Her Telden (4.Aralık.2015)

Her Telden (4.Aralık.2015)

Yayın: 04.12.2015 08:29
Paylaş:
A+ A-

EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBESİ “İYİ NİYETLE VE EMEKLİYİ DÜŞÜNEREK YOLA ÇIKTI..” 426 KONUT SORUNU..
EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şubesi tamamen iyi niyet,EMEKLİNİN ÇIKARINA olan bir olayı gündeme taşıdı ve yapılan spekülasyon yapılan eleştiri öyle bir boyuta vardı ki,anlatmak zor.
Dernek ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK bir çabuklukla hareket etti,TOKU tarafından gündeme getirilen UCUZ KONUT olayı için harekete geçti,BİNLERCE İNSAN bu konuda İRADE BEYAN ETTİ.
Dernek yöneticileri,olayın başından beri GERÇEKLERİ ANLATTILAR,olayın en başından bu yana ŞARTLARI EN GERÇEKÇİ biçimde İRADE BEYAN eden Üyelerine anlattılar.
7 BİNİ AŞKIN İNSAN,İRADESİNİ BEYAN ETTİ.
Bir anlamda İNSANLAR GERÇEĞE değil,İNANMAK İSTEDİKLERİNE/İNANIR sözlerini doğrular biçimde hareket eden 7 BİNİ AŞKIN insan,kendilerine anlatılan GERÇEKLERE değil,İNANMAK İSTEDİKLERİNE inandılar ve bir beklentiye girdiler.
UCUZ KONUT denildi,insanlar,sanki BEDAVA KONUT gibi algıladı ve bu algı halen yıkılmış değil,bu algı halen sürüyor ve bu algı sorunun kolay bitmeyeceğinin işareti gibi.
Peki,SAFRANBOLU EMEKLİLER DERNEĞİ kendi emeklilerinden,bir İRADE BEYANI istedi mi,bu sorunun cevabı “EVET İSTEDİ VE BU ANLAMDA 5 BİN CİVARINDA BAŞVURU OLDU..” şeklinde verilebilir.
SAFRANBOLU EMEKLİLER DERNEĞİ DE HAREKETE GEÇTİ..
5 BİN CİVARINDA BAŞVURU OLMUŞ SANIYORUZ..

TOKİ YAPTIRACAĞI 426 KONUTU NEREDE YAPTIRACAK,KARABÜK’TE Mİ-SAFRANBOLU’DA MI YAPTIRILACAK…?
TOKİ Emeklilere 426 UCUZ KONUT yaptıracak,bu konutlar SAFRANBOLU KIRANKÖY Mevkii’nde yapılacak ve şimdi EMEKLİLİK BU İŞ YETECEK Mİ..?
Yoksa SAFRANBOLU EMEKLİLER Derneği’ne kayıtlılara mı verilecek.
KARABÜK EMEKLİLER Derneği Üyeleri yararlanacaklar mı..?
Biliyorsunuz,bu konu üzerine bir/iki gündür duruyoruz,CHP Karabük İl Kongresi’nde,BİR KONUŞMACI olayı gündeme getirdi,ancak,O Konuşmacı da yanlış bir yerden girdi olaya.
EMEKLİLER Derneği KARABÜK ŞUBESİ iyi niyetli bir girişim yaptı.
Ortalık hayli dalgalandı..
Kısa süre içinde dalgalanma bitecek gibi görünmüyor..
Zira TOKİ Başkanı Sayın M.ERGÜL TURAN 28 Ekim günü geldiği Karabük’te “ÇOK SAYIDA KONUT YAPILACAĞINA İLİŞKİN..” çok sevindirici bilgiler vermişti.
Şimdi 426 KONUT YAPILIYOR ve SAFRANBOLU’YA..
CHP İl Kongresi’nde,keşke,7 Bin kişiden aidat alındığı gibi DOĞRU OLMAYAN bir konu dile getirileceğine “TOKİ BU KADAR KONUT YAPACAK MI..?” olayı sorgulanmış olsaydı..!!
Bu konu daha çok su kaldıracak gibi görünüyor..

MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE,GENEL MERKEZİN KONUĞU OLDU VE BAKANLIK ZİYARETİ..
MÜSİAD Karabük Şubesi,geçtiğimiz günlerde,Ankara’ya gitti ve Genel Merkezin konuğu oldu,Başarılı Şube Başkanları,davet edildiler ve Genel Başkan Sayın NAİL OLPAK Şube Başkanları ile bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
MÜSİAD Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ve diğer Şube Başkanları Genel Merkez de yapılan bir dizi toplantıya katıldılar,çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdiler.
Daha sonra Başbakan Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN verdiği yemeğe katılarak MÜSİAD’IN görüşlerini,düşüncelerini kendisine ilettiler,samimi bir hava içinde geçen yemekte,özellikle son Asgari Ücret olayları üzerinde görüşler dile getirildi.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ve DİĞER Başarılı Şube Başkanları Çankaya Köşkünde ki yemekten sonra,bir dizi BAKANLIK ZİYARETLERİNDE bulundular.
KALKINMA Bakanlığı’ndan başlayan ziyaretler dizi,birçok Bakanlığın ziyareti ile devam etti ve bu ziyaretler sırasında hemen her Şube Başkanı kendi İl ve İlçesinin SOSYO/EKONOMİK sorunu hakkında kısa bilgiler verdi.
Bilindiği gibi MÜSİAD son yılların en aktif Sivil Toplum Kuruluşu olarak dikkati çekiyor ve AK Parti Hükümeti tarafından da,görüşlerine,bu anlamda ekonomik konularda dile getirdikleri fikirlerine değer veriliyor.
MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın AHMET NUR,Ankara gezisi hakkında “ÇOK VERİMLİ BİR ZİYARET PROGRAMI UYGULANDI..” şeklinde bilgiler verdi.
MÜSİAD AKTİF BİÇİMDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’NDEN ZİYARETLER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,dün ESKİPAZAR İlçesini ziyaret ederek,yüksek oy veren ÜÇ KÖYÜ ziyaret ederek,teşekkür etti.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN dün ESKİPAZAR’A geldi.
Burada beraberinde ki Partililer ve İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ile KÖY ZİYARETLERİNİ gerçekleştiren Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 1 Kasım Genel Seçimleri için teşekkür etti.
Ziyaret ettiği Köylerin sorunlarını da Köy sakinlerinden dinleyen Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,beraberinde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN’A bu sorunların giderilmesi için talimatlar verdi.
Öte yandan,dün ESKİPAZAR’A gelen ve Köyleri ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN hafta sonuna kadar Karabük’te kalacağı belirtildi.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Karabük’te ziyaretlerinin süreceğine dikkat çekilerek “ÖZELLİKLE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI ZİYARET ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR..” şeklinde de bilgiler verildi..
Sayın ŞAHİN’İN bugün Safranbolu Köylerini ziyaret edebileceği,daha sonra da,diğer İlçeleri ziyaret ederek,belirli köyleri ziyaret edip,yüksek oy oranları için teşekkürlerini ileteceği üzerinde de bilgiler verildi.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN hafta sonuna kadar Karabük’te kalacak.

DÜN TELEFONLA ARAYAN,ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR DOSTUMUZ/KARDEŞİMİZ “KONUT ALACAK 426 KİŞİ ÇIKMAZ..”
Dün TOKİ tarafından yaptırılacak 426 konut için bizi arayan çok önemsediğimiz Sanayici bir kardeşimiz/dostumuz “EMİN OLUN KONUT ALACAK 426 KİŞİ BİLE ÇIKMAZ..” dedi.
Bunu “HEMEN HERKESİN,BİR ŞEKİLDE KONUT ALMASINI ENGELLEYECEK BİR POZİSYONU ÇIKAR.KİMİNİN ANASINDAN BABASINDAN KALAN HİSSELİ BİR YERİ VARDIR.KİMİLERİNİN EVİ VARDIR..” gibi bir düşüncesi ile izah etti.
“BEN İŞİN BAŞINDA,EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI’NA BUNLARI ANLATTIM..” diyerek,göreceksin öyle 7 bini aşkın kişi filan talepte bulunmaz,426 talep bile zor,görüşlerini dile getirdi.
Ayrıca “TALEP YAPILIRKEN 500 LİRA İSTENİYOR.TEMEL ATILIRKEN DE BELİRLİ BİR PARA ALINACAKTIR.EMEKLİ BUNU NEREDEN BULACAK Kİ..” gibi izah etti.
Bu nokta da SAFRANBOLU EMEKLİLER Derneği’nin de UCUZ KONUT için girişimler yaptığına ilişkin bilgiler çıktığını söyledik o kardeşimize “ORADA DA YETERLİ KONUT ALAN ÇIKMAZ..” dedi.
Sonra da “HELE İŞLER BİR İLERLESİN..” görüşünü dile getirdi.
426 KONUT SAFRANBOLU’DA YAPILACAKMIŞ..

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ “KAR NEDENİ İLE KAPALI 148 KÖY YOLU İÇİN YOĞUN BİR MÜCADELE..” İÇİNDE
Karabük İl ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği tüm imkanlarını kullanarak KAR NEDENİ ile kapanan 148 köy yolunu açmaya çalışıyor ve bu arada YOĞUN KAR YAĞIŞININ yer/yer sürdüğüne dikkat çekiliyor.
Dün ESKİPAZAR Köylerini ziyaret eden Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile birlikte olan İl ÖZEL İDARESİ Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN Köy Yollarının açık tutulması için yoğun bir mücadele içinde olduklarına dikkat çekti.
Toplam 148 Köy Yolunun kapalı olduğu belirtiliyor.
Bu arada YENİCE İlçesinde kapalı köy yolu olmadığına dikkat çekiliyor.
148 KÖY YOLUNUN AÇILMASINA ÇALIŞILIYOR.
Alt birimlerle birlikte ULAŞIM SAĞLANAMAYAN yerleşim yerlerinin dikkate alınması ile bu sayının biraz daha fazlalaşacağına işaret ediliyor
Özellikle Karabük’ün yüksek yerlerinde kar yağışının YOĞUN BİR BİÇİMDE sürdüğüne dikkat çekilirken “GECE YAĞABİLECEK KAR İÇİN,KAR MÜCADELESİ YAPACAK MAKİNA PARKINA İLAVELER YAPILABİLİR..” bilgileri de veriliyor.
İl ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği’nin elinde kar kürüme araçları,grayder,dozer ne varsa KÖY YOLLARININ açık tutulmasına sevk edildiğine de dikkat çekiliyor.
BU KONUDA Kİ MÜCADELE YOĞUN BİÇİMDE SÜRDÜRÜLÜYOR.

DERTLİ OLANLAR,YALNIZCA FEVZİ ÇAKMAK CADDESİ SAKİNLERİ DEĞİL Kİ,MENDERES CADDESİ DE ŞİKAYETÇİ..
Birkaç kez FEVZİ FIRAT Caddesi’nin durumunu dile getirdik,o Cadde üzerinde işyeri sahibi olanlar müthiş dertliler ve YAYA KALDIRIMI berbat bir durumda.
Dün,geçmiş yıllarda AK Parti içinde Siyaset yapmış,etkin Siyasi Çalışmaların içinde bulunmuş bir Kardeşimle FEVZİ FIRAT Caddesinde yürüyorduk,çok enteresan bir söz etti.
“BİZİM BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ GÖRMÜYORLAR MI ACABA..?” dedi,sonra da Parti Teşkilatı Meclis Üyeleri ile “GRUP TOPLANTISI YAPARAK BU SORUNLARI GÖRÜŞMEZ Mİ..?” diye sordu.
Biz kendisine,geçenlerde tanık olduğumuz bir düşme olayını anlattık “ŞU PARMAĞINI KIRAN KİŞİDEN Mİ SÖZ EDİYORSUN.ONU OKUDUM..” dedi.
Böyle konuşarak ayrıldık.
Meğer FEVZİ FIRAT Caddesi’nin arka kısmında kalan MENDERES Caddesi sakinleri daha dertlilermiş,gerçi onların derdi fazla sorun olacak şekilde değil,zira o tarafta fazla hareket yok.
“ABİ EN KÜÇÜK BİR YAĞMUR BURAYI GÖL HALİNE GETİRİYOR..” gibi yakınmalar dile getirdiler,hiç dikkatimizi çekmemişti ve bu iddia üzerine Gazetemiz Bürosundan baktık Cadde GÖLET HALİNİ almış..
SUYUN AKIŞ İSTİKAMETİ,GİDERİ,YÜKARIDA KALMIŞ..
YAĞAN YAĞMUR GÖL OLUYOR.
Oluşan göl iyice yükselirse bir bölümü mazgallara ulaşıp gidiyor..
Geri kalan bölüm oracıkta durup/duruyor.

“ABİ ERKEN KALKAN YOL ALIR,ERKEN EVLENEN DÖL ALIR..” DİYEN ARKADAŞLAR VE ÇELİK-İŞ SENDİKASI KONGRESİ
Rahmetli METİN TÜRKER’İN Pazar günü kabri başında ANMA TÖRENİ yapılacakmış,ÇELİK-İŞ Sendikası içinden birkaç arkadaş bize bunu haber verdiler.
BİR SÜRE SOHBET ETTİK.
Nazımızın geçeceği kardeşlerdi,kendilerine takıldık “RAHMETLİNİN HİÇBİR VASİYETİ TUTULMADI,ANMA NEYİN NESİ..” diye sorduk,sonra da “ÖRNEĞİN KARABÜKSPOR MAÇLARINA GİDİYOR MUSUNUZ..” diye sorduk.
Açık yüreklilikle “ABİ GİTMİYORUZ.NEDEN GİTMEDİĞİMİZİ EN İYİ SEN BİLİYORSUN..” dediler,bizde “NEDEN GİTMEDİĞİNİZİ SAMİMİYETLE BİLMİYORUZ..” dedik.
İçlerinden birisi,samimiyetimize dayanarak “YEME BİZİ ABİ,2010 YILINI SEN YAŞAMADIN MI..?” diye sordu “VALLAHA EN SERT BİÇİMDE BİZ YAŞADIK..” diye cevapladık.
Baktık cevap vermeyecekler işi uzatmadık..
Ancak gördük ki DAHA UZUNCA BİR ZAMAN OLMASINA KARŞILIK,ÇELİK-İŞ Sendikası Kongresine hazırlıklar var,önce DELEGE SEÇİMİ yapılacak elbet..
Çok ciddi biçimde hazırlananlar var..
Birisi bize “ABİ BU KONGRE DE SİYASET OLACAK,BÖLGE OLACAK,AKLINA GELECEK/GELMEYECEK HER TÜRLÜ UNSUR OLACAK.ŞİMDİDEN HAZIRLANANLAR SIKI ÇALIŞIYORLAR..” falan gibi bilgiler verdi.
Nereden vurduk,nereden ses verdi denilir ya,aynen öyle oldu.
Rahmetli METİN TÜRKER’İN ANMASINDAN YOLA ÇIKTIK.
Bir anda ÇELİK-İŞ Sendikası’nın Kongresi’ne geldi..
KARABÜKSPOR MAÇLARINA gidilmeyişine geldi..
2010 YILI SENDİKAL MÜCADELESİNE GELDİK..!!

4 kişi görüş bildirdi

  1. bırak allaşkına abi

    Ahmet abi bırak allaşkına Çelik İşmi var Sendikamı var.Eyer öyle olsa Karabük böylemi olur.

  2. AK-EMEKLİ KARABÜK ŞUBESİ

    AK-EMEKLİLER KARABÜK ŞUBESİNİ TEBRİK EDİYORUM…AKP HÜKÜMETİ UCUZ KONUT PROJESİ İLE İLGİLİ TÜRKİYEDE TOPLAM 4000 BİN CİVARINDA KONUT YAPACAĞINI İLAN ETTİ EVET BUNUN SADECE %10’NU KARABÜK’E YAPACAKMIŞ……….KONYA’DAN SONRA EN BÜYÜK KONTENJAN KARABÜK’E……………….NE BÜYÜK BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLMALI…………ÖNCE 7000 TALEP TOPLATTIRDILAR ,SONRA SİZ İSTEYİN UCU AÇIK HERKESE UCUZ KONUT VAADİYLE, SEÇİM ÖNCESİNDE, EVET BURASI ÇOK ÖNEMLİ ,SEÇİM ÖNCESİNDE ADETA BİZİM ARAÇ ÇAYININ SAZANLARINI AVLADILAR…… EMEKLİLERE GÖSTERİLEN YERE BİR BAKIN SOĞAN TARLASI….ADETA ŞEHRİN DIŞINA İTİLMİŞ,YALNIZLAŞTIRILMIŞ,SOSYAL HAYATIN DIŞINDA,ŞEHRE VE MEDENİYETE UZAK BİR YER…….EKONOMİK ZORLUKLARINA RAĞMEN YAŞAMA TUTUNAN BU İNSANLARIN DUYGULARIYLA ALAY ETMEYİN..YAZIKTIR,GÜNAHTIR…..OYLARI İÇİN KANDIRMAYIN İNSANLARI…..

  3. SENDİKAMI DEDİN

    AHMET ABİ SENDİKAMI DEDİN.KARDEMİR İŞÇİSİ HİÇ BÖYLE BİR YER BİLMİYOR TANIMIYOR İSTERSEN Bİ SOR BAKALIM SENDİKA BİNASINA AYDA KAÇ İŞÇİ GİDİYOR DERDENİ ANLATIYOR.İŞÇİNİN SENDİKASI MENDİKASI YOK ABİ O İŞLER BİTTİ.İŞÇİ KENDİ KENDİSİNE YAŞAYIP GİDİYOR.KARABÜK ŞUBESİ DİYE BİŞEY YOK.ADAM FERİDUN BEYE BİR MEKTUP YAZDI SENDİKACI OLDU HEPSİ BU

  4. madurlar

    Ahmet abi bu işçiye çelik iş sendikası sahip çıkamaz yönetim bunları istemesin birtane üyesi kalmaz onlar sadece günlük yaşıyorlar ama bu böyle gitmeyecek bi sorun çelik iş yetkililerine 2015-2016 toplu sözleşmesi için çalışma bakanlığından yetki almışlarmı suları ısındı azkaldı birazdaha sabır saygılar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.