Her Telden (4 Ocak 2022)

Her Telden (4 Ocak 2022)

Yayın: 03.01.2022 20:43 |Güncelleme: 04.01.2022 07:48
Paylaş:
A+ A-

ENGELSİZ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ BAŞKANI Sayın SEVİM KARADAYI,23 OCAK GÜNÜ ENGELLİLER İÇİN MANUEL SANDALYE DAĞITACAK..
Karabük’te sessiz ve derinden çalışan,çok verimli hizmetler üreten ENGELLİ/ENGELSİZLER SPOR KULÜBÜ isimli bir Kuruluş var ve gerçekten hayli güzel çalışmalar yapıyorlar.
ENGELLİ ENGELSİZLER SPOR KULÜBÜ Başkanı Sayın SEVİM KARADAYI,23 Ocak günü manuel engelli sandalyesi dağıtacaklarını söylüyor ve bu gerçekten önemli bir olay.
Sayın SEVİM KARADAYI bu tür dağıtımlarda,engellilere ne vereceklerse,bunu kendi imkanları,kendi çabaları ve Yönetim de bulunan arkadaşlarının üstün gayretleri ile temin edip dağıtıyor.
MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE GÖRÜNÜYORLAR..
Dağıtım töreni Karabük Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak ve 23 Ocak günü düzenlenmiş bu tören,Sayın SEVİM KARADAYI temin edilen manuel sandalyeleri hak sahiplerine vereceklerini söylüyor.
BU GÜZEL HİZMETİ ALKIŞLAMAMAK MÜMKÜN MÜ..?
Keşke,engellileri için,daha geniş imkanlar devreye sokulabilse..
Karabük’te sayıları da hayli fazla diye biliyoruz.
Her neyse artık,Sayın SEVİM KARADAYI çok iyi hizmet üretiyor.

DÜN “BAZI FİRMALARA YEMEK VEREN BİR ŞİRKETİN YETKİLİSİ İLE GÖRÜŞTÜK..” ve KULLANDIKLARI HER ŞEYE GELEN ZAMLARDAN YAKINDI..
Dün,bazı firmalara,işyerlerine YEMEK VEREN bir Firma yetkilisi ile telefon görüşmemiz oldu,bize göre çok haklı olarak,önemli yakınmalar dile getirdi ve “YEMEK YAPIMINDA KULLANDIĞIMIZ HER ŞEYE ZAM GELİYOR..” dedi.
Daha sonra da,yemek verdikleri yerler ile yaptıkları anlaşmalardan söz ederek “MÜŞTERİMİZ OLAN FİRMA/FİRMALAR,BİZE TÜİK ENFLASYON HESABI ÜZERİNDEN FARK VERİYORLAR..” dedi.
Bilindiği gibi TÜİK tarafından açıklanan ENFLASYON rakamları ile PİYASADA YAŞANAN enflasyon rakamlarının hiç mi hiç örtüşmediğine ilişkin çok önemli iddialar var.
O FİRMA SAHİBİ DE BUNA BENZER İDDİALAR DİLE GETİRDİ.
Hatta,TÜİK rakamlarına göre 15 kuruş civarında fark aldıklarını anlattı,daha sonra da “OYSA Kİ ET FİYATLARINA YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL,NE KULLANIYORSAK HER ŞEYE GELEN ZAMLAR,TÜİK RAKAMLARININ ÇOK/ÇOK ÜZERİNDE..” dedi.
Çok ciddi zarar ettiklerini anlattı.
Allah kolaylık versin demekten başka elden ne gelir ki..?

ÇOCUKLARI TİP 1 ŞEKER HASTASI OLAN AİLELER “ÇOCUKLARIMIZIN GÜNDE 18-20 DEFA PARMAKLARINI DELİYORUZ. OYSA KOLDAN SENSÖR.”
Dün yine yazdık,Kamuoyu ile paylaşmaya gayret ettik,Karabük’te 164 ailenin TİP 1 ŞEKER HASTASI çocuğu var/varmış ve bu çocukların günde 18-20 defa PARMAKLARI DELİNEREK KAN alınıyor,kan şekerine bakılıyormuş.
ÇOCUKLARIN PARMAKLARI BERBAT DURUMDA ve MORARIYOR..
Oysa kola takılan bir SENSÖR ile günde 280 defa,yani saatte birkaç kez KAN ŞEKERİ ölçen sensörler varmış ve yurt dışından getirtilen bu sensörlerin,aylık maliyeti 900 ile 1000 lira arasında geziniyor.
TİP 1 ŞEKER HASTASI ÇOCUKLARIN AİLELERİ hayli dertliler ve bu sensörler ile koldan ölçüm yapmayı arzu ediyorlar,ancak,aylık maliyeti herkesi düşündürüyor elbet.
BAZI VALİLER,BU İŞİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZMÜŞLER SANIYORUZ.
Ayrıca,TİP 1 ŞEKER HASTASI Çocuğu olan AİLELER İLGİLİ BAKANLIK nezdinde girişimler yapmışlar,olay TBMM Zeminine kadar gelmiş/getirilmiş ve bir düzenleme olması için çalışmalar var.
Olayın bu noktasında KARABÜK VALİSİ ile AİLELER arasında bir görüşmeden söz edildi ve VALİ Sayın FUAT GÜREL konu ile ilgileneceğini,bu işi bir şekilde çözen,diğer VALİLER İLE GÖRÜŞEREK aynı yolu deneyeceğini anlatmış ailelere..
Gerçekten büyük bir sorun yaşanıyor..
Dileriz bir biçimde çözüm bulunacaktır..

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBESİ,BİR YANDAN SÖZLEŞMELER İLE UĞRAŞIYOR,BİR YANDAN “SENDİKAL MÜCADELE..” ve TEMMUZ AYI
Geçtiğimiz günlerde Şube Kongresi’ni yapan ve Sayın TARIK DÜZYER’İ Şube Başkanlığına getiren BELEDİYE-İŞ Sendikası Karabük Şubesi,çok önemli bir sürece girmiş bulunuyor.
BİR YANDAN SÖZLEŞMELER SÜRDÜRÜLÜYOR.
Örneğin dün Şube Başkanı Sayın TARIK DÜZYER ve Arkadaşları ABANA Belediyesi ile TOPLU İŞ Sözleşmesi için ABANA İlçesine gitmişlerdi ve bu bağlam da BİR YANDAN DA önümüzde ki TEMMUZ AYI içinde başlayacak olan KARABÜK BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ hazırlıkları var elbet.
Bir yandan SÖZLEŞME SÜREÇLERİ devam ediyor..
Öte yandan da,HAK-İŞ KONFEDERASYONU’NA bağlı HİZMET-İŞ Sendikası’nın örgütlenme çalışmaları sürüyor,BELEDİYE-İŞ Sendikası’na yakın kaynaklar “DİĞER SENDİKAYA GEÇMEK YOLUNDA İŞÇİ İSTEKSİZ ve HAREKET SÖNDÜ GİBİ..” derken,HİZMET-İŞ’E yakın kaynaklar ise “İŞÇİ AKIN/AKIN GELİYOR..”
Görüşler böyle.
Belediye işçisini korkutan SÖZLEŞME DIŞI KALMAK gibi görünüyor.
Öyle ya,TEMMUZ SÖZLEŞMESİ’NE değişim yetişir mi/yetişmez mi..?

KARDEMİR 2021 YILI KAR/ZARAR DURUMU,ŞUBAT AYI SONLARINA DOĞRU BELLİ OLUR HERHALDE ve YATIRIMLAR ile YENİŞEHİR MAHALLESİ
KARDEMİR 2021 kar/zarar hesabı şubat ayı sonlarına doğru belli olur herhalde,KARDEMİR’İN 2021 yılını ciddi bir kar oranı ile kapatacağına herkes inanıyor elbet.
Bu arada ÇEVRE YATIRIMLARI dışında,pek bir yatırım yapılmayacak galiba.
Bir de YENİŞEHİR MAHALLESİ ve orada ki SOSYAL TESİSLER gündeme gelebilir,ancak Yüksek Fırın ve büyüme noktasında,üretim çeşitlemesi noktasında fazla bir yatırımın yapılmayacağına yönelik bir inanç var.
Bu nokta da KARABÜK TSO Başkanı Sayın MEHMET MESCİER Metal sektörünü işaret ederek “BİSİKLETE BENZER,PEDALIN DEVAMLI ÇALIŞTIRILMASI GİBİ,DEVAMLI YATIRIM GEREKİR..” anlamında sözler etmişti.
O bağlamdan bakarsak pedal pek fazla çevrilmeyecek gibi görünüyor.

DÜN,BİRÇOK KİŞİ,CHP KARABÜK İL ESKİ BAŞKANLARINDAN Sayın BAYRAM KARADAĞ’IN YAPTIĞI,SEÇİM SONUÇLARI ARAŞTIRMASINI İSTEDİ..
Dün yine yazdık,CHP Karabük Eski İl Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ,geçmiş yıllardan,son Genel ve Yerel Seçimlere kadar,mükemmel bir çalışma yapmış.
SEÇİM SONUÇLARINI ÇIKARTMIŞ.
GENEL ve YEREL SEÇİM sonuçlarını çıkartmış ve İlçeleri,Mahalleleri,Köyleri alınan sonuçları tespit eden bir çalışma gerçekleştirmiş,dün bunu yazmıştık,Siyasi hüviyeti olan veya Cemiyet hayatında ki birçok insan bize “BU ÇALIŞMAYI NASIL EDİNEBİLİRİZ.?.” diye sordular..
Sayın BAYRAM KARADAĞ gerçekten müthiş bir çalışma gerçekleştirmiş,keşke Siyasetin içinde olan veya olmak isteyen BİRÇOK İNSAN DA bir şeyler üretseler,ortaya bir şeyler koysalar.
Bunu yapmayıp,yapanları eleştirmek,kime ne kazandırır..?
Biz diyoruz ki,İNSANLAR ORTAYA BİR ŞEYLER KOYSUNLAR..
Bu bağlamda da,BİRİLER BİR ŞEYLER ÜRETİNCE onları yazıyoruz,yaptıklarını tanıtmaya,takdir etmeye gayret ediyoruz,bu kez de bize dönerek “BAZI İSİMLERİ ÖNE ÇIKARTMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLMAKLA..” eleştiri getiriyorlar.
Olacak iş değil doğrusu..!!
CHP Eski İl Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ gerçekten mükemmel bir çalışma yapmış,emek vermiş,gayret göstermiş ve bu çalışmasını edinmek isteyen birçok kişi bize sordu,kendisinin telefonunu verdik.
HERKESİN ELİNİN ALTINDA OLMASI GEREKEN BİR BİLGİ HAZİNESİ.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “GELİRLERİMİZİ ÇOK DİKKATLİ KULLANARAK HAREKET EDİYORUZ…” DİYOR
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile geçtiğimiz günlerde bir görüşmemiz oldu ve Sayın DEĞİRMENCİ,İstanbu’da yeni bir ARAZİ SATIN ALDIKLARINI anlattı.
Bir yandan ÜYE SAYIMIZI ARTTIRIYORUZ dedi Sayın DEĞİRMENCİ.
Bir yandan da Şubelerimiz için YATIRIMLAR YAPIYORUZ dedi.
Bu arada Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ Sendikanın Üye sayılarına getirdi sözü ve “ÜYE SAYIMIZ 45 BİNİ AŞTI,İLK HEDEFİMİZ 50 BİN..” gibi ifadeler kullandı.
En ÖNEMLİSİ ifadesi de gösterdiği hedef oldu bize göre.
“METAL İŞKOLUNDA,HALEN,HERHANGİ BİR SENDİKAYA ÜYE OLMAMIŞ 1 MİLYONU AŞKIN İŞÇİ VAR.BUNLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ BİZİM SENDİKAMIZA KAZANDIRMAMIZ GEREK.BUNA GÖRE ÇALIŞMALAR YAPIYOR/YÜRÜTÜYORUZ..” dedi.
ÇOK BÜYÜK BİR HEDEF DEĞİL Mİ..?
Hem Ülke Sendikacılığı açısından,hem ÖZÇELİK-İŞ Sendikası açısından ÇOK BÜYÜK BİR HEDEF değil mi,düşünün ki,yalnızca METAL İŞKOLUNDA 1 MİLYONU AŞKIN SENDİKASIZ İŞÇİ VAR diyor Sayın DEĞİRMENCİ ve bunların kazanılması gerektiğinin altını çiziyor..
MÜTHİŞ BİR HEDEF DEĞİL Mİ BU..?

22 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Ahmet abi Rafet başkan sizden birinin çocuğunu da mı ise aldı? Sizden derken basın mensubu birinin çocuğunu. Gerçi Karabük de herkes gazeteci oldu. O da başka mesele de…
    Allah aşkına yok böyle birşey yapmadı. O adil adamdır kendi yaptığı sınavı kazanan adamlar dururken bu kadarını da yapmaz de bana. Yoksa yaptımı Karabük Basını benim yaptiklarima sesini cikarmasin diye sus payimi verdi?

  2. Aslan Amca

    AKP’ye güvenenlerin AKP’ye küfür edeceği günleri de göreceğiz. PEK YAKINDA!

  3. Gerçekci

    Emeklilerin %70’e yakını AKP’ye oy veriyor. Reis bunlara fena çaktı.

  4. Anonim

    O sınav kazanip başlatılmayan 28 kişi için dün ve yazdım bugün de yazıcam.
    Ahmet abim Rafet başkan basın sessiz kalsın diye basın mensubunun sınava girmeyen oğlunu da almış. Akıllı oyun oynuyor, unutmasın bunu seçimde de akıllı oyunun cevabıni alır.
    Yazık, oysaki tüm Karabük adil adam diye destek vermiştik.
    Benim derdim ise girenlerle değil adalet timsali başkanın kendi yaptığı sınavı kazanan insanların umudunu yok sayıp adaletsizlik yapılması. MHP liyim ve sınava da girmedim ama sınavda nereye aday olursa olsun eğer bu umudu calinan 28 kişi ise baslamazsa oy vermedigim gibi verilmemesi için calisicam. Çalıştığım 3 seçim için de HAKKİMİ HELAL ETMİYCEM. Başkan sen de burada gomuleceksin ben de elbet birbirimizin cenazesinde helallik istenecek. Ha o sınava umut baglayan insanlar hakkini helal edecek mi?
    Bu HAKLA nasıl uyuyacaksin? EN BÜYÜK GUNAH KUL HAKKI. SEN BENDEN İYİ BİLİRSİN…

  5. Karabükte sendikalı olmayan işçiler

    YUNUS BAŞKANIM çok doğru demiş mesela Karabükte kaç haddanede sendika varki Özçelik iş sendikası niye buralara girmiyoda mevcudun tepesinde herkese caka satıyo YUNUS BAŞKANIM bu şubecilere Recep hakyere talimat ver bu hattanelere metal işkolunda olan yerlere girsinler teşkilatlansınlar sendikacılık çalışma ister azim kararlılık ister sendikacılık YUNUS BAŞKANIN yaptığı gibi yapılır boş boş caka satmayla resim vermeyle yapılmaz hadi bakalım gelin hattanelerede bizi sendikalı yapın.

  6. Yeniceliler derneği

    Yeniceliler derneğine bitane SENDİKACI girmiş dernek içinde ayrı Bi yapılanma yapmaya çalıyormuş mevcut ekipte başkan ve yakın adamlarını ekarte edelim bir olalım diye ben başkan olayım diye harekete geçmiş ve becerememiş yönetimdeki çoğunluğa hitap edememiş ve başkana çoktan haber gitmiş bu daha yeni geldi aramıza neden ikiye ayırıyor bizler birliktelik sağlamak isterken bu genc burayı karıştırıyor diyee söylenmeye başlamışlar. Cocuğum orası sendika değil oradakilerde işçi değil orası seni Aşar.

  7. Haddehaneler

    Karabük teki bütün Haddehanelere DİSK GELECEK Türk metal karabüke yeni şubesini açacak çok gösterişli olacak güçlü gelecek.

  8. Üstad

    Ahmet abi Gürleyik mesire alanı ile ilgili aydınlatacakmısın bizleri. Millet bahçesi şehir parkı gibi yerler açılmaya çalışılırken hali hazırdaki yer neden kapanmış.

  9. Halk

    “Halk ekmek büfesine gidip sıradakilerden birine “Haberin var mı ihracatımız artmış” diyecek yürek hangimizde var?

  10. Karabüklü

    ASLAN AMCA RUMUZLU YORUMCU, ” AKP’ye güvenenlerin AKP’ye küfür edeceği günleri de göreceğiz. PEK YAKINDA!” DİYEREK BİR KEZ DAHA SENİN VE SENİN GİBİLERİN ÇAPINI BELLİ ETMİŞSİN. SEN VE SENİN GİBİLERİN HİÇ BİR ZAMAN HİZMET, ÜRETİM VE SAYGI İLGİ ALANINIZA GİRMEDİ. SİZ ANCAK,ÇAMUR ATMAK, KÜFÜR, HAKARET, TEHDİT,İFTİRADAN ANLARSINIZ….. HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR… SİZ YUKARIDA SAYDIĞIM KİŞİLİĞİ SERGİLERSİNİZ…. AK PARTİ HİZMET YAPAR… DOSTLARINIZDAN HDPKK LILAR KAFALARINI ÇIKARTTIĞI YERDE ÖZGÜR LEŞTİRİLİYOR… AZ KALDI 2023 İLE BİRLİKTE DOĞALGAZ VE PETROL ÜRETİMİMİZ ARTACAK, NÜKLEER SANTRAL DEVREYE GİRECEK CARİ AÇIK BİR HAL YOLA KOYULACAK İHRACATIMIZ DAHA DA NİTELİK KAZANIP ARTACAK…SİZ DE DOSTLARINIZ İLE BİRLİKTE SEYREDECEKSİNİZ VE HASEDİNİZDEN ÇATLAYACAKSINIZ…..AZ KALDI BEKLEYİN YENİ TÜRK İMPARATORLUĞU KURULACAK…..

  11. Atikus

    Çelik iş başına sayın Cengiz Gül gelecek az kaldı

  12. ÇALIŞANLAR,EMEKLİLER....

    AKP hükümetinin dün açıkladığı zam oranı,54bin civarında emeklisi olan Karabük şehrinde EMEKLİLER DERNEĞİ tarafından memnuniyetle karşılanmış olmalı ki konuyla ilgili hiçbir tepki ortaya koymadılar…%25 oranındaki zam ,açıklanan TÜİK enflasyonunun bile altında kalmıştır…Öte yandan ENAG(Enflasyon Araştırma Grubu)’nun yaptığı araştırmada ise yıllık enflasyon %83 olarak açıklanmıştır…Bu araştırma grubu da TÜİK’in araştırma ölçeğinin aynısını kullanmasına rağmen bu rakamları ortaya koymaktadırlar…TÜİK verileri gerçeği yansıtmıyor,milyonlarca çalışan ve emeklinin hakkını vermeyerek ahlarını alıyor…AKP iktidarı bu konuda TÜİK yetkililerini manipulasyon yapmaya zorladığı açık….
    Bir memur sendikası Memur-Sen ve Emekliler Derneği iktidarın çizgisinde kalarak,temsil ettikleri milyonlarca insanı YAYA bırakmışlardır…Çıkın sırça köşklerinizden, meydanlara ,halk inim inim inliyor…Yarınlarına endişe ile bakıyor..

  13. AKP ve MHP Hesabını verir

    Emeklilere verilen yüzde 25 zam helbet günü gelince seçmen tarafından mizana vurulur kantara çıkartılır.AKP ve MHP hesabını seçmene verir TÜİK denilen yer yüzde 36.8 enflasyon açıklıyor.Emekliye verilen zam yüzde 25,alırsınız oyları AKP yele MHP.

  14. Aslan Amca

    Hamasi söylemler üzerinden en kahraman rıdvan moduna girmenden bıktık be AKP!

  15. Zamına zam

    Marlboro grubu sigaralara 4 TL zam geldi.

  16. Ekonomist

    Enflasyonda 20 yıl öncesine, 2001 krizine geri döndük:
    • 2021 enflasyonu, 2002’yi geçti (2002: %29.7, 2021: %36.1)
    • 2021 enflasyonu, hedeflenen rakamı 7’ye katladı (Hedef: %5, enflasyon %36.1)

  17. MHP liler memnunmusunuz

    Emekli MHP liler memnunmusunuz Devlet bey çıkıp bu zamlara niye sahip çıkmıyoki Devlet beyin tek bildiyi Recep Tayyip Erdogana sahip çıkmak AKP yi savunmak ne emekli ne esnaf ne çiftçi ne memur umurunda deyil Devlet beyin Emekli perişan bundan haberi varmı acaba ne dersiniz MHP İL ve İlçe yöneticiyleri memnunmusunuz

  18. Yandaş Cem küçük bile isyan etmeye başladı

    Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, canlı yayında SGK emeklilerine verilen yüzde 25,5 oranındaki zammı yeterli bulmadığını söyledi”İğneden ipliğe her şeye zam gelmişken Yüksek enflasyon var yüzde 36. Gıda enflasyonu yüzde 50-60-70 seviyelerinde olduğu biliniyor. Elektriğe yüzde 50 zam geldi. Ulaşıma zam yapılıyor. Su, elektrik, doğalgaza da zam geliyor. SGK emeklisine bir 5 puan daha hatta 10-15 puan daha yüksek verilebilirdi diye düşünmüştük

  19. Anonim

    Ahh Rafet başkan ahh,
    Bir insan kendine bu kötülüğü nasıl yapar vallaha anlamadım. Bu müdürle, gazeteci geçinen adam için değer mi sana güvenen insanların güvenini kaybetmeye. Ama sen akıllı adamsindir. Bir davranışınla bu işi duzeltirsin. O hamle zaten belli.
    Belediyede gerçekten çalisacak adama iktiyac var. Bir de senin yaptığın sınavı kazanan 28 tane mağdur var. Sen kul hakkı yemez senin yaptığın sınavı bileginin hakkıyla kazanan insanları başlatır. Karabük halkinin guvenini tekrar kazanırsın. Hadi başkan bize yanilmadigimizi göster.

  20. Karabükspor

    Ahmet abi
    Mevcut Karabükspor başkanı hakkında kendi yöneticisi tarafından dört ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunuldu iddalar gerçekten delillerle belgelerle sayın savcıya sunuldu Savcılığı idda edilen kişilerin ifadeleri alındı mevcut başkan görevine devam ediyor ekmek çalan tutuklanıyor bu adam kaç tane ekmek çaldı deliller ortada biu suç duyurusunun akibetini merak ediyoruz ikinci bir ferudun vakası bu çalanlar cezalandırılsın sayın savcı neyi bekliyorsunuz adalet yerini bulsun artık

  21. ÇALIŞANLAR,EMEKLİLER rumuzlu arkadaş

    adam sıvama sarı sendıka zaten
    seninmı hakkını koruyacagını sanıyodun :))

  22. Karabüklü

    CORANAVİRÜS TÜM DÜNYAYI KASIP KAVURUYOR, İNSANLAR HASTALIKLA BOĞUŞUYOR, DÜNYA’DA VAKA SAYISI 300.000.000 A VEFAT SAYISI 5.500.000 E YAKLAŞTI.DEVLETLER EKONOMİK OLARAK BÜYÜK ZORLUKLAR ÇEKİYOR. AMA ÜLKEMİZDEKİ BAZI KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL SÖZDE EKONOMİST ÖZDE EMPERYALİST UŞAKLARI KRİZ SADECE ÜLKEMİZDE YAŞANIYOR GİBİ YORUMLAR YAPIYORLAR. YOK ENFLASYON SON 20 YILIN ZİRVESİNDEYMİŞ YOK BİLMEM NEYMİŞ. BRE VİCDANSIZLAR AK PARTİ ÖNCESİ ENFLASYON % 80- %100 LERDEYDİ… YAHU BİRAZ İNSAF BE BİRAZ İNSAF SİZİN HİÇ VİCDANINIZ YOK MU? 1 LİRAYI HAVAYA ATIYORDUN YERE DÜŞÜNCEYE KADAR DEĞERİ 50 KURUŞ OLUYORDU.. SÜPER GÜÇ AMERİKA DA VAKA SAYISI 56.000.000 VEFAT SAYISI 826.000 ENFLASYON ORANI İSE SON KIRK YILIN ZİRVESİNDE… DÜNYACA ÜNLÜ ONLARCA MARKASI OLAN ALMANYA’DA VAKA SAYISI 7.500.000 VEFAT SAYISI 113.000 ENFLASYON ORANI İSE SON OTUZ YILIN ZİRVESİNDE…. AMA O ÜLKELERDE BİZDEKİ GİBİLER OLMADIĞI İÇİN HERKES DEVLETİNE YARDIMA ÇALIŞIYOR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.