yayın: 22.11.2021 21:07
Paylaş:
A+ A-

TARİH,KÜLTÜR,TURİZM,SANAYİ,GASTRONOMİ ve ORMAN ZENGİNİ “KARABÜK İL TANIM GÜNLERİ..” 25-28 KASIM GÜNLERİ,İSTANBUL’DA…
İstanbul’da kurulu olan KARABÜK DERNEKLERİNİ bünyesinde barındıran KARDERFED,çok önemli bir organizasyona imza atıyor ve 25-28 kasım günleri arasında KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ düzenliyorlar.
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY “TARİH,KÜLTÜR,TURİZM,SANAYİ,GASTRONOMİ ŞEHRİ KARABÜK’Ü ÇOK GENİŞ BİR KESİME TANIMAYI AMAÇ EDİNDİK..” diyor.
Sayın CEVDET AKAY,KARDERFED tarafından kurulan ORGANİZASYON Komitesi’nde göre alan Sayın NECMİ KANDEMİR,Sayın YUNUS TÜNAY Sayın MEVLÜT BODURLAR,Sayın OSMAN KAYA ve Sayın ZUHAL TABAK’IN yanı sıra çok geniş bir kesimden de destek aldıklarına işaret ediyor..
MÜTHİŞ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRİYORLAR..
Gerek ORGANİZASYON Komitesi’nde göre alanlar,gerekse İSTANBUL ve Çevresinde kurulu olan KARABÜK DERNEKLERİ bu organizasyona müthiş destek veriyorlarmış,Sayın CEVDET AKAY bunları övünerek anlatıyor..
KARABÜK’TE DE BİR HAREKETLENME,HEYECANLANMA VAR..
ORGANİZASYONA GİTMEK İSTEYEN ÇOK SAYIDA İNSAN GÖRÜYORUZ..
Sayın CEVDET AKAY ve Arkadaşları,kendi özel işlerini bırakmışlar adeta..
Bu Organizasyona odaklanmışlar..

BÜTÜN ÜLKENİN “ KENDİ YÜZÖLÇÜMÜNE KARŞILIK,ORMANI EN FAZLA OLAN KENTİ KARABÜK..” ve ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ FUKARASI..!!
Karabük kendi yüzölçümüne oranla en fazla ORMANI OLAN KENT,yüzde 75 kadarı ORMAN ALANI bu Kentin,en nadide ORMAN VARLIĞI,en zengin ORMAN VARLIĞI Karabük Kentin de..
Ne yazık ki ORMAN ÜRÜNLERİNE DAYALI SANAYİSİ YOK..
Örneğin MODİLYASI KAYSERİ,İNEGÖL gibi yerlerden geliyor..
KARABÜK TAM ANLAMI İLE ORMAN VARLIĞI,ZENGİNİ..
Ancak ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLE YOK..
Merkez,Safranbolu,Yenice,Eskipazar ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ VAR,buna paralel olarak EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü kurulması için belirli çalışmalar var..
KARABÜK TAM ANLAMI İLE ORMAN ZENGİNİ BİR KENT..
Buna karşılık,ciddi hiçbir ORMAN PARASAL GİRDİSİ yok sayılabilir..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Oysa KAÇ ORMAN GENEL MÜDÜRÜ çıktı bu Kentten..?

KARABÜK,TOPLAM YAŞAYAN NÜFUSUNUN YARISI EMEKLİLERDEN OLUŞAN BİR KENT ve KARABÜK EMEKLİLER DERNEK BAŞKANI Sayın BULUT
Karabük’ün toplam nüfusu 243.614 kişi falan gibi rakamlar telaffuz ediliyor,biz bunu 244 bin olarak kabul edelim ve Karabük Genelinde şu an 54-55 bin civarında EMEKLİ VAR.
AİLELERİ İLE BİRLİKTE KAÇ BİN NÜFUS EDER BU EMEKLİ KESİM..?
Şimdi,hakkaniyetle kabul edelim ki,İNSANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ,SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORLAR,insanlar geçim sıkıntısı çekiyorlar ve bu bağlamda en fazla etkilenenler de EMEKLİLER elbet ki.
EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE Başkanı Sayın CELAL BULUT,kendi tabanında yaşanan GEÇİM SIKINTISINI ciddi biçimde hisseden bir insan ve 7 MADDELİK BİR ÖNERİLER paketi hazırlayarak SİYASİ PARTİLERE sundu.
DİLERİZ BU GÖRÜŞLER İLGİ GÖRÜR,BİR DÜZENLEME YAPILIR..
Halen 1600 lira alan Emekli var,2600-2800 lira alan emekli var ve şimdi elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin BU PARALAR İLE GEÇİNMEK MÜMKÜN OLUR MU..?
Sayın CELAL BULUR üretken,verimli çalışan bir Cemiyetçi.
Tabanın sesine kulak veren bir Başkan..
7 MADDELİK ÖNERİLERİNE SİYASET KURUMU kulak vermeli.

MHP BÜNYESİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ALMIŞ BİR KARDEŞ “ ABİ VATANDAŞ AÇ, ZİLLET FİLAN LAFLARI BİZİM TABANI PEK KESMİYOR..”
MHP Milletvekilleri geçtiğimiz hafta sonu Karabük’e geldiler,önce bir Kahvaltı da vatandaşla buluştular,sonra Karabük’ün çeşitli yerlerine dağılarak esnaflarla görüştüler.
MHP İçerisinde çok/çok önemli görevler almış bir Kardeş ile görüştük “ABİ,HANİ GAZOZU AÇAR BEKLETİRSİN,GAZI KAÇAR YA.BİZİM PARTİNİN GAZI KAÇMIŞ GİBİ.HEYECAN YOK.DİNAMİK BİR YAPI YOK..” gibi ifadeler dile getirdi..
Daha sonra da CUMHUR İTTİFAKINA bu kadar katı,bu kadar gözü kara destek vermenin yanlış olduğunu,bu durumu yanlış bulduğunu söyledi ve “BU DURUM,BİZİM TABANIN DİNAMİZMİNİ KAÇIRMIŞ..” gibi ifadeler kullandı,sonra da “ZİLLET FALAN LAFLARI TABANI PEK KESMİYOR..” dedi.
Böyle dedikten sonra da “GENEL DE YAŞANAN BU TAVIR,YEREL DE YAŞANAN, TEŞKİLAT BAĞLAMINDA Kİ, SORUNLARLA BİRLEŞİNCE MHP BU KENTTE,ESKİ HAVASINDAN ÇOK UZAK GELDİ BANA..” falan gibi değerlendirmelerde bulundu..
MHP Geçtiğimiz hafta sonu KARABÜK’E ÇIKARTMA YAPTI..
Olayın kısa özeti bu..

KİMİ DERNEKLER LAF SALATASI ÜRETİRKEN,KARABÜK EMEKLİLER DERNEĞİ ile KARDERFED TEMSİL ETTİKLERİNE HİZMET ÜRETİYORLAR..!!
Kimi Dernekler,kimi SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI laf üretirken,laf salatası üretirken EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şubesi ile,İSTANBUL’DA kurulu KARABÜK DERNEKLERİ’NİN bir araya geldikleri KARDERFED temsil ettikleri insanlara,memleketlerine iş üretiyorlar,hizmet üretiyorlar..
Sayın CELAL BULUT’UN 7 MADDELİK ÖNERİLEN PAKETİ ÖNEMLİ..
Öte yandan İstanbul ve civarında kurulu KARABÜK DERNEKLERİ’Nİ bünyesinde barındıran KARDERFED 25-28 Kasım tarihleri arasında İstanbul YENİKAPI ETKİNLİK ALANI’NDA müthiş bir organizasyona imza atıyor..
KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ düzenliyor..
Bunlar güzel gelişmeler,güzel hizmetler ve Karabük’ü Toplam ederi 17.5 milyon lira olan 9 açılış ile BAKAN MEŞGUL ETMEYECEK gelişmeleri tetikleyecek hizmet akışının da önünü açacak,hizmet talep ufkunu tetikleyecek gelişmeler..
BİR YAN DA HİZMET EDENLER,BİR YANDA HAMASET YAPANLAR..!!

KARABÜK ESNAF ODASI SEÇİMLERİ İÇİN Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ SAHA DA,Sayın NURETTİN TÜMEN AÇIKLADI,ancak,SAHAYA HENÜZ İNMEDİ
Karabük ESNAF ODASI Seçimleri için çok sıkı bir yarış olacak gibi görünüyor ve Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ Adaylığını aylar önce açıkladı sahaya indi çalışmalarını yürütüyor.
İŞYERLERİNİ ZİYARET EDİYOR.
Sayın NURETTİN TÜMEN,yeniden Aday olacağını kısa süre önce açıkladı ve bu bağlam da henüz SAHAYA İNMEDİ Sayın TÜMEN,şu an ODA Lokalinde ,Kefalet Kooperatifinde görüşmeler yapıyor.
Olayı böyle götürüyor.
Sayın NURETTİN TÜMEN kısa süre içerisinde sahaya iner ve İŞYERİ ZİYARETLERİNE başlar,bilindiği gibi Sayın NURETTİN TÜMEN sakin kişiliği kırıp/dökmeyen yapısı ile bilinir.
Kimse ile kötü bir durumu yoktur.
Her işyerine gidecek/gidebilecek bir ilişkisi vardır..
Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ İşyerlerini dolaşıyor,yenilik diyor,Esnaf Üyelerle tanışma diyor,Oda hizmetlerinin artacağından söz ediyor,Sayın NURETTİN TÜMEN sahaya indiğinden yaptığı hizmetlerden söz edecek elbet.
SIKI BİR YARIŞ YAŞANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Önümüzde ki günler çok daha hararetli geçecek gibi görünüyor.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI Sayın MERAL AKŞENER’E,DENİZLİ MİTİNGİNDE GÖSTERİLEN BÜYÜK İLGİ,KENDİ PARTİSİ DAHİL TÜM PARTİLER DE..
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER geçtiğimiz hafta sonu DENİZLİ İlinde bir Miting düzenledi ve MİTİNGE GÖSTERİLEN ilgi,toplanan büyük kalabalık İYİ Partililerin moraline tavan yaptırmış görünüyor.
O NE MUHTEŞEM KALABALIKTI..
Televizyon ekranları almadı kalabalığı..
İYİ Partililer de moral tavan yapmış,diğer Partililer “NE OLUYOR..” gibi bir yaklaşım içerisindeler,dün bazı AK Partili dostlarla görüştük,hemen hepsi de şaşkındı,MHP’li Kardeşler ise kendi tabanlarından kaymalar olabileceğini söylüyorlardı,CHP sempatizanları ise ANA MUHALEFETE Mİ tırmanıyor dediler
İYİ PARTİ Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER Denizli Mitingi ile SİYASET DÜNYASINI sarsmış gibi görünüyor,gerçi Karabük’te İYİ Parti çok daha güçlü olabilecekken,biraz daha sessiz duruyor,ama,Ülke genelinde müthiş bir sükse yapmış gibi.
SİYASET DÜNYASI GİTTİKÇE ISINIYOR..
Bu arada CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN Helalleşelim çağrıları,belirli çevreler de,UMULANDAN/BEKLENENDEN çok daha fazla ilgi görmüş sanki.
Özellikle bir kesim çok memnun,CHP’YE yıllar süren soğuk duruşunu değiştirmeye başlamış ve hatta “CHP’YE OY VERİRSEN SOL KOLUMU KESERİM..” diye çok büyük söz ettiğini söyleyen bir emekli “BİZ BU SEFER CHP’YE OY VERECEĞİZ..” falan dedi.
Biz dediği Ailesi ve emekli arkadaşları elbet..
SİYASETTE ÇOK SÜRATLE ve CİDDİ BİR KABUK DEĞİŞTİRME VAR..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NI,Sayın KENAN YILMAZ ve ARKADAŞLARININ,YARATTIĞI YENİ HAVAYI,YENİ ANLAYIŞI İLGİ İLE İZLİYOR MUSUNUZ..?
Yıllarca içine kapanık,dışarı ile bağını kesmiş ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’ni,Şube Başkanlığı görevine gelen Sayın KENAN YILMAZ ve ARKADAŞLARINI izliyor musunuz..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası GERÇEK AĞIRLIĞINA DOĞRU KOŞUYOR..
Dikkat edin Karabük’ü ziyarete gelen SİYASİ PARTİ ÜST DÜZEY Yöneticileri de artık ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nı ziyarete başladılar,böyle bir zorunluluk hissediyorlar..
Yakın zamanda böyle gelişmeler oluyor muydu..?
Sayın KENAN YILMAZ ve arkadaşları,o kadar çok ziyaret aldılar ki,şimdi de bu ziyaretlere karşılık vermeye başladılar,O SIRADA DA Karabük’ü ziyarete gelen SİYASİ PARTİ ÜST DÜZEY Yöneticileri Sendikaya da uğramaya başladılar..
Hep bir şey söyledik.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük için çok önemlidir..
Karabük CEMİYETİ AÇISINDAN DA hep belirleyici olmuştur..
Şimdi O DÖNEME GİDİLİYOR,hem de süratle gidiliyor..

KENDİSİ DE,KARDEMİR KARABÜKSPOR FUTBOL KULÜBÜ ALT YAPISINDA FUTBOL OYNAMIŞ Sayın KENAN YILMAZ ve KARABÜKSPOR GERÇEĞİ..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ,kendisi de KARDEMİR KARABÜKSPOR FUTBOL Kulübü ALT YAPISINDA futbol oynamış bir isimdir..
Belki de hakkı yenildiği için futbol da ilerleyememiştir.
O zamanlar böyle bir yapı vardı KARABÜKSPOR’DA..!!
KARDEMİR KARABÜKSPOR,bugün Sayın KENAN YILMAZ’IN başında bulunduğu ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın Efsane Genel Başkanı Sayın METİN TÜRKER’İN emanetidir,ölüme gittiğini bilerek çıktığı Amerika Yolculuğu sırasında EMANET ETTİĞİ ÜÇ ŞEYDEN BİRİSİDİR.
Sayın KENAN YILMAZ bu mana da KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN ve KARABÜKSPOR sevdalılarının bir umudu,bir şansı olabilir ve BU ŞANS ÖYLE SANILDIĞI GİBİ çok pahalı bir şans da DEĞİLDİR..
Önce MAHKEME AŞAMASINA bir şekilde müdahil olunabilir..
Varsa üç kağıt yapanlardan,götürenlerden hesap sorulabilir..
Daha sonra İŞÇİLERDEN KESİLEN AİDATLAR gündeme alınabilir..
KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetimin de değişime gidilebilir..
Bunlar zor şeyler değildir yani.

17 kişi görüş bildirdi

  1. Metin Türkerin emaneti

    Ahmet abi Özçelik-iş Sendikasına çok iyi hatırlatmışsın Karabükspor Metin Türkerin emaneti yani Sendikanın koruyup kollaması gereken bir Kulüp.Kenan başkan bu işe el atarsa Karabüke heykeli dikilir.Yunus Deyirmenci bu emaneti emanetin deyerini bilmez.Recep kendi işine bakar bu emanete sahip çıkmaz çıkamaz.Şartları kollar ayar biri sahip çıkmaya başlarsa Recep onun önüne geçmeye ben daha çok sahip çıkıyom demeye çalışır Haydi Kenan başkan Karabükspora sahip çık.

  2. Gündem Dışı

    Ahmet Bey
    Yazilarinizda Özçelik is sendikası esnaf kooperatifi gibi kuruluşlardan bahsediyorsunuzda şu belediye is sendikası seçimlerini de bir irdeleseniz mevcut yönetim adeta ahtapot gibi sendika koltuğuna yapışmış kendinden başka hiç bir şeyi düşünmeden işçinin kendi hür iradesiyle 125 delegenin 90 delegesini kazanmış Rıza Taşdelen’i başkan yapmamak için adeta Bizans oyunları oynuyorlar

  3. İYİ PARTİLİ

    Karabük’te İYİ parti varmı bir ara çarşı merkezinde tabelası vardı şimdi yok il merkezinde parti temsilcileri il başkanı dahil sokak kabadayısı gibiler Safranboludaki taşı kaldıralım altından çıkacak koku kendini kral sananları bir anda yerle yeksan edecek durumda,diğer ilçelerde ise siyaset yapmak baskılardan dolayı çok zor lakin iktidar değişikliğinde en kral akp li bile şimdiki muhalefet partisinde yerini alır

  4. DOLAR

    Dolar 12 yi de geçti fırıncı ekmeği 4 tl den satmasssak kepenk indirecez diyor millet eczaneden ilac bulamıyor,AKP Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız.
    Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil.
    “Bay Kemal SGK’yı batırdı” diyen arkadaşlar ülkeyi batırdı!

  5. KARABUKSPOR

    Zamaninda karabuksporun kurtulma umutlari vardi sehrin vekilleri belediye baskani bu takima sahip cikmadilar. bakin gunumuzde sanli urfa spor eskisehirspor mucadelelerini veriyorlar bayagi mesafe kaydettiler umudumuz kenan yilmaz ve ekibi ve secilecek siyasiler kaldi sandik onumuze gelsin hesap sorulacak elbet bu halk gerekli cevabi verecektir

  6. Anonim

    Siyasi partiler kenan yılmazı düşünmeliler kesinlikle bu seçimde şu an karabükteki en iyi isim o

  7. Hür irade

    Dolar 12.5 (Demek ki neymiş hayatta kimseye mahna vermemek gerekiyormuş!)

  8. RAFET BEYİ GÖREN VARMI

    HEEEEY MİLLET RAFET VERGİLİYİ GÖREN BİLEN VARMI 3500 İNSANIN UMUDUYLA OYNADI ŞİNDİ MHP TOPLANTILARINA BİLE GELMİYO ÇAKMA MHP LİLERİYLE SİYASETÇİLİK OYNUYODU O İŞDE BİTTİ.GÖRENLER İNSANLIK NAMINA HABER VERSİN

  9. Gerçekci

    Çalıyor ama Çalışıyor demeyecektiniz,sarayın ilk konuğu papayı ayakta 10 dk.bekleyerek konuk etmecektiniz.Allah böyle sınar işte Dolar 13 TL

  10. Kardemir işçisi

    Herkes emiklinin asgari ücretlinin geçim sıkıntısından bahsediyo.Kardemir işçisi olarak bizlerde sıkıntılı bir duruma gitmeye başlıyoz yılbaşından bu yana maaşlar eriyo. Kardemir işçisi şu an kaç dolar maaş alıyo bi düşünün yılbaşında yahutta dört ay önce kaç liraya yağ,şeker,un benzin alıyoduk şimdi kaça alıyoz bizim maaşlar aynı sıkıntı kapıda herkesin haberi olsun.Gelecek yılın Sözleşme farkı da bu zamları karşılamayacak bunuda herkes bilsin

  11. AKP Lİ OLMAK ZOR ÇOK ZOR

    AKP li olmak çok zor hele şimdi çok daha zor zam üstüne zam insanlar geçinemiyolar dolar almış başını gitmiş gıda maddelerinin yanına yanaşılmıyo AKP neyi savunacak ya 20 yıldır gün yüzü görmedik orayla kavga burayla kavga eee noldu şindi insanlar aç insanlar perişan AKP hala yok seçim yok yok estek yok köstek işinde
    Birde Devlet bahçelinin MHP si var yahu MHP içinde hiç kimse yokmu arkadaş noluyoruz diyecek ağırları açıldıkta vatan haini o hain bu hain o bölücü bu yıkıcı yahu esas o dedikleri kendileride farkanda deyiller heralde

  12. Aslan Amca

    AKP’lilerin yerinde olsam kapı kapı dolaşmam çünkü hakaret,sopa yeme olasılıkları çok yüksek. Şaka yapmıyorum ha, son derece ciddiyim

  13. Gerçekci

    AKP ve MHP’li siyasetçiler seçmenlerini aptal yerine koyarak siyaset yapıyor, üstüne birde alkış alıyor.

  14. VATANDAŞ AHMET

    DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR (12.50.TL.), DOLARLA MI MAAŞ ALIYORSUNUZ DİYENLER NERDESİNİZ.?
    BEN 50 TL’LİK YAKIT ALIYORUM DİYENLER NERDESİNİZ. NİYE MÜDAHALE EDİLEMİYOR. MAAŞLAR ERİDİ, ERİMEYE DEVAM EDİYOR. ÜLKE YANGIN YERİ. ALLAH AŞKINA BİR ÇÖZÜM BULUN. VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK KARARLAR ALIN. 20 YILDIR ÇOĞUNLUK SİZDE, HER TÜRLÜ KANUN VE YÖNETMELİK ÇIKARMAK ELİNİZDE, SİZİ TUTAN DA YOK. HER TÜRLÜ KARARLAR ALABİLİRSİNİZ. YANLIŞ ANLAMAYIN SİYASET YAPMIYORUM. HEPİMİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ, BAŞKA ÜLKE YOK. VATANDAŞ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ FAZLASIYLA YAPTI.ÇÖZÜM BULUN LÜTFEN….ÇÖZÜM, ÇÖZÜM…………..

  15. Kardemir

    Ahmet abi syn başkan kenan yılmaz güzel bir oy farkıyla kazandı ve herkesin ilgisini dikkatleri üstüne topladı ama şöyle bir durum var başkan yerine oturduktan sonra herşey kat kat arttı bakın dolar 13tl yi geçti ve maaşlar eridi ve yılbaşıbdan sonra devlette asgari ücreti 4000TL lere yükseltirse syn başjanımızın işçisi için ara bir zam alması gerekir diye düşünüyorum tabi bunun haricinde önümüzdeki dönemdede birde sözleşme dönemi geliyor işçi ekstra güzel zamlar almalı kardemir o kadar karlar ederken işçiyide unutmamalı başkanımıza güzeniyoruz

  16. Halk

    Cebinden biri gelip 10 tl yi alsa dünyayı yakacak insanlar sus pus!!! Yazıklar olsun!!!!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

1. Lig’de son hafta maçları yarın oynanacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İZMİR (AA) – Futbolda son hafta heyecanının bugünkü 2 karşılaşmayla başlayacağı Trendyol 1. Lig'de yarınki 7 müsabakanın ardından direkt play-off finaline yükselecek ekibin yanı sıra play-off'a kalacak son takım ve lige veda edecek 3. ekip belli olacak.

Eyüpspor ve Göztepe'nin doğrudan Süper Lig vizesi aldığı ligde play-off oynamayı garantileyen 57 puanlı 3. sıradaki Sakaryaspor, 56'şar puana sahip Bordum FK ile Ahlatcı Çorum FK ve 55 puanlı Kocaelispor'dan biri ligi üçüncü bitirecek. Sıralamada 3. sırada yer alacak ekip, doğrudan adını play-off finaline yazdıracak.

– Play-off'a son takım için 3 aday

Ligde son haftaya ellişer puanla giren Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği veya Boluspor'dan biri play-off'a kalacak. Teksüt Bandırmaspor'un Adanaspor'a, Gençlerbirliği'nin Tuzlaspor'a konuk olacağı son haftada Boluspor da Ahlatcı Çorum FK'yi ağırlayacak.

Bu 3 takımın sezon sonunda olası puan eşitliğinde Teksüt Bandırmaspor adını play-off'a yazdıracak. Olası iki takımın puan eşitliklerinde ise Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği'nin önünde, Boluspor'un gerisinde yer alacak.

Gençlerbirliği ile Boluspor'un puan eşitliği halinde de Gençlerbirliği, Boluspor'u geride bırakacak.

– Düşmeme mücadelesi

Ligde 3 takım son haftaya düşme ihtimaliyle girdi. Bitexen Giresunspor ve Altay'dan sonra lige veda edecek son ekip 35 puanlı ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, 36 puanı bulunan Adanaspor veya 37 puanlı Tuzlaspor'dan biri olacak.

Son haftada, ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Manisa FK'yi; Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor'u ve Tuzlaspor da Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Yarınki maçların ardından ASTOR Enerji Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Adanaspor ile ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un aynı puanda olması durumunda ise Şanlıurfa ekibi rakibini geride bırakacak.

Adanaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde de sıralamayı genel averaj belirleyecek.

Son hafta öncesinde ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un “-7”, Adanaspor'un “-18” ve Tuzlaspor'un “-12” averajı bulunuyor.