Her Telden (25.Aralık.2015)

Her Telden (25.Aralık.2015)

Yayın: 25.12.2015 08:32
Paylaş:
A+ A-

DEMİR PİYASALARINDA “BÜYÜK BİR ÇALKANTI YARATAN NAYLON FATURA OLAYI..” VE YASAL DÜZENLEME ŞARTI..
Karabük DEMİR PİYASALARINDA çok büyük bir çalkantı yaratan “NAYLON FATURA OLAYI HAKKINDA..” çok geniş çevrelerden bilgi almak,değerlendirme almak için çaba gösteriyoruz.
GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY..
Bu olayların YASAL DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ duyduğu kaçınılmaz bir gerçek,örneğin İŞİN İLK DÜZENLEYİCİSİ durumunda olanların YASAL SORUMLULUĞU var mı..?
BU NOKTA ÇOK KARANLIK VE PEK YOK GİBİ.
Daha sonra ki İKİNCİ SORUMLULUK durumunda olanların YASALAR KARŞISINDA SORUMLULUĞU yüzde kaç olarak belirleniyor ve yüzde 2 gibi rakamlar telaffuz ediliyor.
SON SORUMLU gibi algılanan,naylon faturayı kullanana EN AĞIR YAPTIRIMLAR gündeme getiriliyor ve BÜTÜN YÜK olaylar zincirinin son halkasına yükleniyor..
PEKİ NAYLON FATURA BU DENETİMLERLE SONA ERER Mİ..?
Hiçte erecek gibi durmuyor,örneğin DEMİR PİYASALARINDA yıllardır sorun olan FİRE OLAYI yeniden değerlendirilmezse,İHRACAT KAYDI ile kütük ithal edip,İHRACATIN zamanında yapılıp/yapılmadığı sıkı denetlenmezse,FATURASIZ ÜRÜN hep olacaktır,bilgileri veriliyor.
FATURASIZ MAL OLUNCA,NAYLON FATURA..
NAYLON FATURA OLDUKÇA,BU İŞLERİN SÜRMESİ..
Bunları kaçınılmaz görenler var..
Çözüm için YENİDEN YASAL DÜZENLEME isteniyor..
KÖKLÜ YASAL ÇÖZÜMLER İSTENİYOR..

“DARASI,FİRESİ,KULLANILMAYIP ARTANI,ŞU AN BİNLERCE TON FATURASIZ DEMİR VARDIR.NE OLACAK BU MALLAR..”
Önce ki gün bir kardeşimiz aradı telefonla,o kardeşimizde “BU İŞE KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİLMEZSE,FATURASIZ,NAYLON/PERLON FATURALI DEMİR OLAYI BİTMEZ..” dedi.
“NASIL OLACAK BU İŞ..” diye sorduk.
“ÖNCELİKLE KÜTÜK DEMİR ALIP,BUNU HADDELEYENLERİN FİRE OLAYINA YENİ YORUMLAR GETİRİLMELİ..” dedi ve çok önemli teknolojik gelişme gösteren Haddecilik sektöründe FİRE OLAYININ azaldığını ileri sürdü..
“TEKNOLOJİ ÇOK İLERLEDİ FİRE OLAYI AZALDI..” dedi.
Örneğin Karabük’te günlük 2500 ton civarında bir kütük demiri haddeleme kapasitesi olduğundan söz etti ve FİRE OLAYINA yeni bir yorum getirilmesi gerektiğini söyledi.
Yine İNŞAATÇILAR aldıkları demirin tamamını kullanıyorlar mı,yoksa kullanmış gibi gösterip MALİYET YÜKSELTMEYE Mİ çalışıyorlar sorusunu gündeme taşıdı.
“BİR BÖLÜMÜNÜ KULLANMAYIP,KULLANILMIŞ GİBİ GÖSTEREREK,MALİYET YÜKSELTME YOLUNA GİDENLER VARSA ALDIKLARI FATURALI DEMİRİN KULLANILMAYAN BÖLÜMÜ FATURASIZA DÜŞMEZ Mİ.BUNU DİKKATE ALIN..” gibi bilgiler verdi.
Bunlar için köklü çözümler gerektiğini söyledi ve “BAKIN KARABÜK PİYASALARI BUGÜN ÇOK CİDDİ BİR TEDİRGİNLİK İÇİNDE VE ÇOK YÜKLÜ CEZALARDAN SÖZ EDİLİYOR.YASAL DÜZENLEMELER YAPILMAZSA,BU GELECEK YILLARDA DA YAŞANIR..” dedi.
Meğer ne çetrefilli işmiş bu,insanın başı dönüyor..
Karabük DEMİR PİYASALARI tedirgin biçimde sonucu bekliyor..

KARAYOLLARI VE DS İ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNDE,HATTA,ORMAN İŞLETME BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE DÜZENLEME..
Dün AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN çok radikal İKİ GÖRÜŞÜNÜ gündeme taşımıştık,bu görüşlerin gerçek olması,gerçekleştirilmesi hayli zor,ancak imkansız değil.
Hani derler ya “GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE..” diye..
Sayın SAYLAR Karayolları Kastamonu 15.Bölge Müdürlüğü’nün bölünmesini ve Karabük’ün bu anlamda Bölge Müdürlüğü olmasının yararlı olacağına işaret ediyordu.
ÇOK SAĞLAM GEREKÇELERLE BUNU ANLATIYORDU.
Yine Sayın SAYLAR DSİ 23.Bölge Müdür Yardımcılığı’na BİR İLAVE İSTEYEREK bunun “KARABÜK’TE OLMASININ YARARINA.” Dikkat çekiyor.
BUNLAR GERÇEK OLURSA KARABÜK KAZANIR..
BARTIN ve ZONGULDAK KAZANIR..
Aynı perspektiften hareketle ZONGULDAK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü olayının düşünülmesi de mümkün,KARABÜK/SAFRANBOLU ORMAN İŞLETME Müdürlüklerinin tüm geliri ZONGULDAK Bölgeye gidiyor..
ZONGULDAK BÖLGE ise araç/gereç/parasal taksimde ne verirse artık.
Karabük’e,Safranbolu’ya ne verirse o kadar geliyor..
Bunlar gerçekten çok/çok önemli konular..

KARABÜK OKULLARINDA “BOŞ DERSLİK,ÖĞRENCİ OLMAYAN SINIF/SINIFLAR VAR MI..?” VE YENİ OKUL İHTİYACI..!!
KARABÜK OKULLARINDA,halen öğrenci olmayan,boş duran DERSLİK/SINIF VAR MI/YOK MU bunu ciddi biçimde merak ediyoruz ve bu konunun Karabük’ün gelişimi ile çok yakından ilgili olduğunun altını çiziyoruz.
OKUL ile HASTANE ilgisi nedir diyebilirsiniz..!!
Eğer Karabük boş derslik,boş sınıf olayını yeniden ORGANİZE EDEREK BİRLEŞTİREBİLİRSE,Karabük’ün SAĞLIK SORUNUNA çok önemli katkı verecek olan İMAM/HATİP LİSESİ için acilen BİNA GEREKMEYEBİLİR..
Birleştirme ile BİR OKUL BOŞA ÇIKABİLİR..
Boşa çıkabilecek o Okula İMAM/HATİP LİSESİ yerleştirilir ve KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE EK BİNA YAPIMININ ÖNÜ AÇILIR,inşaatlar süratle başlayabilir..
OKULLARIMIZDA ATIL KAPASİTE VAR MI/YOK MU..?
Bize göre BOŞ SINIF,BOŞ DERSLİK VAR..
BİRLEŞTİRME yapılırsa BİR OKUL BOŞA ÇIKABİLİR..
Oraya bugün ki İMAM/HATİP Lisesi taşınır,sorun çözümlenir..
EK BİNA YAPIMINA SÜRATLE BAŞLANABİLİR..

“DEMİR PİYASALARINDA YAŞANAN TEDİRGİNLİK VE ANKARA NEZDİNDE YAPILAN GİRİŞİMLER..” SAYIN ŞAHİN..
Karabük DEMİR PİYASALARINDA yaşanan tedirginlik,Ankara’da yapılan bir dizi ziyaret ve temaslarla giderilmeye çalışılıyor,ancak,olayın henüz belirli bir noktaya gelmediği de biliniyor.
TİCARET VE SANAYİ ODASI BU KONUDA AKTİF..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,kendisini ziyaret edenlere “BU KONUDA BİR BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM.O NEDENLE SİZİ İLGİLİ BAKANLIĞA GÖNDEREYİM..” gibi bir yaklaşım göstermiş.
Gelenlerin kendi arasından seçtiği bir Heyet MALİYE BAKANLIĞI’NDA bir dizi temas yapmış ve Karabük DEMİR PİYASALARININ yaşadığı tedirginlik anlatılmış.
BURADA ÖNEMLİ OLAN YENİ YASAL DÜZENLEMELER.
Sanıyoruz,bu konularda yaşanan YASAL BOŞLUKLAR ANLATILMIŞ ve bunların giderilmesi gerektiği üzerinde MALİYE BAKANLIĞI ilgililerine bilgiler verilmiş.
Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerin yararlı olduğu üzerinde bilgiler veriliyor ve giden Heyetin gelişmeleri,yaşananları anlattığı,bu gelişme ve yaşananların YASAL BOŞLUKLARI konularında talepler yaptığı ifade ediliyor.
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN Başkanlığında ki heyetin olumlu izlenimlerle Bakanlıktan ayrıldığına da işaret ediliyor..
Bu olay Karabük’ü gerçekten çok tedirgin etti..
Kamuoyu gelişmeleri merakla izliyor..

BAZI DOSTLARIMIZIN KARDEMİR VE SAYIN FADIL DEMİREL KONUSUNDA DİLE GETİRDİĞİ KONULAR,TARTIŞMALAR..
Bazı dostlarımız KARDEMİR ve KARDEMİR eski Genel Müdürü Sayın FADIL DEMİREL hakkında bazı görüşler dile getirdiler,bizde bu görüşleri özetleyerek Okurlarımız ile paylaştık.
BÜYÜK BİR TARTIŞMA YARATTI BU GÖRÜŞLER.
Öncelikle,yorumlarını ve görüşlerini her zaman-katılsak da/katılmasak da-büyük bir beğeni ile okuduğumuz TONYUKUK rumuzlu kardeşimiz bizi de hafif yollu eleştirerek “FADIL BEYİ AKLAMA OPERASYONUNA ALET OLMAKLA..” eleştirmiş.
Öncelikle aklama noktasını hiç kabul etmiyoruz,Sayın FADIL DEMİREL KARDEMİR’DE 5 yılı aşkın süre Genel Müdürlük yapmıştır,hatası ile sevabı ile KARDEMİR tarihine geçmiştir,aklama olayının kararını tarih verir herhalde.
Görev süresi içinde maliyeti azaltıcı yatırımları yapmış/yaptırmış mıdır olayın bu yönü önemli,eğer yapmış/yaptırmış ise,bugün ki zararın az olmasında önemli rol oynamış demektir.
Kaldı ki Sayın FADİL DEMİREL artık KARDEMİR ile bağlantılı bir gelecek düşünecek durumda da değildir,kendisine yeni bir yol/yöntem seçtiği,önemli bir Sanayi Tesisinin aktif yöneticisi olduğunu bizde duyuyoruz.
Şahsen bizim ne Sayın FADIL DEMİREL,ne bir başkası ile bir bağ içinde olmadığımızı da cümle alem bilir ve özellikle KARDEMİR noktasında hiçbir önceliğimizin,özelliğimizin,kabul gören talebimizin olmadığını açık yüreklilikle söyleyebiliriz,zaten talebimizde olmaz.
Ancak,O DOSTLARIMIZIN görüşleri büyük tartışma yarattı.

MÜLKİYETİ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN OLAN YEŞİL MAHALLE’DE Kİ O BİNA İŞLERLİK KAZANACAK GİBİ DURUYOR..!!
Mülkiyeti Karabük Belediyesi’ne ait olan ve yaklaşık 6 yıldır boş tutulan YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNA nihayet bir işe yaratılacak galiba ve böyle bir gelişme çokta isabetli olur elbet.
OLAY RESMİ YAZIŞMALAR AŞAMASINDA..
Bu bina KARABÜK VALİLİĞİ’NE TAHSİS EDİLİYOR..
Karabük Valiliği ve Karabük ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği bu binaya taşınacak,olayın bu noktasında ACABA YETERLİ OLUR MU,BU İKİ BİRİM BURAYA SIĞAR MI gibi bir tartışma var.
Bugün ki VALİLİK BİNASI’NIN olduğu alana ÇELİK CAMİ YAPILACAK,bu noktada da İKİ GÖRÜŞ var,birisi ÇELİK CAMİ YAPILMASI bir diğeri ise ÇOK DAHA DEĞİŞİK ÇİZİMLİ,DAHA ŞIK BİR CAMİ yapılması..
O BİNA İÇİN CİDDİ BİR MASRAFA İHTİYAÇ VAR MI..?
Evet var diyenlerin sayısında büyük artış var.
Neyse ÖYLE veya BÖYLE bu bina yıllar sonra kullanılacak..
KARABÜK VALİLİĞİ Yeşil Mahallede ki o binaya taşınacak,mevcut binası DEPREME DAYANIKSIZLIK raporu almış bir bina ve Allah Korusun..
YILLARIN BU SORUNU GİDERİLME AŞAMASINDA..
Dileriz ve umarız ki çok hayırlı bir girişim kısa süre içinde gerçekleşir.

PEKİ,YILLARDIR BOMBOŞ TUTULAN “YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ VE 30 DÖNÜMLÜK BU ALANIN KULLANILMASI..”
KARDEMİR’İN ÖZELLEŞTİRİLMESİ sırasında “DAHA KURULMAMIŞ OLAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİNE BIRAKILAN..” YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ KULLANILMIYOR..
KARDEMİR HANGİ YIL KURULDU..?
O yıldan,bu yıla YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ BOŞ..
Karabük’ün gözbebeği gibi bir yerde 30 DÖNÜM ARAZİ BOŞ..
Şimdi yeni/yeni FİKİR JİMNASTİKLERİ başladı sanıyoruz..
30 DÖNÜMLÜK YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ için proje bazında bazı düşünceler var,yıllardır YILAN/ÇIYAN YUVASI haline gelmiş bulunan bu alan KULLANIMA AÇILACAK..
HATIRLAYANLARINIZ VARDIR..
Bu alanın kullanımı için çok yazdık/konuştuk,geçte olsa bir işe yaraması yolunda çok önemli gelişmeler olacak sanıyoruz ve hatta KARABÜK BELEDİYESİ’NE DE buradan bir bölüm yer verilmesi bile gündemde..
SONUÇTA BU ALAN KULLANIMA AÇILIYOR..
Ne yapılacağından çok,bir şeylerin yapılması ve böylesine güzel bir alanın Karabük için kullanılması noktası önemli,hele/hele Karabük Belediyesi’ne bir bölüm yer verilir ve iyi bir planlama ile değerlendirilirse MİS GİBİ BİR GELİŞME olur..

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN,KÖYLERİ TEK/TEK..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında öyle özlü sözler etti ki,Siyasetin böyle yapılması gerekir,dersleri verdi.
İNCİNSENDE İNCİTME dedi örneğin ve gereğini yaptı.
Kimseye ağır eleştiri getirmedi,yüklenmedi..
“CUMHURBAŞKANI,BAŞBAKAN YERİNE İMZA ATTIM.BAKANLIKLAR YAPTIM.SİYASETEN GELECEĞİM HİÇBİR YER KALMADI VE BÜTÜN GÜCÜMLE KARABÜK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİM..” yolunda açıklamalar yaptı.
ŞİMDİ BU SÖZLERİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYOR..
1 Kasım Genel Seçimleri sırasında AK Partiye en yüksek oyu veren KÖYLERDEN GEZMEYE BAŞLADI ve Köyleri tek/tek gezeceğinin mesajlarını veriyor.
GEZİPTE NE YAPIYOR derseniz şayet..
O KÖYÜN KENDİSİNE İLETİLEN SORUN İÇİN anında ilgili birimlere telefon ederek BU SORUNU EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM diyor..
ÇÖZÜN VE BENİ BİLGİLENDİRİN talimatını veriyor.

8 kişi görüş bildirdi

  1. 307 karabük 78

    Karabük net bugün yıl içinde en çok okunan haberlerini yayınlamış, Nedense içinde hiç Kardmir haberi yok, ben şahsım adına hiç inanasım gelmedi, en az 5 Kardmir haberi ilk sıraları paylaşmalı idi diye düşünüyorum, Acaba yeni işinden dolayımıki diye düşünüyor insan, yeni görevine geleli hiç Kardemr haberi yapmadı, bizler ondan o bomba haberlerini bekliyoruz, yoksa sitesinden soğuyacağız, bizleri (307) leri unuttumu?

  2. o işi bilmeyenmi vardı

    Ahmet bey,sen İstasyona yeni geldin.O Firmanın naylon perlon işi yaptını İstasyonda herkes biliyordu.Ordan alışveriş yapmış görünenlerin tamamı naylon perlon işine bulaşmaştır muhakkak bulaşmıştır.Şimdi sureti haktan göründüklerine bakma hepside muhakkak bulaşmıştır.Zaten İstasyon bunları bilir o firmadan uzak duran kaç kişi var bu koskoca İstasyonda,şindi ağlayıp sızlamalarına bakmayın hepside kenardan köşeden bulaşmışlardır.Benim gibi bikaç kişi TSO NUN bu işle ilgilenmesine hayret ediyoruz.TSO ne zamandan beri böyle şayibeli işlere karışıyor Siyaseti bu işlere bulaştırıyor.Yoksa onların içindedemi bu işlere bulaşanlar var.

  3. Büyük camii ve Çelik camii

    Merkeze yapılacak cami çok önemli, mevcut ihtiyaç ve gelecek 50-100 yıl düşünerek kapasitesi mimarisiyle görkemli bir cami yapılmalı. Çelik camiyi de karşıya kamyonlar garajına yapılsın.. kanal proejesi ile köprü ile bağlanarak geçiş yapılır

  4. 307 liler

    Ahmet abi bizim 350 mahkemelerini araştırıverirsen seviniriz, hiçbir yerden bilgi edinemiyoruz, gerçi bunlar onuda bir patakülleye getirirler ama azda olsa zor günlerimiz için bir umudumuz var, 5 yıl oldu ne biçim mahkeme imiş, nasıl bir adaletimiş bu anlayamadık, anladığımız artık kimseye güvenmememiz gerekmiş oda iş işten geçti…

  5. hak yerini bulsun...

    Ahmet bey,

    İnsanlar, Fadıl Demirel’in yüzlerce Sabinin hakkına girdiğini ve yandaşlarına pay ettiğini bildiği için sizin tarafınızdan yazılan en ufak bir olumlu cümleye bile tahammül edemiyorlar ve haklılar. Bu adam bir tek kızının hayatını kazanmak için mi bunca parayı uçurdu ve yüzlerce çocuğun rızkına el uzattı inanın aklım almıyor. Dışarıda onlarca dürüst insan bu şahıs yüzünden gördüğü zarar sebebiyle acı çekiyor. Nasıl ödeyecek bu hakları? Yatıp kalkıp dinden imandan bahsetmek, çarşaflı eşle dolaşmakla olmuyor bu işler efendim. Hak yedi ve yemesine müsaade edildi. Kardemirin yararına yaptığı herşey bir marifet değil göreviydi ama usulsüz yaptığı ve yaptırdığı işlerin hesabını soracak adamlar o şirketin başında duruyor. Sn. Tonyukuk belli ki çok şey biliyor. Fakat Kardemir yönetimin böyle adamların yorumlarına değil desteklenmeye ihtiyacı olduğu belli.

  6. tonyukuk

    Sayın “hak yerini bulsun rumuzu ile yazan” arkadaşım; 13 Temmuz 2015 Karabük Net Haber sitesindeki bir haberle ilgili, bugüne kadar çok fazla üzerine gidilmeyen F.Demirel’in ifadesi çok şey anlatıyor;sence de öyle değil mi!!!!
    13 Temmuz 2015 Karabük Net Haber
    “KARDEMİR A.Ş’nin cüruf kırma ve eleme tesisi yapımı ile skal elde etme işi ihalesinde şirketi zararar uğrattığı gerekçesi ile eski genel müdürleri Fadıl Demirel hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
    Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş’nin cüruf kırma ve eleme tesisi ve skal elde etme işinde DEMSAN A.Ş’ye 50 Milyon TL fazla ödeme yapıldığına dair belgeleri ile Karabük Net Haber olarak özel bir haber yapmıştık.
    Yaptığımız haberden sonra KARDEMİR A.Ş Yöneticileri, bu işte sorumlu olan eski Genel Müdürleri Fadıl Demirel hakkında suç duyurusunda bulunduğuna dair bu gün bazı yerel gazetelerde haber yayınlandı.
    Bu haberin doğruluğu hakkında telefon görüşmesi yapan bir gazeteciye konuyu doğrulayan Fadıl Demirel’in “Herkes kendi pisliğine baksın, benim ağzımı açtırmasınlar” dediği belirtildi”.
    Açıklamaya bakar mısın; herkes kendi pisliğine baksın,ağzımı açtırmayın. Demek ki 5 sene karşılıklı pislikler gizlendi, bu zat-ı muhterem bayramlık ağzını açmak için ne bekliyor acaba. Nerde kaldı; din,iman,kul hakkı.Demek ki başlar secdeye giderken,kafada bin bir tilki dolaşıyormuş, birileri pisliklerini hacla,hayırla gizlemeye çalışmış.Daha fazla yoruma gerek bile yok,demirelin 1 cümlesi herşeyi anlatmaya yetiyor.

  7. Gönderen

    2016 yılı bütçesine Filyos limanı için para konuldu mu acaba? Sayın yazar sizin bilginiz var mı bu konuda? Para konulmadıysa Filyos limanını 2016 yılı için de unutmak lazım. Filyos limanı 20-25 yıldan beri konuşuluyor, seçimlerde sözü veriliyor. Filyos limanı için Köksal Toptan’ın siyasi ömrü yetmedi…

    2012 yılı ağustos ayında M.Ali Şahin beyin başkanlığında kendisini ziyaret eden Karabük heyetine Binali Yıldırım bey Filyos limanı sözünü vermişti. Aradan 3,5 yıl kadar zaman geçti ortada birşey yok. O zamandan bu yana 1 cumhurbaşkanlığı, 1 yerel ve 2 tane de genel seçim yapıldı. Seçim konjşmalarında Filyos konusu da geçtiği halde ortada birşey yok. Bu arada Asya ile Avrupa denizaltından birleşti, Giresun’da denize havaalanı yapıldı, Toroslar’ın suyu Kıbrıs’a akıtıldı, uydu atıldı, birçk tünel ve hızlı tren yapıldı. Ama Filyos limanı konusu çözülemedi….

    Kim ne derse desin Karabük’ün ayakta kalmasını sağlayan belkemiği kurum Kandemir’dir. Kardemir sıkıntıya düşerse Karabük’ün bütün kesimleri bundan sıkıntıya düşer.
    Bir an için Kardemir’in kapandığını yada işçilerine ücretsiz izin verdiğini düşünün. Nasıl bir manzara ile karşılacağı az çok ortaya çıkar…

  8. krdmli

    hak yerini bulsun derken yalan beyanla mı hak yerini bulacak. yalan at izi kalsın ile olmuyor. bir kere fadıl beyin hanımı çarşaflı değildir bunu git öğren oluşturmaya çalıştığınız algı operasyonları çarşaflı muhabbetleri 90 larda kaldı ve AKP hükümeti ile de son buldu çok şükür.sizin gibi zihniyetler son buldu. Ayrıca fadıl beyin iki çocuğu vardır ki hepside türkiyenin önde gelen kurumlarında mühendislik yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Senin pislik atmaya çalıştığın gibi baba parası yemiyorlar. Senin dediğin gibi bu inşalar köşe dönmüş olsalardı çocukları neden gidip maaşlı çalışsınlar. Sen Asıl o yönetimdekilerin çoluk çocuğuna bakın. bağımsız yönetim kurulundakilerin çocukları ne işler yapıyor onlara bakın. size gidenin arkasından konuşmak kolay geliyor dimi. Tonyukuk o haberleri yazıyorsun da neden güleç için çıkmış çarşaf çarşaf usulsüzlük haberlerini hatırlatmıyorsunuz. belgeli ayan beyan ortada olan şeyler neden sadece bir gazete haberi ile baskı ile susturuluyor. gidenin arkasından atıp tutmak kolay. HAk YERINI BULSUN evet hadi bunları konusunda görelim…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.