Her Telden (7.Mart.2017)

Her Telden (7.Mart.2017)

Yayın: 06.03.2017 23:19 |Güncelleme: 07.03.2017 08:07
Paylaş:
A+ A-

UZUN YILLAR,KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN KULLANILAN “BİNANIN HUKUKİ DURUMU NEDİR..” VE KİRACILARA ÇIKIN TEBLİGATI
Uzun yıllar KARABÜK BELEDİYESİ tarafından kullanılan ve Alt Katlarında bulunan işyerleri kiraya verilen bina için,KARABÜK BELEDİYESİ yeni bir uygulamanın eşiğinde..
Ancak HUKUKİ SORUNLAR ÇIKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Zamanın da HATIR/GÖNÜL ile işler yapılmış,bu işlerin kısa bir süre öncesine kadar HUKUKİ ZEMİNİ HAZIRLANMAMIŞ,şimdi bu sorun önümüze gelecek gibi görünüyor..
Örneğin BU BİNANIN oturduğu arazi üzerinde İKİ AİLENİN PAYI GÖRÜLÜYORMUŞ,yakın zamana kadar bu yerleri arayan/soran olmamış.
Yakın zamanda ailelerden birisi adına hissedarlar dava açmışlar.
Davayı kazandıklarına ilişkin bilgiler veren çevreler var..
Bir diğer aileden,şu ana kadar hiç mi hiç haber çıkmamış,KARADENİZ AİLESİ bu yerleri hakkında hiç girişim yapmamışlar,ancak burada yani, BELEDİYE BİNASI olarak kullanılan binanın oturduğu zemin üzerinde hisseleri olduğu belirtiliyor.
TAPU KAYITLARINDA BU AİLENİN HİSSESİ GÖRÜLÜYOR..
KARABÜK BELEDİYESİ tarafından uzun yıllar kullanılan ve şimdi boşaltılması için çaba gösterilen BİNANIN HUKUKİ sorunları nasıl ve ne şekilde çözümlenecek bakalım.
TEBLİGATI ALAN KİRACILAR,CİDDİ BİR ARAŞTIRMA İÇİNDELER..

AK PARTİ “EVET OYLARI İÇİN MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE..”,CHP “HAYIR OYLARI İÇİN CANINI DİŞİNE TAKMIŞ..” MHP ÖYLE DURUYOR
16 Nisan günü yapılacak ANAYASA Referandumu için AK Parti “EVET OYLARINI..” en üst düzeye çıkartmak amacı ile müthiş bir çalışma içinde,her akşam programları var,kitlelerle buluşuyorlar.
CHP ise “HAYIR OYLARININ..” yükselmesi,Karabük’te “HAYIR OYLARININ..” Referandumda fazla çıkması için,adeta,canını dişine takmış çalışıyor,bastırıyor..
Sessiz tek Parti MHP görünüyor..
MHP İçinde ki “HAYIRCILAR ANORMAL ÇALIŞIYORLAR..”
MHP İçinde ki “EVETÇİLERİN SESİ SOLUĞU ÇIKMIYOR..”
Böyle bir atmosfer yaşanıyor Karabük’te,hatta MHP İl VE Merkez İlçe Teşkilatlarında görevli,diğer İlçe Teşkilatlarında görevli çok geniş bir kesimin de HAYIR OYU VERECEKLERİNE ilişkin iddialar ileri sürenler var.
REFERANDUM SONUCU NE OLUR KARABÜK’TE..?
Evet diyecek olanlarda umutlu,hayır diyecek olanlarda umutlu..
Her iki tarafta çok sıkı çalışıyor doğrusu..

GÖRDÜĞÜMÜZ KADARI İLE “EVETÇİLERİN OY DEPOSU..” EMEKLİLER/CAMİ CEMAATİ, ”HAYIRCILARIN OY DEPOSU..” MEMUR KESİMİ..
Bizim acizane görebildiğimiz bir olayı size nakledelim,16 Nisan ANAYASA Referandumu için “EVETÇİLERİN OY DEPOLARI EMEKLİ,CAMİ CEMAATİ..” gibi görünüyor..
EMEKLİLERDEN EVET OYU ÇOK FAZLA ÇIKACAK GİBİ..
CAMİ CEMAATİNDEN EVET OYU ÇOK FAZLA ÇIKACAK GİBİ..
Buna karşılık “HAYIRCILARIN OY DEPOLARI..” daha ziyade MEMURLAR ve İŞÇİLER gibi görünüyor,örneğin ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “EVET OYU İSTİYOR..”,ancak,KARDEMİR İŞÇİ TABANI pek o yönlü oy verecek gibi görünmüyor..
MEMURLAR ise PERFORMANS OLAYINDAN RAHATSIZ..
Karabük’te renk vermeyen kesimlerin başında ESNAFLAR geliyor ve ESNAF Kesimi hiç mi hiç renk vermiyor,ne kesin EVET diyorlar,ne kesin HAYIR diyorlar gibi bir ortam gösteriyorlar..
Karabük ve İlçelerinde 1 Kasım Seçimlerini BAZ ALIRSANIZ AK Parti ile MHP oylarından yola çıkıp yüzde 80 EVET OYU çıkar gibi bir sonuca varmanız mümkün..
Ancak EVET OYU ÇIKMA İHTİMALİ OLSA BİLE,oran o kadar olmaz..
Zira ; MHP çok büyük fire verecek,bu kesin..
AK Parti içinden de fire olacak galiba,ama,oranı büyük görünmüyor..
Şunun şurasında 40 gün kaldı,bakalım nasıl olacak sonuç.

DEĞERLİ KARDEŞİM,ARKADAŞIM ALİ KEMAL ERGÜVEN’İN VEFATI İLE “KARABÜK’TE AMATÖR FUTBOL ÖKSÜZ KALDI..” DENİLEBİLİR..
Çok değerli Kardeşim,Dostum Sevgili ALİ KEMAL ERGÜVEN’İN vefatı ile KARABÜK AMATÖR FUTBOLU öksüz kaldı,uzun yıllara dayalı bir dostluğun verdiği acı ile yazdığımız sanılmasın.
Sevgili ALİ KEMAL ERGÜVEN hayatını amatör futbola adamıştı.
Karabük’te AMATÖR FUTBOL onun,adeta,hayatı olmuştu..
Çok zor koşullar altında,hayatını idame ettirmeye çalışan AMATÖR FUTBOL Kulüpleri katkı bağlamında çalmadık kapı bırakmaz,aldığı /alabildiği destekleri adil biçimde bölüştürürdü..
Sevgili ALİ KEMAL ERGÜVEN için AMATÖR FUTBOL sözü yeterli olurdu ve adeta kendinden geçer,çok zor koşullarda sürdürülen bu branş için elinden gelen her şeyi yapar,yapmaya çalışırdı..
KARABÜK’TE AMATÖR FUTBOL ÖKSÜZ KALDI..
Gerçek bir sporseveri,gerçek bir beyefendi insanı,gerçek bir dostu ve gerçek bir Karabük sevdalısı insanı kaybetti Karabük,göreceksiniz AMATÖR FUTBOL bu anlamda Sevgili Kardeşim ALİ KEMAL ERGÜVEN’İN yerini zor dolduracak..
Hayatının hiçbir döneminde eyyamcılık yapmadı bu Kardeşimiz.
Hayatını Amatör Futbola adadı..
Ruhu şad,mekanı cennet olsun değerli kardeşimin.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN VE “TERMAL TARIM ORGANİZE SANAYİ..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN geçtiğimiz hafta içinde,bize çok enteresan ve bir o kadar da olabilir gelen,bir düşüncesinden söz etti.
Eskipazar AKKAYA HAMAMI çevresine TERMAL TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması gerektiğini anlattı ve burada kurulacak SERALARIN TERMAL SULARLA ısıtılması fikrinden bahsetti.
KENDİNCE BİR HAZIRLIK YAPMIŞ Sayın ÖZCAN.
Telefonunda BU TÜR SERALARIN fotoğrafları var,toprak kullanılmadan üretilen sebzelerin yarattığı güzellikleri fotoğraflamış Sayın ÖZCAN ve bunların AKKAYA Civarında hayata geçirilebileceğinden söz ediyor.
AKKAYA TERMAL TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulmasını gündeme getiriyor ve buna yönelik bazı adımları da atmış anladığımız kadarı ile.
Eskipazar Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ’A açmış konuyu.
Aralarında bir görüşme gerçekleşmiş anladığımız kadarı ile.
AKKAYA TERMAL SULARI,ARTIK,BİR İŞE YARATILACAK..
Bunu anladık..
YERİN ALTINDA ÖYLECE DURUP/DURMAYACAK TERMAL SULAR..

KARABÜK’TE ÇOK GÜÇLÜ BİR “ESKİPAZARLILAR GRUBU VAR VE AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE NEDEN İLGİ GÖSTERMEZLER..?” ACABA
Karabük’te çok güçlü bir ESKİPAZARLILAR GRUBU VAR ve nedense bunlar AKKAYA HAMAMI çevresinde ki TERMAL SULARI görmezden gelirler,Allahın lütfu olan bu Suları değerlendirmek için pek bir gayretleri yoktur..
NEDEN BÖYLEDİR BİLMEK HAYLİ ZOR..
Daha önceleri AKKAYA HAMAMI Çevresinde ki TERMAL SULARIN Turizm hizmetine alınması,buralara TURİZME HİZMET verecek TESİSLERİN kurulması yolunda çalışmalar vardı.
Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ,bu konuda hayli heyecanlı,yapıcı,verimli çalışmaların içinde görünüyordu,bir yüklenici Firma bulunmuştu,ancak,O Firmanın birçok talihsizlikler yaşadığı ve işi bıraktığı haberleri yayıldı.
Şimdi Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN gündeme taşıdığı TERMAL TARIM Organize Sanayi Bölgesi olayı var.
En kötüsü bugün fiilen yaşanan HİÇ BİR İŞ YAPILMAMIŞ olması..
AKKAYA TERMAL Suları bu Bölgenin önemli bir ekonomik değeri.
Bir an önce GÜNYÜZÜNE çıkıp,ekonomiye katkı verir hale getirilmeli.

KARABÜK BELEDİYESİ “İSTASYON CİVARINDA Kİ HADDANELERE BİR DİZİ YAPTIRIMA BAŞLAYACAK MI..?” VERİLEN SÜRE DOLUYOR..?
Bilindiği gibi KARABÜK BELEDİYESİ,Kentsel Dönüşüm içinde bulunan İSTASYON CİVARINDA Kİ Haddanelere gerekli tebligatları gönderdi ve “BURALARI BOŞALTIN..” dedi/demişti.
Bir tek YOLBULANLAR HADDANELERİ SÖKTÜLER,BOŞALTTILAR..
Bunun dışında kimse herhangi bir işlem yapmadı..
KARABÜK BELEDİYESİ’NİN verdiği süre doldu diye biliyoruz ve bahse konu yerlerde bulunan haddaneler sökülmeyince,Belediyenin bir dizi uygulama yapma durumu doğdu/doğuyor..
KARABÜK BELEDİYESİ BU ANLAMDA NELER YAPACAK/YAPABİLİR..?
Bunu ilerleyen süre içinde göreceğiz elbet.
Ancak,buraların boşaltılması ile ortaya çok geniş alanların çıkacağı besbelli ve Karabük buraların İMARA AÇILMASI, çok/çok güzel bir projelendirme ile Kentin çehresinin değişeceği kesin.
YOLBULANLAR KENDİ HADDANELERİ SÖKTÜLER VE İLK OLDULAR..
Şimdi aynı işlem diğerlerinden bekleniyor..
Gelişmeleri birlikte izleyeceğiz..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “HAVAALANI İÇİN EFLANİ FİKRİMDE ISRAR EDİYORUM.ÜNİVERSİTE ÜSTÜ HATA..”
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,kendisine HAVAALANI olayını sorduk ve “BEN EFLANİ’DE YAPILMASINDAN YANAYIM.BUNU ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA DİLE GETİRDİM..” dedi.
“ÜNİVERSİTE’NİN ÜZERİNDE Kİ YERE HAVAALANI YAPMAK HATA OLUR.PİST UZUNLUĞU ÇOK AZ,BURAYA BÜYÜK UÇAKLARIN İNMESİ MÜMKÜN DEĞİL..” gibi bilgiler verdi.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu konuda ki düşüncelerini Sayın ŞEFİK DİZDAR’A anlattığını da söyledi ve “ŞU AN İTİBARI İLE ÜNİVERSİTE’NİN ÜST KISMINA ODAKLANILMIŞ.Sayın DİZDAR O NEDENLE EFLANİ OLAYINA GİRMİYOR SANIRIM..” yolunda görüşler dile getirdi..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Alt Yapı masraflarının tamamını Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN cebinden karşılamasının iyi bir gelişme olduğuna vurgu yaparak “ŞİMDİ KARABÜK’E HAVAALANI YAPTIRDIK DİYEBİLMEK HAYLİ ZOR.ZİRA,SAYIN ŞEFİK DİZDAR YAPTIRIYOR..” dedi.
Sayın RAFET VERGİLİ,kendisinin gündeme getirdiği “HAVAALANI EFLANİ’YE YAPILSIN..” fikrine EFLANİ’LİLERİN DE çok fazla sahip çıkmadıklarını söyleyerek “İLÇENİN GELİŞMESİ ÇOK KOLAY OLURDU..” dedi.
“O ZAMAN EFLANİ ÇOK ÇABUK GELİŞİRDİ..” ifadelerini kullandı..
“EFLANİLİLER HAVALANI OLAYINA SAHİP ÇIKMADILAR..” dedi.

“YAZDIĞINIZ TASTAMAM DOĞRU,ŞEFİK BEY KARABÜKSPOR BAŞKANI OLSAYDI,YÖREMİZLE BU KADAR YAKINDAN İLGİLENEMEZDİ..?”
Dün yazdığımız bir yazı ile ilgili olarak Safranbolu’nun önde gelen isimlerinden bir Dostumuz aradı “YAZDIĞINIZ TASTAMAM DOĞRU..” dedi ve ekledi “Sayın ŞEFİK DİZDAR İYİ Kİ KARABÜKSPOR BAŞKANI OLMADI..” dedi..
Uzun sohbetimiz sırasında,eğer KARABÜKSPOR Başkanlığı noktasında “ÖNÜ KESİLMEMİŞ OLSAYDI..” şimdi Yöremize bu kadar önemli hizmetlere zaman ayıramıyor olacaktı görüşlerini dile getirdi.
Yine bur süre önce yazdığımız “ÇOCUKLARIM BU YÖREYE YATIRIM YAPMAMA BİRAZ KIRILIYORLAR/GÜCENİYORLAR/HATTA KIZIYORLAR..” şeklinde ki bir yazıya da atıf yaparak “O YAZDIKLARINDA TAMAMEN GERÇEK..” dedi.
Sonra da “O BENİM YILLARDIR TANIDIĞIM BİR İSİM ONUN İÇİN ALINMAZ..” dedi,sonra da Sayın DİZDAR için “ADAM BU YÖRELERİN HASTASI.YETER Kİ BURALARA BİRŞEYLER KAZANDIRSIN..” gibi değerlendirmelerde bulundu..
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı söz konusu olduğunda,hazırladığını Yönetim Kurulu listesinde bizim ismimizde vardı ve çok ciddi bir hastalığımıza denk gelmişti..
GÖK KUBBE DE ÇOK OLUMLU SEDA BIRAKIYOR Sayın ŞEFİK DİZDAR

5 kişi görüş bildirdi

  1. çevreci

    36 eyalete bölünmek ve Zonguldağa bağlanmak istemiyorsanız EVETLERİNİZİ BİR gözden geçirin

  2. Eski Sendikacı

    Şefik Dizdar bey Karabükspor Başkanı olsaydı o zaman gece operasyonuyla Başkanlığı engellenmeseydi Karabükspor çok şeyler kazanırdı Şefik bey Karabükspora çok önemli tesisler kazandırırdı göçebelikten kurtarırdı.Gece operasyonuyla Karabükspor Başkanlığını engellediler Karabükspora yazık ettiler

  3. puslu kentli

    iyi günler. gerçekten karabüksporuma yazık ettiler .Şefik bey hepisinin üstesinden gelirdi yani. bi de evet’ lere devam …devletimizin işleyişi hızlanacak hepsi o kadar. altında başka bi şey aramayın lütfen …..

  4. DOGRU DEMİŞ

    ESKİ SENDİKACI DOĞRU DEMİŞ EYER ŞEFİK BEY KARABÜKSPORA BAŞKAN OLSAYDI VEYA ENGELLENMESEYDİ KARABÜKSPOR GÖÇEBE GİBİ OLMAZDI KENDİ TESİSLERİ OLURDU.KARABÜKSPORUN VERDİYİ PARAYLA EV KİRASI ÖDENMEZDİ MASRAF YAPILMAZDI.ŞEFİK DİZDAR BEY KARABÜKSPORU AVRUPA ÇAPINDA BİR KULÜP YAPARDI.ŞİMDİ NE YİRE VAR NE YURDU VAR YAKINDA YAZIKÖYEMİ NE GİDECEKMİŞ.DEMEK KARABÜKSPOR BİZE MUHTAÇ OLSUN DİYE ŞEFİK BEYİN BAŞKANLINA ENGEL OLDULAR

  5. Şefik Dizdar'a Teşekkürler

    Eflaniye havaalanı yapılsa Eflani’yi Arap turistler basar tadından yenmez……Karabük’ün 50 km dışında bir yer…Sanki Karabük ‘te 1 milyon insan yaşıyor,İstanbul Ankara 10 saatlik yol falan da insanlar havayolunu tercih edip Eflani’ye gidecek oradan da İstanbul’a falan ….
    Eflaniye yapılacak havaalanı uluslararası yoğunlukta bir yolcu kapasitesine uygun mu da böyle bir düşünceyi Rafet Vergili ortaya atıyor.Rafet Vergili de Eflani’ye bu hava alanı’nı yapsın..Bu bölge olsa olsa Çartır yolculuğunun olduğu iç hatlar yoğunluklu,iç turizme ve yöre insanına hitap edebilir ölçekte bir hava alanı olur öte yanda Üniversiteye bağlı açılacak Havacılık Yüksek Okuluna hizmet verir…
    Devletin kaynakları çok zengin olsaydı bu ihtiyaca Şefik Dizdar neden girsin ki…..Yöre halkı olarak bu ihtiyaca cevap verip bu projeyi kendi kişisel bütçesinden yapacak olan bu iş adamımıza çok teşekkürler….Yaptığı diğer yatırımlarla yöresini tercih etmesi ise çok manidardır….
    Hava alanı bu bölge için fizıbıl bir yatırımdır..Otobüs firmalarını da olumlu etkilediği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır…Havaalanı ile oluşan nüfus hareketliliği otobüs firmalarına olan gereksinimi daha da artırmaktadır….Hava alanı o şehrin dünyaya açılan bir penceresidir…
    Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere şimdiden teşekkürler..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.