Her Telden (3 Aralık 2021)

Her Telden (3 Aralık 2021)

Yayın: 02.12.2021 21:33 |Güncelleme: 03.12.2021 08:14
Paylaş:
A+ A-

KARDERFED TARAFINDAN DÜZENLENEN “KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİNE..” ZİYARETÇİ BAĞLAMINDA İBB KAYNAKLARI”1 MİLYON 180 BİN.”
KARDERFED Tarafından,İstanbul YENİKAPI ETKİNLİK Alanın da düzenlenen ve KARABÜK PROTOKOLÜNÜN DE tam kadro katıldığı KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ geçtiğimiz hafta sona erdi.
Bilindiği gibi YENİKAPI ETKİNLİK Alanı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’ne ait ve dolayısı ile Belediyenin ilgili birimleri,yapılan etkinliklere gelen katılan insan sayısını tespit ediyor.
KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİNE KATILIMI ARAŞTIRDIK..
Ortaya müthiş rakamlar çıktı ve İBB İlgili Birimlerinden aldığımız “Gayrı Resmi Rakamlara Göre..” KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ etkinliğine 1 milyon 180 bin civarında insan katılmış,insan gezmiş,ziyaret etmiş..
1 MİLYON 180 BİN ZİYARETÇİDEN SÖZ EDİLİYOR..
Çok büyük rakam değil mi,Karabük nüfusu 243-244 bin KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİNE gelen,ziyaret eden insan sayısı 1 milyon 180 bin hatta,küçük de bir küsur rakamı var.
MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK OLDU DOĞRUSU..
İçine kapanmış Karabük’ün ihtiyacı vardı böyle bir etkinliğe..
1 MİLYON 180 BİN ZİYARETÇİ çok önemli bir rakam değil mi..?

KARDERFED GENEL BAŞKANI Sayın CEVDET AKAY BAŞTA OLMAK ÜZERE,ORGANİZASYON KOMİTESİNDE YER ALAN HERKESE TEŞEKKÜRLER..
İstanbul’da kurulu olan KARABÜK DERNEKLERİ,bilindiği gibi KARDERFED ismi altında bir FEDERASYON çatısı altında birleşerek,çok güçlü bir yapı kazandılar..
KARDERFED geçtiğimiz günlerde,İstanbul YENİKAPI ETKİNLİK Alanında KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİ adı altında bir organizasyona imza attı ve İBB İlgili Birimlerine göre 1 milyon 180 bini aşkın ziyaretçi gelmiş bu organizasyona.
Şimdi KARDERFED Genel Başkanı Sayın CEVDET AKAY’A Karabük yaşayanları,samimi,candan bir TEŞEKKÜR BORÇLUDUR herhalde ve son yıllarda KARABÜK HİÇ BÖYLE MÜTHİŞ BİR ETKİNLİĞE tanık oldu mu..?
Karabük yaşayanları Sayın NECMİ KANDEMİR’E,Sayın YUNUS TÜNAY’A,Sayın HİLMİ KÖMÜ’YE,Sayın MEVLÜT BODURLAR’A,Sayın OSMAN KAYA’YA ve Sayın ZUHAL TABAK’A sonsuz teşekkür borcu içinde olsa gerektir.
Bu insanlar,özel hayatlarını bir kenara bıraktılar,işlerini/güçlerini bir kenara iterek,gerektiğince CEPLERİNDEN PARA HARCAYARAK,böylesine muhteşem bir ORGANİZASYONA,Organizasyon Komitesi Üyeleri olarak imza attılar..
ORGANİZASYON KOMİTESİ ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler..
KARABÜK’Ü DUYURDULAR,TANITTILAR hem de milyonlarca insana..

FEVKALADE BAŞARILI BİR ÇALIŞMA DÜZENİ İÇERİSİNDE OLAN ve MÜTHİŞ İŞLER ÜRETEN KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETİ KARDÖKMAK İŞÇİ ALIYOR
Biliyorsunuz KARDEMİR Şirketi’ne bağlı olan bazı Anonim Şirketler var,bunların içerisinde KARDÖKMAK en önemli işleri başaran,yapan ve çok verimli bir çalışma düzeni içerisinde görülen en baş yapı,olarak görülüyor.
ÇALIŞMA SAHASI ÇOK GENİŞ KARDÖKMAK’IN..
Birçok SANAYİ KURULUŞUNUN gereksinim duyduğu makine,teçhizat KARDÖKMAK Tesislerinde üretiliyor,mükemmel bir çalışma düzeni içinde çok başarılı işlere imza atıyor KARDÖKMAK Yönetimi ve Çalışanları..
KARDÖKMAK ŞİMDİ İŞÇİ ALIMI YAPIYOR..
İŞKUR Kanalı ile ENDÜSTRİ MESLEK Lisesi mezunu işçi alımı yapıyor KARDÖKMAK,gerçi alınacak işçi sayısı 15 ve bazı çevreler BU KADAR İŞÇİ ÇOK AZ falan gibi düşünebilir,ancak önemli olan gelişen işler ve gelişen işlerin yarattığı işçi açığının giderilmesi için,yeni işçi alımları..
KARDÖKMAK GERÇEKTEN MÜKEMMEL İŞLER ÜRETİYOR..
ÜLKENİN ihtiyaçlarını karşılıyor,gerektiğin de YURT DIŞINDAN iş alıyor..
Karabük’ün fazla öne çıkmayan EN BÜYÜK değerlerinden birisi KARDÖKMAK.
Sessiz/sedasız, İŞ ÜRETİYORLAR,yararlı işlere imza atıyorlar..

GAZETEMİZE BİR YORUM GÖNDEREN ve BÜYÜK İHTİMAL “ZİRAATÇİ OLAN BİR OKURUMUZ..” KARDEMİR, GÜBRE FİYATINDAN YAKINIYOR..
KARDEMİR denildiğinde aklınıza/aklımıza,hemen ÇELİK ÜRETİMİ gelir,buna benzer metal üretimleri gelir,oysa KARDEMİR’İN cüzi de olsa bir yığın YAN ÜRÜNLERİ DE vardır.
Örneğin KOK FABRİKALARI yan ürünleri olan benzol vardır,katran vardır,amonyum sülfat vardır ve AMONYUM SÜLFAT halk arasında,zirai üretim de kullanılan SUNİ GÜBREDİR..
Geçtiğimiz gün bir Okurumuz “KARDEMİR GÜBRE FİYATINI 145 LİRADAN,450 LİRAYA ÇIKARTTI..” şeklinde bir yorum yollamış,dikkatimizi çekti ve DAHA ÖNCE KİMSENİN ALIP KULLANMADIĞI,KARDEMİR’E EKONOMİK YÜK OLAN bu ürün,şimdiler de büyük fiyat artışı yapmış..
GÜBRE FİYATI 145 liradan,450 liraya çıkmış iyi mi..?
Eee, bu durum da ÇARŞI/PAZAR DA yükselen fiyatlardan söz etmek ne manaya geliyor ki,en basitinden maliyetlerin artması nedeni ile KARDEMİR Gübre fiyatına yüzde 300 civarında zam yapmış baksanıza..!!
KOK FABRİKASI YAN ÜRÜNÜ OLAN SUNİ GÜBRE büyük zam görmüş..
Okurumuz buna işaret ediyor Yorumunda..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU Eski Başkanlarından RAHMETLİ MUTULLAH YOLBULAN “PARAYI KOYACAK YER BULAMIYORUZ.” ŞEKLİNDE ESPİRİ
Geçmiş yıllar da KARDEMİR’İN ÇOK ÖNEMLİ paralar kazandığı yıllar olmuştur,oldu da,işte o zamanlarda Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN’ keyiflenir,neşelenir ve “YAHU AHMET KARDEMİR OLARAK PARAYI KOYACAK YER BULAMIYORUZ..” diye şaka yapardı..
Allah Rahmet etsin,mekanı cennet olsun,bu sözleri,bu şakaları Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN’DAN çok kez duymuşuzdur ve bu sözlerin hemen arkasından da “YATIRIM YAPMAMIZ LAZIM,KAPASİTEYİ ARTTIRMAMIZ ŞART..” dediğini de çok işitmişizdir Amca’dan..
O nedenle MUTULLAH YOLBULAN-KAMİL GÜLEÇ el/ele vererek ve zaman/zaman çok büyük risklerinde altına girerek,KARDEMİR’İ yıllık 600 bin ton üretimden,2.5-3 milyon ton üretim hedefine,oradan da 3.5 milyon ton üretim hedefine getiren YOLU AÇTILAR..
KARDEMİR,BU YILDA,ÖNEMLİ BİR KAZANÇ SAĞLADI GÖRÜNÜYOR..
VE ; Bu durum ORTAKLARA KAR PAYI olarak mı,YATIRIM OLARAK MI sonuçlanacak.
YAKINDA HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ GELİŞMELERİ..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR PROF. DR. RAHMETLİ BURHANETTİN UYSAL DÖNEMİNDE “OBEZ BÜYÜMÜŞ,ŞİMDİ,DİYET ve KÜÇÜLME Mİ..?”
AK Parti içinde çok aktif görevi/görevleri olan Kardeşler ile görüşüyor/sohbet ediyorduk,söz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN açıldı ve orada bulunan önemli bir Siyasetçi “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rahmetli REKTÖR UYSAL DÖNEMİNDE OBEZ BÜYÜMÜŞ DİYENLER VAR..” dedi.
İşe bakın,şimdi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ küçülme dönemine sokulmuş,zayıflama dönemine girmiş,buna ÜNİVERSİTE DİYETİSYENİ denilen bir isim veya kadro karar verip uyguluyormuş..
Peki KARABÜK’ÜN veya KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN bu diyet veya küçülme olayından kazancı,çıkarı nedir,yahutta,EĞİTİM KALİTESİ Mİ çok yükseldi/yükseliyor,bu konuda doyurucu bir bilgi verebilen kimse de görünmüyor ortalıkta.
Orada bulunan bir Kardeş “GEÇMİŞİ KÖTÜLEMENİN YOLU OLARAK, OBEZ BÜYÜME LAFLARI, FALAN EDİLİYOR GALİBA..” Diyerek, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN bugün, OBEZ denilen geçmişi MUMLA ARAYACAK düzeyde falan gibi analizlerde bulundu.
Daha sonra da “ESKİDEN YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR DİYE TÖRENLER YAPILIRDI. ŞİMDİ DE,BİR FAKÜLTEYE, KATLEDİLEN BİR KIZIMIZIN ADI VERİLİYOR DİYE TÖREN YAPILIYOR..” dedi ve “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN GELDİĞİ NOKTAYI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ..” ifadelerini kullandı.
Daha sonra da ANKARA KUŞU ismi ile yazılan/çizilenlerden söz etti.
İnsanlar O YAZILARI YAZANIN kimliğine/kişiliğine değil, YAZDIKLARININ DOĞRU OLUP/OLMADIĞINA baksalar daha iyi olmaz mı, örneğin KIZIMIZ EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU bünyesinde gösterilmiş, Eflani’ye gitmiş mi/gitmemiş mi..?
Elbet bunun YASAL DAYANAĞI VARDIR, ama, ETİK DAYANAĞI nedir..?
Neyse ÜNİVERSİTE DİYETİSYEN KADROSU işbaşında, obezite gidiyor..

ADAMA BAKIYORSUNUZ KALIP İKS LARÇ BOYUTUNDA,KALİTESİNE,İNSANİ KALİBRESİNE BAKIYORSUNUZ “ DÜN SÖV-BUGÜN ÖV DÜZEYİNDE.”
Adam üst düzey bir makamın sahibi olmuş,nasıl olmuş,bileğinin hakkıyla mı,hasbelkader mi,o tarafı İCRAATLARINDAN belli,muhatap olduğu söylentilerden belli.
HER NE HAL İSE ARTIK.
Bakıyorsunuz kalıp İKS İKS LARÇ, kaliteye bakıyorsunuz yerler de,insani kalibresine bakıyorsunuz üç otuz para eder bir değeri yok,TEK ÖZELLİĞİ dün ana/avrat,tarikat/marikat işleri olmasına karşın,din/iman ağza alınmayacak küfür ettiği insan/insanlarla KANKA OLMUŞ..
Kendisine,temsil ettiği yer nedeni ile,destek vermeye gayret edenlerin YERİNDEN/YURDUNDAN habersiz ve böyle bir zihniyetin insanı olmayı kendisine şiar edinmiş.
Bir de ÇAKMA DESTEKÇİLER edinmiş ki anlatılır gibi değil.
O ÇAKMA DESTEKÇİLER hakkında da ettiği sözler biliniyor,attığı mesajlardan söz eden insanlar var,her ne hal ise artık,bu tip,bu tipte insanlar ne yazık ki bu toplumda var ve köşebaşı tuttukları bile oluyor o insanların.
HEM İNSANLIK ADINA ZARARLI MAHLUKATLAR..
HEM TEMSİL ETTİKLERİ YER AÇISINDAN ZARARLI MAHLUKLAR..
Ne yazık ki bu tiplerden oldukça var buralarda..

17 kişi görüş bildirdi

  1. GURUR DUYDUK

    Geçen hafta İstanbul da düzenlenen Karabük günlerine katıldık gurur duyduk. Fakat Karabük de bazı yerel basının köşe yazarları bu organizasyonu küçümsediler Safranbolu ya yeterince yer verilmediğini, organizasyonun Eflani ağırlığında geçtiği konusunu yazdılar. Öncelikle bir Eflani Li olarak Safranbolu ile gurur duyuyoruz. Bu duyguyu taşımayan Eflani li yoktur diye düşünüyorum. İstanbul da Eflanili çok olduğundan gayet doğaldır ki organizasyonu ziyaret eden Eflani li çok olmuştur, Safranbolu nun belediye başkanı Elif hanım açılış günü davetli bütün belediye başkanları adına söz aldı. Yerel basın olarak eleştireceksen Cumhuriyet kenti Karabük belediye başkanı ortalarda yoktu, milletvekillerinden biri yoktu daha önemlisi BRTV dışında bir tane yerel basın temsilcisi yoktu. Haberleri bile paylaşılan resimler ile yaptılar. Bunu eleştirin. Karabük ümüzün üzerindeki ölü toprağını atmak için çalışanlara destek olun.

  2. Ekonomi

    Eşşeğe altın versen önce yer iki adım sonra da sıçar. Vizyon vizyon olalı böyle liyakatsızlık görmedi. Alaattinin lambası olsa beton beton beton dileyecek kafalar örümcek gibi sarmış her yanı.

  3. ZAM

    Doğalgaz’da sanayi abonelerine %20 zam geldi.Kasım ayında da % 40 zam gelmişti

  4. ÇAKIR

    ŞİMDİ BURADAN SORMAK GEREKİR İSTANBULDAKİ TANITIM GÜNLERİNE KARABÜKTEN BASIN DAHİL KAÇ KİŞİ KATILDI? KARDERFED DİYE BİR DERNEK VAR AMA KARABÜKLÜLERİN BUNDAN HABERİ YOK YORUM YAZAN BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ İSTANBULDA EFLANİLİLERİN ÇOK OLMASI NEDENİYLE EFLANİLİ ÇOĞUNLUK KATILMIŞ, EFLANİ VE SAFRANBOLU TANITIM GÜNLERİ ŞEKLİNDE GEÇMİŞ GALİBA,ŞİMDİ BURAYA KATILAN İNSANLAR KARABÜK VE SAFRANBOLUYA AKIN AKIN GELİRLER.AYRICA SON GÜNLERDE KARDEMİR HAKKINDAKİ YAZILARINIZLA KARDEMİRE BAYAĞI ÖVGÜLER DÜZÜYOR,KARDEMİRİ PARLATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ. BİRAZ DA SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YAP(MA)DIĞI HİZMETLERDEN BAHSETSENİZ ÇOK İYİ OLACAK,DAHA ÖNCE ONLARCA KEZ KARABÜKÜN SORUNLARI HAKKINDA YAZILARINIZ VAR ANCAK SON ZAMANLARDA NALINA DA MIHINA DA VURAMIYORSUNUZ AHMET ABİ.KARABÜKÜN EN ÇNEMLİ SORUNLARIN BAŞINDA GELEN TRAFİK SORUNU,KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU,KARABÜK ASFALT VE LKALDIRIM SORUNU,ARAÇ ÇAYI REHABİLİTASYON SORUNU,İŞSİZLİK SORUNU,HASTANE SORUNU,KENT MEYDANI SORUNU,HADDEHANELERİN KARABÜKÜN ORTA YERİNDEN KALKMAMASI SORUNU,SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZLERİN VERİLİPTE YAPILAMAYAN BİR SÜRÜ PROJENİN OLMASI SORUNU KARABÜKÜN DURUMUNU ÖZETLEMEKTEDİR.

  5. Demokrasi Nedir?

    Sayın Ahmet abim, Almanya Başbakanı Merkel ‘in veda turları esnasında yaptığı konuşmayı paylaşmak istedim. Veda turlarında askeriye de yaptığı konuşmada, “Burada tevazu ve şükran duygularını hissediyorum. Güvenin siyasette çok önemli olduğunun farkındayım. Kalbimden en derin şükranlarımı sunuyorum. Şansölye olarak son 16 yılda çok zorlayıcı dönemler oldu. Özellikle pandeminin son iki yılı, siyasete, bilime ve günlük yaşama ilişkin söylemlere duyulan güvenin ne kadar önemli, aynı zamanda ne kadar da kırılgan olduğunu gösterdi” dedi.

    Demokrasinin farklı görüşlerin, eleştirel bakışların sayesinde geliştiğini belirten Merkel, “Demokrasimiz, kendini eleştirme yeteneği ile gelişir. Gelecekte dünyayı her zaman diğerinin gözünden görmeye, ayrıca diğerinin bazen rahatsız edici ve çelişkili bakış açılarını algılamaya, çıkarlar dengesi için çalışmaya herkesi teşvik etmek istiyorum. Diğer birçok ulusta olmayan bizdeki siyasi tartışma kültürü için minnettarım. Gönlümüzde mutlulukla işimizi yaparsak geleceği iyi şekillendirmeye devam edebileceğimize inanıyorum. Herkese ve ülkemize tüm kalbimle mutluluklar diliyorum” dedi ve güzel konuşma yapmış.

  6. İstanbulda Karabükün yüzünü Eflanililer güldürür

    KARDERFED gördü,Karabük protokolü gördü istanbulda Karabük denilince akla Eflanililer gelir Eflanililer İstanbulda büyük bir kuvvettir sermaye kuvvetidir insan kuvvetidir.Eflani AKPlileri bundan yararlanamadılar o başka.İstanbulda AKP-CHP-İYİ Parti Milletvekili listesine bir Eflanili koysun O bölgede alacağı oylar çok artar.Benden söylemesi

  7. enerji

    Ahmet Bey “ADAMA BAKIYORSUNUZ KALIP XL BOYUTUNDA;KALİTESİNE,İNSANİ KALİBRESİNE BAKIYORSUNUZ “ DÜN SÖV-BUGÜN ÖV DÜZEYİNDE” tanımına uyan o kadar çok adam(!!!) var ki,emin ol kimden bahsettiğin konusunda en ufak bir fikir yürütemiyorum.Belli birilerine kızmışsın ama ülkenin maalesef bugün geldiği iğrençlik bu düzeyde.

  8. Haklısın enerji dost

    Ahmet abi öyle bi yere barmak basmışki bunnardan 1000 lerce var ortalıkta dün öyle buğün böyle Ahmet abi birine kızmış deyil topluma ışık tutmuş adeta xxx larj adamdan bol ne var caddelerde

  9. Karabük üniversitesi

    Dün bir karabük üniversitesi öğrencisi bir kardeşimiz SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN para alınamayıp ; CAN AZERBEYCAN ; TÜRKMENİSTAN;ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN ve diğer ülke öğrencilerden harç alındığını söyleyince demekki TÜRKÜN kıymeti yokmu diye üzüldüm. Sayın rektörümüz;yetkililer vede etkililer bir açıklama yaparlar herhalde.

  10. Fırıncı

    Bir çuval un 400 tl oldu

  11. Karabükün kanayan yarası

    Karabükün kanayan yarası Üniversite o eski günlerini şindi fellik fellik arıyor gittikçe küçülüyor şiz bakmayın 49 bin öğrenci var falan laflarına brütü o kadar neti Karabük merkezinde 25 bin veya 25 bin çoğuda Afrikalılar öğrenci görünenler var karabükte deyiller filan ilçelerde öğrenci var eee birde sosyal medyada yazılıp çizilenler varki Üniversite Karabükün kanayan yarası

  12. Kardemirden atılan

    Lan sizin hiç şerefiniz haysiyetiniz yokmu kendi çıkarınız için şindide BELEDİYELERİN İŞÇİLERİNİMİ yeni sendika mendika diye maceraya atacaksınız Bizi Türk Metal dalgasına maceraya atıp ekmeyimizden aşımızdan ettiyiniz yetmedimi a şerefsizler sizlerin keyfi gıcır 100 lirce Kardemir çalışanına gazı verip işten attırdınız şindide Belediyeyemi gözü diktiniz Belediye işçileri sakın gaza gelmeyin ekmeyinize gan doyramaya gayret edennere sakın yüz vermeyin bunnarın şerefi haysiyeti yoktur aç açık kalırsınız.

  13. Ben Ben Ben

    Belediye iş sendika genel başkanı ile görüşüp beni şube başkanı yapın yönetimi üst kurulu siz yazın diyen bu kabul görmeyince Hizmet iş sendikasına giden kim

  14. Hep sen misin

    Rıza başkan
    Sizin yola çıkarken hedefiniz Mevcut belediye iş sendikası görevini yapmıyor değiştirelim değil miydi.
    Biz seni Ekip kurdu sanıyorduk
    Sen sadece kendi başkanlığının mücadelesini yapıyormuşsun
    Ekibinde senden başka kimse başkanlık yapamazmış
    Demek sen belediye işçisinin değil kendi geleceğin için mücadele ediyormuşsun
    Yazık

  15. Zam

    Ayçiçek yağı toptan fiyatına %15,Una %10 da zam geldi bu gece yarısından itibaren

  16. ÇAKIR

    KARABÜK BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR ARKADAŞLAR? KIŞ UYKUSUNDAMI? ÇEVRE İLLERİN BELEDİYELERİ,KÖY HİZMETLERİ,KARAYOLLARI,İL ÖZEL İDARESİ HARIL HARIL ÇALIŞIRKEN,BİZİM BELEDİYE YETKİLİLERİ VE BAŞKANI ORTALARDA GÖZÜKMEDİĞİ GİBİ,VATANDAŞLARIN MUZDARİP OLDUĞU ULAŞIM KONUSUNDA HİÇ BİR ÇÖZÜM ÜRETMEDİKLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR.EN BASİTİNDEN 5000 EVLER ATATÜRK MAHALLESİ ARASINDA ÇALIŞAN OTOBÜSÜN SEFERDEN KALDIRILMASI KONUSUNU ÇÖZEMEMİŞLERDİR.AYRICA ÜÇ DÖNEMDİR VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADIĞI GİBİ,KARABÜK HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDEREK,DOĞALGAZ GELDİĞİ HALDE,HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA DA BİR AZALMA OLMADIĞI GİBİ,SABAH SAATLERİNDE SAFRANBOLU TARAFINDAN BAKINCA ÖZELLİKLE KAYABAŞI VE BELENKÖY TARAFLARINA DUMAN ÇÖKMÜŞ, KARABÜK ADETA YAŞANILAMAZ BİR ŞEHİR OLMUŞTUR.BU SADECE BENİM TESPİTİM DEĞİL KARABÜKTE YAŞAYAN HERKES ÇIPLAK GÖZLE BU DURUMU GÖRMEKTEDİR.

  17. Anonim

    bu gun ayin 7 si dunya engelliler haftasi. turkiye genelinde belediye otobusleri tramvay metro vapur ucretsiz. sehirlar arasi yolcu tasimaciliginda ise 100/25 indirimli. telefon internet hizmet icme suyu ve sayamadigim cogu hizmet ve urun indirimli.
    karabukte durum nedir. karabukte 3 cesit engelli var
    1.si kalbur ustu engelliler maddi durumlari iyi barinma ve seyahat egitim saglik sorunu olmayan sporrtif faaliyetlerde bulunup protokolun göğsünü kabartanlar.
    2.si fakir işsiz saglik sigortasiz saglikli kosullarda yasamayanlar , tekerlekli sandalyesi olmayan hatta engelli kimlik karti olmayan almayi becerememis onunde arkasinda ilgileneni olmayan kimsesiz engelliler
    3.sü. bu grupta engelliler ne yazikki bu dünyada rahatlar ama ahirette hesap günü zor olacaktir. belediye reisi birakin destegi kostek oldu. belediye otobusleri ucretsizdi parali yapti. kac tane belediye otobusunde engelli rampasi var hic merak etmismi edipde gorduyse kac tanesi duraktan sandalyeli yolcu alıyor. kaldirim engelli rampalarini tartismiyorum bile kaldırım yokki ilimizin cogu mahellesinde rampasi olsun. engellilere engel olan bir veya birkac kisiden bahsedeyim güya engellilerin hakkını savunacaklardi once kendi aralarinda bölündüler kimi bedensel kimi gormeyenler engelli dernegi altinda. sonra gostermelik faaliyetler protokol ziyaretleri kabuller. isin en can alici noktasina gelelim engelli derneklerinden birinin yoneticisi devlet kadrolarina engelli isci memur aliminda kendisi kardemir aş. de daimi isci iken hesap kesip devlet memurluguna engelli statüsünden gariban bir engellinin is olanagi gasp ederek is başı yapnistir.gasp etmemismidir engelliyi engellememismidir. bir diger dernek baskani cikipta reis vergili beye anayasal hakkimiz olan ucretsiz seyahat hakkimizi neden kullandirtmiyorsunuz diyemiyor.ne yazikki engelli denince hep fiziksel engelli kisiler akla geliyor oysaki onlar buzdaginin suyun ustunde görülen kısmı. bunlari halka ve mulki amir ve yoneticilere aktarabilecek anlatabilecek bir baskan istiyoruz lutfen engellilere engel olmasın işe alimlarda engelliler siyasi partilere yonlendirilmesin. ben bir siyasi partinin yetkilisinin oluru ile isbasi yapacaksam sen niye varsin orada. kac dönemdir baskanlik koltuklarinda oturuyorsunuz hanginiz plastik kapak toplayan murat kardesimiz kadar ortopedik alet temin edip engellileri sevindirdiniz. siz 1. gruptaki engellilerle takilir dostluk edersiniz. cunku onlarin maddi veya manevi diger engelliler kadar sorunu yok. hepsinin altinda ozel yapim otomobil akülü araclar ozel asansorleri hatta bakicilari mevcut. engelliler gununu bu güruh kutlasinlar bizim gibi gariban engelliye her gun bayram her gun engelliler günü..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DASK Poliçesi, Akbank Mobil üzerinden yapılabilecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) işlemlerini mobil uygulamasına taşıdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank müşterileri deprem afetine karşı risklerini güvence altına alan ve tapu, abonelik gibi işlemleri yaptırırken ibraz edilmesi gereken DASK'a dair işlemleri şubeye gitmeden, Akbank Mobil üzerinden gerçekleştirebilecek.

Akbanklılar, Akbank Mobil'deki sigorta ve bireysel emeklilik menüsünden, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatında belirtilen esaslara göre belirlenen prim tutarları üzerinden poliçelerini oluşturabilecekler.

Mevcut poliçelerini yenilemek isteyenler ise DASK’ın sağladığı yüzde 20'ye varan yenileme indiriminden faydalanarak işlemlerini yapabilecek.

Akbanklılar ayrıca mayıs ayı boyunca Akbank mobilden DASK poliçelerini oluşturduklarında 500 liraya varan tutarda chip-para kazanacak.