Her Telden (27 Aralık 2021)

Her Telden (27 Aralık 2021)

Yayın: 26.12.2021 21:49
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ GÜN,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NDAN Sayın RECEP AKYEL,Sayın KENAN YILMAZ,Sayın ALİ KAPLAN ile KEYİFLİ BİR SOHBETİMİZ OLDU..
Geçtiğimiz hafta içerisinde ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın RECEP AKYEL,Karabük Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ ve Şube Sekreteri Sayın ALİ KAPLAN ile çok keyifli ve bilgilendirici bir sohbetimiz oldu.
Çok ciddi konuları ele aldık.
Çok güldüğümüz olayları konuştuk.
Bilindiği gibi Sayın KENAN YILMAZ ,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası tarihinde görülmeyen bir TABAN DESTEĞİ ile delege seçimleri kazandı ve böylesine bir başarı,ne görülmüş bir başarı değil elbet,bunlardan söz ettik.
GEÇMİŞ YILLARDA YAŞANAN SENDİKAL OLAYLARI KONUŞTUK.
Özellikle 2010 Yılı SENDİKAL MÜCADELE sırasında yaşananları konuştuk,Sayın RECEP AKYEL anılarını anlattı,biz anılarımızı anlattık, yaşadığımız olayları anlattık.
Ve ;O Zaman ki İL EMNİYET Müdürü Sayın ARİF AKKALE ile olan anımızı anlattık,kendisine şükran borcumuzdan söz ettik ve BİR DAHA ÖYLE GÜNLERİN YAŞANMAMASI dileklerimizi dile getirdik.
Sayın RECEP AKYEL o günlerin en canlı tanığıdır..
O Dönem yaşananları,daha sonra ki gelişmeleri andık,bir daha yaşanmaması noktasında ki hassasiyetimizi paylaştık ve artık ÖZÇELİK-İŞ Sendikası TABANI İLE TAM BİR BÜTÜNLÜŞME içerisinde,bu nedenle o yaşananların tekrarlanması ihtimali hiç mi hiç görülmüyor.
ÇOK KEYİFLİ ve UZUN BİR SOHBETİMİZ OLDU..

HİSSETTİĞİMİZ KADARI İLE,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “KARDEMİR YÖNETİMİ’NİN,KARABÜK’E İLİŞKİN SOSYAL POLİTİKALARINA AĞIRLIK İÇİN…”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın RECEP AKYEL,Karabük Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ ve Şube Sekreteri Sayın ALİ KAPLAN ile uzunca bir süre sohbet ettik demiştik ya.
Bu sohbet sırasında ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın,gelecek Sözleşme bağlamında KARABÜK SOSYAL YAŞAMINA ilişkin çok önemli,çok ciddi ve çok kalıcı taleplerde bulunacağı yolunda izlenimler edindik.
Bunları hissettik ve gerçekten çok sevindik.
Örneğin YENİŞEHİR Mahallesi’nde bulunan ve şu an ATIL,BAKIMSIZ,İLGİLENİLMEYEN birçok SOSYAL TESİSİN ele alınması talebinde bulunmak gibi bir düşünce hissettik,bunun yanı sıra KARABÜK’ÜN SPOR/SANAT/KÜLTÜREL/SOSYAL HAYATININ canlanmasına ilişkin gelişmeler de olacak galiba.
Zaten O SOSYAL TESİSLER AYAĞA KALKARSA,Karabük’ün sosyal yaşamı da renklenir,güçlenir ve eski düzeyine doğru usul/usul gelir,çağına ayak uydurmaya başlar..
SPOR NOKTASINDA DA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK GİBİ..
Çok önemli bilgiler, görüşler,fikirler aldık doğrusu..
Dileriz bunlar bir/bir hayata geçirilir,Karabük güzel günlerine kavuşur..

YILLARDIR,ETLİYE/SÜTLÜYE KARIŞMADIĞI ve KARABÜK SOSYO/EKONOMİK YAŞAMINA AĞIRLIĞINI KOYMADIĞI İÇİN, UNUTULAN ÖZÇELİK-İŞ..
Karabük’ün en etkin,en disiplin ve en çok üyesi bulunan SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ Konumunda ki ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,gerek SENDİKAL YAPILARIN geriletilmesi,gerekse TOPLUMSAL/SOSYAL YAŞAMDAN Karabük bağlamında kopması nedeni ile,neredeyse unutulmuştu..
ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI NEREDEYSE UNUTULMUŞTU..
Sayın KENAN YILMAZ,Delege Seçimleri sırasında öylesine büyük bir mücadeleye girdi ve öylesine temkinli,sabırlı,hiçbir provokasyona izin vermeyen bir çalışta temposu içerisinde hareket ederek,büyük bir başarı yakaladı ve Şube Başkanı oldu ki ÖZÇELİK-İŞ Sendikasın da temel değişimler başladı.
Şimdi KARABÜK CEMİYET HAYATINDA,Sayın KENAN YILMAZ tabana eğilmenin,tabanla bir olmanın,tabanın sesini dinlemenin EN SOMUT örneği gibi gösterilerek,HEMEN HER SEÇİMDE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR..
Buyurun ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimlerinde ve Sayın KENAN YILMAZ’IN tabana yakınlığı,taban ile birlikteliği BURALARA ADAY OLAN herkes için örnek oldu,şimdi işyeri/işyeri geziliyor,dert dinleniliyor falan.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ilerleyen süreçlerde de ağırlığı hissettirecektir..
Ağırlığını koyacaktır,bunu hayatın her aşamasında görebiliriz.
Karabük CEMİYET ve SOSYAL HAYATI için ÇOK BÜYÜK BİR ÖRNEK oldu.

SAFRANBOLU /YAZIKÖY’DE YAPILAN SPOR TESİSLERİNİN,İMARLI BİR YOLU YOK,OLMAYINCA DA,ELEKTRİK VERİLEMİYOR/ SIKINTININ ÇÖZÜMÜ
Bilenler mutlaka vardır,geçmiş yıllarda Safranbolu/YAZIKÖY’DE şık,güzel SPOR TESİSİ/TESİSLERİ yapıldı,ancak,ne yazık ki burasının YOLU YOK ve Sahipli tarlalardan geçilmesi gerek,insanlar şimdiye kadar pek ses etmediler gerçi.
Burasının İMARLI BİR YOLU,AÇILMIŞ BİR GÜZERGAHI YOK..
Öyle olmadığı içinde ELEKTRİK ENERJİSİ verilemiyor bu tesislere..
Geçtiğimiz gün sohbet ettiğimiz Karabük Gençlik Spor İl Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN’E sorduk konuyu,ne yazık ki doğru dedi ve sorunu aşmak amacı ile çalışmalar yaptıklarından söz etti.
SAFRANBOLU BELEDİYESİ bir İMAR ÇALIŞMASI ile YOL SORUNUNU çözüme kavuşturacak,daha sonra ELEKTRİK ENERJİ hatları için mücadele edilecek ve YAPILAN BU TESİSLER İŞLERLİK KAZANACAK..
Karabük öylesine düzensiz işlerle bezenmiş ki,her yerden sorun çıkıyor..
Nereyi tutsanız elinizde kalıyor iyi mi..?

ÖRNEĞİN ; KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150 YATAKLI EK BLOK,BİN METREKARE BİR ALANIN İMARSIZLIĞI ve İMAM/HATİP LİSESİ İÇİN..
Karabük geçmişinden bu yana öylesine düzensiz,öylesine İSLİM GERİDEN GELSİN anlayışı ile ve günü birlik anlayışla bezenmiş ki/bezeniyor ki buna bir anlam vermek mümkün değil.
Örneğin KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150 YATAK İLAVESİ..
İlavenin yapılacağı alan üzerinde BİN METREKARELİK bir alana İMAR DÜZENLEMESİ yapılmamış,İMAM/HATİP OKULU,alanları açılamamış,ne zaman açılabileceği de belli değil,falan..
Buraya,çok gelişmiş çok donanımlı ONKOLOJİ SERVİSİ yapılacaktı.
Çok küçük ve geriden gelen nedenlerle bir türlü yapılamıyor..
NE YAZIK Kİ,KARABÜK BÖYLE GELİŞMELER YAŞIYOR…!!

ÜÇ MAHALLE’NİN BULUNDUĞU,5000 EVLER BÖLGESİ’NDE Kİ FUTBOL SAHASINA BİR PROJEYİ YEREL YÖNETİM Mİ,GENÇLİK/SPOR MU YAPAR..?
Üç Mahalle’nin bulunduğu ve halk arasında 5000 EVLER BÖLGESİ olarak bilinen,50 BİN İNSANIN yaşadığı yerde bulunan FUTBOL SAHASININ durumu içler acısı.
AMATÖR MAÇLAR,AKADEMİ MAÇLARI YAPILIYOR BURADA..
Saha zemini iyi değil..
GELEN SEYİRCİLER AÇISINDAN SIKINTI DİZ BOYU.
Çamur içerisinde maç mı izlenir..”
FUTBOL SAHASININ ETRAFI AÇIK olduğu için,ne yazık ki insanlarımız ellerine geçen çöpü,pisliği oralara atıyorlar ve sahanın etrafı bu mana da tam bir rezalet.
BİR PROJE YAPILSA BAKANLIK PARA VERİR diyen Siyasiler var..
Peki BÖYLE BİR PROJEYİ kim,hangi makam yapacak..
YEREL YÖNETİM Mİ YAPACAK,yoksa GENÇLİK/SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ MÜ yapacak,olmadı İL ÖZEL İDARESİ Mİ yapacak,kim yapacak ve bunu BAKANLIĞA İLETEREK ÖDENEK İSTEYECEK.
Karabük VALİSİ Sayın FUAT GÜREL o sahaya ilgi göstermeli diyen O kadar çok insan var ki,Vali Sayın FUAT GÜREL’İN ilgisi,emir ve talimatı ile böyle şık bir proje yapılabilir görüşünde olan o kadar çok insan var ki..
50 BİNE YAKIN İNSAN DA,BÖYLE BİR PROJE BEKLİYOR..
3 MUHTARLIK YAŞAYANI BÖYLE BİR PROJE BEKLİYOR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE GELEN ÖĞRENCİLER “ÖZELLİKLE BARINMA,YURT NOKTASINDAN ÇOK/ÇOK ŞANSLI..” ve İSTEYEN HER ÖĞRENCİYE..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE Okumak için gelen Öğrenciler,özellikle BARINMA KONUSUNDA gerçekten çok/çok şanslılar,örneğin KİRA FİYATLARI diğer İl ve İlçelere göre oldukça ucuz.
YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU sıkıntısı yok..
Sıkıntı olmadığı gibi,bu bağlam da YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARININ tamamen dolu olduğunu söylemek bile pek mümkün değil,öyle olunca da İSTEYEN HER ÖĞRENCİYE YURTLAR DA YER VAR.
Öte yandan ;
ESENTEPE KIZ ÖĞRENCİ YURTLARI boşalacak.
Orada NORMAL KONUTTAN bozma ÖĞRENCİ YURDUNDA,15-16 öğrencinin ortaklaşa kullandığı tuvalet ve banyolardan sonra,SOĞUKSU KIZ ÖĞRENCİ YURDU büyük bir konfor olacak.
2 KİŞİLİK ODALAR,hem de TAM TEŞEKKÜLLÜ.
ESENTEPE ise KONUT OLARAK SATIŞA ÇIKARTILACAK ELBET..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencileri bu bağlam da hayli şanslılar

SAFRANBOLU YENİ YILA “HAYLİ UMUTLU ve DOLULUK ORANI ÇOK YÜKSEK BİR TİCARİ POTANSİYEL İLE GİRİYOR..” BELEDİYE DE HAZIR HALDE

Safranbolu yeni yıla çok umutlu ve çok hazır giriyor,KONAKLAMA YERLERİNDE doluluk oranı çok yüksek görünüyor ve TURİZM İŞLETMECİLERİ bu durumdan hayli memnunlar.
Öte yandan ;SAFRANBOLU BELEDİYESİ’DE YENİ YIL KUTLAMALARINA hazır görünüyor ve Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE tüm hazırlıkların bitirildiğini söylüyor.
BİNLERCE KONUK BEKLENİYOR.
Olayın bu noktasında GEÇTİĞİMİZ YIL PANDEMİ nedeni ile dibe vuran turizmin bu yıl çok ciddi bir tırmanma gösterdiğine de işaret edilerek başta TURİZM İŞLETMECİLERİ DERNEK BAŞKANI Sayın ŞEBNEM URGANCIOĞLU ERGÜDER durumdan çok mutlu olduklarının bilgilerini veriyor.
Bilindiği gibi SAFRANBOLU çok iyi korunan bir Kent olarak biliniyor.
Bu manada DÜNYA DA EN İYİ KORUNAN 20 KENT STATÜSÜNDE..
SAFRANBOLU konakları,otelleri yüzde yüz kapasiteyi yakalamış durumda..
İlçe BU YILBAŞINA hayli mutlu girmeye hazır görünüyor.

17 kişi görüş bildirdi

  1. Karabükspor

    Sayın coşkun Güven il müdürü olduğu zaman çok sevinmiştik hatta ilk aylarda ufak güzel projelere imza attı alkışladık fakat duraklama devri başladı kayak merkezinden şov resimler veriyor reklam o biçim özüne dön coşkun müdür özüne Karabük’te 1 tane amatör maç yapılacak saha var oda rezil durumda Soğuksu sahası saha deyil ufacık sahamı olur sen veteran kaçlarımı ver buraya kalıcı tesisler yap alkışlayalım Onur sahasını aldın bi çivi çakmadın bide bu sahayı gençlik spor müdürlüğü yapmıştır diye tabela astırdın bari maç oynat orda Mirgün gel soguksuda maç seyret coşkun müdürüm ahmet abi seninde soguksuda maç seyretmeni isterim beşbinevler soguksudan çok iyi Soğuksu rezil durumda

  2. Atikus

    Beşiktaş spor kulübünde Fikret orman ibrahim edilmedi Türkiye ayağa kalktı içişleri bakanlığı SPK göreve davet edildi
    Aynı süreci karabükspordada bekliyoruz Ferıdun tankıtta ibra edilmedi aynı yasal süreci karabüksporda da bekliyoruz

  3. ÇAKIR

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜN YİNE 5000 EVLERDE BULNAN FUTBOL SAHASININ ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDA OLDUĞUNU YAZMIŞSIN,GERÇEKTEN DE CUMARTESİ PAZR GÜNÜ BURADA OYNANAN AMATÖR MAÇLARI İZLEDİK.EN AZ BİNE YAKIN KİŞİ MAÇLARI SEYRETTİ,NE BİR OTURACAK YER VAR NEDE DÜZGÜN ZEMİN,SAHANIN ETRAFI ÇAMURDAN MEZBELELİKTEN VE ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR.SİZİNDE BELİRTTİĞİNİZ GİBİ BURADAN KİM SORUMLU GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ MÜ? KARABÜKÜ BELEDİYESİ Mİ? VALİLİK İL ÖZEL İDARESİ Mİ? ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ MÜ? KİM? BU KADAR DUYARSIZ KURUM KURULUŞLAR NE İŞ YAPARLAR? GELSİNLER BİR HAFTA SONU BURADA MAÇ İZLESİNLER KEPAZELİĞİ KENDİ GÖZLERİYLE GÖRSÜNLER.YOKSA BURADA HERHANGİ BİR ÇALIŞMA BİR DÜZENLEME OLMAYACAK GALİBA,ÇÜNKÜ KARABÜKTE HİÇ BİR PROJE, HİZMET ZAMANINDA YAPILMIYOR.YAPILIYORMUŞ GİBİ REKLAMI YAPILARAK PAZARLANIYOR.ONDAN SONRA KARABÜKLÜLER UNUTKAN OLDUKLARINDAN,SÖZ VERİPTE YAPMAYAN KİŞİ KURUM KURULUŞLARI ALKIŞLAYARAK BAĞIRLARINA BASIYOR.BU SON DERECE VAHİM BİR DURUM,GELECEK İÇİNDE BENİM HİÇ ÜMİDİM YOK KARABÜK İÇİN

  4. Karabükspor Sevdalısı

    5000 EVLER MAHALLESİ BİR ÇOK İL İLE NEREDEYSE AYNI NÜFUSTA, ANCAK 3 MAHALLEDEN OLUŞAN SEMT GİBİ MAHALLEMİZDE DURSUN BEY ZAMANINDA YAPILAN VE KENDİSİNİN BÜYÜK KATKISI OLAN BİNA İLE O ZAMAN NE YAPILDIYSA AYNI DURUYOR MAALESEF. HİÇBİR GELİŞME YOK. YAHU ETRAFINI KAPATIN ÇEVRESİNE TRİBÜNLER YAPIN, YAPIN YA BİRŞEYLER. KOSKOCA 3 MAHALLEDEN OLUŞAN SEMTE BU YAKIŞMIYOR. BURANIN YAPIMINDA O ZAMANKİ YÖNETİMİNDE KATKISI BÜYÜK, METİN GÜNEY ABİM VE DİĞERLERİ GİBİ. MAÇLARIN OYNANMASI ESNASINDA MİLLET ETRAFTA AYAKTA MAÇ İZLİYOR. HANGİ ÇAĞDAYIZ YAHU. O ÇAĞLAR BENİM ÇOCUKLUĞUMDA ÇAMDİBİ SEMT SAHASINDA YAŞANIYORDU, YANİ BUNDAN 30-40 YIL ÖNCE. ÖYLE İKEN O ZAMANLAR DAHA HEYECANLI İDİ.

  5. Büyük Harf Kullanımı Algısı

    Bir yazıda metnin tamamında “BÜYÜK HARF” kullanılması karşı tarafta olumsuz algı oluşturur. Karşı tarafı sinirlendirebilirsiniz. Hatta yazıların çoğu okunmaz. BÜYÜK HARF konuşma tonunda bir bağırmaya tekabül eder.
    Yani tamamen BÜYÜK HARF ile yorum yapan arkadaşlar eğer zorlanıyorsanız yazım kuralları takılmayın fazla küçük yazın. Cümle sonlarında nokta koyun yeter. Yada büyük harf ile yazmaya alışmışsanız bir word sayfasında yazın sonra klavyenin SHİFT +F3 tuşuna basın otomatik küçük harfe dönüştürür.

  6. SOSYAL TESİSLER

    Tesisler açılınca ne olacak. Düğün salonundan başka birşey olmaz oda yenişehirin huzurunu bozar. Hiç sordunuzmu orda oturanlara evinizin dibinde düğün salonu olsunmu diye. Rahmetli Fadıl Demirel olmasaydı haftasonu yenişehirde gümbür gümbür oyun havasından geçilmezdi. Ayrıca eskiden ücretleri kardemir destekliyormuş çalışanların ücretine falan ondan ucuzmuş. Şimdi büyük kulube kaç kişi gidiyorda diğer tesisler açılınca gidecek. Ahmet abi sen bu gidişle açılsın dersin sonra ben açılmasın büyük kulubüde batırırsınız demiştim dersin. Daha düne kadar sendika seçiminde tarafın neydi şimdi ne oldu.

  7. Gürleyik parkı

    Safranbolunun Ahmet ustaya giderken gürleyik mesire alanı vardı. Bir olaydan ötürü kapatıldı. Sonra neden çözüm bulunup açılmadı. Safranbolunun en güzel mesire alanıydı aileler piknik için dolup taşarsı yer bulunmazdı. Böyle birşey anca Türkiyede olr birde Karabükte olur. Canım mekanlar kepaze edilir. Yeni yö eticiler üzerinde durmaz. Sayın Safranbolu Kaymakamımız siz bilmezsiniz orayı ama söyleyinde gezdirsinler burayı neden kapalı tutuyoruz diye araştırırsanız Karabük halkı size minnetdar olur

  8. Eskipazarlı bülo

    Bu sehirde futbol ziya unsalla bitirldi.Mehmet Aytekine sehri emin tarafindan darbe yaptirtilip feridunn adami bu baskana teslim edildi.Mevcut basındaki bazilari bu operasyonda görev aldi.

  9. Tahsin Karaaslan

    Sn Ahmet Golbek abi..
    Ben millet gibi isim saklayarak yorum atmam.Kardemirde demokratik seçim yaptık, kazananı tebrik ettik.Simdi aidat ödediğimiz sendikamız , çalıştığımız kisimlardaki müdürlere baskı yaparak, siyasi güç arkamızda diyerek , işçinin yerlerini değiştiriyor.12 yıldır Kardemir Çalışanıyim, Türk metal_ çelik iş mucadelesi bittikten sonra bunların hiçbiri olmadı..
    Bu sendikada ben,
    1 dönem delege
    1 dönem üst kurul delege
    Ve en son Genel merkez disiplin kurulu üyeligi yaptım…
    Demokrasi çok güzel geldi..

  10. Gönderen

    Karbon vergisi yavaş yavaş bütün dünyada yürürlüğe sokuluyor. Avrupa bir iki yıla karbon vergilerini uygulayacak. Kardemir bu konuda ne gibi çalışmalar yapıyor? Karbon salınımını bir nebze azaltılması belki mümkün olur ama yeterli olmaz. Bunun için yeşil enerji yatıtımı yapsalar nadıl olur? Bu sene güzel kar gelecek. Parayı sermayeye katıp rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kursalar iyi olmaz mı? Pirinçlik’te HES var ama küçük, hem de su azlığı nedeniyle randımanlı çalışmıyor galiba.
    Aşağı Kızılcaören köyü mevkiinde bulunan çöplük güneye bakıyor, güneş enerjisi santrali bıraya çok güzel olur. Ayrıca Keltepe mevkiinde rüzgar santralleri olur. Denizden Karabük’e gelen boğazda rüzgar pek eksik olmaz. O rüzgarı değerlendirecek yatırım yapılsa fena olmaz. Kardemir bu temiz enerji yatırımlarından kazanacağı yeşil enerji sertifikalarını satarak çelik üretiminde ödeyeceği karbon vergisini karşılayabilir. Nasıl olsa Kardemir’in enerji şirketi var. Bu şirket bünyesinde yeşil elektrik üretimi yatırımları yapabilir…

  11. Gönderen

    Safranbolu’da böyle yoğunluk bekleniyorsa, yeni yılla beraber Karabük’te korona patlayacak demek ki….

  12. Yeniceliii

    Ahh tk ah çalıştığın isyerinde 11 senedir yatmaktan bıkmadın oradaki arkadaşların gecesini gündüzüne katıp çalışırken sen üzerini değişmeden mesaiyi bitirdin 3 tane lahmacuna 1 kilo tatlıya satın aldın o formeni seçim sürecinde kimleri nasıl tehdit ettiğiniz ispatlı bir şekilde gereken yerlere verildi delegen olan sözde seni destekleyen arkadaşlarına yenicede ettiğin küfürleride biliyoruz. Orda herkes her işi yapıyor gördüğümüz kadarıyla sen neden çalışmaktan imtina ediyorsun milletin yeri değişiyor diye algı yapıyorsun kimsenin yeri falan değiştiği yok celikhane eski temsilcisi müdürüne birilerini arattirip kendisini rahat yere aldırırken yf eski yöneticileri siyaseti kullanıp saha isciliginden bürolara Kumanda odalarına giderken sesiniz çıkmıyor hiç oralarda çalışan emekçiler insan değil mi sistem değişti sendika değişti herkes kimin ne olduğunu gördü

  13. Anonim

    İsim ile yaz kim olduğun belli olsun..Hamd olsun 11 yıldır işimi layık bir şekilde yapıyorum…İşimizi de menfaat için değil, dostluk ,. Arkadaşlık ile yapıyoruz…Madem tanıyorsun beni, isminle açık açık yaz herkes gorsun

  14. YENİCE li ye cevap

    Yeniceli kardeş Galiba sen tefenlisin anlaşıldı kim olduğun. Evet söyle bakalım Tahsin kardeş anlattı dediki bu sendikaya hizmet veren ben ve diğer arkadaşlarımın yeri değişti diyor evet haklı tahsınin yerini değiştirdiniz neden aday oldu sizden olmadı diye. Yf Şube yöneticisi Makina bakım teknik bürosunda çalışıyor diye müdürünün yanıma gittiniz sahaya insin diye. Baş temsilcisi sahada çalışsın diye baskı yaptınız. Kok ta çalışan çocugun yerini değiştirdiniz Bi çelikhane temsilcisine gücünüz yetmedi onunda müdürünün yanına Gittiniz ama adamın siyasi gücü baskın çıktı. Haaa tehdit etmeye gelince şuanki nakliyat baştemsilcisi seçimden önce tahsini kamag a ver orada çalışacak diye msj attığını ve o mesajı formenim WhatsApp durum yaptığını herkes biliyor bu kanıtlı bişey. Aynı nakliyat şuanki baştemsilcisi yine formenlere Kenan başkan gelince hesabını soracak bunu böyle yapın diye tehdit etmişti. Artık bırakın bu tehdit olaylarını zamanında sendikaya hizmet eden görev yapan herkes görevinin sonunda uğurlanır sendika tarafından koruma altına alınırdı. Şimdiki temsilciler nasıl çalışacak acaba. Bi müh Baş mühendise nasıl diş geçirecek demeyecek mi benim görev bitince bu adam bana neler yapar diye. Sendika yönetimi arkamda durmaz diye. Arkadaşım ben sendikamın arkasındayım ama sendikam hizmet veren herkesi koruma altına alsın. Benim temsilcim işbaşı yaptı tesiste çalışıyor önceden müdür mühendise karşı beni savunuyordu şimdi mühendis acaba ona ne yapıyor. Sendika güzel bişey ama cezayı sendika kessin işveren değil al adamı şubeye oturt karşına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim de koruma altına al lafını sen söyle cezasını sen kes işverene kestirme

  15. Yeniceli cvp verir misin

    Yeniceli tefenli kardeş
    Bana bir önceki dönemdeki sendikacılardan yerlerini değiştirenleri Bi söyler misin ya bilelim kimler değiştirmiş kimler eskisi gibi hala çalışıyor. Kimler olması gerektiği gibi tebrik etmiş kimler hala cephe almış yada kimlerin yerleri zorunlu şekilde değiştirilmiştir. Tahsinin yeri niye değişti Bi söyle bakalım. Ha Bi de yeniceliler derneğinin yönetimine giren tefenli sağda solda yönetimi ele alacağım başkan ben olacağım diye konuşma başkanın kulağına gider maazallah çevrendeki arkadaşlarına dikkat et murat hoca çıkarır seni yönetimden

  16. KENAN YILMAZ

    Sayın başkanım öncelikle tekrardan hayırlı olsun senden bir ricam var sana oy vermeyenlerin kısımlarını değiştiriyorsun yetmiyor bunlara bunlardan SENDİKA aidatı almada seslerini kessinler başının gözünün sadakası olsun belki ondan sonra konuşmayı keserler seçimi kaybettiler hala konuşuyorlar

  17. Cevap

    Kardeş yer yeğiştirmeleri kabul ediyorsun yani birleşik ünitelerin yeni temsilcisi şevki yeri değişen adamı sürekli kontrole gidiyor tek çalışması için formene baskı yapıyor o formen ve mühendis te buna müsaade ediyor. He yeri değişen adam iyi adam mı bilemem bence sevilen adam diil orası başka. Ama yeni temsilci işini değilde bunlarla ilgileniyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

1. Lig’de son hafta maçları yarın oynanacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İZMİR (AA) – Futbolda son hafta heyecanının bugünkü 2 karşılaşmayla başlayacağı Trendyol 1. Lig'de yarınki 7 müsabakanın ardından direkt play-off finaline yükselecek ekibin yanı sıra play-off'a kalacak son takım ve lige veda edecek 3. ekip belli olacak.

Eyüpspor ve Göztepe'nin doğrudan Süper Lig vizesi aldığı ligde play-off oynamayı garantileyen 57 puanlı 3. sıradaki Sakaryaspor, 56'şar puana sahip Bordum FK ile Ahlatcı Çorum FK ve 55 puanlı Kocaelispor'dan biri ligi üçüncü bitirecek. Sıralamada 3. sırada yer alacak ekip, doğrudan adını play-off finaline yazdıracak.

– Play-off'a son takım için 3 aday

Ligde son haftaya ellişer puanla giren Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği veya Boluspor'dan biri play-off'a kalacak. Teksüt Bandırmaspor'un Adanaspor'a, Gençlerbirliği'nin Tuzlaspor'a konuk olacağı son haftada Boluspor da Ahlatcı Çorum FK'yi ağırlayacak.

Bu 3 takımın sezon sonunda olası puan eşitliğinde Teksüt Bandırmaspor adını play-off'a yazdıracak. Olası iki takımın puan eşitliklerinde ise Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği'nin önünde, Boluspor'un gerisinde yer alacak.

Gençlerbirliği ile Boluspor'un puan eşitliği halinde de Gençlerbirliği, Boluspor'u geride bırakacak.

– Düşmeme mücadelesi

Ligde 3 takım son haftaya düşme ihtimaliyle girdi. Bitexen Giresunspor ve Altay'dan sonra lige veda edecek son ekip 35 puanlı ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, 36 puanı bulunan Adanaspor veya 37 puanlı Tuzlaspor'dan biri olacak.

Son haftada, ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Manisa FK'yi; Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor'u ve Tuzlaspor da Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Yarınki maçların ardından ASTOR Enerji Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Adanaspor ile ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un aynı puanda olması durumunda ise Şanlıurfa ekibi rakibini geride bırakacak.

Adanaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde de sıralamayı genel averaj belirleyecek.

Son hafta öncesinde ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un “-7”, Adanaspor'un “-18” ve Tuzlaspor'un “-12” averajı bulunuyor.