Her Telden (24 Aralık 2021)

Her Telden (24 Aralık 2021)

Yayın: 23.12.2021 21:38 |Güncelleme: 24.12.2021 09:02
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE “SENDİKAL GELİŞMELERDE OLMAZ/OLMAZ DİYE BİR ŞEY DÜŞÜNMEYİN..” DEMİŞTİK,BELEDİYE-İŞ TEK LİSTE İLE GİDİYOR
Geçtiğimiz günlerde,Okurlarımıza “SENDİKAL OLAYLARDA OLMAZ/OLMAZ DİYE BİR ŞEY DÜŞÜNMEYİN,HER AN HER ŞEY OLABİLİR..” anlamında bilgiler vermeye gayret etmiştik.
Bakın BELEDİYE-İŞ Sendikası Pazar günü TEK LİSTE ile Kongreye gidiyor ve Sayın HÜSEYİN DOĞAN Şube Başkan Adayı değil,Şube Başkan Adayı Sayın TARIK DÜZYER ve Sayın HAMZA ÇAYIR Başkan Adaylığından çekilmiş bulunuyor.
Sayın HAMZA ÇAYIR Başkan Adayı değil,Yönetim Kurulu’na girmek istemediği yönünde de bilgiler geliyor,ancak,KESİNLİKLE ADAY OLMUYOR ve SENDİKAL YAPININ BOZULMASINDAN YANA OLMADIĞINI DA söylediği belirtiliyor.
Sayın HÜSEYİN DOĞAN Başkan Adayı değil.
BELEDİYE-İŞ Sendikası Başkan Adayı Sayın TARIK DÜZYER..
Bu arada,daha önce HİZMET-İŞ Sendikası’na geçmiş BELEDİYE ÇALIŞANLARININ DA dönmeye başladıklarına ilişkin bilgiler veriliyor ve böyle bir pozisyon olduğuna dikkat çekiliyor..
Ne diyoruz,SENDİKAL OLAYLARDA SON SANİYELER ÖNEMLİDİR..
Bakın BELEDİYE-İŞ BÜNYESİNDE Kİ GELİŞMELERE..!!
Pazar günü TEK ADAY,TEK LİSTE ile Kongreye gidiliyor..

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBESİNDE “BİRLİK/BERABERLİK SAĞLANDI MI..?” ve SENDİKAL MÜCADELE GÜNDEMDEN KALKIYOR MU..?
1600 BELEDİYE-İŞ Sendikası için yürütüleceği sanılan ve geçtiğimiz günlerde BİR YEMEK ile İLK ADIMLARI ATILAN bir mücadele,Sendika bünyesinde sağlanan BİRLİK/BERABERLİK ile söndü mü..?
GALİBA BU YÖNDE BÜYÜK BİR GELİŞME VAR..
Geçtiğimiz gün gelen HİZMET-İŞ Sendikası Genel Merkez Yöneticilerinden sonra,Belediye-İş Karabük Şubesi bünyesinde önemli gelişmeler oldu ve Başkan Sayın HÜSEYİN DOĞAN göreve talip olmadığını açıkladı,Aday olacağını söyleyen Sayın HAMZA ÇAYIR Aday değilim dedi..
Şimdi Sayın TARIK DÜZYER Tek Başkan Adayı olarak Kongreye girecek.
Sayın HAMZA ÇAYIR’DA Belediye-İş Sendikası’nın devamından yana tavır geliştirdi ve böylece HİZMET-İŞ Sendikası büyük darbe aldı ve toplam 18 Belediye de görevli 1600 Belediye çalışanı birliğini/beraberliğini/dirliğini sağladı veya böyle bir fotoğraf çıktı ortaya.
SENDİKAL MÜCADELE yaşanmayacak gibi bir ortam çıktı ortaya..
Hep söylüyoruz ya,SENDİKALARDA SON AN ÇOK ÖNEMLİDİR..
İşte,yine öyle oldu,SON AN GELİŞMELERİ yaşandı yine..

GENÇLİK/SPOR KARABÜK İL MÜDÜRÜ Sayın COŞKUN GÜVEN ve MESAİ ARKADAŞLARI,ÇOK GAYRETLİ “SOĞUKSU YURDU YAKINDA AÇILIYOR..”
Gençlik/Spor Karabük İl Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN ve mesai arkadaşları müthiş bir çalışma temposu içerisinde koşturuyorlar,çok geniş bir çalışma alanı var GENÇLİK/SPOR İl Müdürlüğü’nün.
YÜZLERCE PERSONEL,geniş bir alanda işler için koşturuyorlar..
Bakın,uzun süre BOMBOŞ DURAN,Soğuksu Mahallesi’nde ki O DEVASA Bina,AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN gayretleri ile KREDİ YURTLAR KURUMU’NA verildi ve burada YÜKSEKÖĞRENİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU açılıyor.
Geçtiğimiz gün İl Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN ile çok Sevdiğimiz Kardeşimiz Sayın ALİ ERORHAN’IN işyerinde karşılaştık ve SOĞUKSU KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NUN SÖMESTRE TATİLİNDEN SONRA HİZMETE ALINACAĞINI söyledi.
Bütün eşyalar gelmiş.
ESENTEPE KIZ ÖĞRENCİ YURDU,BURAYA TAŞINIYOR..
Bu arada ESENTEPE KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA Kalan öğrencilerin de,bir an önce taşınmak istediklerini anlattı Sayın COŞKUN GÜVEN,İnşallah sömestre tatilinden sonra hizmete alacağız,anlamında bilgiler verdi.
Hazırlıklar yoğun biçimde sürdürülüyor..
SOĞUKSU MAHALLESİ çok önemli gelişmeler yaşayacak.

SOĞUKSU MAHALLESİ YÜKSEKÖĞRENİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU HİZMETE GİRDİKTEN SONRA,MAHALLE ile ÜNİVERSİTE ARASINDA ULAŞIM..
Karabük Gençlik/Spor İl Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN,Soğuksu Mahallesi’nde ki O DEVASA BİNA için,sömestre tatilinden sonra KIZ ÖĞRENCİ YURDU olarak kullanılacağını söylüyor.
TÜM HAZIRLIKLAR O YÖNDE İLERLİYORMUŞ..
O binanı yapılmasında ki temel amaç da,ÖĞRENCİ YURDU yapılmasıydı zaten ve o nedenle bir aralar KARABÜK’TE RAY SİSTEM TOPLU TAŞIMA yapılması yolunda fikirler bile gündeme getirilmişti,hayal düzeyinde kaldı.
Şimdi YÜKSEKÖĞRENİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU açılıyor..
O zaman da gündeme SOĞUKSU MAHALLESİ ile ÜNİVERSİTE arasında sağlıklı bir TOPLU TAŞIMA olayı gündeme gelecek elbet,bu konu da Karabük Belediyesi’nin konuyu çözeceğine inanmak gerek.
Bakın ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ,Bir Okul da BİNLERCE ÖĞRENCİ taşıma sıkıntısı çekiyorlar ve bu soruna bir de SOĞUKSU-ÜNİVERSİTE arasının eklenmemesi gerekir elbet..
Olan hat mı güçlendirilir,yeni hat mı açılır..?

İKİ OKURUMUZUN HATIRLATTIĞI “5000 EVLER FUTBOL SAHASI İÇİN BİR PROJE HAZIRLANMASI HALİNDE ÖDENEK ALINABİLİR Mİ..?” OLAYI..
Toplam 50 bine yakın nüfusu bulunan 5000 EVLER BÖLGESİ’N DE,bir futbol sahamız var ve bakımsızlıktan,etrafının çöplük halinde olmasından ayrıca MAÇ İZLEMEYE GELENLERİN çamur içerisinde kalmasından oldukça yakınmalar var.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çabaları ile sundurma gibi biryer yapılmıştı,ancak kesinlikle yeterli değil ve buraya BİR PROJE YAPILMASI HALİNDE,ilgili Bakanlığın ÖDENEK VERECEĞİNE kesin gözü ile bakanlar var.
BİR PROJE YAPILSA,Amatör takımlar için ODALARIN BULUNDUĞU,insanların çamur içinde değil,düzgün oturma yerlerinde müsabaka izleyecekleri bir düzenleme yapılsa güzel olmaz mı..?
Bu konu da bir gelişme olacak gibi görünüyor..
İl Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN’DE olaya hayli büyük ilgi gösteriyor..
50 Bin insana bu hizmet çok görülmemeli değil mi..?

DİYORUZ YA,ESNAF ve SANATKARLAR ODASI SEÇİMLERİNİN,ÖTESİ VAR,ODALARIN BİRLİK SEÇİMİ VAR,KEFALET KOOPERATİFLERİ OLAYI VAR..!!
Geçtiğimiz gün ESNAF ve SANATKAR ODASI Başkan Adayı Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu,Sayın VOLKAN KILINÇ ve diğer arkadaşları ile birlikte geldiler,uzunca bir süre sohbet ettik.
Hatırlayanlar vardır.
ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimleri bittikten sonra,ardından yeni bir heyecan başlayacaktır ve ESNAF ve SANATKAR ODALARI BİRLİĞİ Seçimleri yapılacaktır,yolunda yazılarımız olmuştu.
BİRLİK SEÇİMLERİ nedeni ile,bugün çeşitli Oda Başkanlığı’na aday olanlar,gözucu ile BİRLİK SEÇİMLERİNDE kimlerle beraber olabilirim gibi de bir izleme içerisindeler falan demiştik,HATIRLAYANLAR VARDIR.
Bakın işin orada da kalmayacağını ve KEFALET KOOPERATİF boyutuna geleceğini vurgulamaya gayret etmiştik,bilindiği gibi Karabük’te İKİ KEFALET KOOPERATİFİ var..
Birisinin Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN..
Diğerinin Başkanı Sayın ATİLLA AYGÜN.
Şu an sanki Sayın NURETTİN TÜMEN’İN Başkanlığını yaptığı KEFALET KOOPERATİFİ çok daha faal,zira,KREDİ ALACAK Esnafa sicilini Sayın NURETTİN TÜMEN’İN Başkan olduğu ESNAF ve SANATKAR Odası veriyor/veriyormuş.
ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimlerinden sonra işler çok değişir..
Veya aynı statü,aynı işleyiş devam eder..

KASIM AYI İÇERİSİNDE,İSTANBUL ‘DA,GÖRKEMLİ BİR “KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ.” DÜZENLEYEN KARDERFED,BU KEZ YENİCE TURİZMİ İÇİN
Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde,İSTANBUL YENİKAPI ETKİNLİK ALANINDA muhteşem bir “KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ..” düzenleyerek 1 milyonu aşkın insanı,bu alana çekmeyi başaran KARDERFED bu defa YENİCE TURİZMİ için harekete geçiyor.
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY,konu ile ilgili olarak “KARDERFED’İN,BİR AKADEMİK KURULU VAR.BURADA PROF.ÜNVANI İLE DOÇ.ÜNVANI İLE BİRÇOK AKADEMİK KARİYER YAPMIŞ BİLİM İNSANI ÇALIŞIYOR,RAPORLAR HAZIRLIYOR,ARAŞTIRMALAR YAPIYOR..” dedi.
İşte bu AKADEMİK KURUL,önümüzde ki günlerde YENİCE TURİZMİ,YENİCE DOĞASI hakkında yaptığı geniş çalışmaları YENİCE’DE düzenlenecek bir PANEL veya SEMİNER DE katılımcılara anlatacaklar,katılımcıları bilgilendirecekler..
KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY ve Yönetimi gerçekten KARABÜK ve İLÇELERİ adına mükemmel çalışmalar yapıyorlar,galiba,bu konunun bir adım ötesinde ÜLKE SORUNLARINA İLİŞKİN DE,bu AKADEMİK KURUL birçok çalışmaya imza atıyor,raporlar hazırlıyor.
Daha sonra hazırlanan bu raporlar Siyasi isimlere takdim ediliyor..
KARDERFED bir yandan ULUSAL Sorunlara ilgi gösteren çalışmalar yaparken,öte yandan da KARABÜK ÖZELİNE ilişkin de geniş çalışmalar yapıyor ve işte YENİCE TURİZMİ-YENİCE DOĞA HARİKASI için önümüzde ki günlerde bir etkinlik,bir düzenleme yapılacağını belirtti Sayın CEVDET AKAY.
Daha sonra ESKİPAZAR/EFLANİ/SAFRANBOLU/OVACIK gündeme gelir mi..?
Bu çalışmalar kapsamlı biçimde yapılabilir mi..?
Yeni gelişmeleri beklememiz gerek..

TİCARET ve SANAYİ ODALARI’NIN,PANDEMİ BAŞTA OLMAK ÜZERE,BAZI NEDENLERLE GECİKEN SEÇİMLERİ NİSAN AYI İÇERİSİNDE,KULİSLER..
Türkiye TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri,pandemi ve başka nedenlerle bir süre ertelenmişti,şimdi,NİSAN 2022 tarihinden itibaren bu seçimler yapılmaya başlanacak.
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri enteresandır.
ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimleri gibi değildir.
Örneğin Karabük ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimlerinde 1606 Üye bir salon da toplanıp faaliyet raporlarını dinleyecek,oylayacak,daha sonra da SEÇİMLER YAPILACAK..
TİCARET ve SANAYİ ODALARIN DA BÖYLE DEĞİLDİR.
Orada MESLEK KOMİTELERİ/GRUPLARI VARDIR.
Her meslek komitesi,Önce MESLEK KOMİTESİ Üyelerini seçer,5 veya 7 Meslek Komitesi Üyesi de,daha sonra,KENDİ ARASINDA 2 veya 3 MECLİS ÜYESİ Seçer,daha sonra O MECLİS ÜYELERİ DE MECLİS BAŞKANI,YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ falan seçer.
BU SEÇİMLER HEP ÖNEMLİ OLMUŞTUR..
Hatırlarız 20-25 yıl önce mafya türü işler olmuş,gelen/getirilen adamlar olmuştu,daha sonra dağa çıkan isimler olmuştu,bir şekilde seçime katılmalarına engel olunan MECLİS ÜYELERİ olmuştu falan..
BU KEZ ÖYLE GELİŞMELER YAŞANMAZ ELBET..
Ama kulisler şimdiden başlamış galiba..!!

13 kişi görüş bildirdi

  1. HALKIN SESİ

    Kredi yurtlar kurumu na yeni alınanlar hepsi torpilli adamı olan ve torpili olanlar işe girmiş idaediliyor.torpili ler.şeçim var, belediye başkanı şeçimlerine hazırlık yapılıyor.alımlar çogu belediye başkanı şeçimlerine oy kullanacak.duyumlar bunu gösteriyor.

  2. Ahmet abi

    Ahmet abi hakkaten birileri iş,birileri laf,birileri ötekileştirme,birileri eleştiri-boş laf birileride Cevdet Akay gibi hizmet üretiyor.Adam işlerini yoluna koymuş,herkes gibi ekonomik sarsıntı geçirdiyi dönemler olmuş,işlerini yoluna koymuş şimdide memleketine hizmet etmeye gayret ediyor.Ben kendisini tebrik ediyorum.Aslında bu yorumu ismimle yazmak isterdim ama biliyorumki bilhassa CHP kanadından ne yağcılığım ne yalakalağım kalır saçma sapan yorumlar yollarlar onun için ismimi yazmadım.
    Cevdet Akay’ı da yakından tanımam,selamlaştığımız olmuştur,tanışıklığım bu kadardır.Selamlar

  3. AKARYAKIT FİYATI DÜŞMEDİKİ

    BAKTIM BİZİM TIR DA KULLANDIĞIMIZ MAZOT 25 KASIMDA 8.70 KURUŞMUŞ.ŞİMDİ 11 LİRA 50 KURUŞ NAKLİYE NASIL UCUZLICAK.YAHUTTA ELEKTRİGE DOGALGAZA GELEN ZAMLAR GERİ GİTMEDEN ASGARİ ÜCRETE GELEN ZAMLAR MALİYETE BİNİNCE FİYATLAR NASIL UCUZLICAK BANA BUNU BİRİ ANLATSIN ARKADAŞLAR.BUNLARIN DOLAR İNMESİYLE NE ALAKASI VARKİ HER İŞYERİNİN MALİYETİ İŞÇİDEN BİLE YÜZDE 50 ARTTI SİZ HALA UCUZLUK BEKLİYOSUNUZ

  4. Fırıncı esnafı

    Benzin fiyatları 12 işçinin asgari ücretlerine sgk pirimine gelen zam doğalgaza yapılan zam elektriye gelen zam una gelen zam aklınıza gelen bizim kullandığımız her mala gelen zam nedeniyle ekmek fiyatı kurtarmıyo.Karabükün bütün fırıncıları zararda siz bakmayın 120-150-175 kuruşa ekmek satanlara iddiayla giden zarar eder arkadaş

  5. KARABÜKSPOR

    Koskoca Karabük ilinde amatör maçlardaki için iki tane futbol sahası var omunda bir tanesi nizami deyip yeterli deyip bu Karabük’ün ayıbıdır ayrıca sahalar bakımsız tesisler rezil durumda
    Coşkun Güvenden kalıcı gitmeyeler nokta atışlar bekliyoruz günlük göz boyama işlerinden bıkmadımınızmı futbol sahası istiyoruz Soğuksu tesis ve sahanın genişletilmesini istiyoruz ayrıca onur sahasını gençlik il spor müdürlüğü yapmadı o tabelayı asaınca siz yapmış olmuyorsunuz sayın coşkun güven Karabük sizden şov deyil tesis istiyor mevcut tesislerin bakımını ve devamlı hizmet verecek ortamı bekliyor

  6. EFLANİ BİZİM

    Bugün cuma Eflani nin caddelerinden iki araç yanyana geçemiyor. Kar yığınları kenarlara doğru ittirilmiş. Galiba belediye çalışanları çok meşgul, bari şu anayoldaki karlar temizlenebilseydi iyiydi. İnsan utanıyor..Vaah Eflani vahh

  7. Muhalefetin oyununa gelmeyin

    Eeeeyyy vatanını milletini seven insanlar muhalefetin oyununa gelipte hemen herşeyin fiyatını inecek sanmayın herşeyin maliyeti herşeyin bedeli arttı o doların yüksekliğiyle az ilgili akaryakıt inermi elektrik doğalgas inermi askari ücret inermi ucuzluk ucuzluk deyi beklentiyi tetikleyen muhalefetin oyununa gelmeyin

  8. ÇAKIR

    KARABÜKÜN EN BÜYÜK MAHALLESİ OLAN ELLİ BİN NÜFUSLU 5000 EVLER MAHALLESİNDE BULUNAN SAHA İÇİN PROJE ÇALIŞMASININ OLDUĞU İLE İLGİLİ YAZINIZA KATILMAKLA BERABER GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN COŞKUN GÜVEN BEYİN BU İŞ İÇİN SİYASİLERİN VE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANIN KAPISINI AŞINDIRMAKLA KALMAYIP, SONUÇ ALININCAYA KADAR BU İŞİN YAPILMASI İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ BAŞLATMALIDIR.5000 EVLER MAHALLESİ SAKİNLERİ BU FUTBOL SAHASININ YENİDEN DÜZENLENİP TRİBÜNLERİNİN VE OTURMA YERLERİNİN YAPILARAK MAHALLEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN MUHTARLARINDA BU ÇALIŞMAYA KATKI VERMELERİ GEREKTİĞİNİ ÖZELLİKLE DE CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARI İBRAHİM HARMANBAŞININ 5000 EVLER KULÜP YÖNETİCİSİ OLARAK ÖZVERİ İLE ÇALIŞACAĞINA HİÇ ŞÜPHEM YOK. İNŞAALLAH BİR AN ÖNCE BAŞLATILIP BİTİRİLİR.

  9. enerji

    Hep vatanını milletini seven sizsiniz başka hiç seven yok.Muhalefet doların inişine paralel olarak zam gören ürünlerin de fiyatlarında indirim isteyince;üstelik bu indirimi halk için,senin benim için isteyince vatan hainimi oluyor.Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya.Fiyatların inmeyişini savunan bir kitle var arkadaş bu nedir ya.Muhalefetin oyununa gelmeyin,iktidarın oyununa gelin daha zevkli oluyor.

  10. Sanayici

    Devlet son 6 ayda doğal gaza %80 ne varan elektrikde %50’ye(sanayi tarifesi icin diyorum)varan zamları geri çeksin bende üretim ürünlerde indirim yaparım,ama olurmu olmaz neden g×te giren şemsiye açılmaz.

  11. Özçelik-İş

    Kalbi ve gönlü bizimle olanlara selam olsun
    Onlar zaten bizimle

  12. Anonim

    belediye iscisi neyin ne olduğunu gördü. neymiş safranboluda yemek verilmiş. e sizin sendika ‘dan ziyade konfederasyon değiştirip gittiğiniz hak is e bağlı özçelik is nerde yaptı genel kurulunu. içkili yemek verilmiş sana ne siz hiç ayık gezmiyor avanta isteye isteye rıza denen adami adami sifira indirdiniz. 8 veya 10 kisilik reis beyin vurucu tim dediği cavus takımı himayesinde çalışanlara nasıl baskı yapıyor herkes biliyor.. her karede aynı biri ki mafyatik adamlar inanmayanlar baksın fotoğraflara.

  13. Karabüklü

    Enerji ve sanayici rumuzlu yorumcular sizin dünyadaki enerji fiyatlarından haberiniz var mı? Eğer haberiniz yoksa bir araştırın…. Eğer haberiniz var ise de boş konuşuyorsunuz l….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Serebral palsili oğlunun göz hareketleriyle çizdiği harflerden isteklerini anlayabiliyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.05.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – VEYSEL ALTUN – Samsun'da yaşayan serebral palsili (beyin felci) 35 yaşındaki Göksel Palak, annesiyle iletişimini göz hareketleriyle harf çizerek sağlayabiliyor.

İlkokula sadece harfleri öğrenene kadar devam edebilen Göksel Palak'ın annesi ile arasında göz hareketleriyle harfleri çizerek isteklerini anlatabildiği bir yöntem gelişti.

Kendilerine özgü iletişim dili sayesinde oğlunun söylemek istediğini anlayan anne Zeynep Palak, çocuğunun taleplerine cevap verebiliyor.

Bocciaya başlayan Palak, Türkiye şampiyonalarında derece elde ettikten sonra uluslararası turnuvalara da katıldı.

Asistanlığını yapan annesi, boccia oynarken Palak'ın gözleriyle verdiği talimat doğrultusunda topu rampaya yerleştiriyor. Palak da hafifçe eğdiği başında bulunan aparatla topu hareket ettiriyor.

Göksel Palak'ın 56 yaşındaki annesi Zeynep Palak, AA muhabirine, oğlunun doğumda doktor hatası nedeniyle oksijensiz kalması sonucu serebral palsili olduğunu ifade etti.

Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra oğlunun hayata döndürüldüğünü belirten Palak, şöyle konuştu:

“Göksel küçüklüğünden bu yana işaretlerle anlatıyordu ihtiyaçlarını. 9 yaşında ilkokula başlattım biraz sıkıntılarla. Birinci sınıfta öğretmenleri öğrencilere okuma yazmayı öğretirken, diğer öğrenciler harfleri parmaklarıyla yazarken Göksel gözleriyle yazmaya başladı. Sonra bana da gösterdi nasıl yazdığını. Ondan sonra ben gözlerinden harfleri okuyarak istediği her şeyi daha rahat anlamaya başladım. İşaretle daha zor oluyor ama harflerle yazdığı zaman, bir kelimenin en azından başından 2-3 harfini gözleriyle yazsa gerisini getirebiliyorum. O andaki konuşmaya göre ne istediğini anlayabiliyorum.”

Oğlunun midesine bağlanan hortumdan beslendiğini anlatan Palak, “Göksel'in her şeyiyle ben yanındayım. Yapışık ikiz gibi geziyoruz. Bu kendime hiç zaman ayırmıyorum demek değil tabii ki. Akşam onu yediriyorum, içiriyorum, maç izleyecekse babasıyla onu oturtuyorum, onlar maç izlerken ben çıkıyorum kafeye gidiyorum. Göksel'in yüzü güldüğü, mutlu olduğu zaman ben zaten daha çok mutlu oluyorum.” dedi.

İstanbul'da uzun yıllar modelistlik yaptıktan sonra emekli olup 2011'de Samsun'a yerleştiklerini dile getiren Palak, Samsun'da daha rahat yaşadıklarını vurguladı.

– “2014'e kadar ben Göksel'i gezdiriyordum, 2014'ten beri Göksel beni gezdiriyor”

Zeynep Palak, oğlunun Atakum Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 2014'te bocciaya başladığını aktararak, şunları kaydetti:

“Bize dediler ki, 'Göksel sporcu olacak'. 'Nasıl?' dedim. Göksel ellerini kullanamıyor, konuşamıyor, nasıl sporcu olacak? Göksel'in sporcu olması bana tuhaf geldi ama böyle bir spor olduğunu tabii hiç bilmiyoruz. Bocciayı öğrendik. Göksel çalışmalara başladı, hedef olarak kendine hemen milli takımı koydu, amacına da ulaştı. 2017'de milli takıma da girdi. Onun sayesinde Polonya'ya gittik, orada maçlara katıldık, geldik. 2014'e kadar ben Göksel'i gezdiriyordum, 2014'ten beri Göksel beni gezdiriyor. Göksel, spor sayesinde evden çıkmaya başladı, hayata bağlandı. Göksel'in bocciada Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü var. Çiftlerde arkadaşıyla ikincilik ve üçüncülükleri var. Spora başlayalı kendisini daha öz güvenli, rahat ve mutlu hissediyor. Şu anda milli takım yine hedefinde, inşallah milli takıma tekrar girebiliriz. Onun için antrenmanlarımız devam ediyor. İnşallah Avrupa'da da derece elde ederiz.”

– Annesi, Göksel'in kullanamadığı uzuvları oluyor

Göksel Palak'ın da antrenörlüğünü yapan Boccia Milli Takım Antrenörü Gamze Ekinci Bostan ise boccia sporunda rampa kullanarak yarıştıklarını söyledi.

Ağır kategorideki sporcuların asistan eşliğinde müsabakalara girdiğine, Göksel Palak'ın asistanlığını da annesinin yaptığına işaret eden Bostan, “Serebral palsili bireyler genelde konuşabilir ama Göksel konuşamamasına rağmen birisiyle konuşmak istesin, bir şekilde iletişim aracı buluyor. Annesine gözleriyle harf çiziyor. Bana da tek tek harfleri kodlayarak kurmak istediği cümleyi kuruyor. Müsabakalarda bütün sorumluluk Göksel'de. Annesi onun kullanamadığı uzuvları oluyor. 2028'deki olimpiyatlar için yeni bir süreç başladı, düzenli antrenmanlarla Avrupa Şampiyonası'nda derece elde edip olimpiyatlara girme hedefimiz var.” diye konuştu.