Her Telden (9 Aralık 2021)

Her Telden (9 Aralık 2021)

Yayın: 08.12.2021 21:10
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI BAŞKANI Sayın MEHMET MESCİER “FOSİL YAKIT KULLANIMI,HİDROJEN TEKNOLOJİSİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ..”
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,bir söyleşi de,hem DÜNYA,hem ÜLKEMİZ,hem KARABÜK açısından çok/ çok önemli,hayati bir konuya değinmiş.
Aslında DÜNYA DA BİRÇOK ÜLKE BUNU UYGULAMAK İSTİYOR..
Sayın MEHMET MESCİER Sanayi Tesislerinde FOSİL YAKIT kullanımının ÇEVRE TAHRİBATI yaptığına işaret etmiş,FOSİL YAKIT nedir önce ona bir bakalım..
PETROL-KÖMÜR-DOĞALGAZ FOSİL YAKIT OLARAK BİLİNİYOR..
Dünyanın gelişmiş birçok ÜLKESİNDE belirli bir süre sonra FOSİL YAKIT tamamen yasaklanacak ve yerine GÜNEŞ ENERJİSİ gibi sürdürülebilir veya hidrojen yakıtı kullanımına geçilecek.
BİRÇOK GELİŞMİŞ ÜLKE BUNUN KARARINI ALMIŞ BULUNUYOR.
Bir süre sonra ÜLKEMİZDE DE buna benzer kararlar alınacaktır.
Örneğin PETROL KULLANIMININ yasaklanması ile EGZOS GAZLARI durdurulacaktır,KÖMÜR ve DOĞALGAZ kullanımının yasaklanması ile ÇEVRE TAHRİBATININ,KİRLİLİĞİNİN önüne geçilecektir..
Sayın MEHMET MESCİER çok önemli bir konuya değinmiş..

FOSİL YAKIT OLARAK BİLİNEN KÖMÜR-PETROL-DOĞALGAZ KULLANIMI YERİNE,ÖRNEĞİN,HİDROJEN KULLANIMINA DÖNMENİN MALİYETİ…
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,kendi sektörü olan DEMİR/ÇELİK Sanayi’nde FOSİL YAKIT kullanımı nedeni ile bir ayrışma olduğundan söz ediyor.
FOSİL YAKIT yerine hidrojen kullanımına işaret ediyor..
VE ; Diyor ki “SANAYİ DE HİDROJEN YAKITINA DÖNMENİN MALİYETİ NEDİR BİLMİYORUZ..” olayın gerçeği bu,örneğin KARDEMİR Hidrojen yakıtına dönmek istese NE KADAR MALİYET gerekir..
Veya ;ORTA ÖLÇEKLİ BİR HADDANE bunu denese maliyeti nedir..?
Olayın bir de SÜRDÜRÜLEBİLİR biçimde hidrojen gazına ulaşım için yeterli üretim olayının çözümü de,bir sorundur elbet,öte yandan EGZOS GAZLARI için elektrikli otomobil kullanımı çok yaygın hale geliyor..
DÜNYA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN ÇOK ÇEKİYOR..
Gıda maddelerine ulaşım büyük sorun haline geliyor..
O nedenle FOSİL YAKIT kullanımı eninde/sonunda düzene girecektir..
Ama BİR NESİL BUNU görür mü/görmez mi,bilinmez..!!

YILLARCA DİLE GETİRDİĞİMİZ,BİR ARALAR “BÖYLE BİR KONU GÜNDEME GELİR GİBİ OLAN…” EFLANİ BESİ/HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ..
Yıllarca EFLANİ BESİCİLİK/HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması yolunda yazılar yazdık,Kamuoyu’na bunu anlatmaya gayret ettik,olmadı/olmadı..
Bir aralar Eflani Belediye Veterineri bir bayan,bir toplantı da gündeme getirdi,o zaman hayli umutlanmıştık,ancak ne yazık ki öylece kaldı ve bir ilerleme kaydedilemedi..
GIDA ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ ŞİMDİLERDE DAHA DA ANLAŞILIR OLDU..
KIRMIZI ET ÜRETİMİ,SÜT ÜRETİMİ çok çağdaş biçimde buralarda yapılabilirdi ve öyle olunca da EFLANİ TOPLUMSAL GELENEĞİN DE OLAN ve çok verimli üretimler yapılabilen hayvancılık çok daha bilimsel bir platforma oturmuş olurdu.
ÇOK CİDDİ FİRMALAR GELİRDİ..
Ne yazık ki yapılamadı,olmadı..
Bakın KIRMIZI ET FİYATLARI süratle tırmanıyor,üretim yeterli mi.?
Böyle bir OSB et/süt işleme tesisleri gibi,HAYVANCILIK alanında yem üretme tesislerini de İlçeye kazandırırdı,böylece EFLANİ İlçesi bu alanda ÇEVRENİN MERKEZİ konumuna yükselirdi..
Ne yazık ki fırsat ıskalandı,olmadı/olmadı..!!

BİZ EFLANİ,HAYVANCILIK/BESİ ORAGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÖNERİRKEN,NE YAZIK Kİ,ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKEN GENİŞ BİR KESİM OLDU..
Biz yıllardır EFLANİ HAYVANCILIK,BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması gerekir önerisinde bulunduk,ne yazık ki,ilgili zevat bunu anlamakta zorluk çekti ve bir türlü kurulamadı..
Böyle bir ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ öylesine işlevsel hale getirilebilir ki,HAYVAN HASTANESİ,BİYOGAZ TESİSLERİ,ET/SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEMİ Tesisleri ile birlikte 100 başlık,150-200 başlık hayvan besleme tesisleri/alanları başta olmak üzere BU SEKTÖRE can veren gelişmeler olurdu..
BU TÜR TESİSLERİN KURULDUĞU YERLER VAR..
Örneğin AMASYA,Ankara/ÇUBUK,BATMAN, gibi birçok yerde kuruldu/kuruluyor..
EFLANİ arazi yapısı itibarı ile de HAYVANCILIK,BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için biçilmiş kaftan ve ne yazık ki,bu önerimizi yıllar önce TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ yetkili birimlerine de anlatamamıştık iyi mi..?
Belki 15,belki 20 yıl önce bunu anlatamamıştık iyi mi..?
EFLANİ HAYVANCILIK,BESİCİLİK OSB Ülke ve Bölge için çok önemli oysa..

GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR TAKSİYE BİNDİK “ABİ BABAM İNŞAATLARDA ÇALIŞARAK 3 KARDEŞİ DE ÜNİVERSİTE DE OKUTTU,EV YAPTI,YA ŞİMDİ DEDİ”
Geçenler de ani bir işimiz çıktı,bir taksiye bindik,genç bir şoför Kardeş “ABİ BENİM TAKSİ ŞOFÖRLÜĞÜ YAPTIĞIMA BAKMA,ÜNİVERSİTE BİTİRDİM,İŞ BULAMADIĞIM İÇİN TAKSİCİLİK YAPIYORUM..” dedi.
Daha sonra da “ABİ NE OLUYORUZ ANLAYAMIYORUM.BENİM BABAM İNŞAATLARDA ÇALIŞARAK 3 ÇOCUĞUNU DA ÜNİVERSİTE DE OKUTTU ve BU SÜREÇTE DE 3 KARDEŞE,KENDİSİNİ DE BİRER DAİRE OLACAK ŞEKİLDE İNŞAAT YAPMIŞ..” dedi.
Yani 4 dairesi varmış..
O Kardeş “ABİ ŞU YAŞADIĞIMIZ GÜNLERDE,İNŞAATLARDA ÇALIŞAN BİR BABANIN BUNLARI YAPMASI/YAPABİLMESİ MÜMKÜN MÜ.ALLAH İÇİN SÖYLE MÜMKÜN MÜ..?” diye sordu.
Doğrusu biz cevap veremedik,nutkumuz tutuldu..
Biz de size soralım BU SÜREÇTE,BÖYLE BİRŞEY MÜMKÜN MÜ sizce..?

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE,YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA GÖZ DOLDURUYOR,ancak,”ÇIKARKEN BİRLİKTE OLDUKLARINI…”
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,yaptığı çalışmalarla gerçekten takdir alıyor,göz dolduruyor ve seçmenin de sempatisini kazanıyor bu olayın bir yönü.
Geçtiğimiz gün,Karabük SOSYAL YAŞAMINDA marka olmuş bir isimle sohbet ediyorduk,çok bilinen,bir isimle sohbet ediyordu “Sayın ELİF KÖSE GERÇEKTEN İYİ GİDİYOR.İNSANLARIN TAKDİRİNİ KAZANIYOR..” dedi.
Daha sonra da,özellikle CHP kanadında “ZİRVEYE ÇIKIŞINDA,ÇIKARKEN YAPTIĞI ÇALIŞMALARDA BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞI İNSANLARI,ŞİMDİ ZİRVE DE YENİLERİ İLE DEĞİŞTİRİYOR GİBİ BİR HAVA HAKİM..” şeklinde bir değerlendirme yaptı..
Anlam veremedik “NASIL YANİ..” falan dedik.
“TAMAM PARTİ BÜNYESİNDEN ÇOK/ÇOK ÖNERİ GELİR.BUNLARIN HEPSİNİ YAPAMAZ O ANLAYIŞLA KARŞILANABİLİR.ANCAK,ÇOK EMEĞİ OLAN İNSANLARI ,SIRADANLAŞTIRARAK CEVAP VERMESİ HAYLİ YANLIŞ..” falan dedi.
Fazla detaya girmek istemediğinden söz etti.
Biz Sayın ELİF KÖSE’NİN yaptığı çalışmalardan övgü ile söz ederken “EVET,ÖZELLİKLE YAPTIĞI SOSYAL ÇALIŞMALARLA SÜREKLİ GÜNDEM DE ve ÇOK İYİ YAPIYOR.GENİŞ BİR KİTLENİN BEĞENİSİNİ KAZANIYOR..” falan dedi.
DİĞER BELEDİYELER,VATANDAŞLA/SEÇMENLE BAĞINI KESMİŞ ADETA..
Sayın ELİF KÖSE sürekli halkın içerisinde ve beğeni kazanıyor..

HAMASETTE,HEMEN HERKESİN “BİRİNCİ SIRADA ANDIĞI,..” RAHMETLİ METİN TÜRKER, BIRAKTIĞI ÜÇ EMANETE SAHİP ÇIKMA,KARABÜKSPOR
ÇELİK-İŞ Sendikası efsane Genel Başkanı Rahmetli METİN TÜRKER,ölüm yıldönümlerinde mezarı başında anılır,bu yıl anma törenine biz gitmedik..
ORADA HAMASİ KONUŞMALAR CANIMIZI SIKIYOR..
HAMASET var,peki EMANETE SAHİP ÇIKAN VAR MI..?
Rahmetli METİN TÜRKER,cin gibi bir insandı ve Ölümü gittiğini bilerek çıktığı ABD Yolculuğundan önce HAVAALANINDA bir veda konuşması yaptı,KARDEMİR-KARABÜKSPOR-ÇELİK İŞ SENDİKASINI SİZLERE EMANET EDİYORUM dedi.
Gelinen nokta nedir..?
Bu emanetlere sahiplilik anlamında gelinen nokta nedir,evet TSO Başkanı Sayın MEHMET MESCİER’İN DE özenle belirttiği gibi KARDEMİR üretim de 6 kat büyüme olayını gerçekleştirdi..
Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ sayesinde KARDEMİR üretim de TAM 6 KAT BÜYÜDÜ ve bugün gelinen nokta DEVLET AĞIRLIKLI bir Yönetim yapılanması..
KARABÜKSPOR tarihten silinme noktasında..
Ve bunu da YERİNE GELEN SENDİKACI bir irade gerçekleştirdi,BATIRAN İRADE Sendikadan da gitti,yerine gelen irade de KARABÜKSPOR’A sahip çıkıyor demek hayli zor,hatta imkansız.
ÇELİK-İŞ Sendikası,artık ÖZÇELİK-İŞ Sendikası oldu ve büyüyerek yoluna devam ediyor,üye kazanarak yoluna devam ediyor,2010 yılında tarihi bir süreç yaşadı İŞVEREN ELİNDEN TUTTU ve Sendika yoluna devam ediyor..
ÖZETLE ;EMANETLERİN DURUMU BUDUR EFENDİM..

1989 YILINDA,DÖNEMİN BAŞBAKANI Rahmetli TURGUT ÖZAL,BİZE “METİN O SENDİKANIN BAŞINDA İKEN O GREV BİTMEZ..” DEMİŞTİ İYİ Mİ..?
Birçok çevrenin ŞANLI GREV diye adlandırdığı 1989 Yılının 137 günlük KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI grevi,Ülke tarihine çok önemli bir belgedir,üzerinde durulması gereken bir olaydır.
O zaman,biz, ANAP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı ve İkinci Seçim Bölge Koordinatörü olarak görev yapıyorduk,ANAP’IN SAMSUN BÖLGE Toplantısı vardı ve TDÇİ Genel Müdürü Sayın SENCER İMER ile bu grev olayını görüştük,Başbakana anlatmak üzere SAMSUN BÖLGE TOPLANTISINA katıldık.
Rahmetli NECMETTİN ŞEYHOĞLU’NDAN sonra,Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanı Seçilen kadim dostumuz Sayın İHSAN GÜR ile birlikte SAMSUN’A gittik.
Toplantılar 3 gün sürdü ve 3 günün sonunda Başbakan Rahmetli TURGUT ÖZAL Havaalanın da uğurlanırken “Sayın BAŞBAKANIM BİR SANİYE..” diyerek “BEN KARABÜK’E DÖNÜYORUM KARABÜK YANIYOR,MÜJDELİ BİR HABER GETİRMEK İSTİYORUM.TALİMATINIZI BEKLİYORUM..” gibi sözler ettim.
Rahmetli TURGUT ÖZAL’IN ilk sözü “BAK BAŞKAN METİN O SENDİKANIN BAŞINDAYKEN,O GREV BİTMEZ..” oldu ve soyadını bile söylemeden “METİN O SENDİKANIN BAŞINDAYKEN..” dedi.
Demokratik usullerle seçildiğini ve eğer bitirilecekse “METİN TÜRKER İLE BU GREV BİTİRİLMELİ..” falan dedik,daha sonra TDÇİ Genel Müdürü Sayın SENCER İMER’İ davet ederek GREV İLE İLGİLİ,maddi durum,verilebilecekler ile ilgili geniş bilgi almalarında yarar gördüğümüzü falan anlattık.
Sonra Sayın SENCER İMER’İ davet etti ve görüştüler diye biliyoruz,sonuç da Rahmetli METİN TÜRKER o zaman 1 TON DEMİR PARASI İSTİYORDU,fazlası verildi ve GREV SONA ERDİ..
TDÇİ’YE o zaman ki maliyeti MİLYARLAR OLDU ve ÖZELLEŞTİRME süreci de birkaç yıl içerisinde başladı,ŞANLI GREV nedeni ile edilen zarar ve bu zararın devamı KAPATILAMAZSA/ ÖZELLEŞTİRİLECEK gibi bir sürece evrildi..
BUNLAR,GERÇEKTEN TARİHİ GELİŞMELERDİR..
Elbet birgün objektif biçimde yazılacaktır..

12 kişi görüş bildirdi

  1. Ahmet bey hemşerim

    Eflani küçülerek gelişicek onun için nüfusu 3500 den 2000 e kadar indirildi onun için Organize filan deyerek insanların kafasını karıştırma onu anlayacak zekaya sahip kimse yokki Eflanide herkesin gofura dediyimi anlıcak organize sanayi bölgesi işini

  2. ÇAKIR

    BIRAK FOSİL YAKITI HİDROJEN YAKITI AHMET ABİ KARABÜK DAHİL TÜRKİYE DE YOKSULLAR DOĞALGAZ PAHALI DİYE VANAYI AÇAMIYORLAR.KÖMÜRÜN TORBASI OLMUŞ BİLMEM KAÇ LİRA KARABÜKTE KENAR MAHALLELERDE GECEKONDULAR DAHİL APARTMANLARDA BİLE ARTIK NE BULURSA YAKIYOR İNSANLAR.NE OLACAK BUNUN SONUCUNDA KARABÜKTE TABİKİ HAVA KİRLİLİĞİ GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE ARTMIŞ OLACAK ,BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEZSİN,HER ŞEY KAĞIT ÜZERİNDE DURDUĞU GİBİ OLMUYOR.HALKIMIZ BU HAYAT PAHALILIĞINDA GERÇEKLERLE YÜZLEŞİYOR.YAKACAK BULAMIYOR.SİZDE YAZMIŞSINIZ FOSİL YAKIT HİDROJEN,YOK GÜNEŞ ENERJİSİ NASIL OLACAK BU İŞLER.

  3. Hayat

    Bu hayat pahalılığında yaşamak gerçekten çok çok zor fiyatlarım böyle zamlanmasına sebep olanların vicdanları rahat mı acaba

  4. HALKIN SESİ

    Gelelim Eflani ye Eflanide insanlarımız duyarsız bana dokunmayan bin yasasın diyor.Korkutulmuş, Bldy Başkanı tarafından, belediye başkanı Eflaniye Bldy baskanlıgı yapmıyor, eflanide siyasetin koyusunu yapıyor,ayrımcılık kutuplastırma yapıyor.Bir türlü AKP rözetini çıkarıp belediye başkanın rozetini takmıyor.İnsalar bir görüs berirtsin hemen nasıl korkuturum deyi düsünüyor.o yüzden malesef kimse görüs berirtemiyor, elestiremiyor.elestirmeyceksin alkışlaycaksın diyorlarlar,bu yüzden Eflani bir arpa boyu ilerlemez bu durumda,, Malesef, adamına göre işyapmak gibi, çok önemli kurumumlar eflaniden gönderdi .işterse göndermezdi maalesef durma noktasında eflani

  5. Eflani'de Torku gibi Kooperatifi Kurun Ortak Olalım

    Eflani li değilim fakat yazılarınızda bahsedildiği gibi yerleşim yeri olarak hayvancılığa ve tarıma elverişli, hem de doğal olarak güzel bir yer.
    Organize kurulmadan biz faaliyete geçelim boş verin. Torku gibi kooperatif yada çok ortaklı bir şirket olabilir. Hazine arazisi kiralanarak tesis plan yapılır. Orada yaşayan ileri gelen kim varsa başlatsın hisse payı ile ortak olalım para gönderelim… Uzaktan katkımız olur Hadi başlanılsın artık bu işe…

  6. Ahmet abiii 1 kilo kıyma 90 tl

    Ahmet abi 1 kilo kıyma 90 lira yani nolacak bu işin sonu nereye gidiyoz abigeçen gün tekstil yazdın ne zaman açılmaya başlar tekstil faprikaları onnar açılana kadar milletin canı çıkacak abiii

  7. Rafet bey ne diyor

    Belediye işçileri huzursuz Rıca arkadaş kaybetti bu seferde sendika kurucam Rafet seyde beni destekliyo falan diyo.Rafet başkan hakkaten destekliyomu yoksa bu adam yalanmı söylüyo arada kaldık Başkan bi açıklama yapamazmı işçide buna göre vaziyetini alsın yoksa işyerlerinde huzur muzur kalmadı vallaha

  8. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abim, geçtiğimiz günlerde Rahmetli Sayın Metin TÜRKER’in anma günü yapıldı. Acaba anma gününe gidenlerin yüzleri birazcık olsun kızardı mı acaba. Yorumlarında dediğin gibi mirası olan Karabükspora sahip çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar mı acaba. Onun emanetine sahip çıkamamanın üzüntüsü yüzlerinde okundu mu acaba. Maalesef onun vasiyetini yerine getiremedik, getiremediğimiz gibi Karabüksporumuzu yüceltmek, ileriye getirmek için de bir çabası yok etkililerin ve yetkililerin.

  9. Doğrucu Davut

    Evde spor yaparak ısınmak iyi bir alteenatif olabilir, dalga geçmek için yazmadım, hem karbonhidrat düşkünü bir milletiz kiloluyuz evde bol bol spor yaparsak hem kilolarımıza hem ısınmamıza hem aile bütçesine faydalı olur

  10. Cemil tiftik

    Karabuksporun bu hale gelmesinin sebebi rafet vergilidir.ziya unsala destek verecem sedatnamala destek verecem deyip zeytin yagi gibi su üstüne cikti.Aytekin baskana marzingten aldigi parayi vermedi.Üstune üstlük birak dedi.sonuc amatör kume.Yatacak yeri yok.

  11. Zam şampiyonu AKP

    Üç harfli marketlerde 5 kg ayçiçeği yağı 99.9 TL oldu

  12. Gündem Dışı

    Rafet bey ne sernduyen yorumcu Rıza Taşdelen denilen adam sendikal mücadele değil koltuk peşinde çevresindekileri bu şekilde toplamaya çalışıyor ama rafet bey özellikle seçimlerde rahmetli Burhanettin uysal’i destekleyen bir oluşuma izin vermez kaldı ki rıza Taşdelen denilen adamin yeni sendika getirme çabası bu ilk değil sonuç olarak ne rıza Taşdelen bu sendikayi getirebilir ne de mevcut yönetim tekrar kazanır artık söz işçinin emekçinin çalışanın

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları Karabük’te sona erdi

Yayın: 11.05.2024 22:26
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Lig 1. Etap müsabakaları, Karabük’te tamamlandı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 10 takım katıldı.

Organizasyonu A Grubu’nda Karaman Özel İdare Spor Kulübü, B Grubu’nda ise Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü namağlup lider tamamladı.

Takımlar Karabük’te oynanan mücadelelerin ardından 2. etap ve şampiyonluk maçları için Osmaniye’de ter dökecek.

Oturarak Voleybol Milli Takımı için de bu takımlarda yer alan sporculardan seçme yapılacak.