Her Telden (5 Ocak 2022)

Her Telden (5 Ocak 2022)

Yayın: 04.01.2022 19:56 |Güncelleme: 05.01.2022 07:44
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK,ENTERESAN BİR YER,KİMİN ARAZİSİ NEREDE,İŞ YAPMAYA BAŞLAYINCA ORTAYA ÇIKIYOR,5000 EVLER FUTBOL SAHASI ve ETRAFI..!!
Karabük enteresan bir yer ve bakıyorsunuz BİR KURUMUN arazisi,bir başka KURUM veya KURULUŞUN yapacağı bir yatırımın alanından çıkıyor ve haydiiii uğraş Allah uğraş.
Örneğin KBÜ ŞİRİNEVLER Hastanesi’ne 150 YATAK ilavesi için EK BİNA yapılacaktı,bununla ilgili çevresinde ARAZİ TEMİNİNE girişildi,oralarda ORMAN-KARDEMİR-MİLLİ EĞİTİM-BELEDİYE gibi birçok Kurum ve Kuruluşun arazisi çıktı.
AYIKLA/AYIKLAYABİLİRSEN hesabına dönüyor iş.
Son günlerde 5000 EVLER BÖLGESİ’NDE Kİ FUTBOL SAHASI gündem de,FUTBOL SAHASININ bulunduğu yer GENÇLİK/SPOR İL Müdürlüğü’nün ve hemen tel örgünün dışında kalan yerler KARABÜK BELEDİYESİ’NİN.
KARABÜK BELEDİYESİ rekreasyon alanı.
Şimdi orada bir çalışma yapılacak,yer KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olduğu için TÜM İŞ ve İŞLEMLER Belediye tarafından yürütülecek,iyi de orada yapılacak TRİBÜN,AMATÖR SPOR Kulüplerine Soyunma/giyinme,HAKEMLER için soyunma/ giyinme,AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE belirli oda/mekan temini v.s,
Bunların projelendirilmesi bir parça uzmanlık işi.
KARABÜK BELEDİYESİ Teknik Elemanları böyle bir çalışma hiç yapmamış ki..
O zaman da PROJELENDİRME Gençlik/Spor’a,Orada ki Teknik kadroya düşüyor..

50 BİN NÜFUSU BULUNAN 5000 EVLER BÖLGESİ’NDE Kİ “FUTBOL SAHASI ETRAFINA YAPILACAK TESİS İÇİN..” BAKANLIK ÖDENEK VERİR Mİ.?
Biliyorsunuz 5000 EVLER Bölgesi’nde ÜÇ MAHALLE ve bu Üç Mahalle de yaşamını sürdüren 50 bin civarında bir nüfus var,ayrıca,KARABÜK AMATÖR KÜME FUTBOL Maçları,burada ki FUTBOL SAHASINDA oynanıyor.
FUTBOL SAHASI,oynanan zemin açısından berbat durum da.
SEYİRCİLER AÇISINDAN,çamurun içinde müsabaka izleniyor..
Yani durum gerçekten İÇLER ACISI pozisyon da..
FUTBOL OYNANAN zemin FEDERASYONUN dolayısı ile GENÇLİK/SPOR İl Müdürlüğü’nün,TEL ÖRGÜNÜN dışı ise KARABÜK BELEDİYESİ’NİN ve KARABÜK BELEDİYESİ buraya bir tribün,soyunma/giyinme mekanları falan yaptığında PARASI NEREDEN karşılanacak acaba..?
Öyle basit bir para da değil elbet.
Neresinden bakarsanız 15/20 milyon lira dolayında harcama gerek.
Bu parayı GENÇLİK/SPOR BAKANLIĞI anında verir diyenler var,bakın iş bir başlasın NE SIKINTILAR ÇIKACAKTIR GÖRÜN diyenler var ve söylemler muhtelif.
Bir proje yapılsa KAYNAĞINI/ÖDENEĞİNİ KİM KARŞILAR acaba..?

İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRÜ Sayın EMİN DEMİR “KAMULAŞTIRMA DA YÜZDE 90 BİTTİ,ÖNEMLİ TALEPLER VAR..”
Geçtiğimiz gün,Eskipazar/İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürü Sayın EMİN DEMİR ile karşılaştık,kucaklaştık,hasret giderdik ve “İŞLERİMİZ NASIL GİDİYOR EMİN KARDEŞ..” diye sorduk.
Sayın EMİN DEMİR işlerin çok iyi gittiğini anlattı,”KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI YÜZDE 90 ORANIN DA TAMAMLADIK.GERİDE KALAN YÜZDE 10 CİVARI,GALİBA MAHKEMELİK OLACAK ve KISA SÜRE İÇERİSİNDE SONUÇ ALIRIZ..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın EMİN DEMİR bir bilgiyi de ALT YAPI noktasından verdi.
ALT YAPI Projelerinin tamam olduğunu anlattı..
Öte yandan yüzde 90 civarında Kamulaştırması tamamlanan İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN yer talep eden çok sayı da ve çok önemli FİRMALARIN OLDUĞUNDAN SÖZ ETTİ Sayın DEMİR.
İsmetpaşa bu bölgelere büyük katkı yapacak.
Elektrik enerjisinin dibinde,TCDD bağlantısı var,Karayolu bağlantısı var,AKARSU dibinde ve bir YATIRIMCI ilen çok ideal bir ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,Müdür Sayın EMİN DEMİR’DE bunları anlatıyor zaten.
KAMULAŞTIRMA  yüzde 90 çok ciddi bir oran ve paraları ödendi..
Geri de kalan yüzde 10 ise kısa süre içerisinde çözülür elbet..

KARABÜK,BELKİ DE,BU ÜLKENİN EN UCUZ EKMEĞİNİ TÜKETEN BİR KENT,UCUZ EKMEK SATIŞI YAPILAN YERLERDE KUYRUKLAR DA OLUŞUYOR
Karabük,belki de,Ülkenin EN UCUZ EKMEĞİNİ TÜKETEN bir Kent ve Karabük’te ekmek fiyatları 1.25-1.50-1.75 Kuruş civarında satılıyor ve esas fiyat 2 liraya pek satış yapan yok,.
VEYA 2 LİRAYA EKMEK SATAN ÇOK/ÇOK AZ.
Bunu söylerken,özellikle,bazı saatler de UCUZ EKMEK SATAN büfe,fırın,gibi yerlerin önünde kuyrukların oluştuğunu da görmek mümkün ve bu kuyruklar pek hoş bir görüntü vermiyor elbet.!!
ANCAK,KUYRUKLARIN OLUŞMASI DA kaçınılmaz bir gerçek.
Aslında,DÜŞÜK FİYATA EKMEK SATMANIN önüne geçilse,kuyruk/muyruk kalmaz,ancak,bunu yapmak da hayli zor ve UCUZ EKMEK kuyrukları da belirli Siyasi Çevrelerce istismar vesilesi de oluyor elbet.
İNSANLAR gerçekten ucuz olanı arıyorlar..
Emekli bir Kardeş,dün akşam bize “DEVİR HESAP DEVRİ..” dedi
Ekmek sırasını beklerken bunu söyledi..

KARABÜK BELEDİYESİ’NE VERİLEN,YENİŞEHİR ÇAMLIK PARKI NOKTASINDA,YENİ TESİSLER İÇİN HENÜZ, OLUMLU, BİR GELİŞME YAŞANMADI…
Bir aralar hayli tartışmalı hale gelen,YENİŞEHİR ÇAMLIK PARKI,Karabük Belediyesi’ne verilmişti ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu alanı ihya edeceği yönünde önemli bilgiler vermişti.
ŞU ANA KADAR OLUMLU BİR GELİŞME YOK,OLMADI..
Sayın RAFET VERGİLİ,buraya öncelikle bir POLİS KARAKOLU yaptırarak faaliyete geçmesi için gayret edeceğine işaret etmişti,daha sonra da çok ciddi düzenlemeler yapılacak ve burası AİLELERİN GÖNÜL RAHATLIĞI ile gelebilecekleri bir alan haline getirilecekti.
Henüz olumlu bir gelişme olmadı diye biliyoruz.
Aslın da HER KENT BÖYLE BİR ALANI OLMASI İÇİN CAN ATAR,Karabük ise bu kadar güzel bir alanı gerektiği gibi değerlendiremiyor iyi mi..?
ÇAMLIK PARKINDA HERHANGİ BİR GELİŞME OLMADI diye biliyoruz..!

GEÇMİŞ YILLARDA,BU BÖLGENİN EN ÖNEMLİ MESİRE ALANI,İNSANLARIN GİTTİĞİ DİNLENDİĞİ EN ÖNEMLİ PİKNİK ALANI GÜRLEYİK ve STATÜ..
Geçmiş yıllardan bugüne kadar KARABÜK ve BÖLGESİ’NDE yaşayan hemen herkes GÜRLEYİK MESİRE ALANINI bilir ve oraya giderek PİKNİK yapmış dinlenmiş insan oldukça çoktur.
GÜRLEYİK ARTIK MESİRE ALANI STATÜSÜNDE DEĞİL..
5 veya 6 YIL KADAR ÖNCE,GÜRLEYİK MESİRE ALANI,PİKNİK ALANI olmaktan çıkartıldı ve ORMAN STATÜSÜ ile Safranbolu ORMAN İŞLETME Müdürlüğü’ne devir edildi.
ŞİMDİ MESİRE/PİKNİK ALANI DEĞİL ARTIK.
Bu Bölge insanının,en önemli mesire alanı,piknik alanı artık ORMAN ALANI STATÜSÜNDE ve sanıyoruz Safranbolu ORMAN İŞLETME Müdürlüğü,burasının yeniden MESİRE ALANI olması için ZONGULDAK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE bir teklif yaptı,cevap bekliyor..
BİZ,ZAMAN/ZAMAN KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ diyoruz.
Bakın ne kadar haklıyız..
BU BÖLGENİN EN ÖNEMLİ MESİRE ALANI statüsü değişiyor,orada yeterli/yetersiz bazı sosyal tesisler de var ve bu alan ORMAN STATÜSÜNE çevriliyor kimsenin ne bir tepkisi,ne bir haberi var..!!
KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ olsa,bu kadar kolay mı olurdu gelişmeler,tartışılır ve sonunda doğru yol bulunurdu,öyle değil mi,şimdi GÜRLEYİK MESİRE ALANI için ZONGULDAK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü kararı verecek GENEL MÜDÜRLÜK onaylayacak..
Henüz herhangi bir gelişme de yok zaten..!!

ABOOO..! ÇOK BÜYÜK BİR EMEKLİ KESİMİ ANORMAL TEPKİLİ ve “ TÜİK GİBİ BİR KURUM YÜZDE 36 ENFLASYON AÇIKLARKEN,BİZE YÜZDE 25.!!”

Çok büyük bir emekli kesimi,anormal tepkili ve “1 MİLYON 300 BİN EMEKLİNİN MAAŞI 2.500 LİRAYA YÜKSELTİLİRKEN,GERİDE KALAN 11 MİLYON 700 BİN EMEKLİYE REVA GÖRÜLEN YÜZDE 25 ZAM YETERLİ DEĞİL..” yolunda çok ciddi tepkiler var.
Bu arada “TÜİK GİBİ,GENİŞ BİR KESİMİN İNANMADIĞI BİR KURUM BİLE,ENFLASYONU YÜZDE 36.1 AÇIKLIYOR,AMA,HÜKÜMET 11 MİLYON 700 BİN EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM VERİYOR.BUNUN MANTIK NERESİNDE..” gibi feryat eden o kadar çok ki..!!
Bu arada EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın CELAL BULUT ve YÖNETİMİNE DE göndermeler yapanlar var,ne yapsınlar bu insanlar,EMEKLİNİN SORUNUNU ilgili tüm makamlara iletmeye gayret ettiler..
BAŞKA NE YAPABİLİRLERDİ Kİ..?
Bizim gördüğümüz kadarı ile Sayın CELAL BULUT ve Yönetim Kurulu’ndan,çok sert açıklama bekleyenler,olmadı eylem bekleyenler,olmadı çok sert protesto bekleyenler var.
AMA,BU İNSANLAR ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR..
Siyaset Kurumu’na raporlar verdiler,taleplerini ilettiler olmadı işte.
YAPABİLECEKLERİ,BUNUNLA SINIRLIYDI ELBET..
Hata aranıyorsa YEREL DE değil,GENEL DE aranmalı DEĞİL Mİ..?

KARABÜK ÖZEL HAT TOPLU TAŞIMA İŞLETMECİLERİ BAŞKANI Sayın RECEP SAVURAT,İÇİNDE BULUNDUKLARI DURUMU ÖZETLİYOR VE ÇÖZÜM
Karabük ÖZEL HALK OTOBÜSCÜLERİ,ÖZEL HAT TAŞIMA İŞLETMECİLERİ Dernek Başkanı Sayın RECEP SAVURAT feryat ediyor,Sayın SAVURAT yerden göğe kadar haklı.
MALİYETLER ANORMAL ARTMIŞ BULUNUYOR..
AKARYAKIT Fiyatlarını herkes görüyor biliyor,en son ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ bile nerelere kadar yükseldi,bir araç sahibinin TAMİRHANE ÖNÜNDEN geçmesi bile başlı/başına bir sorun,lastik fiyatları,aklınıza gelen her şeye misli/misline zam geldi.
Bu insanlar aylardır zararına çalışıyorlar..
ARAÇ FİYATLARI zaten anormal artmış bulunuyor..
Şimdi zam istiyorlar..
ÇALIŞMAK İSTEMEYEN araç sahipleri var,bırakmışlar..
Sayın RECEP SAVURAT tamamen bırakmaktan söz ediyor ve öyle bir durum kaos yaratır gerçekten,hem de çok ciddi bir kaos yaratır,böyle olunca da hem işletmecileri,hem yolcuları sıkıntıya sokmayacak bir ücret belirlemekte yarar var elbet.
Sayın RECEP SAVURAT çok/çok haklı görünüyor.

47 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Mobil hat tarife ve Paketlerine %30 zam yapılacak deniliyor

  2. Aslan Amca

    Muhtemeldir ki; Bu devran sona erdiğinde ortaya çıkacak tablodan korkan Ak tayfanın bir kesimi, “öyle bir yıkıma yol açalım ki, ülkeyi tamir etmek zaman alsın. Bu arada yaptıklarımız belki unutulur” planını uyguluyor.
    Peki unutulur mu? Hiç sanmıyorum.
    Ülkenin tamiri fazla zaman almaz.
    (13.Cumhurbaşkanı HULUSİ AKAR öncülüğünde.)

  3. Aslan Amca

    Devlet her zaman işlerinde,derin birini kullanmaz.
    Devlet,Bazenleri yan yana yürümeyeceğin kişilere yaptırır işini.

  4. UCUZ SİYASET

    Sayın Karabük belediye başkanına vatandaşa ucuz Demir ver evini yapsın desek verirmi acaba. Başkan Fırıncılara alın teriyle ürettikleri ekmeği değerinde satılmasına müsaade etmeyerek Fırıncı esnafının günahına giriyor. Fırıncılık mesleğinin doğduğu, ustalarının yetiştiği Karabük de fırıncı esnafına yapılan zulümdür.

  5. O vaat eder konuşur yapmaz

    Rafet vergili vaat eder proje sunar konuşur yapmaz çelik cami yaptımı vaat ettiği neyi yaptı yenişehir çamlığı yapacak o zaman hesabına öyle gelmiş konuşmuştur icraat beklemeyin ondan

  6. Avrupa malı yalan makinası

    öYLE ADAMLAR VARKİ AVRUPA MALI YALAN MAKİNASI GİBİ SÖZ VER TUTMA İNSANLARIN UMUDUYLA OYNA YALAN YALAN YALAN SÖYLE YALANI ŞEYDEYİM İNANANI ÖYLEMİ ARKADAŞ ONNARIN BAŞINDA KİM GELİYO BİLİN BAKALIM

  7. Vatandaş

    Camii inşaatı başlanacak denmiş yazı asılmış, dernek yönetimi de sessiz kaç para toplandı, bağış yapanlara bağışınız ulaşmıştır mesajı olsun daha düzenli ve teknolojik imkanlar ile çalışabilir. Brtv de yada başka ulusal bir tv de bir program yapabilir belki gurbetçiler bilmiyor bağışta bulunurlar. OOoooo bari bu işi bari oyalamayalım

  8. Toplu Taşıma

    Toplu taşıma araçları kar gözetmeksizin yapılmalı özellikle kamu kuruluşları yapmalı. Toplu taşıma ne kadar çok alternatif , kalite ve ucuz olursa vatandaş arabasına binmez. buda petrol talebini ve çevreye zararı azaltır. Biz ne yapıyoruz ihaleye veriyor iki üç kişi para kazanması için gereksiz kafa patlatıyor enerji harcanıyor. Her gün kaç litre benzin mazot gidiyor özel araç da bir hesaplayın. Sabah safranboludan gelen ve akşam dönen araçların parasını hesaplayın. ülkede cari açığın birinci sebebi daaaaaaaa daha ne diyelim…

  9. Emekli

    EMEKLİLER HALİNDEN MEMNUN. HALİNDEN MEMNUN OLMASALAR ÇIKIP KONUŞURLARDI DERNEK BAŞKANLARI.

  10. Anonim

    Ahh Rafet başkan ahh,
    Bir insan kendine bu kötülüğü nasıl yapar vallaha anlamadım. Bu müdürle, gazeteci geçinen adam için değer mi sana güvenen insanların güvenini kaybetmeye. Ama sen akıllı adamsindir. Bir davranışınla bu işi duzeltirsin. O hamle zaten belli.
    Belediyede gerçekten çalisacak adama iktiyac var. Bir de senin yaptığın sınavı kazanan 28 tane mağdur var. Sen kul hakkı yemez senin yaptığın sınavı bileginin hakkıyla kazanan insanları başlatır. Karabük halkinin guvenini tekrar kazanırsın. Hadi başkan bize yanilmadigimizi göster.

  11. radar

    Sayın Celal amca
    basına ve kameralar karşısına çıkıpta bir kez olsun emeklinin sorunlarını dile getirdinmi?
    Milletvekillerine 3 maddelik rapor verdin.

    ( ONLAR DA UNUTMUŞTUR )

    Aklıma acaba diyorum Celal amca hükümete mi yakın???

    GÖSTER KENDİNİ KOCAMAN CELAL AMCA

  12. Emeklilerin başkanları

    Emeklilerin Karabük başkanı Goca Celal Safranbolu başkanı Saim Tiryaki Yenci başkanı Yılmaz Arslan çıkın bi konuşun arkadaş emekli ezim ezin eziliyor yahu TÜİK denilen herkesin inanmakta zorlandığı bi kuruluş enflasyon yüzde 36.8 diyo emekliye enslasyon farkı artı bişeyler verileyine yüzde 25 zam veriliyor sizlerde başkansınız ya niye sessizsiniz niye tepki vermiyorusunz yoksa verilen zamlardan sizler memnunmusunuz

  13. Ah Anonim ah

    Boşuna nefes tüketiyorsunuz . O 28 SINAVI KAZANAN garibanın bir yaptırım gücü varmı? Yok. Onlar REİSİN aleyhine bir yazı yazdılarmı? Yok. Onlar gariban gariban. Müdür gibi bir babaları varmı yok . Sınavı kazanamasan da yine girersin işe. Ama garibansan bakilersin. Beklersin. Boşuna beklersin.

  14. AKP YLE YANCISI MHP

    AKP YLE YANCISI MHP EMEKLİYİDE MEMURUDA ESNAFIDA ÇİFTÇİYİDE EZİYOR NEDİR BU ZULÜM NEDİR BU ACIMASIZLIK ALLAŞKINA ÇIKIN SOKAĞA BAKIN GÜLEN TEK KİŞİ VARMI MİLLET KAFAYI YEMEK ÜZERE BİR TARAFTA ACIMASIZ ZAMLAR ÖTE TARAFTA HAYAT PAHALILINA KARŞI İNSANI KORUMAYACAK ZAMLAR GİDİN CAMİ AVLULARINA EMEKLİLERİ Bİ DİNLEYİN YA

  15. Koca Celal'e Çağrı...

    Emekliler Derneği başkanı Celal Bulut,koltuk bu kadar mı tatlı..????Yapıştın kaldın…..ÇIK MEYDANLARA,topla emekliyi,koy tepkini….Haykır…Vur nalına mıhına…İnsanların reel alım güçleri çalındı…Sıcak yuvaları,soğudu..İktidarın gözünde emekliye olan bakış açısı yok hükmünde ,ölümün kıyısında sofra artığı muamelesi görmektedir….Temsil ettiğin insanların gözünde iktidar temsilcisi konumuna düşmen sevenlerini,yakınlarını derinden üzmektedir…Senden emeklinin sesi olmanı bekliyorlar…Çok mu bir şey istiyorlar????
    Gerçek anlamda bir çıkış yap,belki bu emekli seni Karabük Belediye Başkanı bile yapar…Bu iktidar dümeni seni bitiriyor…Gel bu çağrıya bir kulak ver…KENT MEYDANI SENİ BEKLİYOR….

  16. Karabukspor

    Bu rafet vergilinin yatacak yeri yok karabükte mhp de bitirdiker adam kumarcıyı tefeciyi mhp vekil adayı yaptırdı bir tane kayde deger biten proje varmı adam işi biliyor seçime yakın yapar o parkları ey karabuk uyanın uyanın gönderin işe yaramaz başkanları karabuk bu fosil adamlardan kurtarın genc beyinler gelsin yeni nesiller gelsin bu oda baskanları ve dernekler içinde gecerli şktidara yakın adamlara görev vermeyin yoksa yalaka olurlar sizin için bisey yapmazlar sayın rafet vergiliyi sahalara davet ediyoruz takkeli başkan

  17. Karabükspor Sevdalısı

    SAYIN AHMET ABİM YİNE 5000 EVLER SEMT SAHASINDAN BAHSETMİŞSİN. EVET DOĞRU BİR TESPİTTE BULUNMUŞSUN. HİÇ YAKIŞMIYOR O SAHA 50000 NÜFÜSLUK SEMTİMİZE MAALESEF. O SAHANIN YAPILIŞINI HATIRLIYORUM. BENİM GİBİ 60 LI YAŞLARDA OLANLAR HATIRLAR. KULÜBÜN BİNASINI SAHANIN YAPILMASINDA BELEDİYENİN ÇOK YARDIMI OLMUŞTU DURSUN BEY ZAMANINDA, GERÇİ DURSUN BEY ZAMANINDA SPORTİF FAALİYETLERİN HEMEN HEMEN HEPSİNE EL ATIYORDU. KARABÜKSPOR ONUN SAYESİNDE İLK KEZ İLÇE İKEN KARABÜK’ÜN KENDİ DEYİMİYLE ÜÇLÜ SAÇ AYAK SAYESİNDE (BELEDİYE, KARTEMİR VE STK’LAR) SÜPER LİGE ÇIKMAYI BAŞARDI. O ZAMANLAR GENÇLİK YILLARIMIZDA KARABÜKSPORUN HER DEPLASMAN MAÇLARINA GİDERDİK. HER MAÇTA ÇOK ANILARIMIZ OLMUŞTU. O GÜNLERİ ÖZLEMLE ANIYOR VE O GÜNLERİ ACABA TEKRAR YAŞARMIYIZ DİYORUM KENDİ KENDİME, AMA BİZ GÖREMEYİZ, İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZ GÖRÜR O GÜNLERİ İNŞAALLAH.

  18. Dernek başkanlarına sorun bakalım.

    Emekli,esnaf,şoför….vs dernek başkanlarına sorun bakalım o koltukta otururken kaç para maaş alıyormuş o ballı maaşları hakedişleri bırakmak isterlermi! iktidar yardakcılıgı yapacaklarki o koltukta oturabilirsinler.anlayan anladı.

  19. EYT'li

    AK Partiye oy veren emekliler “Kendim ettim kendim buldum” türküsü çığırmaya başlamış.

  20. Belediye

    Karabük belediye başkanının amacı organize sanayide istediğini almaktı hedefine ulaştı çokta bir şey beklemeyin derim belediyeden.

  21. MHP YLE AĞASI,PATRONU AKP

    MHP YLE AĞASI PATRONU AKP MELMEKETİ NE GÖZEL İDARE EDİYOLAR VATANDAŞ GÜLÜP OYNUYO MHP BAŞKANI DEVLET BAHÇELİNİN DERDİ SÜLEYMAN SOYLUYA LAF SÖYLENMESİ YA BIRAK SEN ONU VATANDAŞA SAHİP ÇIK VATANDAŞA.EMEKLİNİN EKONOMİSİ DİBE ÇAKILMIŞ SEN HALA AKP Y ÖVÜYOSUN YA ÜLKÜCÜLERLE DALGAMI GEÇİYOSUN BİRABER MİLLETLE DALGA GEÇMYİN ARTIK

  22. Karabükspor

    Sevgili ahmet abi
    Beşbinevler futbol sahası için yazdıgın karmaşık yer düzeni soguksu futbol sahası içinde geçerli burasıda adalet bakanlıgı belediye gençlik spor il mudürlügü içinde yer alıyor yani sorun hep sorun atnı seyler yasar kaptan sahasında da geçerli sorunsuz pruzsuz saha yok yani

  23. MHP liydim

    Nedir bu iş ya,AKP her türlü zammı yapıyo insanların cendereye sokuyo bizim başkan onnardan önce ortaya çıkıyo savunuyo toz kondurmuyo herkese ağız dolusu haraket böyle bir MHP de benim işim olmaz Alasmaladır kalanlara hayırlı işler hayırlı yolculuklar

  24. HÜR İRADE

    Yakın zamanda İktidar unsurları genel affı tartışmaya açacak.

  25. Recep

    Akyel akıllı ol yetmedimi yıllardır işçiyi birbirine düşürdüğün kaç kişinin ekmeği ile oynadın yetmedimi işçinin parasıyla yedin içtin şimdiki şube başkanıyla gizli planını biliyorum sana tek uyarım adam gibi bırak git düş artık bu garibanların yakasından sana destek veren o hemşerine de güvenme yolun sonu geldi gencecik pırlanta gibi çocuklar neyin ne olduğunu bilmiyor böldün işçiyi ikiye şimdi hemşerinle beraber işciye mobbing yapıyorsunuz o kısım müdür mühendislere baskı yapıp işcilere zulüm yapıyorsunuz senden artık adam olmaz dediğim gibi tek ve son uyarım bırak git bir kere olsun işci menfaatine bir işin olsun git

  26. Özel toplu taşıma

    Bu otobüsçüler daha düne kadar sağa sola saldırıp duruyorlardı millete hava basıyorlardı 1Tl ye yolcu çekecez taksiyi dolmuşu biterecez diye sağa sola sataşıp duruyorlardı ne oldu şimdi tektek arabaları geri veriyorlar alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste millet arabaları geri veriyor belediye hala daha yeni hat açıyor bunuda anlamış değilim zabıta müdürü hergün bağırttırıyor yeni açılan hatlar için ihale olacak diye millet batıyor bu adamlar ne yapıyor bu karabükte belediyenin ve şöförler cemiyetinin güzel bit takibe alınması lazım diye düşünütiyorum

  27. Bir soru

    Kamuda Babanın müdür olduğu yerde oğlu o müdüre bağlı birimde satın alma biriminde çalışırsa yani iş başı yaptırılırsa siz ne düşünürsünüz KARABÜKLÜ ve ÜLKÜCÜ kardeşlerim .

  28. Bir soru

    Kamuda Babanın müdür olduğu yerde oğlu o müdüre bağlı birimde satın almada sınavı kazanamadigı halde iş başı yaptırılırsa siz ne düşünürsünüz KARABÜKLÜ ve ÜLKÜCÜ kardeşlerim .

  29. Ne varsa sende var

    Ahmet abi Safranbolu orman işletmesiyle alakalı bilgilerin için teşekkürler. Sen yaptın yapacağını artık gerisi sorumlularda. Büyük başlar yapsın gerekeni

  30. Gerçekci

    Bakkallar tek dal sigara satmaya başladı.
    Yaparsa Ak Parti yapar.

  31. Gerçekci

    Emekli maaşı için Aylık Bağlama Oranı’nın (ABO) %70’den %28’e düşürülmesini alkışlayıp;
    şimdi,
    “Bunca yıl çalışmaya bu emekli maaşı adalet mi?” diyenlere GÜNAYDIN

  32. Anonim

    Düşünsenize üçlü bir satın alma komisyonu ve komisyonun ikisi baba oğul yani al gülüm ver gülüm. Başkan ne oldu da dün söylemediği söz kalmayan adama bu hakkı verdi?
    Basina başlattığı çocuğun babasına da ne ne sözler etmişti. Demekki, Rafet başkan insanlari önce dövüp sonra seviyor.
    Ya KENDİ YAPTIĞI SINAVI KAZANAN GARİBAN MAĞDURLAR NE OLACAK????
    SAKIN HAKTAN, ADALETTEN GÜVENDEN BAHSETME BAŞKAN. Ne zamanki, o MAĞDURLAR işe başlar, senin ADALETİNE inanırız…

  33. Unutma AKP artı MHP

    Vatandaş bu çektiyin ızdırabın sebebi AKP artı MHP İktidarı Millit kıvranıyor MHP nin derdi Süleyman Soylu,millet ızdırap çekiyor Devlet Bahçelinin derdi İstanbul Belediyesi millet geçinemiyor MHP ona buna sataşıyor bu işler AKP MHP ortak yürüyor

  34. SAMİMİ

    Koca Celal abinin herhangi bir partiye üyeliği varmı yokmu açıklama bekliyoruz.

  35. SÖYLEM DEĞİL TAVIR ORTAYA KOY

    CELAL BULUT,Söylem değil tavır ortaya koy..Emekli biraraya gelip gücünü,taleplerini,tepkilerini, kendilerini açlığa,sefalete mahkum eden iktidara haykırmalı..Kent Meydanı inlemeli…Bak, o zaman daha da etkili , saygın bir emekli örgütü olmuyor musun???

  36. SAMİMİYİZ

    Samimiyet üzerine bir not. ŞAHİN KARATAŞ kardeşim malumunuz olduğu üzere “KARABÜK BELADIYESININ açmış olduğu sınavı 3500 kişini icinden kazanan ama iş verilmeyen 28 garibanın (tabi sınsvı kazanamayan ve iş verilen ) halkını savunda görelim haktan ve adaletten yana olduğunu. Niye yazıyorum yuvaya döndüğünü medyadan öğrendim yani MHP dönmüşsün hayırlı uğurlu olsun. Artık MHP belediye meclis üyesisin. Belediye meclis üyeliğinden istifanı Rafet başkan durdurmuştu. Daha önceleri hak hukuk adaletten bahseden yazılarını okumuştum. Haydi göster hak hukuk adaletten yana olduğunu. Şimdiden saygılar sunuyorum hak hukuk adaletten yana tavır alacağın için.

  37. Emekli

    Ahmet abim yazıların ve yazılarına yapılan yorumlar sayesinde Emekliler Derneği başkanını harekete geçirdin. Meydanın gücü bu olsa gerek. Bravo

  38. fanatik

    Celal beyin konuşmasını videodan izledim.
    TEK KELİMEYLE ÇOK KÖTÜ KONUŞMUŞ.
    ÇARESİZLİK SEZDİM.

  39. ÜLKÜCÜLER DUYDUNUMU ŞAHİN GELMİŞ

    ÜLKÜCÜLER DUYDUNUZMU ŞAHİN KARATAŞ GARP HİZMETİNİ TAMAMLAMIŞ NİŞANTAŞI SOSYETİNİ BIRAKMIŞ YİYİTLER YURDU ÜLCÜCÜ CAMİAYA GERİ DÖNMÜŞ,MHP YE ÜYE OLMUŞ.AMMA MHP KARABÜKTE ÜLKÜCÜLÜĞÜN ÇOK UZAĞINDA GERÇİ AMMA ŞAHİN KARATAŞ GERİ DÖNMÜŞ.TOY KURULSUN DAVULLAR ÇALSIN.
    İYİ PARTİDE İL BAŞKANI YAPSALARDI GELİRMİYDİ GERİ.BURDA BELEDİYE REYİS ADAYI FİLANMI YAPAR RAFET BEY ONU ACABA OLSADA KAZANMA ŞANSI SIFIR .HAYIRLISI ALLAHTAN

  40. haddane maydanı

    receprumuzlu arkadaş yorumlarının hepsine katılıyorum ,işçigi böldü her yerde kenanla işçiyi tehdit ediyor …dün ona küfür eden gürcan abile katlanıyor herkes biliyor küfür eddigini ama meffahet icin katlaniyor zaten gürcanın bile suratı şekil gibi eden profesilelen maaşıalmıyor sankirecep i sevmiyor ….göreceksiniz ilk bayragı o cekecek sabret görün

  41. Hadi Şahin Karadaş hadi

    İYİ Partide aradını bulamayan Şahin Karataş arkadaşımız MHP ye dönmüş.Şimdi Edip Semih Yalçın beye giderek İL BAŞKANLINI mı ister yahutta istesin yoksa SADİR DURMAZ beye giderek Belediye Başkan adayımı istesin karar sizlerin Koray Aydın İl Başkanlını kabul etmemiştide İYİ Partiden çekip MHP geldiydi helbet bir pazarlığı olmuştur bellimi olur.

  42. Karabüksporlu

    Bu saatten sonra emekli abilerimizin dernek üyeliklerini sorgulamaları gerekir.

  43. Eski işçi

    İşverenden destek almadan sendika çalışana mobing uygulayamaz sendikacınin hemşerisi işveren kanadindan birimi acaba?

  44. Ekonomist

    Ülkemizde 16 milyon SSK’lı çalışanın 10 milyonu asgari ücret yada asgari ücrete çok yakın ücretlerle çalışıyor. Emekli aylığı hesaplama sistemi değişmez ise bu kişiler emekli olduğunda bugünün değeri ile 2.500 TL emekli aylığı alacak!
    Yoksulluk sınırınnın altında.

  45. Anonim

    Bir tarafta adaleti savunan Rafet başkan, bir tarafta Şahin başkan. Bu 28 kişiyi işe başlatırlar.
    Hadi Adalet bekçisi görelim adaletinizi, biz de arkanızda duralım

  46. Anonim Savar

    Anonim rumuzlu arkadaş. Senin kuyruğunu iyi çektiler galiba. Ağzına almışsın bi 28 kişi sallayıp duruyorsun. Haber ne senin yazdığın ne ? Boş yapma buralarda

  47. ÇAKIR

    AHMET ABİ 5000 EVLER SPOR SAHASI İLE İLGİLİ YAZINIZ İÇİN ELLERİNİZE SAĞLIK . ÜÇ HAFTADIR YAZIYORSUNUZ İNŞAALLAH YETKİLİLER DUYARDA HAREKETE GEÇERLER,ÖZELLİKLE DE BELEDİYE BAŞKANI VE GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ BERABER HAREKET EDİP,SPOR SAHASININ İÇİ DIŞI VE ÇEVRESİNİ BU MEZBELELİKTEN KURTARIRLAR.YOKSA 5000 EVLER SAKİNLERİ OLARAK HAKLARIMIZI HELAL ETMEYİZ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordulu çift söküntü ip getirenlere Kabataş kilimi dokuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – EYÜP ELEVLİ – Ordu'nun Kabataş ilçesinde 46 yaşındaki Fatma Öztok, eskiyen örgü işlerin sökülmesiyle elde edilen iplerle Kabataş kilimi dokuyarak kazanç sağlıyor.

Öztok, Kabataş ilçesinde evlendikten sonra el tezgahında dokumacılık yapan kayınvalidesi Kadriye Öztok'tan işin inceliklerini öğrendi.

Kayınvalidesinin sağlığı elvermediği için işi bırakmasının ardından Fatma Öztok, 2000 yılından itibaren evlerinin alt katında oluşturdukları atölyede mesleği sürdürüyor.

Dört yıl önce emekli olan Aziz Öztok da eşiyle atölyede mesai harcıyor.

İki çocuk annesi Fatma Öztok, AA muhabirine, kayınvalidesinin rahatsızlanması sonucu mesleği devam ettirdiğini söyledi.

Kayınvalidesinin kilimleri elinde dokuduğunu ancak kendisinin bu şekilde sürdüremediğini anlatan Öztok, adlıkları eski tip makinelerle yıllardır Kabataş kiliminin üretimini yaptıklarını ifade etti.

Öztok, Kabataş kilimine ilgi olduğunu dile getirerek, “Burada 7 kişi, 10 kişi çalıştırdığım da oldu. Ama çalışanlar fındık zamanı gelince işi bırakıyor. Siparişi de aldığımız için sıkıntıya düştüm. O yüzden siparişleri azalttım. Şimdi yapabileceğim kadar alıyorum.” dedi.

Eşiyle çalışmanın önemine işaret eden Öztok, “Eşimle çalışmak daha rahat, çok güzel. Ben eve çıksam, buraya müşteri geliyor. En azından burada müşteriye bakabilecek birisi oluyor. Öbür türlü eve çık, dükkana in şeklinde zor oluyor. O yüzden eşim geldikten sonra rahatladım. İşin getirisi de iyi oldu çok şükür.” diye konuştu.

Örgüleri söküp getirenlerin israfı da önlemiş olduğunu anlatan Öztok, şöyle devam etti:

“İsraf olmasın, 'yazıktır, günahtır' diyerek dokutturuyor. 'Benden sonraki nesillere kalsın.' gibi düşüncelerle yaptırıyorlar, en çok ondan geliyor. Çöpe atma durumu olsa bu devam etmeyecek ama eskilerimiz asla çöpe atmayı istemiyor. Sökemezse kesiyor, kesemezse dikiyor. Yine de onu dokutturuyor. Çöpe atmaktansa onu kenara koyuyor.”

Öztok, çevrelerinde kendilerinden başka bu işi yapan olmadığını, tozlu iş olması nedeniyle pek de kimsenin benimsemediğini anlattı.

İşinden keyif aldığını ve bu nedenle devam ettiğini belirten Öztok, “Yoksa bağ bahçe, evin temizliğine zaman kalmıyor. Evde temizlik için işçi tutuyorum, buradan aldığımı oraya veriyorum. Ama bana keyifli geliyor. 60 sene olmuş. 30-40 sene kaynanam, 20-25 sene de ben devam ettirdim. 5 sene daha ancak dayanırız. Sadece kilime odaklanırsam günde 80-100 metre dokuma yaparım.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz”

51 yaşındaki Aziz Öztok ise ilk etapta eşinin siparişleri elde yetiştirememesi üzerine araştırmalar yaptıklarını anlattı.

Gaziantep'ten makine aldıklarını belirten Öztok, “İlk önce bir makineyle başladık. Sonra bir, iki derken çözgü makinesi, sarma makinesiyle beraber işi çoğalttık. Daha seri bir şekilde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yörede bu mesleği yapan bir tek kendilerinin kaldığına dikkati çeken Öztok, “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz. Çocuklar yanaşmıyorlar. Kimisi üniversitede okuyor, kimisi çalışıyor. Biz de hanımla beraber yapabildiğimiz kadar bu şekilde yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Zaman zaman yurt dışına da ürün gönderdiklerine işaret eden Öztok, şunları kaydetti:

“Bize eski sökülmüş kazaklar geliyor. Onları belli bir aşamadan geçirdikten sonra dokuyoruz. Hem de katma değer oluyor. Rağbet de var. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'ya mal gönderdiğimiz oluyor. Bu şekilde isteyenler, sipariş verenler oluyor. Yani güzel bir şey. Hem yöremiz için hem de otantik bir havası var. Yazları buralarda halıları kaldırıyoruz, sadece kilim seriyoruz.”

Öztok çifti, Kabataş kiliminin metresini 40 liraya örüyor.