Her Telden (02.Nisan.2015)

Her Telden (02.Nisan.2015)

Yayın: 02.04.2015 08:37
Paylaş:
A+ A-

EVLERDE,YATAK ODALARINDA ARAMA YAPILINCA “EĞİTİMİ GELİŞTİRME DERNEĞİ..” GÜNDEMDEN DÜŞTÜ DEĞİL Mİ..?
Karabük Belediye Başkanlığı görevine Sayın RAFET VERGİLİ yeni seçilmişti,CADDE ve SOKAKLARDA Park eden araçlardan EĞİTİME KATKI olarak park parası alınıyordu.
YÜZLERCE ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYORDU.
O PARALAR İLE İHTİYAÇ SAHİPİ ÖĞRENCİLERE burs veriliyordu ve EĞİTİME GELİŞTİRME Derneği bir anda KARABÜK’ÜN en gözde,en çok konuşulan Derneği haline gelmişti.
İYİ BİR YÖNETİMİ VARDI.
ÇOK ADALETLİ BURS DAĞITIMI YAPILIYORDU.
Sonra,galiba,bazı şikayetler üzerine DERNEK YÖNETİCİLERİ,ÇALIŞANLAR göz altına alındılar EVLERİNDE ARAMALAR YAPILDI ve DERNEK BİR ANDA BÖYLE BİR UYGULAMAYA tabi tutularak,bu defa da,BU HALİ İLE GÜNDEME geldi.
ŞİMDİ BUNLAR UNUTULDU GİTTİ.
Örneğin O HUKUK SÜRECİNDEN MAHKUMİYET ALAN oldu mu,aranan evlerden,yatak odalarından HERHANGİ BİR SUÇ unsuru çıktı mı,süreç içinde kimse bunlarla ilgilenmedi..
Şimdi EĞİTİMİ GELİŞTİRME DERNEĞİ ne yapıyor..?
Bunları neden yazıyoruz biliyor musunuz..?
Karabük BİR ANDA BİR OLAYI KONUŞUYOR,TARTIŞIYOR..
Sonra UNUTUP GİDİYOR,öyle değil mi..?

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ VE “KELTEPE KAYAK MERKEZİ YATIRIMININ İHALE EDİLMESİ..”
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ ile bir görüşmemiz oldu ve görüşmenin temelinde FİLYOS LİMANI olayı yatıyordu.
Sonra KELTEPE KAYAK MERKEZİ konusunu anlattı Sayın KAHVECİ,KELTEPE KAYAK Merkezi ihalesinin yapıldığını anlattı ve kısa süre içinde çalışmaların başlayacağından söz etti.
Biz kendisine takıldık “PEŞİN SATAN TÜCCAR GİBİSİNİZ.LİSTEDE YERİNİZ GARANTİ..” falan şeklinde şakalaştık,Sayın KAHVECİ Listeler açıklanmayınca KİMSE KENDİSİNİ GARANTİ GÖREMEZ şeklinde ifadeler kullandı.
“KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL..” dedi.
Daha sonra da “PARTİMİZ BİZE HANGİ GÖREVİ UYGUN GÖRÜRSE,ORADA ÇALIŞIR FAYDALI OLMAYA GAYRET EDERİZ..” gibi bir görüş gündeme getirdi.
KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL şeklinde ki değerlendirme gerçekten üzerinde durulması gereken bir konu ve AK Parti ADAYLARINI belirlerken çok titiz ve büyük bir gizlilik içinde bunu gerçekleştiriyor.
AK PARTİ KARABÜK LİSTESİ NASIL OLACAK ACABA..?
Sayın OSMAN KAHVECİ bile “HİÇBİR ŞEY BELLİ DEĞİL..” diyorsa
Demek büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor çalışmalar..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “KARABÜK-BARTIN KARAYOLUNA DEĞİNİYOR..!” ZAMANI.
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak KARABÜK-BARTIN Karayolu’ndan söz etti ve KARABÜK DENİZE KAVUŞACAKTIR şeklinde de bir gönderme yaptı.
Bize sempatik gelen ve açıklamalarını güçlendirecek bir tespit yaparak KARABÜK DENİZE KAVUŞACAKTIR sözlerini etti,KARABÜK ile BARTIN KARAYOLU’NU gündeme getirdi.
KARABÜK-BARTIN KARAYOLU noktasında TÜNELLİ GEÇİŞLER,Bartın Siyasetinin ve 9.Cumhurbaşkanı Sayın SÜLEYMAN DEMİREL’İN yakın arkadaşı Ünlü Siyasetçi Sayın ORHAN GÖNCÜOĞLU tarafından gündeme getirilmişti.
O PROJELER Rahmetli ORHAN GÖNCÜOĞLU’NUN kısa süreli Bakanlığı döneminde gündeme getirilmişti ve ARADAN 40 YILI AŞKIN bir süre geçti.
En az 10 yıl öncesinde BİZDE YAZDIK BUNLARI..
Şimdi kimse yanlış anlamasın,bunları Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN açıkladığı konuyu küçümsemek,ağırlığını azaltmak falan gibi bir niyetle,düşünce ile yazmıyoruz.
YAZMAMIZIN TEMEL NEDENİ,NEDİR SÖYLEYELİM..
“Sayın TİMURÇİN SAYLAR,BU PROJEYE NE ZAMAN BAŞLANIR..?”
“BİR 40 DAHA BEKLEYECEK MİYİZ..?”
Bunu sormak için yazdık,yeniden gündeme getirdik..

RAHMETLİ ORHAN GÖNCÜOĞLU’NU TANIMAYANLAR ÇOKTUR,KARABÜK-BARTIN KARAYOLU,AHMET USTA ÇEŞMESİ
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,bu Yöre açısından çok önemli bir projeyi gündeme getirerek KARABÜK ile BARTIN arasında ki Karayolunun TÜNELLİ GEÇİŞLERLE kısaltılacağını açıkladı.
BU PROJE GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ.
15.Dönem ADALET Partisi ZONGULDAK Milletvekili Rahmetli ORHAN GÖNCÜOĞLU,tarafından hazırlanan bu proje 40 yıldır veya 50 yıldır RAFLARDA DURUP DURUYORDU..
Şimdi ORHAN GÖNCÜOĞLU’NU tanımayan,kimdir bu ORHAN GÖNCÜOĞLU diyenler çıkar,çıkması da çok doğal,küçük bir bilgi verelimi.
GÜRLEYİK MESİRE ALANININ hemen üst tarafından kalan AHMET USTA GEÇİŞİNİN zirvesinde bir ÇEŞME VARDIR,işte o çeşmeyi eşi Rahmetli TÜRKAN GÖNCÜOĞLU için yaptıran bir Siyasetçidir Rahmetli ORHAN GÖNCÜOĞLU.
Müsteşarlık,Milletvekilliği yapmıştır VE KARABÜK-BARTIN arasında TÜNELLİ GEÇİŞLERLE kısaltılan,rampalardan kurtarılan YOLUN PROJESİNİ hazırlatan kişidir..
40-50 YILDIR RAFLARDA DURUP/DURURDU O PROJE..
Şimdi Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu yolun yapılacağını açıklıyor..
Bizde soruyoruz NE ZAMAN BAŞLAR BU YOLUN YAPIMI..
40-50 YIL DAHA BEKLEMEYELİM sakın..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,TCDD’NİN KARABÜK-İHSANGAZİ-KASTAMONU HATTINA..
AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana,KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAYLARI/YATIRIMLARI gündeme getiren Sayın TİMURÇİN SAYLAR,KARABÜK-BARTIN Karayolunu TOZLU RAFLARDAN indirtti.
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN,KOLAYLIK VERSİN.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR’A,küçük bir istirhamımız olacak,TCDD Genel Müdürlüğü’nde KARABÜK-İHSANGAZİ-KASTAMONU demiryolu hattı olduğunu biliyoruz.
BU HAT TOSYA,HAVZA devamı ile TÜRKİ CUMHURİYETLERİNE kadar uzanan,uzanması gereken bir demiryolu hattı diye biliyoruz ve bu PROJENİN DE RAFLARDAN İNMESİ gerekir herhalde.
TCDD ADAPAZARI/EREĞLİ arasında çalışıyor,EREĞLİ/ZONGULDAK hattı gündemde,hatta BARTIN’A bir saplama hat düşünüldüğü biliniyor ve o zaman İSTANBUL ile TÜRKİ CUMHURİYETLER veya en azından KARADENİZ TREN BAĞLANTISI sağlanacak.
EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK OLACAK ELBET..
Sayın TİMURÇİN SAYLAR AK Partiye,Karabük’e hareket getirdi.

İSDEMİR İŞYERLERİNDE BAŞLAYAN “SENDİKAL MÜCADELE 800 İŞÇİNİN EKMEĞİNİ KAYBETMESİNE YOL AÇTI..”
USDEMİR İşyerlerinde başlatılan “SENDİKAL MÜCADE..” halen sonuçlanması,sürüyor/sürdürülüyor,ancak,OLAN YİNE İŞÇELERE oldu ve 800 civarında işçi KAPININ ÖNÜNE konuldu.
800 İŞÇİNİN İŞİNE SON VERİLDİ..
Biliyorsunuz Karabük’te,KARDEMİR’DE aynı süreç yaşanmıştı,2010 yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE sırasında 307 işçinin iş akdi fesih edilmiş,bu insanlar işlerinden olmuşlardı.
İSDEMİR’DE SAYI 800 CİVARINI BULMUŞ.
BELKİ 800 KİŞİYİ DE GEÇMİŞ..
İSDEMİR İşvereni TÜRK METAL Sendikası’nın yanında yer alıyor gibi haberler dolanıyor,en azından,2010 yılında TÜRK METAL Sendikası yetkilileri KARDEMİR Yöneticileri ile görüşme imkanı bulamıyorlardı,ancak,İSDEMİR’DE bu fırsat kendilerine tanınıyormuş.
İŞİN BİR BAŞKA BOYUTU DAHA VAR.
TÜRK METAL Sendikası EYLÜL 2014 Tarihinde TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN YETKİ TALEBİNDE BULUNMAMIŞ,çoğunluk bende diyen,ben çoğunluğu sağladım görüşünde olan bir Sendika neden YETKİ için başvuru yapmaz.
SENDİKALAR ÇEKİŞİYOR,İŞÇİ ZARAR GÖRÜYOR..
Olayın özeti bu.
Çok emin kaynaklar “ÇELİK-İŞ SENDİKASI,YAŞADIĞI TÜM İÇ VE DIŞ SIKINTILARA RAĞMEN,SAYISAL OLARAK ÇOK FAZLA BU DURUM MAHKEMELERCE/BİLİRKİŞİLERCE KESİNLİKLE TESÇİL EDİLECEKTİR..” diyorlar.
Ama o sırada da OLAN İŞÇİLERE OLUYOR..

MHP BU HAVA İLE 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDE NASIL BAŞARILI OLACAK,MERAK ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL..
MHP Eğer ADAYLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA bu bölünmüşlük havasını,bu çekişme havasını üzerinden atamazsa,2011 Genel Seçimleri sırasında aldığı yüzde 15.5 oyu da alamayabilir..
ANORMAL BİR BÖLÜNMÜŞLÜK HAVASI VAR.
Parti içinde ETKİN GÖREVLER üstlenmiş,Parti tabanı ile içli/dışlı olmuş BİRÇOK İSİM kesinlikle Sayın DURSUN ALTIPARMAK adına Siyaset yürütüyorlar.
Buna karşılık Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN,DP Belediye Başkan Adaylığı sırasında seçilen BELEDİYE MECLİS Üyelerini AK Partiye yönlendirdiğini öne süren MHP’LİLER ise “BU KİŞİYE SİYASETEN GÜVENİLMEZ.BİZİ TERK EDER..” diyorlar.
O KESİM Sayın DURMUŞ YALÇIN üzerinde duruyorlar.
Bunlara karşılık “İKİ TARAFTA ÇOK KİNLENDİ/KİLİTLENDİ,GENEL MERKEZ ÜÇÜNCÜ YOL OLARAK Sayın YAŞAR KILIÇ İLE YOLA DEVAM ETMELİ..” görüşünü dile getiren bir MHP Grubu da var.
MHP ÇOK İLGİNÇ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR..
MİLLETVEKİLİ ADAYLARI belirlendikten sonra,eğer bir birleştirme/bütünleştirme hareketi gerçekleştirilemezse,MHP 2011 Genel Seçim sonucunu bile arar hale gelebilir..
ÇOK BÖLÜNMÜŞ BİR HAVA ESİYOR MHP İÇİNDE.

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN “FİLYOS LİMANI TAKİBİMİZDE,O KONUDA MÜSTERİH OLUN..”
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN 27 Mart günü Karabük’e geldi ve düzenlenen MİTİNG DE,sözü bu Yöre açısından çok önemli olarak görülen FİLYOS LİMANI’NA getirdi.
Bilindiği gibi FİLYOS LİMANI,alt yapı ihalesi yapıldı ve buna rağmen bir türlü başlanamadı,tam başlanıyor denildiği bir anda KAMU İHALE KURUMU’NA bir şikayette daha bulunulmuş.
KAMU İHALE KURUMU’NA ŞİKAYET EDİLDİ ve o nedenle,şikayet konusu çözümlenene kadar KAZMA VURULMAYACAK diyen bir kesim var.
Buna karşılık bir başka kesim ise AVRUPA BİRLİĞİ HİBE KREDİLERİNDEN 258 Milyon EURO verilecekti,o parada bir sorun çıktı,bu nedenle şikayetlerle falan idare ediliyor,gibi bir görüşü dile getiriyor.
ÖYLE veya BÖYLE.
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu konu TAKİBİMİZDE diyerek insanlarımızın gönlüne su serpti,dileriz bu iş en kısa süre içinde çözüme kavuşacaktır.
İnsan yine Sayın SEDAT NAMAL’I arıyor bu konuda..
Eğer TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na devam etseydi,şimdiye kadar BİN SEFER bu işi en ince detayına kadar irdeler/kovalar ve Kamuoyu karşısında bilgilendirme yapardı..
Haaa..!! TSO MECLİSİ ALMANYA’YA GİDİYOR haberiniz olsun..

BAŞBAKAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU İSTER MİSİNİZ “BU YIL SÜPER LİG TAKIMLARINDAN DÜŞMEYİ KALDIRSIN..”
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN durumu pek iç açıcı değil,ister musunuz Başbakan Sayın AHMET DAVUTOĞLU bir açıklama yaparak “SÜPER LİG TAKIMLARINDAN KÜME DÜŞMEYİ KALDIRSIN..”..
ALT LİGLERDEN Süper Lige çıkan takım sayısını da arttırarak “ŞAMPİYONLUK İÇİP PLAY-OF MAÇLARI KOYACAĞIZ..” falan gibi bir açıklama yapsın.
BU SÖYLEDİKLERİMİZ OLACAK İŞ DEĞİL ELBET..
BUNUN BİZDE FARKINDAYIZ..
Ama içimizden böyle bir niyet geçiyor,böyle bir hayalimiz oluyor ve bu hayalimizi okurlarımızla paylaşalım istedik,elbet bizde biliyoruz böyle bir gelişmenin hayal olduğunu..
NE YAPALIM,HAYALLERLE AVUNACAĞIZ BU YIL.
BÖYLE BİR DURUMA DÜŞTÜK NE YAZIK Kİ..
KARDEMİR KARABÜKSPOR Teknik Direktörü Sayın YILMAZ VURAL “9 MAÇIMIZ KALDI,BU MAÇLARDA 27 PUAN VAR..” derken,bu puanların alınabileceğini söylerken TAMAMEN GERÇEKÇİ Mİ davranıyor..
O hedef koyuyor,biz hayal kuruyoruz..!
Geçen sezon,biz sürekli AVRUPA KUPALARINA GİDECEĞİZ derken,Yönetim içinden “ABİ İNSANLARA UMUT VERMEYELİM..” gibi yaklaşım gösterenler vardı,sonuçta gittik.
Dileriz bu hayalimizde gerçek olur..

15 kişi görüş bildirdi

  1. YAĞMUR YAĞDI

    AHMET BEY ;DEDİĞİN EĞİTİMİ GELİŞTİRME DERNEĞİ OLAYI DOSDOĞRU BİR KONU.AMA YAĞMUR YAĞDI YARIKLAR KAPANDI DİYE BİR ATASÖZÜ VARDIR.AYNEN ÖYLE OLDU O ZAMAN EVİ KÖYÜ ARANANLAR ARTIK BELEDİYE CİVARINA BİLE YANAŞAMAZLARKEN İNSANLARIN BAŞINA BU AŞAĞILAYICI OLAYI GETİRENLER BAŞ TACI EDİLMİŞ HALDELER.
    DOĞRUSU İÇİM SIZLAYARAK YAZIYORUM SÖZÜNÜN ERİ OLMAYAN KAYBETMEYE MAHKUMDUR.DÜN DÜNDÜR DİYEN KAYBETMEYE MAHKUMDUR.BEN SÖZÜMÜN ERİYİM DİYENLERİN HALİNİ GÖRÜYORUZ.BİZLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ BİR KALEMDE SİLİNDİK BAŞIMIZA BU İŞLERİ AÇANLAR MÜFTERİLER EL ÜSTÜNDE TUTULUYORLAR.
    SABAH SABAH NERDEN HATIRLATTIN BUNLARI BE SAYIN GÖLBEK,SEVGİLİ AHMET BÖY

  2. ÇELİK EMEKÇİSİ

    TÜRK METAL SENDİKASININ EN BÜYÜK ÖZELLİYİ BİR İŞYERİNE ÖRGÜTLENMEYE DEYİL İŞVERENİN İŞÇİ ATMASINA ZEMİN HAZIRLAMASIDIR.BUNU BİLMEYEN İŞÇİ YANLIŞ YAPAR.KARDEMİRDEN KAÇ İŞÇİ ATILDI O ZAMAN İYİ HATIRLAYIN.ŞİMDİDE İSDEMİRDE İŞVERENLE EL ELE 800 İŞÇİNİN ATILMASINA VESİLE OLDULAR.MADEM ÖRGÜTLENME YAPIYORSUN NİYE YETKİYE MÜRACAAT ETMEDİN EY TÜRK METAL MADEM BEN BURDA ÇOĞUNLUGUM DİYORSUN YETKİYE NİYE MÜRACAAT ETMEDİN.BUNLAR SARI SENDİKA FİLAN DEYİL BUNLAR İŞVERENİN ALTIN MADENİ.800 İŞÇİYİ İSDEMİRDEN ATTIRDILAR YERİNE ASFARİ ÜCRETİN BİRAZ ÜSTÜNDE ÜCRETLE KAÇ YÜZ KİŞİ ALDILAR VE BUNDAN DOLAYI AYLIK GELİRLERİ 4 MİLYON LİRAYI AŞTI İSDEMİRİN.
    İŞVERENİN ALTIN MADENİ SAPSARI SENDİKA

  3. karabüklü

    ereğliden gelenlere kol kanat geren kardemir ,isdemirden atılan işçileride çelikiş sendikası kardemire alır sıkıntı olmaz ahmet bey siz yeterki üzülmeyin gerçi FIDILDA yok

  4. İŞÇİ

    SAYIN GÖLBEK İSDEMİR DE 800 İŞÇİ İŞİNİ KAYBETTİ DİYOSUN EMEKÇİ İŞİ VE ONURU İÇİN MÜCADELE EDERKEN İŞİNİ KAYBEDEBİLİR. ÖNEMLİ OLAN ONURLU YAŞAMAKTIR. ÇELİK İŞ GENEL BŞK CENGİZ GÜL’ÜN MEMLEKETİ OLAN İSDEMİRDE İŞÇİNİN ÇELİK İŞİ NEDEN TERK ETTİĞİNİ NEDEN YAZMIYORSUNUZ. SÜREKLİ MÜCADELE EDEN İNSANLARI KORKUTMAYA YÖNELİK HABER YAPIYORSUNUZ. KARABÜK DE SENDİKA VAR MI? FABRİKADA VARDİYA SAATLERİ DEĞİŞMİŞ PEKİ BUNDAN ÇELİK İŞİN HABERİ VAR MI? İŞÇİYE Bİ AÇIKLAMASI VAR MI? AMA SENDİKACILRIN KEYFİ GICIR BİZİMDE BUNDAN HABERİMİZ VAR….

  5. SARI SENDİKALARR

    ÇELİK İŞ DE TÜRK METAL DE İKİSİ DE SARI SENDİKADIR . YÖNETİCİLERİ ZEVK-İ SEFA İÇİNDE YAŞIYOR. İŞÇİ VE BASIN BU SENDİKALIRI SORGULUYOR MU? BUNLAR NE İŞ YAPARLAR? NE KADAR MAAŞ ALIRLAR? İŞİÇİNİN HANGİ HAKKINI SAVUNURLAR? 300 KİŞİNİN HESABI KESİLDİ ŞAHİN JEEPLE GEZİYOR. TÜRK METALİN KARABÜK TE TEK BİR ÜYESİ YOKKEN BU İNSANA NE KADAR MAAŞ VERİYORLAR VE NEDEN MAAŞ VERİYORLAR. BIRAKIN İKİ SENDİKA ARASINDAKİ AYIRIMI ÖNCE SENDİKACILARIN NE YAPTIĞINI SORGULAYIN. İKİSİNİN DE BİRBİRİNDEN FARKI YOOOKKKK

  6. MAGDUR EDİLEN

    EĞİTİM DERNEĞİ MAĞDUR EDİLEN İFTİRA EDİLEN O NEDENLE KANSER HASTALINA YAKALANAN OLMADIMI YARIN RUZİ MAHŞERDE BUNLAR HESABA ÇEKİLMİCEKMİ.NEYMİŞ SÖZÜNÜN ERİYMİŞ GEÇ EFENDİ GEÇ SÖZÜNÜN ERİ DEYİL DÖNEYİN TEKİ EĞİTİME KATKI DERNEYİNDE İNSANLAR HESAP VERİRKEN KALABALIK TOPLAYIP ŞOV YAPANLARI BU İNSANLAR UNUTMAZ.
    PEKİ ŞİKAYETÇİLER KİMLERDİ ŞİMDİ ONLAR NERDELER

  7. yiğit

    sayın ahmet abim biz iş akti fesihlerin 350 davası vb konuları şahine sorup verdiği cevapları yayınlarsanız seviniriz çünkü güvendiğimiz bir tek siz varsınız saygılar İŞ AKTİ FESİHLER ADINA

  8. işçiyiz

    işçi kardemirde sendikasından memnun olsa bu olaylar olurmuydu.İşçi onuru,hakkı için mücadele verdi. İşinden oldu. Ama onurunu kaybetmedi.daha dün içki masalarından zor toplanan adamlar bugün sendikada üst düzey yönetici oldu. Ne değişti.ismi lazım değil bir iki tanesi yönetimden uzaklaştı ne değişti; şimdikiler çok mu seviliyor zannediyorsunuz. sürekli işçiye korku aşılıyorsunuz,tepkisiz,ödlek bir işçi grubunun işverene faydası olurda, ahmet gölbeğe ne faydası var anlamadım.karabük işçi şehridir,emekçi şehridir,mücadele şehridir. Bunları örgütleyecek adam gibi sendikacılar gerekir. tarih bu sendikacıları gördü,şimdikileri de görüyor. azıcık utanmaları olsa karabükü terkederler.

  9. SEN İŞÇİ FİLAN DEYİLSİN

    İŞÇİ KORKUYORMUŞ İŞÇİ ÖDLEKLEŞTİRİLMİŞ ÖYLE DİYO ARKADAŞ.TÜRK METAL HER YERDE İŞVERENLE BİRLİK HAREKET EDİYOR İŞÇİYİ İŞİNDEN AŞINDAN EDİYOR.ALLAH BİLİR KARABÜKTEDE PERDENİN GERİSİNDE NE PAZARLIKLAR YAPIP 307 ASLANIN EKMEYİNİ KAN DOĞRUDILAR.TAŞI SIKSA SUYUNU ÇIKARACAK 307 ASLANIN EKMEYİNE KAN DOĞRUDILAR.BUNDA AHMET GÖLBEYİN NE SUÇU VAR.AYRICA İSDEMİRDEDE Mİ AHMET GÖLBEK VARDA 800 KİŞİNİN HESABINI KESTİ İSDEMİR YÖNETİMİ.YAHU ALLAHIN ADAMI PEVRUL KAVLAK İSDEMİR YÖNETİMİYLE GÖRÜŞMEYE KONUŞMAYA GİDERKEN,İSDEMİRDE HAREKETİN BAŞI OLAN ESKİ ÇELİK İŞ ŞUBE BAŞKANINI YANINA BİLE ALMAMIŞ KAPIDA BEKLETMİŞ.BUNLARIN TİYNİYETİ BU.
    ÇELİK İŞ SENDİKASI İÇİN YAZDIĞIN DOĞRU 4 NCÜ SINIF 5 NCİ SINIF CEMİYETÇİLERLE BÖYLE MÜCADELE OLURMU BUNLAR MÜCADELEYİ KALDIRAMIYOLAR ÇELİK İŞ ETKİSİN DURUMA DÜŞTÜ KARABÜKTE

  10. rantıbıl

    sayın gölbek isdemirle ilgili yanlış istibaratınız var her iki sendika yetki başvurusu zaten yapmak zorundalar yetki mücadelesine girmişsiniz yalnız sorun şu her iki sendikada yüzde 50nin bir fazla sını üye yapamadılar onun için çelik iş işverenin 3eylülden önce aldığı vardiya usta yardımcısı adı altında aldığı personeli muaza diye mahkemeye verdi fakat bu süreden sonra işverenin yoğun baskısı nedeniyle işçi saf değiştirerek metal sendikası üyesi oluyor şu anda hiç bir sendika üyesi olmayan çalışanlarda var işverenin aldığı .üzücü olan şu işçinin anayasal hakkı olan sendikal tercihinin işverenin kirli eline bıraktırmak da malisef bizim gibi işçi olan fakat daha sonra sendikacıyım diye meydana çıkan enkazlardır bir nevi 22 günlük greve çıkmanın bedelini ödetiyor işveren ve bunu da bizim işçi olan sendikacılara yaptırdı malisef her kirli işin içinde sermaye vardır ama bizlerden akıllı ve paraları çok olduğu ve satın alacak ucuz kişileri de saflarına çekince ve yasalarıda kendileri menfaatlerine çıkartıkları için senin yüzde yüz haklı olman hakkın olması malisef bu ülkede prim yapmaz sendikal tercih grev hakkı hakdır bu oyunun bir kuralıdır cengiz başkan greve kendi için mi çıkdı hayır çalışan için üye çoğunluğu zaten isdemirde çelik iş de idi işveren işçi alarak hiç bir sendikaya üye de yaptırmadı ve yetki de aldırmadı nasıl bir yasadır ki bu işçiyi direk işvernlerin kan kokan para kokan dişlerine atar bu sendikal yasalar böyle yasalar devam ettikçe greve de çıksan çogunlukda sende olsa malisef golü sen atarsın ama tabelaya bakınca karşı tarafa yazılır hakeme sorarsın golü biz attık diye hakem derki kendi kalenize attınız der itiraz da etsen fayda etmez çünkü bu sahadan mağlup ayrılacağın kaç gün önce den bellidir senin golün de iyi oyunun da prim yapmaz yani emekçi nin nefesi bu tür etrikalara yetmez örgütlü güç dersin taraf tar onu da sahayı kapatır seyircisiz oynarsın oyunu şu andaki isdemirde olduğu gibi kafalar bulanık baskı hesaplar kesilmiş arkadaşlık bitmiş kısa ca örgütlenmeye gelen her sendika işvernin bir oyunudur seni temsil ediyor sanırsın ama 1 0 öndeyken oyuna dahil olur 2 gol atar kadar kendi kalesine sen bunu anlayasaya kadar atı olan 3puanı kapar oda her zaman kasadır yani sermaye saygılarımla.

  11. EVLERİMİZ BİLE ARANDI

    SAYIN GÖLBEK EĞİTİMİ GELİŞTİRME DERNEĞİ HAKKINDA YAZDIKLARINI ŞİMDİ OKUDUM.ÖYLE BİR YERE DEYİNMİŞSİNKİ İLERLEYEN ZAMANDA KARABÜKÜN TARİHİN YAZANLAR BU OLAYA MUTLAKA YER VERİRLER.EVLERİMİZ ARANDI,NE YAPIYORDUK BİZ EROİNMİ İMAL EDİYORDUK KOKAİNMİ İMAL EDİYORDUK.PKK YA SİLAHMI YOLLUYORDUK.EVLERİMİZ İŞYERLERİMİZ ARANDI.
    HATIRLAMAK BİLE İSTEMİYORUM OGÜNÜ.ŞİMDİDE OGÜNÜN AŞAĞILANANLARI DEVRE DIŞI O ŞİKAYETLERİ YAPANLAR EL ÜSTÜNDE.NE DEMEK LAZIM BU DURUMDA.ALLAH HERKESİN NİYETİNE,AMELİNE GÖRE VERSİN

  12. isyankar

    şahin efendi jeeplere binsin bakalım sandikal mücadele başladığında borç batağındaydı şimdi işten atılan 307 aslanın sayesinde jeepe biniyor işten atılanların çoğu boşandı çoguda evlerini ailelerini bırakıp yurt dışına çalışmaya gitti ben eminim çelikiş olsun metaliş olsun bu insanların mobali boyunlarındadır ve o insanların ahı inşallah bir gün çıkar .alahın adaletine sığınıyorum.

  13. emekli

    kardemirde mesai saatleri değiştirilirken acaba mevcut sendikaya soruldumu sorulduysa sendikanın tavrı ne oldu? yada her ay bir günlük ücretini aidat olarak aldıkları işçilerine sordularmı ? bu yapılan acaba işverenin bir güç gösterisi mi?burada artık sendika yok anlamımı taşıyor ?sendikacılar ne iş yapar ?iyi arabalara binmek iyi maaşlar almakla sendikacı olunurmu yeterlimidir ?işçiye karşı sorumluluklarını hatırlatan işçi yokmu?

  14. terzi

    Şükrü efendi CHP nin birinci sıra adayı hakkında iki güne bir yazı yazıyor.Cevdet Akayın ön seçimde birinci sırada çıkması Şükrünün kimyasını bozmuş.Bu ne hırs Şükrü kim için neden bu yıpratma didinişlerin.Kimin önünü açmak yada kime hizmet etmek için bu didinişler.Şükrü hırsından ceketi fırlatmışçasına saldırırken bir tane chp li yetkilide çıkıp sen bizim adayımızı neden yıpratmaya çalışıyorsun demiyor.CHP liler yıllar sonra milletvekili çıkarmaya en yakınken neden adayını korumuyor kollamıyor bu tarz yazılara neden tepkisini koymuyor.Şükrüyede CHP lilerede YAZIK.

  15. kamil

    şükrü sahibinin sesidir şükrüyü adam yerine koymak rafet vergiliyi adam yerine koymaktır rafet vergili küme düştü her yere şükrü vasıtasıyla salya akıtıyor it ürür şükrü yürür

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski’den Trabzonspor’a ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Manasijevski, Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk ve Amatör Branşlar Sorumlusu Derviş Köz ile bir araya geldi.

Büyükelçi Manasijevski, Gostivar kentindeki Yukarı Banisa'da yaşayan halkın tamamı olmak üzere ülkesinde çok sayıda Trabzonspor taraftarı olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonya Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Furkan Eren'in de yer aldığı ziyarette, Büyükelçi Manasijevski'ye isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Ziyarette ayrıca Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi de formasını imzalayarak, Manasijevski'ye verdi.