Her Telden (7 Ocak 2020)

Her Telden (7 Ocak 2020)

Yayın: 06.01.2020 20:26
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ,ÖNCESİNDE,SIRASINDA “BAZI DELEGELERİN FIRILDAKLIĞI,BAZI DELEGELERİN TUTARLILIĞI..” SİYASET..
CHP Merkez İlçe Kongresi çok ilginç konulara sahne oldu ve bu yolda Merkez İlçe Başkan Adaylığı’ndan çekilen Sayın GÖKSUN ÖZTOPRAK başta olmak üzere,bazı isimlerden öyle konular dinledik ki,SİYASETTE BUNLARIN OLMAMASI gerektiği üzerinde düşündük.
Örneğin bazı delegeler önce imza vermişler sonra çekmişler..!!
Hatta,imzasını kongre salonuna kadar devam ettiren bazı delegeler,kongre salonunda imzalarını çekmeye karar vermişler,iyi de o zamana kadar akılları neredeydi diye sormak gerek bu delegelere..
SİYASET TABANDAN TUTARLI,DENGELİ,ÇİZGİLİ OLMALI..
Öyle değil mi..?
Buna karşın “BEN ADAY OLACAĞIM,SİZ DELEGE OLARAK BANA İMZA ATAR MISINIZ..?” denilen,teklif edilen bazı isimler ise açıkça “HAYIR SANA BAŞARILAR DİLERİM,ANCAK,İMZA ATMAM..” diyerek tutarlılık göstermişler..
Veya “İLÇE YÖNETİMİNE GİRER MİSİN..” veya “İL DELEGE LİSTESİNE YAZABİLİR MİYİM..” diye öneri götürülen bazı isimler bu tür önerileri zarif bir dille kabul etmemişler,”BEN DİĞER LİSTE DE OLACAĞIM,O NEDENLE TEŞEKKÜR EDERİM..” diyenler olmuş..
SİYASET KURUMU,FIRILDAKLIKLA YIPRATILMAMALI,DEĞİL Mİ..?
Yarın,diğer SİYASİ PARTİ Kongrelerinde de bunlar yaşanabilir elbet..
Oy vereceğim diyerek vermeyenler ayrı bir konu elbet..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE “HASTALIK VAR.” DİYEN DE HAKLI,”BU İŞLERİ ABARTMAK ÜNİVERSİTEYE ZARAR VERİR.” DİYEN DE HAKLI GALİBA
Son günlerde KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE bazı hastalıklardan yakınmalar oluyor,özellikle bu hastalıkların YABANCI ÖĞRENCİLERDEN kaynaklandığına da dikkat çekiliyor..
EVET BİRKAÇ HASTA ÖĞRENCİ OLDUĞU BİLİNİYOR..
Olaya bu pencereden bakıldığında “ÜNİVERSİTE DE HASTA ÖĞRENCİLER VAR..” diyen,söyleyen,yazan insanların haklılıkları var ve zaten 53 bin civarında bir kitlede hastalık bir noktaya kadar normal de görülebilir..
Kaldı ki,özellikle YABANCI ÖĞRENCİLER buraya gelinceye kadar,birçok tıbbi kontrollerden geçiyorlar,ayrıca bu çocuklar kendi ÜLKELERİNİN EN ZEKİ ÖĞRENCİLERİ olarak,birçok sınavı kazanarak Ülkemize geliyorlar..
BİRKAÇ ÖĞRENCİ DE TÜBERKÜLOZ HASTALIĞI ÇIKMIŞ SANIYORUZ.
Yine birkaç öğrencide de,insandan/insana geçmeyen SITMA VAKASI olduğuna ilişkin bilgiler verilirken,bunların süratle tedavisi için yoğun bir çalışma yapıldığına ilişkin bilgiler de veriliyor..
BUNLARIN ABARTILMAMASI GEREK, görüşünde olanlar da haklı ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ böyle bir konuya muhatap olduğunda YABANCI ÖĞRENCİ veya ÜLKEMİZ GENELİNDE bir prestij kaybı yaşayabilir,endişesini taşıyanlar da haklılık taşıyorlar elbet.
EVET birkaç öğrencinin hastalığı süratle kontrol altına alınmış durumda..
Buna sevinerek,duyarlılık gösterenlere de teşekkür edilmeli.

İCRA/İFLAS İLANLARININ “YEREL GAZETELERDE YAYINLANMASI..” YOLUNDA Kİ KARAR VE BU KARARIN YERELDE UYGULANMASI KONUSU..
İCRA/İFLAS İlanları oluyor,bunlar daha önceleri ULUSUL ÇAPTA Yayın yapan Gazetelerde yayınlanıyordu ve YEREL GAZETELERİN Dernekleri,bu Derneklerin oluşturduğu FEDERASYONLAR/KONFEDERASYONLAR çok önemli girişimler yaptılar.
İCRA/İFLAS İLANLARI ARTIK YEREL GAZETELERDE DE YAYINLANACAK.
Bunun çok önemli avantajları var.
Öncelikle fiyat farklılığı var ki,muhatapları açısından bu ilanların YEREL GAZETELERDE yayınlanması çok büyük avantaj sağlıyor,santim/sütun hesabından YEREL GAZETELERDE yayınlanması çok ucuza geliyor.
HÜKÜMETİN İLGİLİ BİRİMLERİ BUNU DİKKATE ALDILAR ve bu tür ilanların Yerelde yayınlanmasının daha doğru olacağına karar verdiler,peki uygulama hangi nokta da..
İşte o nokta da bazı sıkıntılar var..
Öyle sanıyoruz ki,VALİLİK İLGİLİ BİRİMLERİ ve Gazetecilerin YEREL DERNEKLERİ bu işin üzerinde durarak,konuya bir çözüm getirilmesi için bazı girişimler yapacaklar..
BU KONU HAYLİ CİDDİ VE GEREKEN ÖNEMİN VERİLMESİ ŞART.

KARABÜK SAĞLIK NOKTASINDA “HASTANE SIKINTISI ÇEKİYOR MU/ÇEKMİYOR MU..” BU KONU HAKKINDA SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ..?
Karabük SAĞLIK NOKTASINDA hastane sıkıntısı çekiyor mu/çekmiyor mu,bu sorun artık birçok yerde sorulmaya başlanmış ve CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi’nde hayli konuşuldu.
Örneğin Sayın BAYRAM KARADAĞ bu konuya değindi..
Örneğin CHP Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu konuya değindi ve “TBMM KÜRSÜSÜNDEN,BİRKAÇ DEFA DİLE GETİRDİM..” şeklinde bilgiler verdi.
Örneğin CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR bu konuya değinerek “ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ ÇÖKÜŞÜNE..” değindi ve oradan yola çıkarak KARABÜK’TE HASTANE YETERSİZ noktasına getirdi sözlerini.
Bakın HANİ ŞİRİNEVLER HASTANESİNE EK YAPILACAKTI NE OLDU..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü BEŞBİNEVLER Bölgesi’nde ki OKUL İNŞAATINI SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVİR EDECEKTİ ne oldu ve Karabük CHP Eski İl Başkanlarından Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇER’İN dediği gibi “ÜLKENİN DEVLET HASTANESİ OLMAYAN ENDER YERLEŞİM BİRİMLERİNDEN BİRİSİ..”
Karabük sağlık noktasında pek iyi durumda değil..
Örneğin,bu konuda siz ne düşünüyorsunuz..?

GEÇTİGİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILAN CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİNDE,SAYIN MUSTAFA ERTEN VE EKİBİ YAPILAN SEÇİMİ KAZANDI..
CHP Karabük İlçe Kongrelerinin sonuncusu olan,MERKEZ İLÇE KONGRESİ geçtiğimiz Pazar günü yapıldı ve Sayın MUSTAFA ERTEN ile Sayın HİDAYET AYGÜN arasında ki yarışı Sayın MUSTAFA ERTEN 79 oy ile kazandı,Sayın HİDAYET AYGÜN ise 77 oyda kaldı.
Biz,uzun yıllardan bu yana,ilk kez CHP Merkez İlçe Kongresi’nin böyle hareketli ve kalabalık bir katılımla yapıldığına tanık olduk,KENT MEYDANI Belediye Nikah Salonu’nda ciddi bir katılım vardı.
Divan Başkanlığı görevini,CHP İzmir Milletvekili ve uzunca bir süre Ergenekon Davsından cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ve Teğmen rütbesinde iken askeri görevinden ayrılan Sayın MEHMET ALİ ÇELEBİ yürüttü.
Genellikle olgun bir hava içerisinde geçen,CHP Merkez İlçe Kongresi’nin,en ilginç olaylarından birisi,daha önce İlçe Başkan Adayı olarak açıklama yapan Sayın GÖKSUN ÖZTOPRAK’IN,adaylıktan çekilmesi oldu.
Sayın ÖZTOPRAK,daha önce kendileri ile görüşerek onayını aldığı bazı delegelerin verdikleri imzaları geri çekmek istemesi üzerine İLÇE BAŞKAN Adaylığından çekildiğini,bu tür hareketin içinde olanlara sitem eden bir konuşma ile,açıkladı.
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanlığı seçimini Sayın MUSTAFA ERTEN 79 oy alarak kazanırken,rakibi Sayın HİDAYET AYGÜN 77 oyda kaldı ve böylece,CHP içerisinde İlçe Kongreleri tamamlanmış oldu..
Şimdi gözler CHP Karabük İl Kongresi’ne çevrildi..

CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİNDE,İL ESKİ BAŞKANI SAYIN BAYRAM KARADAĞ VE MİLLETVEKİLİ SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY,KARABÜKSPOR…
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi’nde,bir konuşma yapan İl Eski Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ,son günlerde KARABÜK’ÜN BAŞ GÜNDEMİ haline gelen KARABÜKSPOR konusuna değindi.
Öncelikle Ebedi Hayata göçen Sevgili ZİYA ÜNSAL ile Sevgili MAHİR ACAR’A rahmet diledi Sayın BAYRAM KARADAĞ ve Rahmetli ÜNSAL ile Rahmetli ACAR’IN bu camiaya verdiği önemi kısaca anlattı,daha sonra da “KARABÜK’TE HERKESİN,KARABÜKSPOR NOKTASINDA DUYARLI OLMASINI..” diledi.
Sayın BAYRAM KARADAĞ,Kongre de en beğenilen konuşmayı yaptı.
Karabük’ün sorunlarına değindi,çözümler önerdi..
Daha sonra bir konuşma yapan CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,TBMM Kürsüsünden KARABÜKSPOR’U dile getirdiğini ve birçok gelişmeleri anlattığı yolunda bilgiler verdi..
KARABÜKSPOR KONUSU,CHP KONGRESİ’NİN GÜNDEMİNE BİLE GİRDİ..
Böylesine bir süreçten geçiyor Karabük.
Dileriz KARABÜKSPOR yeniden küllerinden doğacak..
Toplumsal bir duyarlılık var.

KARABÜK’TE NEREYE GİTSENİZ,KONU “KARABÜKSPOR,KONU SEVGİLİ ZİYA ÜNSAL,SEVGİLİ MAHİR ACAR..” VE TEK DİLEK “İNŞAALLAH BİTER..”
Karabük’te nereye giderseniz gidin insanlar TEK BİR KARABÜKSPOR konusuna odaklanmışlar,konu SİYASİ PARTİLERİN İlçe ve İl Kongrelerine kadar geliyor artık.
CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NDE BU KONU KONUŞULDU..
Yarın Diğer Parti Kongrelerinde de aynı olacak mutlaka.
Allah biliyor ya,KARABÜKSPOR konusu açıldığında hemen herkes “ NEDEN BU KONU HALEN HUKUKA GİTMEDİ..” diye hayıflanıyor,hemen ardından da HİKMET FERİDUN TANKUT konusu açılıyor.
KARABÜKSPOR’UN Sayın ZİYA ÜNSAL Başkanlığı’nda ki Yönetimi,KARABÜKSPOR’UN Sayın SEDAT NAMAL Başkanlığı’nda ki Yönetimi hangi güçlerin TELKİN ve TAVSİYESİ ile oluşturuldu..?
ŞİMDİ İNSANLAR BEDEL ÖDÜYORLAR,ÖDEMEK DURUMUNDALAR..
Ve,olayın en önemli yanı..!!
Karabük’te,aklı selim sahibi herkes “İNŞAALLAH BU ACI GELİŞMELER DEVAM ETMEZ,SON BULUR..” diye dua ediyor,çok ciddi bunalımda olan kişilerden söz ediliyor,örnekleme yapılıyor..
YILLARCA,BU KENTE MUTLULUK VEREN KARABÜKSPOR..
Şimdi,ne yazık ki,acıların kaynağı gibi görülüyor..

ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJELERİ KONUSUNDA,HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YOK,BİR ARA Sayın CUMHUR ÜNAL TAKİP EDİYORUM DİYORDU..
Karabük’ün ortasından geçen ve Cenab-ı Allahın bu Yöreye verdiği çok büyük bir nimet olan ARAÇ ÇAYI’NI,Karabüklüler ne yazık ki HOR KULLANARAK perişan etmişler,ARAÇ ÇAYI perişan durumda.
Hatırlayanlar vardır..
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJE İHALESİ YAPILMIŞTI..
Hatta bu konu ile ilgili AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL,Gazetemize bir açıklama yollayarak “ARAÇ ÇAYI İLE İLGİLİ DSİ’NİN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ..” ve gelişmeleri yakından izlediğini Kamuoyu ile paylaşmıştı..
Sahi NE OLDU ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ OLAYI..?
Şu ana kadar bir ilerleme olmadığı kesin ve ARAÇ ÇAYI öyle duruyor..
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ yapılacak mı/yapılabilecek mi..?

14 YILDIR YAPILAMAYAN “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN KARABÜK DAHA NE KADAR BEKLER ACABA..?” VE BELEDİYELERİN BU İŞİ BİTİRMESİ
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,geçtiğimiz hafta içinde Gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulunmuştu ve sohbet sırasında BÖLGENİN SESİ Gazetesi olarak KATI ATIK BERTARAF TESİSİ üzerinde çok sık durduğumuzdan yola çıkarak,Sayın GÜREL bazı bilgiler vermişti.
Bilindiği gibi bu işi yapacak olan KARÇEV Başkanlığı’nı Dönemin Karabük Valileri yürütüyor,ancak,konunun esas sahibi Karabüklü Belediyeler ve dolayısı ile KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NİN gerçek Sahipleri de Belediyeler oluyor..
14 YILDIR YAPILAMIYOR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..
Vali Sayın FUAT GÜREL,bu manada YENİDEN BİR ÇED RAPORU gerektiğinin altını çizerek “GÖREVLİ PERSONELİN BU İŞİ KOVALADIKLARINI VE BU SORUNU SÜRATLE ÇÖZMEYE ÇALIŞTIKLARINI..” anlattı.
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ,14 yıldır yapılamadı iyi mi..?
ÇÖPLER,ASİT KÖYÜ Sakinlerinin tepesine dökülmeye devam ediyor.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Öneri

    Ahmet bey geçenlerde rafet bey brtv televizyonunda ve diğer yerel basında yapacağı projelerden bahsederken hiç çelik camii den bahsetmiyor proje rafamı kalktı .eski valiliği yıkmak için baya çaba sarfetmişti oysaki karabükün girişine yapacağı çelik cami unutturulmaya mı çalışıyor. Teşekkürler

  2. Prestij

    Üniversitemizin prestij kaybı yaşamaması için hastalık ve salgın gibi haberler yapılmamalı ise Karabük ilimizin prestijinin sarsılmaması için Mahir Acar ve Ziya Ünsal beyefendilerin vefat haberleri de yapılmamalı

  3. önemli degil

    karabuksporun durumunun bu saatten sonra düzelmesi cok zor. oncelikle hızlı bir sekilde acilan mahkemeler sonuçlanmalı. bu gune kadar ki gercek manada suclu olan kimse ortaya cikmali. su anki baskani bu goreve bizzat eski baskanlar getirdi ve bir seyleri ortbas etmesi istendi diye konusulurken duyduk. ama bir gercek varki basta hft olmak uzere bazi insanlar cok guzel nemalandi, kendisine oyalansin diye oyuncak sunuldu, birileri kardemirde yolunu bulurken, iscilerin haklari acikca gasp edilirken, hft ve avaneside spor kulubu araciligiyla yediler, ictiler vede nemalandilar. bunu soyleyen dile getirenlerin kardemirden hesabi kesildi, karsi cikmayip hft un yaninda olanlarin banka ve kredi borclari odendi. ceplerine para kondu. o paralar nereden geldi, havadan parasutlemi atildi. bunlari herkes biliyor. tek dilegimiz en kisa surede suçluların ortaya cikmasidir. karabuksporunda eski gunlerine geri donmesidir.

  4. Emre

    Ahmet bey diğer tüm yerel haber sitelerine Kardemir ağından giriliyor. Sizin haber sitenize erişim engellenmiş. Bunu kim neden yapar neden buna ihtiyaç duyar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’deki pilot sayısı 15 bine yaklaştı

Yayın: 30.04.2024 12:14
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’de geçen yılın sonu itibarıyla istihdam edilen pilot sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 6 artarak 14 bin 884 oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 2023 Faaliyet Raporu’ndan derlediği bilgiye göre, havacılık sektörü 2003 yılından itibaren çıkarılan yasal düzenlemelerle hızla büyüdü.

Sektör, hava yolu şirketlerinin artmasına paralel olarak altyapı ve filo yatırımları, bağlantı sayısı ve uçak bilet fiyatlarındaki düzenlemelerle büyümesini son dönemde de sürdürdü.

Türkiye’de 2003’te sektörde yaklaşık 65 bin çalışan istihdam edilirken bu sayı 2022’de 262 bin 925’e ulaştı. 2022 yılı sektör cirosu, 2003’ten itibaren Türk lirası bazında 218 kat, dolar bazında ise kurdaki artışa rağmen 16 kat artış gösterdi. Sektörün 2022 yılı cirosu 668,06 milyar liraya ulaştı.

Sivil havacılık işletmeleri bünyesinde geçen yılın sonu itibarıyla 668 uçak bulunuyor. Ayrıca, 207 hava taksi, 524 genel havacılık araçları, 431 balon ve 26 çok hafif hava aracı olmak üzere 1856 araç faaliyet gösteriyor.

Yabancı pilot sayısı 518

Türkiye’de istihdam edilen pilot sayısı geçen yılın sonu itibarıyla 14 bin 884’e yükseldi. Söz konusu rakam, 2022’de 14 bin 55 olarak kayıtlara geçmişti. Böylece pilot sayısında, bir yılda yüzde 6 artış gerçekleşti.

Uçak ve helikopterlerde çalışan pilotların yüzde 4,2’sini yabancılar oluşturuyor. Türk sivil havacılığında 518 yabancı pilot hizmet veriyor.

Geçen yılın sonunda 2 bin 45 hava trafik kontrolörü, 463 dispeçer, 4 bin 684 teknisyen, 620 hava trafik emniyeti elektronik personeli ve 609 havacılık bilgi yönetimi uzmanı olmak üzere diğer lisanslı teknik personelin toplamı 8 bin 421’i buldu. (AA)