Her Telden (30 Kasım 2021)

Her Telden (30 Kasım 2021)

Yayın: 29.11.2021 21:54
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’TE “KANSER HASTALIĞININ ÇOK YAYGIN OLDUĞUNA İLİŞKİN..” ÖNEMLİ BİR İDDİA VARDIR ve KAMUOYU BUNU BENİMSEMİŞTİR..!
Karabük’te KANSER HASTALIĞININ çok yaygın olduğuna ilişkin,önemli bir iddia vardır ve bu iddiayı KAMUOYU’DA benimsemiştir,kime sorsanız aynı konuyu size anlatır,vardır der.
Bunu da HAVA KİRLİLİĞİNE DAYATIR İNSANLAR..
Peki bu konuda BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA VAR MIDIR,Karabük özelinde kanser hastalığının yaygınlığına,bu yaygınlığın nedenlerine,gerekçelerine ilişkin yapılmış BİLİMSEL ÇALIŞMALAR var mıdır..?
VARDIR veya YOKTUR o ayrı bir konu,ancak,Karabük yaşayanlarının ortak inancı KANSER HASTALIĞI VAKALARININ yaygın olduğudur,bunun için de,KARABÜK’E KANSER HASTALIĞI için DONANIMLI BİR HASTANE BİRİMİ YAPILMASI gündemde veya GÜNDEMDEYDİ..!!
Bunun için,çok başarılı çalışmalara imza atan,Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,bu hastalıkların TANI ve TEDAVİSİNDE çok önemli görülen PET-CT hizmet alımı için gayret gösterdi..
Büyük ölçü de başarılı oldu Sayın AHMET SARI,ancak,PET-CT alımı için yapılan ihaleye,ne yazık ki,GİREN FİRMA olmadı,uygulanan ekonomik model ve bunun beraberinde gelen dengesiz piyasalar nedeni ile ihaleye giren olmadı..
Şimdi yeni bir İHALE SÜRECİ yaşanacak.
Bir de tabii 150 YATAK REVİZE HASTANE olayını var,unutmayın..!!

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150 YATAK İLAVESİ ve BURADA YAPILACAK OLAN “ÇOK DONANIMLI..ONKOLOJİ BÖLÜMÜ”
Biliyorsunuz KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne 150 YATAK İLAVESİ için revize blok inşaatı yapılacaktı,YILAN HİKAYESİNE döndü bu olay,bir türlü yürümüyor..
AVAM PROJELER YAPILDI,şimdi,O PROJELER İPTAL..
1000 Metrekare bir alanın İMARI MI gerekçe yani..!!
Eğer bu 150 yatak gerçekleşse,buraya TAM DONANIMLI ONKOLOJI Bölümü açılacak,yani KANSER HASTALARI için bölüm açılacak,bunun için de İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI şimdiden tanı ve tedavi de önemli bir unsur olan PET-CT hizmet alımı için bastırıyor.
ONKOLOJİ BÖLÜMÜ kolay bir konu değil,örneğin 2 metre duvar kalınlığı olan ÜNİTE OLUŞTURULMASI gerekiyor,Orman İdaresinden ve bu alanda mülkiyet sahibi olan KARDEMİR’DEN gerekli yerlerin alımları gerçekleşti,bin metrekare olayını mı takıldı iş..?
150 YATAK İLAVESİ “YILAN HİKAYESİNE..” döndü..
Karabük’te de KANSER HASTALIĞI YAYGIN inancı var değil mi..?
Eeee,RESİM VERMEKTEN,hizmete sıra gelmedi mi yani..?
Ne dersiniz..?

DÜNYA HAVA ÖLÇÜM RAPORLARI “ÜLKE DE ve KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ VAR..” DİYOR,ULUSAL HAVA İZLEME AĞLARI AYRI GÖRÜŞTE Mİ.?
DÜNYA HAVA ÖLÇÜM Raporlarının sonuçları açıklanıyor ve 106 Ülke içerisinde ÜLKEMİZ HAVASI KİRLİ 46.sırada görünüyor,şimdi ÜLKEMİZDE DE bu kirlilik ile ilgili çok yoğun bir mücadele dönemine girilecek.
Baksanıza ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’nın ismi ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK ve İKLİM BAKANLIĞI olarak değiştirildi,bunu gelecekte yaşanacak yoğun bir ÇEVRE MÜCADELESİNE dayandırmak gerek.
ÜLKEMİZ DE ÇEVRE/HAVA KİRLİ,bu kirlilikte,KARABÜK ise ÜLKENİN havası en kirli 6.sırasında yer alıyor ve geçtiğimiz günlerde Karabük ÇEVRE DERNEĞİ Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN bu konulara değindi..
Ayrıca Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,olayı TÜRK TORAKS Derneği Çalışmalarından yolu çıkarak HAVA KİRLİLİĞİ ile KORONAVİRÜS ilişkilerine kadar dayandırdı konuyu..
KARABÜK HAVASI DÜNYA ARAŞTIRMALARINA göre kirli..
İyi de ULUSAL HAVA İZLEME AĞI verilerine göre durum nedir..?
Orada kirlilik pek görünmüyor YAŞANABİLİRLİK düzeyi söyleniyor..
Öyle değil mi..?

“ALET YAPAR-EL ÖVÜNÜR..” GİBİ BİR SÖZ VARDIR,AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ “ÇEVRE OLAYINI ÇÖZDÜ..” RESİM DE YOK SANKİ
Biliyorsunuz veya hatırlarsınız, KARDEMİR KAVŞAĞI olarak da bilinen ÇEVRE YOLU,Endüstri Meslek Lisesi Atölyesi’nin YIKILIP/YIKILMAMASI konusuna gelip dayanmıştı..
Milli Eğitim Bakanlığı geçit vermiyordu.
En sonun da AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,konuyu İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A anlattı ve Sayın ERDOĞAN Milli Eğitim Bakan Yardımcısı’na hemen talimatı verdi “ATÖLYELERİ YIKTIRIN..” dedi.
Olay bununla da kalmadı Sayın İSMAİL ALTINÖZ yıkılacak Atölyelerin yerine yapılacak veya yapılması gereken Atölye binalarının gecikmemesi için adres gösterdi,Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DA “KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’A SÖYLEYİN HALLETSİN..” dedi..
Bu talimatı da verdi..
ŞİMDİ PROJELER ÜZERİNDE TETKİK YAPANLARI görüyoruz,o zaman da aklımıza “ALET YAPAR-EL ÖVÜNÜR..” sözleri geliyor nedense,ayrıca da O PROJE TETKİKLERİN DE Sayın ALTINÖZ’Ü pek göremiyoruz..!!
Sayın İSMAİL ALTINÖZ, İŞ ÜRETİYOR,ondan mı görünmüyor..
Proje tetkikine pek fırsatı mı olmuyor nedir..?

DÜN,BİR UN FABRİKASININ YETKİLİ İSMİ İLE GÖRÜŞTÜK ; “ÜLKEMİZ DE BUĞDAY REKOLTESİ YETERLİ DEĞİL.SON İTHALİMİZ 5.350 LİRAYA..”
Dün bir UN FABRİKASI yetkili ismi ile telefon görüşmemiz oldu ve “BİLİYORSUNUZ,ÜLKEMİZ DE BUĞDAY REKOLTESİ DÜŞÜK ÇIKTI.ÇOK CİDDİ BİR BUĞDAY AÇIĞIMIZ VAR.BUNUN İÇİN DE İTHALAT YAPIYORUZ..” dedi.
Daha sonra da “SAKARYA KARASU LİMANINA GELEN SON PARTİ BUĞDAYIN BİZE MALİYETİ 5.350 LİRA OLDU.BUGÜN Kİ DOLAR KURU ÜZERİNDEN 5.350 LİRA ÖDENDİ..” falan dedi.
İŞ GERÇEKTEN SIKINTILI YÜRÜYOR, ALLAH’TAN Kİ UN SIKINTISI YOK.
FİYATLAR ARTIYOR,ancak,BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL..
Ne diyelim İKLİM/İKLİM/İKLİM,Dünya da görülen kuraklık değil mi..?
Yıllardır bu iş hiçbirimizin umurunda bile olmamıştı oysa ki..!!

KARDEMİR’İN DOLAR ÜZERİNDEN ÜRÜN SATMASI ve SERBEST PİYASALARDA YAŞANAN KUR DEĞİŞİMİ , İTİRAZLAR,KARDEMİR’İN KARARLILIĞI..
Biliyorsunuz,bir süredir KARDEMİR ürün satışlarını DOLAR ÜZERİNDEN yapıyor ve alacağınız malın DOLARINI TEMİN ediyorsunuz,yapılan hesap üzerinden,paranızı verip malınızı alabiliyorsunuz.
Bu arada DOLAR KURU,değişiklik gösteriyor..
Hele/hele geçtiğimiz hafta içerisinde DOLAR BİR ARA 13.50 lira civarına yükseldi daha sonra 12.40 lira civarına geriledi ve bu durumda da KARDEMİR’DEN mal alan bazı firmalar sıkıntı yaşadılar..
İTİRAZ/İTİRAZLAR OLDU,ancak,KARDEMİR geri adım atmadı ve Merkez Bankası’nın hesapladığı dolar fiyatı üzerinden değil piyasaların belirlediği dolar fiyatı üzerinden satış yapmayı sürdürdü.
Bu konu da,örneğin bir UN FABRİKASININ Yetkili ismi “GEMİ LİMANI YANAŞIYOR,O GÜN Kİ KUR ÜZERİNDEN DOLARI ALIYOR HAVALE ÖDÜYORUZ..” gibi bilgiler verdi..
Yani SERBEST PİYASADAN DOLAR TEMİN EDİP ÖDÜYORLARMIŞ.
O gün,o an dolar fiyatı neyse o kurdan alıp ödeniyormuş..
KARDEMİR’DE aynı uygulamayı yapmış/yapıyormuş..
Haaa..!! derseniz ki TİCARİ HAYATI TÜRK LİRASI ÜZERİNDEN ÇEKİP/ÇEVİRELİM..” o ayrı bir konu ve o yönlü TELKİN ve TAVSİYELER geçtiğimiz sürelerde yapılmıştı,o aynı bir konu..
KARDEMİR UYGULAMASINDA ISRAR KARARINDA GİBİ GELDİ BİZE.

KAMYON ve TIR SAHİPLERİ “GELEN AKARYAKIT ZAMLARINDAN DOLAYI,MÜTHİŞ YAKINIYORLAR..” , BUNUN,GENEL DE FİYATLARA YANSIMASI…
Akaryakıt fiyatlarına büyük ölçü de zam yapıldı,bu zamların devam edebileceği yolunda ve yönünde de bilgiler veren çevreler var,AKARYAKIT zamları KAMYON ve TIR Sahibi insanları müthiş sıkıntıya sokmuş görünüyor..
Dün bazı KAMYON ve TIR SAHİBİ İNSANLARLA GÖRÜŞTÜK.
Karabük-İstanbul arasında,gelen zamlarla,bir aracın yaklaşık 1000-1200 lira civarında fazla akaryakıt bedeli ödediğine dikkat çektiler ve bunun da bütün MAL ve HİZMETLERE yansıyacağından söz ettiler..
GELEN ZAMLAR,nakliye fiyatlarını vurdu elbet..
Eğer zamlar devam ederse,bütün mal ve hizmet nakliyelerinin artacağı kesin,hayat biraz daha pahalanacak demektir,buna karşılık bir OTOBÜS FİRMASI YETKİLİSİ DE,biz yolcu başına 5 lira 10 lira zam yaptığımız da KIYAMETLER İNİYOR,yolcular feryat ediyor,gibi bilgiler verdiler.
Düşünün ki 40 kişilik bir otobüs..
Karabük-İstanbul arasına AKARTAYIK ZAMLARINDAN sonra,1000 lira ekstra bedel ödese,bunun koltuk başına maliyeti 25 lira olur,ancak,Firma 5-10 lira zam yapınca,yolcular,kıyamet indiriyorlarmış..
AKARYAKIT ZAMLARI BÜTÜN PİYASAYI ETKİLİYOR ELBET..

SİNOP ve HATAY ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU,KARABÜK İSTEDİĞİNDE “BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİ AZALTACAĞIZ..” SÖZLERİ EDİLİR
Ülkemizde 28 ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ vardı,Karabük bu Müdürlüklerin en az 23-24 tanesinden daha fazla ORMAN VARLIĞINA,ORMAN SAHASINA sahip,coğrafyasının yüzde 75’i kadarı orman bu Kentin.
NE YAZIK Kİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULAMIYOR..
Biliyorsunuz,daha önce Sayın MUSTAFA YILMAZ ve Sayın OSMAN KAHVECİ,yıllarca ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ görevinde bulundular,peki ne oldu sonuç,ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ kurulabildi mi..?
Gerçi bu SİYASİ BİR KARAR denilecektir ve öyledir de,PEKİ KARABÜK SİYASETİ NEDEN ORMAN BÖLGE Müdürlüğü kurduramadı ve kurulması istendiğinde de Siyasiler “YOK KURULAMAZ.ZATEN TASARRUF İÇİN,BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAYISI AZALTILACAK..” falan diyorlardı..
Bırakın ORMAN BÖLGE Müdürlüğü kurulmasını,EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ için söz verilmişti,peki kurulabildi mi veya ne zaman kurulabilir..?
EFLANİ ve Galiba OVACIK için de söz verilmişti..!!
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ KURULABİLİDİ Mİ..?
Neyse,PROJE TETKİK RESİMLERİ ÇEKTİRMEK daha kolay canım..!!

ESNAF ve SANATKAR ODASI SEÇİMLERİ BAĞLAMINDA,EN RAHAT,BERBERLER ve KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI Sayın EROL IŞIK GÖRÜNÜYOR,,
2022 Yılı başlarında ESNAF ve SANATKAR ODASI Seçimleri var ve bu manada esnaflar,sanatkarlar hayli heyecanlı,bol/bol kulisler yapılıyor Adaylık açıklayanlar var,Açıklamaya hazır olanlar var.
Bu manada en rahat görünen ESNAF ve SANATKAR ODASI Başkanı olarak,biz,BERBERLER ve KUAFÖRLER Odası Başkanı Sayın EROL IŞIK’I görüyoruz ve yaptığı çalışmalar taban tarafından TAKDİR EDİLİYOR Kİ,Başka Aday yok.
Sayın EROL IŞIK,pandemi sürecinde TABANDA Kİ ÜYELERİNİ hiç unutmayan,sürekli Üyeleri ile ilgilenen,birçok Kurum ve Kuruluştan temin ettiği yardımlarla Üyelerine katkı sağlayan bir tablo sergiledi.
Pandemi sürecinde sürekli Üyeleri ile temasını sürdürdü,gerektiğinde hatır sordu,gerektiğinde yardımlarda bulundu,KARADENİZ Bölgesinden SEL FELAKETİ yaşandı,yine Sayın EROL IŞIK’I sahne de gördük.
SEL FELAKETİNE UĞRAYAN meslektaşlarına yardıma koştu.
Sayın EROL IŞIK Seçime tek aday olarak giriyor..

7 kişi görüş bildirdi

  1. Nurettin gider tintin

    Esnaf odası seçimlerinden nurettin artık gider tintin Tümen artık manga seviyesinde bile olmaz tek başına asker kalır nedir bu ya yıllardır çöreklendi kalkmıyo Bakın Sendikada olana Nurettin kimin kapısını çaldı çayını içti hatırını sordu hep işine baktı nurettin gider tintin

  2. Halkın sesi

    Eflani Akp ye 0/078 oy verdi,Eflanin suçu ne oyvermekmi.Eflanide önemli kurumlar kapatıldı halkımızı kandırdılar.iki ilgenel meclisini, Bldy baskani,olmasına ragmen.Halktan kopuk yasayanlar halka tepeden bakanlar,bakmasaydı bu önemli Kurumları kapatırmazlardı!!! Koltuklarını düsündüler.eflaniyi düsünmediler, malesef birde göstermelik işlerle pesindeler bunlar,eflanideki dorunlarla degil koltuklarını korumak için bulunuyorlar..eflanide ovaköylerinin yol sorunlarını çözdük deyi reklam ve ovaçalısta miting yaptılar.yalandan kim ölmüş bey yalancılar.ovakutluören baglıca,sogucak, Bakırcılar köyü lerin yolları ne olacak Bakırcılar köyü grup yolu na baksınlar ögrenvi okul arabasını bitço köyünün yolunda traktör ler çekiyor.hizmeti nüfuslu ve zengin köylere yapıyorlar.eflanide…Gelelim Hastane konusuna Hastane var içi boş Kan tahlilleri bile Karabük te yapılıyor.Aksam , geceleri Rabarant, Röntgen yok insanlar geliyor dogru Karabük diyorlar nasıl burası böylemi olması lazım bir taksi 200 TL Karabük’e gidiyor parası yoksa ne olacak durum bu…Çarsıda yüksek okul ögrencileri ve Vatandaşlar köpek lerden korkuyor.çok köpek var nasıl olacak bu iş.birde Bldy lık burası hey gidi eflanili ne oldu sana böyle sahipsiz deyelim..

  3. Eflanili

    Eflâni kaderine ve ağanın tasarrufuna terk edilmiş bir ilçe maalesef içinde yaşayanlarda durumdan gayet memnunlar hiç sesleri çıkmıyor. İlçe başkanı istifa ediyor Akp basın sözcüsü bay bilir kişi yeni Başkan içimizden biri olacak diye beyanat veriyor bunu utanmadan o söylüyor gazetede maalesef yazıyor ya arkadaş kimsede çıkıp sormuyor içimizden biri derken dün kaçtığın partiyi nasıl sahiplendin insanları neden bölüyorsun sen bld.başkanısın parti işine ne karışıyorsun yani herşey ağanın iradesine bağlı eski ilçe başkanına yaptırmadığı hiç bir şeyi yeni ilçe başkanınada yaptırmayacak değil orman işl.müdürlüğü kurulması bu egoist insanla eldeki kurumlarda gider.

  4. Gerçekci

    Ne Nurettini Karabükü yöneten kim varsa alayı gitmeli

  5. Karabük

    Arastirma ek binası ödeneği besbinevler hastahanesine aktarıldı düşüncesindeyim. Hepimize geçmiş olsun.

  6. belediye iscisi

    sayin riza tasdelen dersine calismadan bir koltuga aday oldu. lakin tüzük ne diyor ona bakmamis veya bakmis onlemini almamis.
    bence belediye iscisi bu sayede hatasini anlar ve daha öngörülü vizyon sahibi bir isciyi lider secer kendine. yanlis yapiyorlar aksam soguksu muhtari canli yayinda kendilerine cumhur ittifakı diyor bu ne kustahlik bu ne kepazeliktir. mevcut yonetimi baskici diye elestirenler mevcut hukumet ve yancilarindan icazet mi bekliyor.

  7. Gübre fiyatı

    KARDEMİR’den aldığımız 50 kğ gübere 1 Eylül tarihinde 145 TL idi bugünkü Fiat’ı 450 TL

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları Karabük’te sona erdi

Yayın: 11.05.2024 22:26
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Lig 1. Etap müsabakaları, Karabük’te tamamlandı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 10 takım katıldı.

Organizasyonu A Grubu’nda Karaman Özel İdare Spor Kulübü, B Grubu’nda ise Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü namağlup lider tamamladı.

Takımlar Karabük’te oynanan mücadelelerin ardından 2. etap ve şampiyonluk maçları için Osmaniye’de ter dökecek.

Oturarak Voleybol Milli Takımı için de bu takımlarda yer alan sporculardan seçme yapılacak.