Her Telden (9.Ekim.2015)

Her Telden (9.Ekim.2015)

Yayın: 09.10.2015 08:34
Paylaş:
A+ A-

1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNDEN,YA TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARI VEYA KOALİSYON ÇIKACAK VE KARDEMİR..
1 Kasım Erken Genel Seçiminden,ya TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARI veya KOALİSYON çıkacak,eğer KOALİSYON ÇIKSA bile AK Parti’nin içinde olduğu bir Koalisyon Hükümeti çıkacak.
Bu nokta da,AKSİ OLMASI İÇİN,BİR TEK İHTİMAL VAR.
CHP ile MHP MİLLETVEKİLİ SAYISININ 276 rakamını aşması gerek.
Yaptırılan/yapılan Kamuoyu anketleri,en azından şuan itibarı ile,bunun olmayacağı yolunda sinyaller veriyor,böyle olunca da,MHP’NİN çok açık tavır aldığı HDP oylarına ihtiyaç oluyor,MHP buna yanaşmıyor.
KARDEMİR’İN,SİYASİ İKTİDAR İLE SÜREKLİ İŞİ VAR.
Örneğin UCUZ ÇİN KÜTÜK DEMİRİNE UYGULANAN yüzde 22.5 GÜMRÜK VERGİSİNİN arttırılması,böylece ÇİN ile rekabet kapısının aralanması bile başlı başına bir sorun.
KARDEMİR-SİYASET İLİŞKİLERİ NASIL ACABA..?
Geçtiğimiz süreçte CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİNİ kabul etmemişlerdi,aynı tutumu bilemeyiz AK Parti Milletvekili Heyetine,MHP Milletvekili Heyetine gösterebilirler mi..?
GÖSTEREBİLECEKLERİNİ SANMIYOR,İHTİMAL VERMİYORUZ..
KARDEMİR’İN önümüzde ki süreçte SİYASETE çok ihtiyacı olacak.
Öyle bir sezinlememiz var doğrusu..

ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ CHP’Lİ BİR KARDEŞİMİZ “YA AKP 2-0 KAZANIR VEYA AKP 1,CHP 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIR..”
Geçtiğimiz gün çok önem verdiğimiz,sevdiğimiz CHP içinde etkin Siyaset yapan bir Kardeşimiz uğradı Büromuza,bir süre sohbet ettik ve O kardeşimize de “MHP OYLARINDAN CHP YE KAYMA OLUR MU..?” diye sorduk.
“BU SEÇİM TAM TERSİ OLACAKTIR..” dedi.
“ÖZELLİKLE GENÇ MHP’LİLERDEN,CHP’YE BÜYÜK ÇAPLI OY GELECEK.BENBİNEVLER BÖLGESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇOK CİDDİ BİR OY AKIŞI OLACAK CHP’YE..” dedi.
7 HAZİRAN Genel Seçimlerine ilişkin gözlemlerini anlatırken “GENEL MERKEZİMİZİN YAPTIĞI ARAŞTIRMAYA GÖRE,7 HAZİRAN SEÇİMİNDE CHP’DEN KARABÜK MERKEZ DE 4,SAFRANBOLU’DA 3 BİN OY,MHP’YE GİTMİŞ..” ifadelerini kullandı.
“AKP’DEN DE BİZE 3 BİN CİVARINDA OY GELMİŞ..” bilgisini verdi.
Sonra da “BİZ MHP’YE GİDEN 7 BİN OYU GERİ ALIYORUZ,BUNUN İŞARETLERİ VAR.AYRICA SAHADA MHP HEMEN/HEMEN HİÇ YOK.BU KEZ MHP’DEN BİZE OY KAYMALARI VAR..” şeklinde ifadeler kullandı.
İddialı bir görüş dile getirdi ve “BU SEÇİMDE YA.AKP 2-0 YAPAR VEYA AKP 1,CHP 1 ÇIKAR.BU İKİ İHTİMALDE VAR.İLGİNÇ OLAN İSE MHP’NİN SAHADA HİÇ OLMAYIŞI..” dedi.
Peki AK Parti’den “CHP’YE GELEN 3 BİN OY GERİ DÖNER Mİ..” diye sorduk “NEDEN DÖNSÜN Kİ,ASLI VARKEN,İNSANLAR NEDEN TAKLİDE OY VERSİNLER.HANİ EMEKLİLERİMİZE KAYNAK YOKTU,ŞİMDİ KENDİLERİ VAAD VERMİYOR MU..?” diye sordu..
CHP BU SEÇİME OLDUKÇA İDDİALI ASILIYOR..

SİYASİ PARTİLERİN SEÇMENİ İLGİLENDİREN VAADLERİ NEREDEYSE BİREBİR ÖRTÜYOR,O ZAMAN SEÇMEN KİMİ SEÇER
Siyasi Partilerin,SEÇMENİN GÜNLÜK YAŞAMINI ilgilendiren vaadleri,neredeyse bire/bir örtüşüyor,örneğin ASGARİ ÜCRETE birisi 1500-diğeri 1400,bir başkanı 1300 lira diyor..
DİGER VAADLERDE HEMEN/ HEMEN AYNI..
Başka SEÇİM BÖLGELERİNİ bilemeyiz,ancak,Karabük’te SEÇMEN daha çok İSİM ÜZERİNDEN Oyunu kullanacak gibi,elbet kullanılacak oyun Siyasi rengi/tercihi olacak,ancak,İSİM NOKTASIDA çok önem kazanıyor bu Seçim.
Şimdi AK Parti Birinci sıra Adayı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN seçilmesi garanti sayılır,sanıyoruz buna kimsenin bir itirazı olmaz,AK Parti Adayı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN banko seçilir..
Diğer MİLLETVEKİLİMİZ KİM OLUR..?
Karabük’te ESAS YARIŞ İKİNCİ MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN..
PROF.DR.Sayın BURHANETTİN UYSAL..
DAHİLİYE UZMAN HEKİMİ Sayın ADEM KAR..
AVUKAT Sayın ERDOĞAN DİNÇEL..
Bu üç isimden birisi KARABÜK’ÜN İKİNCİ MİLLETVEKİLİ olacak ve sizce hangi isim İKİNCİ MİLLETVEKİLİMİZ olmaya daha yakın ,ipi BU ÜÇ İSİMDEN HANGİSİ GÖĞÜSLER..
Bir düşünün bakalım,hangisi ipi göğüsler..?

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU 2010 YILINDA İŞE GİREN 1070 İŞÇİ OLUŞTURUYOR VE “TOKİ KARDEMİR ÇALIŞANLARINA EV…”
TOKİ EMEKLİLERE UCUZ EV YAPTIRACAK sözleri çıkınca,peşinden yeni/yeni TALEPLER GELMEYE BAŞLADI ve bu talepler BİZE UCUZ EV YAPSIN şeklinde değil..
“TOKİ BİZİM İÇİNDE EV YAPSIN..” şeklinde.
Bunu özellikle KARDEMİR’E 2010 YILINDA İŞBAŞI yapmış olan gençler talep ediyorlar galiba, “TOKİ KARDEMİR İŞÇİLERİNE DE EV YAPSIN..” gibi bir talep var.
BUNU GÖNDERİLEN YORUMLARDAN ANLAMAK MÜMKÜN.
Aslında,bizim Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile de paylaştığımız ve çok hoşuna giden bir projemiz vardı,KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetiminden ayrılınca bu iş tamamen kaldı.
BİR HAZİNE ARAZİSİ BULALIM düşüncesindeydik.
KARABÜK veya SAFRANBOLU Belediyeleri,nasıl olsa KARABÜKSPOR’A gerekli yardımı yaparlar,desteği vererek,bulunan bu HAZİNE ARAZİSİ üzerinde İMAR TADİLATLARI gibi belirli işlemler gerçekleştirilir diye düşünüyorduk.
KARDEMİR işçileri için TOKİ’YE konut yaptırır,buradan da KARDEMİR KARABÜKSPOR’A yüzde yirmibeş,otuz gibi bir oranda konut alırız veya buna karşılık tesis yaptırırız gibi düşünüyorduk..
Yönetim süresinde de fazla mesafe alamamıştık,sonra da Yönetimden,kendi rızamızla ayrıldık,103 dönüm yerde yapılacak Tesiste dahil hepsi yüzüstü kaldı..
KARDEMİR yeni işçilerinin böyle bir talebi var..

REMİNGTON RÜMUZU İLE YORUM GÖNDEREN BİR KARDEŞİMİZ/OKURUMUZ VE KARDEMİR 2015 YATIRIM DURUMU..
REMİNGTON Rümuzu ile HER TELDEN Köşemize yorum gönderen bir Okurumuz/kardeşimiz 2015 Yılı KARDEMİR Yatırımlarının döviz bağlamında ki durumunu yazmış.
ORADAN İMAM/HATİP OKULU YAPIMINA GİRMİŞ.
3 BİN KAPASİTELİ YÜKSEKÖĞRENİM YURDUNA GİRMİŞ.
Bu rümuzla içerikli yazılarını okuduğumuz bu kardeşimiz,anladığımız kadarı ile,KARDEMİR bünyesinde çalışan bir işçi veya teknik eleman bu noktada da ciddi görüşleri,önerileri var..
KEŞKE,BU TÜR YAZILAR ÇOĞALSA..
Yazarken düşünenler ve düşünceleri ile yol gösterenler çoğalsa.
KARABÜK BÖYLECE ORTAK AKIL NOKTASINI YAKALAR..
Hep ÇOK BİLENLER değil,ortaklaşa bilenlerin görüşleri kazanır..

KARABÜK MERKEZ VE İLÇELERİNİN “KIRSAL KESİMİ..” ADETA AK PARTİ’NİN OY DEPOSU GİBİ VE YÜZDE 70-75 OY
Karabük Merkez ve İlçelerinin KIRSAL KESİMİ,adeta AK Parti’nin OY DEPOLARI gibi ve AK Parti KIRSAL KESİMDEN yüzde 70-75 oy alıyor.
Bu ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği ile İl GENEL MECLİS Üyeleri’nin başarısı olarak görülmeli,evet,Siyasi İktidar KIRSAL KESİMDE kullanılmak üzere çok önemli destek veriyor,anca,o desteklerin verimli kullanılması da önemli.
HATTA ÇOK ÖNEMLİ.
Karabük ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği ve İL genel meclis Üyeleri bu yıl KIRSAL KESİME yönelik 110 kilometre civarında GRUP YOLU yaptılar ve asfaltladılar.
Gelecek yıl BU GRUP KÖY YOLLARINDAN Köylere girişlerde asfalt hale gelecek,o zaman Karabük KIRSALININ ASFALT SORUNU tamamen bitirilmiş olacak..
Şimdi KARABÜK MERKEZ Köylerinin oyları merak ediliyor.
Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN Milletvekili Adayı olmayışının,bu oylar üzerinde olumsuz bir etki yapacağı yolunda bir beklenti var veya var olması için SİYASİ ALGI yaratma operasyonları var.
Sayın OSMAN KAHVECİ SİYASİ ÇALIŞMALARA KATILIYOR.
Aktif biçimde katılıyor ve bu Siyasi havayı kırmaya gayret ediyor..
Karabük KIRSALI Merkezi ve İlçeleri ile birlikte AK Parti’nin oy depoları gibi ve bunun kırılması hayli zor görülüyor,AK Parti Köylerde hayli güçlü,ikinci Parti olarak MHP geliyor Köylerde CHP daha sonra geliyor
Bunu 2 kasım günü yeniden görecek miyiz bakalım.

SİYASİ PARTİLER,1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNE HAZİNEDEN YARDIM ALAMADIKLARI İÇİN PARASIZ GİRİYORLAR..
SİYASİ Partiler,Hazineden yardım alamadıkları için,1 Kasım Erken Genel Seçimine parasız giriyorlar,bu nedenle de SERMAYE KESİMİNE katkı olarak haber gönderen SİYASİ PARTİLER vardır mutlaka.
Ancak,7 HAZİRAN SEÇİMİ BÖYLE DEĞİLDİ.
Siyasi Partiler HAZİNEDEN hak ettikleri yardımları alarak seçime girmişlerdi ve hayli rahattılar,bu Seçim ne yazık ki öyle değil,O NEDENLE OLSA GEREKTİR,Seçim Büroları,ARAÇ SAYILARI falan dibe vurdu.
BAZI SANAYİ KURULUŞLARI SİYASETE veya SİYASETÇİYE Parasal Destek veriyordur mutlaka,hele/hele ÇEVRE AÇISINDAN bir dizi hücuma uğruyorsa AYIBINI KAPATMAK için bile olsa PARASAL DESTEKLER veren vardır..
Gerçi O TÜR YARDIMLAR 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDE DE yapılmıştır herhalde ve SERMAYE KESİMİ bu tür yardımları yaparken istikbali olduğuna inandığı SİYASET ve SİYASETÇİYİ tercih eder.
ÖYLE OLMASI DA NORMAL ELBET.
İlerleyen günlerde yaşanabilecek sıkıntılı bir durumda yardımı kimden isteyeceksin ki,elbet güçlü olan,yaptırım gücü olan Siyasi Partiyi tespit ederek O Partiye destek vereceksin.
KARABÜK’TE BU TÜR YARDIMLAR OLUYOR MU ACABA..?
“EVET OLUYOR..” diyen de var “YOK BEE,NERDE..?” diyende var.
SİZCE DURUM NEDİR…?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU BUGÜN,EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU HAFTAYA..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,Yenice MESLEK YÜKSEKOKULU bugün düzenlenecek bir törenle açılıyor,Yenice sakinleri bu OKULU kendi imkanları ile yaptılar sayılır.
SİYASETTE DESTEK VERDİ ELBET..
Özellikle Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN maddi destekler temin etti.
YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU,İlçe açısından çok ama çok önemli ve bu anlamda Kentin sosyo/ekonomik yapısını değiştirmeye aday bir Okul,bugün açılıyor.
YENİCE YAŞAYANLARINA HAYIRLI/UĞURLU OLSUN.
Bu anlamda EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU’DA sanıyoruz önümüzde ki hafta HİZMETE AÇILACAKTIR,öğrenci BARINMASI İLE İLGİLİ OLARAK gerekli bir dizi önlem alınmıştı.
BU NOKTA DA EFLANİ BELEDİYESİ HAYLİ GAYRETLİ.
Yenice MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN geleceği nasıl olur,bu konuda bir varsayımda bulunmamız pek mümkün değil,ancak,EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDAN mezun olanların iş alanları çok geniş.
Hele/hele HAYVANCILIĞIN bu kadar önem arz ettiği günümüzde ve Ülkemizde HAYVANCILIĞA dayalı bu MESLEK YÜKSEKOKULU gelecek açısından büyük umut veriyor.
EFLANİ YAŞAYANLARINA HAYIRLI/UĞURLU OLSUN.
Tabii HER İKİ OKUL Hem Ülkemize,hem Karabük’e ve hem de KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE hayırlı uğurlu olsun demek daha doğru bir temenni olur herhalde.
ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ İKİ OKUL HİZMETE ALINIYOR.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Ali CAN

    Ahmet bey, Karabük kırsal kesimde ESKİ’den güçsüzmüydü? Şimdi %70-75 demişsiniz.
    Lütfen biraz daha objektif olun. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
    Belki de sizin sandığınız gibi değildir…

  2. Ahmet

    TOKİ 7 bin değil keşke 70 bin ev yapsa, ama işin içine girince insanlar illahlah diyor, Safranbolu TOKiye 500 ev yapıldı,sorunlar sıkıntılar dağlar kadar,ulaşımı zor şehre gelmek için mecbur araba parası verilecek, taksitler yüksek en önemlisi TOKİ dayatmayla gönderdiği yönetim kafasına göre para topluyor, sorunun varsa gidip anlatıyorsunuz banane diyor, bizim verdiğimiz paradan maaş alan adam bizi kale almıyor, evler küçük ve aylık bu evlere dolmuş parası dahil 700-800 TL. ödemek zorunda kalınıyor. Sorunlarınızı kimseye anlatamıyorsunuz. 6 ayda bir zam yapılıyor bu zam sadece Taksite değil evin genel değerine de yapılıyor, ev 70 bin 6 ay 500 ödedin normalde borcun 67 bin olması lazım değil 67 bine yüzde bilmem kaç zam evin borcu çıktı tekrar 70 bine ödediğin taksit sadece faize gitti,
    Orada oturanların çocuğu yakındaki ilk-orta okula gitsin diye yapılan okul, kimseye sorulmadan Lise yapıldı,
    Sonra biz ucuz ev yaptık, mesele ev yapmak değil,doğru düzgün yapmak, buradan basına söylüyorum, siyasetçilerle birlikte gidin Safranbolu TOKİ ye görün manzarayı,sıkıntıları, ondan sonra bu iş nasıl oluyormuş kolaymı zormu,

  3. anlayamadın heralde

    AKP eskiden kırsal kesimden yüzde 80/82 alıyodu.7 haziranda yüzde 77 aldı.Oylar biraz düştü demeye getirmiş heralde sen anlamamışsın Ali Can anlamamışsın durumu.

  4. MEHMET ÖZCAN

    Ülkemizi savaşla burun buruna getiren,ekonomik çöküntü yaratan,dış politikadaki zigzak politika tutarsızlıkları,içerde çözüm süreci adı altında başlatılan BOP politikaları………….İşte AKP iktidarı…..İktidarın yandaş uygulamaları,17- 25 Aralık olayları, tapeler,iktidarın bakanlarının,bürokratlarının rüşvet çarkı…..T:Cumhuriyetinin gözbebeği ordumuza yapılan kumpaslara”kandırıldık”demekle olmaz…..Nereden tutsak insanın elinde kalan bir çökmüşlük,başarısızlı,ve ihanet sarmalı……Cumhuriyet dönemi hiç bu kadar talan edilmemeşti…Yüzlerce kamu kuruluşu yok pahasına peşkeş çekildi……Dış borç stokları zirve yapmakta 400 miyar dolar borç,dolar kurunun da arttığını düşünürsek Ocak-Eylül döneminde %30 artmıştır…Enkazı kaldıracak acı reçeteler yine halka fatura edilecek,işsizlik artacak,yatırımlar duracak,”stagfilation” denilen durgunluk içinde ekonomi Türkiye’yi beklemektedir….Ortada var olan bu büyük fotoğraftaki karanlık noktaların tek bir sorumlusu var o da siyasal iktidar AKP ve Tayyip Erdoğan’dır….7 Haziranda ortaya konan hükümet kurulma sürecine de dikkatlerinizi çekmek isterim…Kimler AKP iktidarının karşısında elini taşın altına koydu????Kimler koltuk deynekliği yaptı iktidara????? Adam çıkmış,1 kasım sonrası için yaptığı açıklamada daha şimdiden iktidara payanda olma açıklamaları yapabiliyor….MHP her zemin ve şartta AKP’nin kurtarıcı meleği olmuştur….Herkesin elini vijdanına koyup CHP’nin proğramlarını takip etmesini,nasıl iktidara muhaleffetten doğru yön verdiğini bir görmenizi bekliyorum….Ülkenin tüm kesimlerine dokunan politikaları üreten,çözüm alternatifleri sunan CHP’si iktidara yürüyor,desteği hakediyor….ÖNCE TÜRKİYE ,ÖNCE İNSAN DİYEREK,YAŞANACAK BİR TÜRKİYE,YAŞANACAK BİR KARABÜK İÇİN,HAKÇA PAYLAŞMAK İÇİN OY VER CHP’YE………SELAMLARIMLA……..

  5. Bırak çamur atma siyasetini

    Rafet bey belediye başkanı seçildiğinde MHP rozetini çıkarmıştı, ama şu anda MHP il başkanından daha çok çalışıyor.Bu mu çıkmış rozet sayın vergili.
    Durmuş Yalçın hala Karabuk MHP milletvekili.Neden hiçbir açılışınızda,hiçbir toplantınızda yok kendisi. Bilmem kaçyuzbin para harcatıp milletvekili yaptıktan sonra tekrar seçilemez deyip yarı yolda bıraktığınız için mi?
    Karabuk’te sizin uslubunuza karsılık bir de Mehmet ali Şahin uslup ve efendiliğini görünce takdir ediyoruz onları.
    2011 yerel seçimlerinde aldığınız oyu sonuna kadar hakkettiniz fakat 2014 yerel seçimlerinde verdiğimiz oydan pişmanız.Hizmet peşinde koşacağınıza siyaset peşinde koşuyorsunuz.

  6. Karabük Seçmeni..

    Şu Karabük’ün 7 Haziran seçimlerinde TBMM’ne gönderdiği 2 milletvekili Osman Kahveci ve Durmuş Yalçın partilerinin 1. sıra adayları değiller miydi???Hiç şüphe yok ki öyle…….Seçmen iradesi nerede o zaman?????Binlerce oy almışlar……Ortada bir haksızlık yok mu?????Osman Kahveci üstü çizildiği halde,halen milletvekili olmasına rağmen bu durumu içine sindirebiliyor,çıkıp hala ezik bir şekilde halkın arasında dolaştırılıyor….Oysa Durmuş Yalçın ,söyleyeceklerim var ,seçim sonrası konuşacağım diyerek kendisine yapılanın hesabını soracağını söylüyor…En azından bir tutarlılık sergiliyor……Seçmen bu durumu dikkate ne kadar alır bilinmez ancak her iki adayın da kendi seçmen tabanı bu duruma ve partilerine tepkili…..3 ayda ne değişti de bu vekillerin üstü çizildi…??????

  7. MUSTAFA

    Mehmet ozcan bey 7 haz’ran sec’mler’ndede boyle diyordun ama CHP olarak hez’mete ugradiniz y’ne oyle olmasin

  8. Ali CAN

    Ben olayı doğru anladım siz “anlayamadınız herhalde” 🙂
    Haberde geçen ifadede “Bu ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği ile İl GENEL MECLİS Üyeleri’nin başarısı olarak görülmeli” böyle yazıyor…
    Buradan çıkan sonuç il özel idare başarılı , meclis üyeleri başarılı, oylar %70-75’e yükseldi.
    Bende diyorum ki, eskiden oylar daha yüksekti, şimdi düştü.
    Oylar düşünce bu meclisin (çok şey beklenen ama hiç bişey veremeyen Hasan YILDIRIM)ve özel idarenin (kadrolu genel müdürü mehmet uzun) başarısı mı oluyo?
    Ben bunu anlayamadım 🙂

  9. Asgari Ücretli

    Sayın Ahmet Gölbek abimiz.

    Eyvallah. Kaç gündür emekliler cemiyeti başkanının topladığı üye sayısını, emeklilere yapılması düşünülen toki konutları vs.vs. bunlar konuşuluyor. Hepsine eyvallah abi. Tabiki emekli olmuş tüm abilerimizin ablalarımızın bir ev sahibi olmak hakkı.

    Peki abi biz 1000 lira ücretle çalışan, iki çocuğu olan, ev kirası ödeyen gençler ne yapacağız?

    Bizim yaşam hakkımız yokmu abim.

    Emekli abim;
    -Çoluk çocuğunun okulu bitmiştir,
    -Evlatları askerliğini yapmıştır,
    -Evlatları damat olmuştur gelin olmuştur,
    -Kendileri bunca yıl çalışarak iyi kötü bir ev sahibi olmuştur,
    -Bir karı bir koca öyle yada böyle bir emekli aylığı vardır,
    -Bazı emekli abilerimizin şu anda çalıştığı bazı işleri de vardır…

    AHMET ABİM, YA BİZ NE YAPACAĞIZ,

    -2 evladım var, biri 9 biri 6 yaşında (ellerinden öperler)
    -İkisi de okula gidiyor,
    -1050 lira maaşla özel bir şirkette çalışıyorum. (çokkk şükür bir işim var, sigortam var, çocuklarımı öyle yada böyle muayene ettirebiliyorum)
    -3 kardeşiz, kardeşlerim de evli, annem babam sağ, babamın emekli maaşı var ve köyde yaşıyor. Köyden kışlık bazı yiyecek içeceğim gelmese daha da perişanım,
    -300 lira kira ile gecekondu bir evde yaşıyorum. Doğalgazım mutfağımda bile yok.
    -Okullar açıldı çocuklarımın defter,kalem,kırtasiye vs. masrafları bile belimi büktü.
    -Kış geliyor odunum kömürüm henüz yok.
    -Çocuklarım sünnet olmadılar henüz. Sessiz sedasız sünnet ettireceğim(Sünnet düğünü falan bize çok lüks abi)
    -Yarın bu çocuklar liseye üniversiteye gitmeye başlayacaklar, o zamanki masrafları ne olacak abi.
    -Bu çocukların düğünü derneği olacak, ne yapacağım ben abi

    ABİ SANA ŞİMDİ BİR SORU SORMAK İSTİYORUM MÜSAADENİZLE,

    TOKİ konutu şimdi en fazla kime lazım abi? Bana mı, yaşı 60-70 olmuş, ununu elemiş eleğini asmış, çoluk çocuğunu evlendirmiş, bir karı bir koca kalmış, bir emekli aylığı olan bir abime mi? Yoksa ben ve benim gibi asgari ücretle geçinmeye çalışan, 300 lira kira ödeyen, iki çocuğu olan bir vatandaşamı?

    ALLAH AŞKINA ŞU SORUMA ÖNCE SİZ CEVAP VERİN, SONRA DA ÇOK KIYMETLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ VE EMEKLİLER CEMİYETİ BAŞKANIMIZ CEVAP VERSİN?

    Not: Abi bu yorumumu sık sık size kopyalayıp yapıştıracağım.. Sürekli hatırlatacağım. Çünkü inanın çok şey ben ve benim durumumda olan birçok arkadaşın artık zoruna gitmeye başladı.

    SAYGILARIMLA AHMET ABİM..

  10. SERMAYE KESİMİNİN DESTEYİ

    MESELA MARZİNC MESELA KARDEMİR 7 HAZİRAN SEÇİMİNDE HANGİ PARTİLERE DESTEK VERDİLER YAHUTTA PARTİLERE DESTEK VERDİLERMİ.MARİZİNCİN YETKİLİLERİ AÇIKLARLARMI KARDEMİR HANGİ PARTİYE PARA DESTEYİ VERDİ YAHUTTA BÖYLE BİR DESTEK VERDİMİ BUNLARIN AÇIKLANMAYA İHTİYACI VAR.ORTALIKTA ÇOK LAF DOLAŞIYOR 300 MİLYAR 500 MİLYAR LAFLARI GIRLA GİDİYOR.HAKKATEN KİM HANGİ PARTİYE PARA YARDIMI YAPTI.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.