Her Telden (3 Ocak 2022)

Her Telden (3 Ocak 2022)

Yayın: 02.01.2022 20:37 |Güncelleme: 03.01.2022 07:50
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK ESKİ İL BAŞKANLARINDAN Sayın BAYRAM KARADAĞ ve “KARABÜK GENELİNDE Kİ SEÇİM SONUÇLARI İLE İLGİLİ..” BİR ÇALIŞMASI
CHP Karabük eski İl Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ,Karabük’te geçmişten bu yana yaşanan SEÇİM SONUÇLARINA ilişkin muhteşem bir çalışma yapmış..
GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA.
GEÇMİŞTEN BU YANA ALINAN OYLARIN DÖKÜMÜ..
İLÇE/İLÇE,MAHALLE/MAHALLE,KÖY/KÖY döküm yapmış..
Milletvekili Seçimleri,Belediye Seçimleri,İl ve Belediye Meclis Seçimleri alınan oylar,bu çalışma da dökülmüş ve özellikle BASIN DÜNYASI ve bu mana da SİYASET DÜNYASI için önemli bir kaynak olabilir bu çalışma.
Sayın BAYRAM KARADAĞ,KARDEMİR işçisi ve yapılacak ilk GENEL SEÇİM DE,CHP’DEN Milletvekili Adayı olacağını da açıkça deklare ediyor bunu hemen her platform da söylüyor.
MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA YAPMIŞ DOĞRUSU..
Bu çalışmasını, CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DA ilettiğini,elden verdiğini anlatıyor Sayın BAYRAM KARADAĞ ve öyle sanıyoruz ki,Sayın KILIÇDAROĞLU’DA beğenmiştir bu çalışmayı.
Zira ;BEĞENİLMEYECEK GİBİ DEĞİL doğrusu..

CHP KARABÜK ESKİ İL BAŞKANLARINDAN, Sayın BAYRAM KARADAĞ “O ÇALIŞMASINI KİTAPLAŞTIRSA,500-600 SAYFA TUTAR ve ÇIKTISINI..”
Dedik ya,CHP Karabük Eski İl Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ,Karabük’te geçmişten bu yana yapılan Genel ve Yerel Seçim sonuçları oy dağılımları noktasında mükemmel bir çalışma yapmış,diye.
Sayın BAYRAM KARADAĞ,bu çalışmasını Bilgisayar çıktılarına dökmüş..
Eğer kitaplaştırılsa 500-600 sayfalık bir kitap olur..
Bu çalışmayı gördükten sonra,Sayın BAYRAM KARADAĞ’I tebrik etmemek mümkün değil,Siyasette –hemen her Parti de böyle- kimileri laf üretiyor,kimileri de Siyasetin ciddi bir iş olduğu bilinci ile BÖYLE ÇALIŞMALAR YAPIYOR..
Gerçekten mükemmel bir çalışma yapmış Sayın KARADAĞ.
GEÇMİŞ YILLARDAN,SON YILLAR DA yapılan Genel ve Yerel Seçimlere kadar HANGİ SİYASİ PARTİ,HANGİ ADAY ne kadar oy almış KÖY/KÖY Mahalle/Mahalle çıkartmış.
Eğer kitaplaştırılsa 500-600 sayfalık bir çalışma olur bu..
Sayın BAYRAM KARADAĞ büyük emek harcamış besbelli..

ÇOCUKLARI “TİP 1 ŞEKER HASTASI OLAN…” KARABÜKLÜ 164 AİLE ADINA,KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL İLE GÖRÜŞEN AİLELER VE…
Karabük’te,hemen hiçbirimizin bilmediği bir hastalık ile boğuşan 164 aile varmış ve bu ailelerin küçük yaşta ki çocukları,ne yazık ki TİP 1 HASTALIĞI ile mücadele ediyorlarmış.
BU ÇOCUKLARIN SÜREKLİ KAN DEĞERLERİNE BAKILIYOR.
Kan değerlerine bakabilmek için de, O ÖPÜLESİ MİNİCİK PARMAKLARI delinerek kan alınıyor,KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMLERİ yapılıyor ve böyle olunca da O ÖPÜLESİ ELLER DELİK/DEŞİK oluyor elbet.
YENİ BİR ALET,BİR SİSTEM GELİŞTİRİLMİŞ.
BU alet veya sistem ile parmak delinmesi bitiyor,ancak,PAHALI BİR SİSTEM ve ALET,bazı VALİLİKLER bu tür gelişmeler karşısında TİP 1 ŞEKER Hastası olan çocukları KAYNAK BULUP AİLELERİ rahatlatıyorlarmış sanıyoruz.
O Aileler adına Vali Sayın FUAT GÜREL ile bir görüşme yapılmış.
Şimdi sonuç bekleniyor.
Bu arada ÇÖZÜM ÜRETEN,ÇÖZÜM ÜRETMEYİ Seven Siyasetçi olarak bilinen,herkesin bunu kabul ettiği AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ İLE DE, bu Aileler adına bir görüşme yapılarak, konuya Bakanlık nezdinde katkı vermesi de istenecek galiba.
Vali Sayın FUAT GÜREL konuyu araştırma sözü vermiş Ailelere..
İnsanlar ne sorunlar yaşıyorlar da haberimiz yok değil mi..?

KARABÜK BELEDİYESİ,GEREK SENDİKAL MÜCADELE ve GEREKSE SON BİR PERSONEL ALIMI İLE İLGİLİ TARTIŞMALARIN ODAĞINDA MI NEDİR..?
Dikkat ediyoruz,son günlerde BÖLGENİN SESİ Gazetesi HER TELDEN Köşesine KARABÜK BELEDİYESİ ile ilgili çok sayıda Yorumlar geliyor,daha önce bu Yorumlar hakkında C.Savcılığına bir suç duyurusu yapıldı ve takipsizlik verilmişti.
İnsanlar eleştiri haklarını bu Köşe de kullanıyorlar.
Suç unsuru olabilecek yorumlar da geliyor,ayıklanıyor elbet.
KARABÜK BELEDİYESİ önemli bir SENDİKAL SÜRECİ yaşıyor galiba,YENİ BİR SENDİKA ARAYIŞI var işçilerin bir bölümü yeni Sendikadan yana,bir bölümü ise Sendikasından memnun.
Öte yandan BİNLERCE KİŞİ SINAVA SOKULDU geçmiş aylarda.
Sınavdan 34 kişinin başarılı çıktığı açıklandı ve bunların içerisinden de 6 kişi İŞE ALINDI Karabük Belediyesi’nde,öte yandan SON BİRKAÇ GÜN içerisinde BELEDİYE DE MÜDÜR olarak çalışan bir ismin yakını veya çocuğu da SINAVSIZ falan işe alınmış galiba.
Aman ALLAH NE YORUMLAR geliyor bu konu da..!!

KARABÜK BELEDİYESİ’NE YAPILDIĞI İLERİ SÜRÜLEN SON ELEMAN ALIMI NOKTASINDA MUTLAKA BİR ÖZELLİK VARDIR,ZİRA DAHA ÖNCE BİR..
Karabük Belediyesine son bir eleman alımı yapılmış ve bir Müdürün yakını,sınava falan da girmeden işe başlatılmış,gerçekten büyük gürültü kopartmış bu iş..
Ancak,bunun bir özelliği vardır,zira,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ kendisi tarafından bulunarak,kendisi ile birlikte işe başlayan,çok yakını bir Müdürün YAKINI İÇİN,yapılan SINAVDAN SONRA İŞLEMLERİ YAPILMIŞ BEN MÜDAHALE ETTİM İŞE ALINMADI,gibi bilgiler vermişti.
Yani herhangi bir kayırma,torpil olmadığına işaret etmişti.
Şimdi,daha önceleri bazı sıkıntıların da yaşandığı ileri sürülen bir MÜDÜRÜN yakınının sınavsız işe alınması,İŞE ALINAN İNSANIN BİR DİZİ ÖZELLİĞİNİN olabileceğini getiriyor akıllara..
Yoksa bir kayırma,bir torpil olma iddiası nedir,bilemedik doğrusu..
Yakında işin gerçek yönü ortaya çıkar herhalde..

“YOLA ÇIKTIKLARINI-YOLDA BULDUKLARINLA DEĞİŞTİRİRSEN,HEM YOLUNU,HEM DOSTLARINI KAYBEDERSİN..” SÖZLERİ ve Sayın ELİF KÖSE’NİN
Safranbolu’nun başarılı Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,son birkaç haftadır,sanki YALNIZLARI yaşıyor veya oynuyor,öncelikle KİTAP FUARI olayında hayli yalnız göründü Sayın ELİF KÖSE.
MİLLET İTTİFAKI ortağı İYİ Parti İl Başkanı Sayın EROL SERİN’DEN bir destek gelirken,kendi Partisi olayı görmezden geldi,sessiz kaldı,örneğin bizim HER TELDEN Köşesinde “O KİTAPLAR Sayın BÜLENT ARINÇ’IN BEĞENDİĞİ KİTAPLAR MIYDI..” gibi bir cümleye bile tahammül edemeyen yorumlar gördük.
O yazımıza birçok eleştiri getirenler oldu..
Daha sonra gelişen bazı konular da var elbet.
Sayın ELİF KÖSE biraz yalnızları bırakılmış gibi sanki..
Bunu temelinde Necip Fazıl KISAKÜREK’İN bir sözü yatıyor olabilir mi..?
“YOLA ÇIKTIKLARINI-YOLDA BULDUKLARINLA DEĞİŞTİRİRSEN,HEM YOLUNU,HEM DOSTLARINI KAYBEDERSİN..” gibi bir sözü veya dizesi var Sayın NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN..
Neyse,dileriz bizim gördüğümüz veya sandığımız gibi değildir..
Kendi tercihi ile olayları köpürtmeden geçiştirme yanlısıdır..
Seçildiğinden bu yana,gerçekten sıkıntılı süreçler yaşadı ve bunları kendi çelik iradesi ve kendi özgüveni ile aşmaya gayret ediyor,güçlü bir destek almadığı veya alamadığı kesin.
Bir sandalye verilmediği zamanları bile yaşadı Sayın ELİF KÖSE..

ESNAF ve SANATKAR ODALARI,BU AY İÇERİSİNDE BİRER/BİRER SEÇİMLERİNİ YAPACAKLAR ve ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA İKİ ADAY..
2022 Yılı OCAK AYI hayli hareketli geçecek, hareketin iki temeli var ve birinci temel YAŞANAN EKONOMİK durum ve son yapılan ZAMLAR ile MEMUR ve EMEKLİ zamları olacak elbet.
İkinci temeli ile ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİ..
Geçtiğimiz günlerde yazmıştık, Karabük ŞOFÖRLER ODASI Başkanlığı için Sayın SEYİT AHMET KARABACAK Adaylığını çok önceden açıklamıştı ve biz Sayın MİTHAT NAMAL isminin de geçtiğini, ancak, henüz resmi bir açıklaması olmadığını yazmıştık.
Sayın MİTHAT NAMAL açıklamasını yaptı ve ADAYIM dedi.
Bu durum da ESNAF ve SANATKAR ODALARI Seçimlerinde BERBERLER/KUAFÖRLER Odası ile SEBZECİLER Odası dışında ki tüm Odalarda İKİ ADAY Yarışacak gibi görünüyor..
SEÇİMLER ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE BAŞLIYOR..
En sıkı seçim Sayın ALİ RIZA GÖKÇEKLİ ile Sayın NURETTİN TÜMEN arasında geçecek gibi görünüyor ve KULİSLER DE RİVAYETLER MUHTELİF iki adaya da şans tanıyan çok isim var..
Bir de KULİSLER DE ÇAKMA ÜYE YAKINMALARI BOL..
İnşaallah SEÇİM SONUÇLARI mahkemelik olmaz bu ÇAKMA ÜYELER nedeni ile ve böyle yakınmalara hayli sık rastlıyoruz, Oda bünyelerinde işi bırakmış veya iş ile ilgisi olmayan ÇAKMA ÜYELERDEN çok yakınmalar duyuyoruz..
ESNAF ve SANATKAR ODASLARI çok hareketli bugünler de..

İYİ PARTİ,2021 YILININ SON GÜNLERİ,İKİ MİLLETVEKİLİ İLE EFLANİ ve ESKİPAZAR İLÇELERİNE ÇIKARTMA YAPTI ve EFLANİ İLÇE BAŞKANI..
Tüm Ülkeyi tek/tek gezerek SİYASET ÜRETEN,özellikle de toplumun en önemli kesimi olan ESNAFLARI ZİYARET ederek dert dinleyen İYİ Parti,2021 yılının son günlerinde EFLANİ ve ESKİPAZAR’A adeta çıkartma yaptı.
Bu konuda EFLANİ İlçe Başkanı Sayın HALİL İBRAHİM BULUT bilgi verirken “EFLANİ ESNAFLARINDAN GÖRDÜKLERİ İLGİYE TEŞEKKÜR ETTİ..” ve EFLANİ insanı gelen konuklara büyük ilgi gösterdi anlamında görüşler dile getirdi.
Bu arada MİLLET İTTİFAKI çerçevesinde,diğer Siyasi Partilerden de hayli büyük ilgi görmüş İYİ PARTİ Milletvekilleri ve özellikle CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ hayli yakın ilgi göstermiş.
İYİ Parti Eflani İlçe Başkanı Sayın HALİL İBRAHİM BULUT,İlçe hakkında büyük potansiyellerimiz var,ancak,bunu harekete geçirebilecek bir Siyasi irade yok,Eflani çok ciddi Resmi Daire kayıpları ile darbe alırken,basit/basit işlerle günü geçiriyor,anlamında da bilgiler veriyor.
İYİ Parti Eflani İlçe Başkanı Sayın HALİL İBRAHİM BULUT,gösterilen ilgiden çok memnun,çok umutlu ve EFLANİ’DEN BİRŞEYLER DEĞİL,ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR ifadelerini de kullanıyor..
İYİ Parti,KARABÜK’TE 2021 YILINI hayli hareketli kapattı..
Ardından da,ÇOK BÜYÜK ZAMLAR YAĞDU ÜLKENİN BAŞINA..!!

KARABÜK “2022 YILIN DA KARDEMİR KARABÜKSPOR DAVASI,YİNE ÇOK YAKINDAN İLGİLENECEK ..” ve KULÜPLER YASASI ile KARABÜKSPOR…
Karabük,25 Mart 2022 tarihine ertelenen KARDEMİR KARABÜKSPON mahkemesi ile yine çok meşgul olacak,yine bu mahkeme üzerinde çok tartışmalar yaşanacak,sonucu beklenecek.
Bir HUKUKÇU Kardeş bize “ASLINDA BU MAHKEME AĞIR CEZALIK,ancak,ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE AÇILMIŞ.HACMİ İTİBARI İLE AĞIR CEZA MAHKEMESİNE DAHA YAKIN GİBİ GÖRÜYORDUM..” anlamında sözler etti..
MAHKEME 25 MART 2022 TARİHİNDE..
Geçtiğimiz günlerde ÖZÇELİK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Sayın RECEP AKYEL,Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ ve Şube Sekreteri Sayın ALİ KAPLAN ile uzunca bir sohbetimiz olmuştu..
Gördüğümüz kadarı ile önümüzde ki süreç de ÖZÇELİK-İŞ Sendikası KARDEMİR KARABÜKSPOR ile çok daha yakından ilgilenecek gibi duruyor veya YENİ BİR KULÜP ile yola devam mı edilir..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR MAHKEMESİ 25 MART GÜNÜ..

39 kişi görüş bildirdi

  1. chp kurtulsun

    karabuk chp teşkilatı, iktidar partisinin kaybettiği oyları takip etmiyor yada istemiyor aynısı mhp içinde geçerli. her iki partideki yaşlı başlı amcalar 80 ihtilali öncesi yaşadıklarından dolayı teşkilat içinde ayrıcalıklı olduklarını sanıyorlar 40 – 45 yil önce vatan kurtariyoruz diye birbirlerini öldürmusler vatanida kurtaramamislar.
    18 yasinda rey kullanan gençlere veya parti teşkilatlarında görev alacak orta yasli insanlara biz şöyle eylem yaptik, boyle hapis yattik diyerek; il meclis üyelikleri belediye meclis üyeliklerine kendilerini daha layık buluyorlar. parti yönetimi listeye yazmazsa küsüp gidiyorlar hizipcilik yapıyorlar.
    chp diger partililere göre kendi içinde çok parçalı bir teşkilat eskilerden dev yol dev sol komünist partililer, ecevitciler inonuculer , baykalcilar murat karayalcin cilar, kılıçdaroğlu sarıgül muharrem ince ciler var oglu var.. uzerine ustluk yerel bazda il ilce teskilatlarinda ataturk un kurdugu bir partiye yakismayan hal ve hareketler. karabük te teşkilata kizip belediye seçimlerinde mhp adayı rafet vergili ye rey attılar artırdılar ikna etmeye çalıştılar etki altına alabildiklerini ve bu yaptıklarını utanmadan dillendirip göğuslerini gere gere partiye gelip ben ata dan halk partiliyim demeleri yokmu beni delirtiyor. hele birde siz bilmezsiniz 80 oncesi şöyleydi böyleydi diye bi başlarlarsa konusmaya hemen kaçmak lazım. yüzüne saygıdan söylenmiyor 60 yasinda adamin banane senin 45 yil onceki siyasetinden anarsitliginden diye ama onlarda farkinda aslinda islerine gelmiyor.
    parti il ilce teşkilatı emekli kahvesi gibi.. bikmislar bu amcalardan cay kahve bile servisi yok boş vakit geçirme yeri olmasın diye. chp liyim diyor ama ben eski karayalcinciyim diyor oteki ben koministim diyor acik acik allah kitap peygamber yok diyor, digeri ben ecevit cizgisindenim oteki ben muhafakazar halk partiliyim. eeee hicmi içinizde yok bir tane cumhuriyet halk partili bir insan. chp için gecesini gündüzüne katacak ev ev esnaf esnaf dolaşacak bir tane gönüllü.. olmaz çünkü onlar alismamis.. onlar çarşı içinde ki meyhanede toplasip karli kayin ormanında türküsünü çağırıp il baskani yıkıp genel başkan degistirip biraz daha kafayı bulduklarında devrim yapmayı falan hayal ediyorlar. hizipcilik karalama iftira her şey var. kendi grupları il ilce teşkilatına secilsin diye ugrastiklarinin onda birini ne yerel nede genel seçimlerde ugrasmamislardir.
    ulus olarak yaşanan süreçte iktidar partisi oy oranı gözle görülür derecede düşmekte lakin chp karabukte bu oyların peşinde değil aslında üzerine düşerler se cok basarili olabilirlerdi. mhp ‘nin durumu belli iktidara ve vergili ye yaslandı bir adım ileri gitmiyor. iyi parti karabukte teskilatlanmasini beceremedi toplama devşirme kafa adamlarla yürümedi halktan gerektigi ilgiyi gormedi. o yuzden chp derhal silkelenip kendine gelmesi lazım rakip siyasetçilerin dini siyasete alet ettiklerini halka anlatırken çok ince siyaset yapmalı. söylemleriyle chp yi din diyanet düşmanı gibi gostermemeliler yalnızca laikliğin ne olduğunu bilip ona gore siyaset yapmalılar. laiklik dinsizlik değildir demiş atamiz.
    chp de en acil alınması gereken önlem partide herkesin bildiği tanidigi hizipci ne konuştuğunu bilmeyen milleti kendi inancsizligila partiden igrendiren eski komünistleri genel merkez yoluyla ihraç etmek. Bunların partiye oy verdikleri bile şüpheli adamlar zaten saklamıyor utanıyor mhp ye oy verdim diyemiyor vergili ye verdim diyor. bunlarin zaten chp ye faydası yok birde apolitik iktidardan memnun olmayan kime oy verecegine karar vermemis kitlenin partiye katılmasına engel oluyorlar.
    Sayın bayram karadag in gençliğinden faydalanamadi bu memleket parti içi hizipciler yüzünden hiç olmazsa şimdi çok geç olmadan degerlendirilmeli hizmet aşkı ile yanan gerçek chp li kendini yetiştirmiş birey olarak. sayın hidayet aygün beyin ve chp myk üyesi evladı sayın avukat doguscan beyin değerlerinden faydalanmalidir chp hatta bu memleketin bolgenin insanları.

  2. AKP ile MHP Zam ustaları

    AKP ile MHP zam konusunda çok ustalaştılar AKP zam yapıyo MHP onnardan önce zammı savunuyo şu gadere bak.Pazar günü tır sahibi arkadaşlarla görüştük hepside MHP ye oy verenler söylediklerini burda yazsam başım kesin belaya girer.Bi daha oy verenin gendi payına anasını diye başlıyolar

  3. Ekonomist

    *TÜİK: Tüketici fiyatları Aralık’ta aylık %13,58 (Beklenti %8,10)

  4. CHP Yİ ONLAR YÜKSELTTİ BE

    CHP KURTULSUN DİYEN ARKADAŞ,DEDİKLERİNİN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜNE KATILIYORUM,AMMA CHP’Yİ YÜZDE 41.5 OYA SENİN DEDİĞİN O 65 YAŞINDAKİLER TAŞIDIYDI.ECEVİTLE BİRLİKTE ONNAR TAŞIDIYDI.
    HER DARBE CHP YE VURDU.27 MAYIS DARBESİ 12 EYLÜL HEP CHP YE VURDU.İŞİN KÖTÜ YANIDA HEP O DARBELER CHP NİN ÜSTÜNE YIKILDI OYSA HER DARBEDEN EN BÜYÜK ZARARI CHP GÖRDÜ.
    65 VE ÜSTÜ YAŞINDAKİLERE SAYGI DUYMAK LAZIM.ÇOĞU ZATEN KÖŞESİNE ÇEKİLDİ ORTA YERDE OLANLARDA HİZİPÇİLİK YAPMAYIP ABİLİK YAPABİLSELER İYİ OLUR AMMA YAPAMIYOLAR İŞTE.
    YAPANLARA BURDAN SAYGI YOLLUYORUM.

  5. Ekonomist

    Enflasyon oranına göre Emeklilere %25.48 zam yapılacak ancak ayrıca fark verilmesi gerekiyor…

  6. HAK VE ADALET

    Geçen gün yazmıştım . Bugünde yarında hak ve adalet arayacağım.insada allah korkusu yoksa ne hak tanır ne de adalet. Madem kafana göre adam alacaktın niye 3500 kişiyi sınav yaptın. Hadi yaptın sınavı 34 kişi kazandı. Bu 6 kişiyi aldın 28 gariban bekliyor umutla. Birde bakiyorki sınava girip kazanamayan kişi işe alınıp sınavı kazanan beklemede. Soruyorum burada hak adalet allah korkusu nerede?????? Karabük basını niye suskunsunuz. Olanları görmüyormusunuz.???

  7. Sınavı kazanmakmı

    Belediye sınav yapıyor 34 kişi kazanıyor. 6 kişi iş başı veriliyor. Diğer 28 kişide bir umutla bekliyor. Bir bakıyorsunuz ki sınavı kazanamayan kişi işe alınıyor. Memurluk işi için. Peki bu sınavı kazanan kişilere haksızlık olmuyormu?????

  8. Erdal Demir

    Bayram karadag öyle bir çalışma nın içine .2014 yerel seçimlerinde karabük belediye Başkan adayına destek degil köstek olduğunu , parti kapılarını kapattığını , genel merkezden gelen poster ve kitapçıkları dağıtacak yere , depolara atıp , hiç bir yere CHP sinin bayrağını dahi asmadığını da raporunda belirtmiş mi …daha dün CHP sinde akçeli işlerde adı geçenler hala daha ön plana çıkmaları yok mu .. yazık….

  9. Ekonomist

    Bazı Gıda Ürünlerinde Yıllık Fiyat Artışları:

    Margarin %114
    Patates %115
    Patlıcan %97
    Un %86
    Ayçiçek yağı %76
    Süt %72
    Salatalık %68
    Sucuk %63
    Makarna %60
    Şeker %55
    Yumurta %47
    Su %34

  10. Bayram KARADAĞ

    Erdal Demir parti içi tartışmaları burada yapmam
    Görevden alındıktan sonraki il kongresinde ben delege değildim siz delegeydiniz ve benim dönenimimi kongrede ibra ederken siz de ibra edilmesi yönünde oy kullandınız .
    Bir şikayetiniz varsa keşke olumlu oy değilde olumsuz oy kullansaydınız.ibra etmeseydiniz
    Orada ibra edip Kongre salonunda değilde sokakta konuşmak Partimize bir şey kazandırmaz.
    Tabi ki Partiliysek…

  11. Proje

    Karabük belediyesinin yaptıracağı cami, kesintisiz yol, kartaltepe kentsel dönüşüm, sağlık tarama merkezi, ve aklıma gelmeyen diğer projeleri iptal mi edildi yoksa seçim kazanma vaatleri miydi.

  12. 5000 evler

    5000 evlere yapımına başlanacak olan hastane için ne bekleniyor Ahmet bey bilginiz varmı. Araştırmada randevu almak mucize oldu artık.

  13. Hayatı yalan olanın

    Adam partiye binlerce kişiyle geçicem deyince genel başkan ciddiye aldı geldi,baktıkki 5-6 kişi partiye kaydoldu bunnarın biçoğunda zatten eski partiliydi adamın hayatı yalan kandırmaca sonra belediye başkan adayı olucam dedi aldığı oy 1475 oldu alamadığı parti oyu onbinlerce burdada hayatı yalan oldugu ortaya çıktı daha öncesindende bir partide görevliydi ordada hayatı yalan oldu şindide başkalarına suçlama yapıyo bırak bu işleri kömürcü çırağı bırak sen meyhanende işine bak siyaseti yapacak olanlarında ayağına dolanma yalancı çocuk

  14. Hangi Partilisin

    Erdal Demir Liberal Parti
    Erdal Demir Anavatan Partisi
    Erdal Demir Milliyetçi Hareket Partisi
    Erdal Demir Türkiye Değişim Hareketi
    Erdal Demir AKP
    Erdal Demir CHP
    Sonra…..

  15. Herkes kendi derdinde

    Ekonomist rumuzlu yazan arkadaşımızın yazdığını kimse anlamıyor herhalde.aynı gemi içinde batıyoruz kimsenin umurunda değil.

  16. CHP

    Erdal beyin yorumunu görünce CHP’nin neden iktidar olamadığını anlıyorum siz akp ile uğraşacağına birbirinizle uğraşın

  17. Ercan Şahin

    Ben 1996 dan beri İstanbulda yaşıyorum
    Bayramın CHP’liligini tartışmak ….
    Dipai kuyuya taş atmaya benzer.
    1992 yılında Adnan yüce ilçe başkanı iken CHP Gençlik Kollarini Beraber kurduk
    Ben Karabük’ten taşındım o siyasete devam etti
    1992 den 2021 yılına hep CHP de siyaset yaptı
    Sen 1992 de neredeydin

  18. Anonim

    Ahmet abim Rafet başkan basın sessiz kalsın diye basın mensubunun sınava girmeyen oğlunu da almış. Akıllı oyun oynuyor, unutmasın bunu seçimde de akıllı oyunun cevabıni alır.
    Yazık, oysaki tüm Karabük adil adam diye destek vermiştik.
    Benim derdim ise girenlerle değil adalet timsali başkanın kendi yaptığı sınavı kazanan insanların umudunu yok sayıp adaletsizlik yapılması. MHP liyim ve sınava da girmedim ama sınavda nereye aday olursa olsun eğer bu umudu calinan 28 kişi ise baslamazsa oy vermedigim gibi verilmemesi için calisicam. Çalıştığım 3 seçim için de HAKKİMİ HELAL ETMİYCEM. Başkan sen de burada gomuleceksin ben de elbet birbirimizin cenazesinde helallik istenecek. Ha o sınava umut baglayan insanlar hakkini helal edecek mi? Bu hakla nasıl uyuyacaksin?

  19. Barcelonalı

    1937 Karabukspra destek olsunlr.Aytekin baskan bu isi biliyor.Yannda Tarık hoca.Iyi 2 li

  20. Ekonomist

    Emekli babayı aldı ek zam yok sadece enflasyon zammı, memura %2.5 ek zam sadece.En düşük Emekli maaşı 1500 tl di saten enflasyon zammı ile 2000 tl oluyordu onuda 2500 yaptılar sadece.

  21. Ekonomist

    Bence tüm emeklilere %30 zam+En yüksek Maaştan en düşük maaşa doğru kademeli 500,750,1000 TL iyileştirme şeklinde olmalıydı.

  22. EMEKLİ

    Emeklinin Ocak ayında alacağı maaşın alım gücü, geçen sene Ocak ayındakinden %25 daha düşük.
    Suriyeliye maaş ver.
    Zengine kur garantili faiz ver.
    Emekliye gelince, soğan ekmek parası yeter.
    Birleşik kaplar teorisini, seçime kadar aklında tut.
    Artık emekli ampulü söndürecektir.

  23. Ekonomist

    Önümüzdeki aylarda artarak gelecek iki rakamlı enflasyonuda değerlendirdiğimizde, emeklinin işi zor. Herkes hesabını iyi yapsın.

  24. chp kurtulsun

    sayın erdal demir bayram beyi eleştirirken kuru sıkı sallamadan adam gibi orta orta konuşun varsa da bir eksiği söyleyin. biz biliyordunuz.. param var diyerek hizipciler tarafından öne sürüldünuz. 80 bin lira bütçe ile girilen bir seçim maratonunda partinin ekonomik olarak zayıf bir durumda olduğunu sizde biliyordunuz. çünkü sizi bayram bey istemedi… baskan başarı istiyordu reklama gerek yoktu.. sonuç belli idi. siz sadece kendi reklaminizi yaptiniz hizipcilerin kayiginda.. sonuc siyaset eskisi oldunuz.. chp her daim olacak paranizda sizin olsun yeterki sizin gibi kapitalist para babaları bir daha cesaret edemesin chp yi temsil etmeye. yukarıda yazılanlar belliki gücünüze gitmiş bayram beye vermiş verdirmissiniz sizde yürek varsa çıkın basin karşısına dökün eteginizdeki taşları.. adam gibi kent meydanında yapın munazarayi… basini havuz başına çağırıp kebab partisi verdik den sonra yaptığın basin açıklamaları gibi olmasin.. bir tane arkandan üye kaydi olmadi partiye aldığın bi kilo çayın hesabını yaptın unuttukmu tabiki unutmadık.

  25. Gerçekci

    Zamlar, enflasyon rakamları, maaş zamları vs. bakınca durum net.
    Dağılmış bir yönetim var

  26. Ekmek

    Zannediyorum yakın zamanda ekmek 4 liraya vurur. Seneye de 7 lirayı aşar
    Hatta şuan 2 tl ye Karabük de ekmek satıp para kazanma olayı imkansız. Pasta börek ayağı olmayan bir ekmek fırını maaş bile ödeyemez.
    Elektrik doğalgaz akaryakıt maaş zamları un maya derken zarara çalışıyor

  27. Aslan Amca

    Daha halen “Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olur” diyen var mı?

  28. Aslan Amca

    “AKP siyasetin olağan akışı içinde bitirilecek” demiştim, görüldüğü üzere bitirildi.

  29. Aslan Amca

    Erdoğan önce, yola çıktıklarını, yolda buldukları ile değiştirdi. Ardından kendini iktidara taşıyan sessiz yığınları beşli çete ile değiştirdi.
    Şimdi son evrede, OTOFAJİ. Yani kendi kendini yeme ve yok etme.

  30. Bayram mı CHP li

    Bayram kıranı mili gibi adamdır kalibresi yoktur.
    Onu hazırlamış olduğu dokümanlar wikipediada dahi var boş yapmasın kumda oynasın

  31. Ekonomist, aslan amca, gerçekçi vs vs

    Ekonomist aslan amca gerçekçi vs vs rumuzlarını kullanan kişi chp ip saadet dp deva gelecek ve hdpkk ve abd başta olmak üzere emperyalistlerden oluşan çorba koalisyonu iktidara gelsin asgari ücret 10.000 lira, en düşük emekli maaşı 15.000 lira,en düşük memur maaşı 20.000 lira olacak!!!! Güldürmeyin insanı… bekle sen girdiği tüm seçimleri kaybeden liderle her telden köşesinde birbirini yiyen chp lilerle ancak rüyanızda iktidara gelirsiniz…

  32. Karabüklü

    ASLAN AMCA RUMUZLU YORUMCU, “AKP siyasetin olağan akışı içinde bitirilecek” demiştim, görüldüğü üzere bitirildi.” DİYEREK KURULAN TEZGAHI NASIL DA İTİRAF ETMİŞSİN.. AK PARTİ DÜŞMANLIĞI SİZİN GÖZÜNÜZÜ DE VİCDANINIZI DA KÖR ETMİŞ.. ZİLLET İTTİFAKI OLARAK TÜSİAD, HDPKK VE EMPERYALİSTLERLE KURDUĞUNUZ KİRLİ İTTİFAK BAŞARILI OLAMAYACAK.. ALLAH’IN İZNİ İLE YENİ TÜRK İMPARATORLUĞU KURULACAK VE BUNA ENGEL OLMAYA NE SİZİN NE DE DOSTLARINIZIN GÜCÜ YETMEYECEK…..

  33. Bayram KARADAĞ

    İsmini yazmaya bile cesareti olmayan Arkadaş
    1953 den bu yana olan seçim sonuçlarını SEN de Wikipedia dan bul bizi de bilgilendir.
    Bu arada Sandık sandık bütün ilçeler de istiyorum
    Eskiden Çankırı’ya
    Ve Zonguldak’a bağlı olan ilçeler dahil.
    Bir de
    Karabükümüzün her ilçesi
    Her mahallesi her sokağında
    1977 den bu güne üye olanlar aileleri ile ilgili bilgileri de Wikipedia ya sor
    Belki cevabını alırsın.
    Sadece seçmen listeleri değil
    O sokaklarda oturan CHP SHP Halkçı Parti DSP üyelerinide bulabilirsen sevinirim .
    Sen eleştirmeye devam et ben de çalışmaya devam edeyim
    Meyve veren ağaç taşlanır.
    Hiç bir şey yapmazsaniz hata da yapmazsınız

  34. Karabüklü

    YETİŞ AHMET BEY!! YETİŞ!!!!! CHP LİLER BİRBİRLERİNE GİRMİŞ!!!! 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN ERDAL DEMİR O ZAMANLAR CHP KARABÜK İL BAŞKANI OLAN BAYRAM KARADAĞ’I KENDİSİNE DESTEK OLMAYI BIRAKIN KÖSTEK OLMAKLA SUÇLUYOR HATTA DAHA DA İLERİ GİDİP AKÇELİ İŞLERLE UĞRAŞTIĞINI İMA EDİYOR…. YETİŞ AHMET BEY!!! YETİŞ!!! CHP LİLER BİRBİRLERİNE GİRMİŞ!!!! BUNLAR MUHALEFETTE İKEN BİRBİRLERİNE GİRERSE ALLAH MUHAFAZA İKTİDAR OLSALAR KİMBİLİR NE YAPARLAR!!!!! CHP LİLER KENDİ ARALARINDA GEÇİNEMEZKEN DAHA BUNUN İYİ Sİ VAR SAADETİ VAR DEMOKRATI VAR DEVASI VAR GELECEĞİ VAR HDPKK LISI VAR… VAR OĞLU VAR…YARIN “ALLAH MUHAFAZA” BUNLAR İKTİDAR OLSA DEMEDİ DEMEYİN DEVLETİ ÜÇ GÜNDE BATIRIRLAR…..

  35. O. Karagülleoğlu

    Bayram Karadağ’ın halk partililigini sorgulayacak çapta kimse olabileceğini düşünmüyorum.Hatalar konuşulur ama akceli işler diyen varsa bildiği gördüğü ne varsa cumhuriyet savcılarına anlatsın.Buradan yapılacak her yorum havada kalır.Sonsuza kadar baki kalacak olan 6 okun temsil ettiği değerler olacaktır.

  36. O.Karagulleoglu

    İl yönetimi şimdiden seçim stratejisini belirlemeli ve Doguscan Aygün gibi parti yönetiminde haklı bir yer kazanmış bir değeri Karabük seçimlerinin içine dahil etmeli,aday olsun olmasın.Dr diye meclise gönderdiğimizin hayal kırıklığını kapatacak tek kişi olduğunu düşünüyorum

  37. Bayram Madem Bu Kadar Hünerliydin Daha Sen Nettin

    Bayram sen bu kadar Hünerliydin partiyi hep dip yaptın, hep akçeli işlere karıştın.
    Bayram sen koskocaman bir boşsun,
    Kardemirde bizim bayram diye yanına gittiklerin arkandan ne deya la bu diyorlar.

    Birde koku dağıtıyormuşsun, her gün seni izliyoruz.
    Ama gülmekten

  38. Bayram KARADAĞ

    Ben en azından Adımla soyadımla CHP lıyım diye 1992 den beri her yerdeyim.
    Gülüyorlarsa bu bana mutluluk verir üzüntü vermez onlar benim emekçi kardeslerim .
    Peki
    Bu yazıyı yazan ismini bile açıklayamayan arkadaş
    İsmini yazamayan Partili olduğunu hiç söyleyemez.
    Burada tartışmak hoş değil.Beni ara yüzyüze sohbet edelim

  39. Nimet

    Tip 1 diyabetli çocukların acısını az da olsa hafifletmesi için sayın valimizin desteğini bekliyoruz. İnşallah kısa sürede sonuçlanır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dicle Elektrik’ten dağıtım bölgesindeki elektrik kesintisi iddialarına yönelik açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde genel bir enerji kesintisi yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, şirketin hizmet verdiği bölgede 10 yılı aşkın süredir kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik vizyonu çerçevesinde hizmet ettiği kaydedildi.

Bölgede tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının olduğu aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Görevli elektrik dağıtım şirketi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde bölgemize değer katan çalışmalara imza atıyoruz. Bazı haberlerde ve sosyal medya mecralarında şirketimizin genel elektrik kesintisi yaptığına ilişkin bir kısım iddialar yer aldığını görüyoruz. Bu yöndeki iddialar asla gerçekle bağdaşmıyor ve elektrik dağıtım hizmetimize kesintisiz devam ediyoruz. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere; hizmet bölgemizdeki tarımsal sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı elektrik kullanımı yapıldığını sıklıkla tespit ediyoruz. Mardin'in Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda ise aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldi. Toplam köy/kırsal yerleşim alanının yalnızca binde ikisini teşkil eden tarımsal sulama faaliyetleri, toplam elektrik tüketiminin yüzde 50'sini tek başına gerçekleştiriyor.”

Açıklamada, şirketin bu alanlarda arz güvenliğinden etkilenmemek için oluşan arızaların giderilmesi amacıyla bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulanarak, “Şehir merkezlerinde çeşitli sebeplerle meydana gelen az sayıda elektrik arızasına hangi prosedürler ile müdahale ediliyor ise aynı şekilde tarımsal sulama bölgelerine aşırı yüklenme sebebiyle meydana gelen arızalara da aynı şekilde müdahale ediliyor.” denildi.

– Yatırımlar devam edecek

Tarımsal sulamada kaçak kullanımın enerji arz güvenliğini tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, bölgedeki elektrikle sulama oranının yüzde 70'e ulaştığı belirtilerek, “Tedarik bölgemizde bulunan toplam 135 bin çiftçimizin 31 bini tarımsal sulama abonelerinden oluşuyor. Tüm Türkiye’de yer alan tarımsal sulama aboneleri içerisindeyse, bölgemizdeki abonelerin oranı sadece yüzde 4,2. Ancak küçük bir oran gibi görünen bu kesim, 2023 yılında tarımsal sulama için 6.5 milyar kWh elektrik tüketti. Söz konusu abone grubu tüm Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 50’sini kullanıyor. Bu da bölgede tarımsal sulama için ne denli fazla elektrik tüketildiğini açıkça ortaya koyuyor.” ifadelerine yer verildi.

Dicle Elektrik'in 2023 sonuna kadar toplam yatırım tutarının 1 milyar doları aştığı bildirilen açıklamada, yatırımların devam edeceği kaydedildi.