Her Telden (24.Mart.2015)

Her Telden (24.Mart.2015)

Yayın: 24.03.2015 09:55
Paylaş:
A+ A-

CHP ÜYELERİ,ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ “ÖNSEÇİM İÇİN SANDIKBAŞINA..” GİDİYOR VE ÜÇ ADAY/ADAYI YARIŞACAK
CHP Üyeleri Pazar günü ÖNSEÇİM YAPMAK İÇİN sandık başına gidecekler ve D.ÇELİK Lisesi’nde ki ÖNSEÇİM sabah saatlerinde başlayacak ve akşam 17.oo de sonuçlanacak.
OYLAR TORBAYA KONUP GİTMEYECEK..!!
Pazar günü saat 19.00-20.00 gibi CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ LİSTESİ belli olur,kim birinci,kim ikinci belli olur,CHP Üyelerinin oyları MİLLETVEKİLİ Listesini belirleyecek.
Sayın MUSTAFA AKAY,Sayın CEVDET AKAY,Sayın FİKRET GÖKÇE Milletvekili Aday/Adayı olarak yarışacaklar ve dikkat ediyoruz Sayın MUSTAFA AKAY ile Sayın CEVDET AKAY çalışıyorlar,Sayın FİKRET GÖKÇE pek ortalıkta görülmüyor.
Sayın MUSTAFA AKAY ile Sayın CEVDET AKAY,CHP Üyelerine ulaşmak,Üyeler ile selamlaşmak,hal/hatır sormak için büyük bir efor sarf ediyorlar,bu besbelli.
Böyle olunca Parti içinde kıpırdanma oluyor..
Örneğin CHP Milletvekili Aday/Adayı Sayın MUSTAFA AKAY Karabük Özeli için “50 BİN OY VE SEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKMAK..” gibi bir hedef koyuyor ortaya..
Yine CHP Milletvekili Aday/Adayı Sayın CEVDET AKAY “KARABÜK’Ü CHP KURDU,CHP BÜYÜTECEKTİR.BU KEZ KARABÜK SEÇMENİ CHP’YE MİLLETVEKİLİ VERECEKTİR..” şeklinde görüşler dile getiriyor.
CHP ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ LİSTE BELİRLEYECEK.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONGRESİ’NE KATILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE MİTİNG..
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ile Avrupa Çevre Birliği tarafından düzenlenen,Safranbolu Belediyesi’nin EV SAHİPLİĞİ yaptığı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ Kongresi,Cuma günü yapılacak.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONGRESİ’NE Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA katılacağı haber verilirken, Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’IN aynı gün bir de MİTİNG YAPACAĞI haber veriliyor.
Sayın CUMHURBAŞKANI,sanıyoruz 10 AĞUSTOS CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE kendisine verilen YÜKSEK OY nedeni ile Karabük halkına teşekkür edecek.
BU YÖNLÜ GÜÇLÜ SÖYLENTİLER var BİLGİ AKIŞI var.
10 AĞUSTOS 2014 tarihinde yapılan CUMHURBAŞKANLIĞI Seçiminde Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN Karabük seçmeninden çok yüksek oy almıştı,sanıyoruz CUMA GÜNÜ TEŞEKKÜR edecek.
Karabük Valiliği CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ağırlamaya çalışıyor ve hiçbir noktada zafiyet yaşanmaması için sıkı bir çalışma temposu sürdürülüyor.
Sayın CUMHURBAŞKANI,İKLİM DEĞİŞİMLİĞİ KONFERANSI nedeni ile geleceği Karabük’te bir MİTİNG YAPACAK ve saat 14.oo de yapılacak MİTİNG ALBAY KARAOĞLANOĞLU Caddesi üzerinde olacak.
HAZIRLIKLAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR..
Karabük CUMHURBAŞKANI’NI karşılamaya hazırlanıyor..

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI /AVRUPA ÇEVRE BİRLİĞİ VE “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONGRESİ..” ÇÖPLÜKLER/KATI ATIK
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI/AVRUPA ÇEVRE BİRLİĞİ tarafından düzenlenen,SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN ev sahipliği yaptığı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONGRESİ Cuma günü yapılacak.
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA bu Kongreye katılacağı ve hatta,KARABÜK’TE BİR MİTİNG yapacağı gelen bilgilerden anlaşılıyor.
Peki ÇÖPLÜKLER NE OLACAK..?
Yıllardır bir türlü bitirilemeyen,yıllardır bir türlü yapılıp hizmete alınamayan KATI ATIK DEPOLAMA,BERTARAF Tesisi ne olacak,gelen KONUKLARA bunu nasıl izah edecek Karabük..?
Örneğin SAFRANBOLU BELEDİYE Başkanı Sayın NECDET AKSOY aynı zamanda,KATI ATIK DEPOLAMA/BERTARAF Tesisi yapacak olan KARÇEV Yönetim Kurulu Üyesi..
Gelen konuklar veya CUMHURBAŞKANI bu konuyu sorarlarsa,KARABÜK ADINA NE CEVAP VERİLEBİLİR acaba,ne mazeretler öne sürülebilir..?
Sayın NECDET AKSOY bu cevaba hazır olmalı aslında..!!
Zira bu konu sorulabilir,bu konu gündeme getirilebilir..
SIK/SIK YANAN veya ASİT KÖYÜ Sakinlerinin tepesine dökülen ÇÖPLÜKLER gündeme gelebilir,o zaman verilecek cevap için biraz ders çalışmak gerekir herhalde..
ÖYLE OLMAZ MI dersiniz..?

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP ),TEŞKİLAT KURMADAN,MİLLETVEKİLİ ADAYLARI GÖSTEREREK SEÇİME..
Son haftalarda,üzerinde en çok konuşulan,üzerinde en çok varsayım yürütülen SİYASİ PARTİ halinde ki HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP) Karabük’te Teşkilatı olmayan bir Siyasi parti durumunda.
KARABÜK’TE TEŞKİLATLARI YOK.
7 HAZİRAN Tarihine kadar TEŞKİLAT KURMAK için bir çabaları var mı diye kulak kabartıyoruz “TEŞKİLAT OLMASA BİLE ADAY LİSTESİ OLACAKTIR..” şeklinde duyumlar alıyoruz.
Yani KARABÜK SEÇMENİ karşısına İKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ile çıkacaklar ve öyle sanıyoruz ki BU İSİMLER Karabük seçmeninin tanıdığı,bildiği isimler OLMAYACAKTIR.
Ancak,KARABÜK’TE SEÇİME GİRECEKLERDİR..
Öyle bir hava sezinliyoruz.
Bir konu daha dikkatimizi çekiyor,HALKLARIN DEMOKRATİK Partisi ( HDP )Karabük’te ciddi bir oy alacak gibi görünüyor ve BU DEFA HDP’YE OY VERECEĞİM diyen çok sayıda insana rastlıyoruz.
HERKESİN “OY VERECEĞİM..” derken gerekçesi çok/çok farklı
Farklı gerekçelerle OY VERMEYİ düşünen çok insan var..

KARDEMİR CUMA GÜNÜ “MALİ GENEL KURUL YAPACAK..” VE YÖNETİM KURULU’NUN KARDEMİR İLE TİCARETİ..
KARDEMİR 27 Mart Cuma günü MALİ GENEL KURUL yapacak ve bilindiği gibi orta yerde YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN bir kararı var.
KARAR HENÜZ KESİNLEŞMEMİŞ.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştüğümüzde “YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ,ÖNCE BİR BAŞKA,DAHA SONRA BİR BAŞKA KARAR ALMIŞTIR.BİZ İTİRAZ EDECEĞİZ YARGITAY GENEL KURULU SON KARARI VERECEK..” diyorlar.
“PEKİ BU MALİ GENEL KURUL SIRASINDA,YİNE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN KARDEMİR İLE TİCARET YAPMALARI İÇİN GENEL KURUL KARARI ALINMASINI İSTEYECEK MİSİNİZ..?” diye sorunca “EVET İSTEYECEĞİZ..” cevabını alıyoruz.
Çok net biçimde “EVET İSTEYECEĞİZ.GENEL KURULUN BU KARARI VERECEĞİNİ DE TAHMİN EDİYORUZ..” cevabını veriyorlar ve bunun TÜRK TİCARET KANUNU ile belirlenmiş hakları olduğundan,en küçük bir tereddütlerinin olmadığını görüyoruz.
YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN önce ONAYLAYIP,sonra BOZDUĞU karar YARGITAY GENEL KURULU’NA gidecek ve orada NİHAİ KARAR belirlenecek
CUMA GÜNÜ AYNI KARAR YENİDEN TALEP EDİLECEK..

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREGELEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE “OLASI BİR GREV…”
KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası arasında süregelen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ,topluma çok fazla umut veren bir pozisyonda değil,en azından talep edilen ile verebiliriz denilen rakamlar arasında UÇURUMLAR var.
Gerçi bunlar ilk verilen rakamlar.
Süreç ilerledikçe daha reel rakamlara doğru bir evrimle başlar..
Sonuçta GREV OLACAK DEĞİL YA..
Gerek İŞVEREN kesimi,gerekse İŞÇİ kesimi bir GREVİ GÖZE ALABİLİR Mİ,şahsen böyle bir gelişmenin olabileceğine hiç mi hiç ihtimal vermiyoruz,vermek istemiyoruz.
O nedenle taraflar bir uyuşma noktasını yakalayacaklardır.
KARDEMİR İşvereni imkanlarını zorlayacaktır ve verebileceği maksimum farkı verecektir,SENDİKA kesimi tabanını ikna ederek,tabanı rahatsız etmeyecek en fazla alabileceğine rıza gösterecektir.
AKSİ DURUM FELAKET OLUR..
Öncelikle MEVCUT PERSONEL REJİMİ ile bir GREVİN nasıl yürütüleceği noktası tam anlamı ile karanlıktır,Sözleşmeliler,Emekli çalışan kesim buna benzer sıkıntılar..
En iyisi O İHTİMALİN ÜZERİNE BİR ÇARPI ÇEKMEK.
GREV İHTİMALİNİN üzerine bir çarpı çekerek tarafların “MAKUL OLANI MANTIKLI DA ARAMASI..” tarafların şartlarını zorlaması ve belirli bir ortak noktanın yakalanması için çaba harcaması.
Bu nokta da marjinal davranmak felaket getirebilir..

KARDEMİR MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR VE MEMUR AYRI,İŞÇİ AYRI SAATLERDE İŞİNİN BAŞINA GELECEK..
KARDEMİR Genel Müdürlüğü MESAİ SAATLERİNİ değiştiriyor ve işçilerin giriş/çıkış saatleri BİR SAAT İLERİ alınıyor ve bundan ne murat ediliyor pek anlayan yok.
İŞÇİ SABAH 09-17.00, SABAH VARDİYASINA GİRECEK.
MEMUR 08-18.00 ARASI ÇALIŞACAK..
Buna benzer düzenlemeler yapılıyor ve böylece daha verimli bir çalışma düzeni mi kurulacak,yoksa,işçilik maliyetinde herhangi bir düşüş mü olacak,nedir pek bilen yok..
DÜZENLEME 1 NİSAN GÜNÜ BAŞLIYOR..
Dün bir işçi kardeşimiz anlattı “ABİ SABAHLARI 1 SAAT DAHA FAZLA UYUMA İMKANIM OLACAK.ANCAK BANKALARDA VEYA RESMİ DAİRELERDE İŞİM OLURSA YANDIK..” dedi.
SAATLER DENK GELMİYORMUŞ.
KARDEMİR Çalışanları bu düzenlemeyi konuşuyorlar ve çoğu çalışan HER YENİLİĞE OLDUĞU GİBİ bu düzenlemeye de karşı çıkıyor ve aksayabilecek konular üzerinde duruyor..
UYGULAMANIN ARTISINI/EKSİSİNİ İLERLEYEN SÜREÇTE GÖRMEK mümkün olacak ve şu an itibarı ile söylenebilecek her şey farazi olur herhalde..
DÜZENLEME 1 NİSAN GÜNÜ BAŞLIYOR..

DÜN AK PARTİLİ BİRKAÇ KARDEŞİMİZ İLE GÖRÜŞTÜK “GÖRÜNTÜ BİZİ GERÇEKTEN ÇOK ÜZDÜ/ÜZÜYOR..” DEDİLER..
AK Parti doruklarında,şimdiye kadar pek görülmeyen olaylar cereyan ediyor ve KÖŞK ile HÜKÜMET arasında bir çekişme yaşanıyor gibi fotoğraflar çıkıyor orta yere.
SERT ELEŞTİRİLER YAPILIYOR.
Bu nokta AK Parti Aday/Adayları içinde de “İKİRCİKLİ BİR TUTUMUN DOĞMASINA YOL AÇIYOR SANKİ..” ve Aday/Adayı kime daha yakın duracağı noktasında ikilem yaşıyor gibi.
KÖŞKE Mİ YAKIN DURSUN..
HÜKÜMETE Mİ YAKIN DURSUN..
AK Parti içinde Siyaset yapan insanlar KÖŞK7E karşı büyük bir saygı çerçevesi içinde davranıyorlar,ancak,Merkez Bankası çıkışı,Çözüm noktasında yaşanan çıkış,ciddi bir travma yaratmışa benziyor.
ÇOK CİDDİ BİR TRAVMA YARATMIŞA BENZİYOR..
AK Partili kardeşler bunu samimi biçimde dile getiriyorlar.
Süratle eski disiplinli,tek sesli düzene dönülmesini bekliyorlar..
Bu beklenti gerçekleşebilir mi..?

“BU YAZ MEVSİMİ OLAĞANÜSTÜ SICAK GEÇECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR…” VE “AK PARTİ BÜYÜSÜ BOZULDU..” SÖZLERİ..
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Sayın ABDÜLKADİR SELVİ AK Parti’yi en yakından izleyen bir Gazeteci,AK Parti içinde yaşanan gelişmeleri en ince detaylarına kadar bilen bir Gazeteci.
“AK PARTİ BÜYÜSÜ BOZULDU..” diye yazdı dün.
Eğer Sayın ABDÜLKADİR SELVİ gibi AK Parti ile Özdeş hale gelmiş,AK Partiyi en candan savunan bir Gazeteci bunları söylüyorsa,insan 7 HAZİRAN sonrası TÜRKİYE açısından biraz kaygılanıyor doğrusu.
Öyle görünüyor ki BU YAZ MEVSİMİ ÇOK SICAK GEÇECEK.
ÜLKEMİZDE BU YAZ MEVSİMİ ÇOK SICAK GEÇECEK.
Bunu kim ister..?
Hepimizin aynı gemi içinde olduğumuzu dikkate alırsanız,ÇOK SICAK GEÇECEK BİR YAZ MEVSİMİ hepimiz için sıkıntılı olacaktır elbet ve hepimizi sıcak bir yaz mevsiminin beklediğini kabullenmemiz gerek herhalde.
Orta yol bulunabilir mi,bulunması gerekir elbet..
Bunun için çaba harcanması gerekir,gelişmelerden kimsenin dışlanması,gelişmeler hakkında ilgili tüm çevrelerin en ince detaya kadar bilgilendirilmesi orta yolun bulunmasına yardımcı olur herhalde..
BU YAZ MEVSİMİ ÇOK SICAK GEÇECEK GALİBA.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    sayın gölbek yazılarınızda hep ak parti aday adaylarından bahsediyorsunuz ama mesela karabükte dün itibariyle belediye sahipli sahipsiz hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı uygulaması başlattı bu bir hizmettir hem de küçümsenmeyecek bir hizmettir yazılarınızı takip eden bir okurunuz olarak bundan da bahsedersiniz diye hevesle okudum yazılarınızı ama ne yazık ki göremedim ….

  2. görkem kurtuldu

    sayın gölbek yazılarınızda hep ak parti aday adaylarından bahsediyorsunuz ama mesela karabükte dün itibariyle belediye sahipli sahipsiz hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı uygulaması başlattı bu bir hizmettir hem de küçümsenmeyecek bir hizmettir yazılarınızı takip eden bir okurunuz olarak bundan da bahsedersiniz diye hevesle okudum yazılarınızı ama ne yazık ki göremedim ….

  3. meğer neler yapmış

    yahu arkadaş iyiki yazdında Karabük belediyesinin bu büyük çalışmasından haberdar olduk be.Demek ev köpeklerini sokak köpeklerini kuduz aşısı yaptılar.Lan hizmetteki büyüklüge bakın be.Rafet Başkan ne hizmetler veriyor kimsenin haberi yok.Helal olsun köpeklere kuduz aşısı yapmaya devam

  4. İsteyen mahallelere gitsin

    Rafet Başkan ev hayvanlarıyla sokak hayvanlarını kuduz aşısı yaptıyomuş valla iyi hizmet bööyyüük hizmet.İsteyen mahallelerede bir gelsin mahallelerin durumu nedir gözüyle görsün.Eyer hayvan aşılamaktan kurtulduysa o işi tamamladıysa bir zahmet mahallelere gelsin baksın bakalım Karabük ne durumda olurmu

  5. SOSYAL DEMOKRAT

    CHP ÖNSEÇİM SONUCU BELLİ BİRİNCİ SIRA CEVDET AKAY,İKİNCİ SIRA MUSTAFA AKAY OLUR,FİKRET GÖKÇE LİSTEYE GİREMEZ EYER GİRERSE BİLE ANCAK İKİNCİ OLUR.ÇÜNKİ ÇOK YANLIŞ ADAMLARLA GEZİYOR BİR İKİ YERDE GÖRDÜKKİ İŞİ GÜCÜ HİZİP YAPMAK ŞOV YAPMAK OLAN BELEŞÇİLERLE GEZİYOR.

  6. sendikasyon

    sayın gölbek grev demokratik bir hakdır göze alınması gibi alınabilir miki gibi ihtimali varmıkı gibi saplantılar üzerinden greve çıkılmaz greve lider le teşkilatla ve mücadelesine inanmış hakkını arayan çalışan grubu ile gidilir liderimiz var ama teşkilat da sıkıntı var amca yeğen ilişkisi otobüsde işçi ye vurma yıllarca beraber çalıştığı abisi yaşındaki hatta ustasına saldırma gibi çirkin görüntüleri çalışanlar görünce ve bunlar da teşkilat da görev alınca soru işaretleri çakıyor zihinlerde 5-8 yıl işçiliği olan ama teşklatlarda dayıları amcaları abileri olanlar sanki küçük dağları ben yarattım edasında tabi gücü de alıyorlar birilerinden ona saldır buna saldır laf sokmalar önce bunlardan temizlenmemiz lazım buda demokratik seçimle olur bak bakalım küçük dağları ben yarattım diyenler sandığın hangi seviyesinde yer alacak bir görelim, demokratik seçim le arıtılan teşkilat lideriyle beraber her şeyi göze alır 9 mayıs yürüyüşü bunun bir kanıtıdır yeterki haklar herkes için eşit olsun saygılarımla.

  7. 2010 YILINI UNUTMASINLAR

    SENDİKASYON RÜMUZUYLA YAZAN ARKADAŞIMIN BÜTÜN GÖRÜŞLERİNE KATILIYORUM.EGER ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE ÇELİK-İŞ SENDİKASI DEMOKRATİK BİR YARIŞ YAPAMAZSA ESKİDEN OLDUĞU GİBİ ŞUNLAR YÖNETİCİ OLICAK DERLERSE 2010 YILINI KİMSE UNUTMASIN.AYNISI BU DEFA GERİ DÖNÜŞÜ OLMADAN AYNEN TIPKISI YAPILIR.HİÇ KİMSE YENİ RUHİ AYHAN POZLARINA SOYUNMASIN KESİNLİKLE 2010 YILINDAN DAHA SERT DAHA SONUÇ ALAN MÜCADELE BAŞLAR.
    SENDİKASYON DİYE YAZAN ARKADAŞIM HAKLI GENEL BAŞKAN ALİ CENGİZ GÜL UYANIK OLSUN,HADİSELERİ İYİCE TETKİK ETSİN.YOKSA GELECEKTE BÜYÜK MÜCADELELER YAŞANACAKTIR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

VakıfBank’tan ilk çeyrekte 12 milyar 23 milyon lira net kar

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – VakıfBank'ın net karı, 2024'ün ilk çeyreğinde 12 milyar 23 milyon lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre VakıfBank, bu yılın ilk çeyreğinde ulaştığı 15 milyar 588 milyon lira brüt karından 3 milyar 565 milyon lira vergi karşılığı ayırarak 12 milyar 23 milyon lira net kar elde etti. Banka, aktif büyüklükte 3 trilyon lira seviyesini aştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ilk çeyrek sonuçlarının banka olarak güçlü konumlarını perçinlediğini belirtti.

Krediler yoluyla Türkiye ekonomisine finansal desteklerinin yıllık bazda yüzde 54 artarak 2,1 trilyon lirayı aştığını kaydeden Üstünsalih, “Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 48 artışla 1,6 trilyon lira seviyesine ulaşırken aktif toplamımız ise yıllık yüzde 67 artışla ilk defa 3 trilyon lira seviyesini aştı.” açıklamasında bulundu.

Üstünsalih, sermaye oranlarını güçlü seviyelerde tutmak için attıkları adımlar kapsamında 550 milyon dolar tutarında, vadesiz ve 5'inci yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, tamamı yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye ihracını başarıyla tamamladıklarını bildirdi.

Bu sayede hem ana sermaye hem de toplam sermaye oranlarında 100 baz puanlık artış sağladıklarını belirten Üstünsalih, “Söz konusu işlem, hem VakıfBank tarihindeki uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı hem de Türkiye’deki kamu bankaları arasında piyasa işlemi olarak gerçekleştirilen ilk ihraç olma özelliğini taşıyor.” ifadesini kullandı.

VakıfBank'ın toplam mevduatlarının yıllık bazda yüzde 60 artış ile ilk defa 2 trilyon lira seviyesini geride bıraktığını vurgulayan Üstünsalih, şunları kaydetti:

“TL mevduatlarımız ise yıllık bazda yüzde 48 oranında artarak 1,2 trilyon lira seviyesine yükseldi. Tabana yaygın mevduat politikamız sayesinde bir önceki yıla göre yüzde 84 oranında artışla 844 milyar liraya ulaşan tasarruf mevduatı toplamının toplam mevduatlar içindeki payı, yüzde 37'den yüzde 42 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki dönemde de tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler geliştirmeye ve yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

– “Türkiye'ye 3 milyar dolar taze kaynak getirdik”

Yurt dışından sağlanan fonlamaların Türkiye ve Türk bankacılık sektörü için önemine dikkati çeken Üstünsalih, “Başarıyla tamamladığımız ilave ana sermaye ihracıyla birlikte, sendikasyon kredisi hariç olmak üzere yılbaşından itibaren uluslararası piyasalardan çeşitli yapılar altında Türkiye'ye toplam 3 milyar dolar taze kaynak getirerek bu alandaki öncü konumumuzu koruduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası sermaye piyasalarındaki en aktif Türk bankalarından biri olduklarını belirten Üstünsalih, “Önümüzdeki dönemlerde de uluslararası sermaye piyasalarını yakından takip ederek farklı yapılar altında yeni fonlama işlemlerine imza atmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanındaki çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini aktaran Üstünsalih, şu bilgileri paylaştı:

“Bankamız, dünya genelindeki en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP'nin İklim Değişikliği Programı'nda Global A Listesi'ne girerek 'İklim Değişikliği' ve 'Su Güvenliği' raporlarındaki notunu 'Liderlik' seviyesine yükseltti. Dijital bankacılık alanında ise sunduğumuz ürün ve hizmetlerle de sektöre yön vermeye devam ediyoruz. Paydaşı olduğumuz ve Bankalararası Kart Merkezi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen 'Ödeme İste' Projesi'ni devreye alan ilk bankalardan biri olduk. VakıfBank Mobil ve internet bankacılığını kullanan bireysel ve ticari müşteriler, bu yeni ürünle güvenli, hızlı ve kullanıcı dostu bir ödeme deneyimi yaşayacaklar.

Böylece farklı banka müşterileri hem kolay bir şekilde ödeme isteyebilecek hem de fatura ve kart harcamaları başta olmak üzere pek çok ödemeyi de paylaşabilecek.’”