Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Her Telden (31.Mart.2015)

Yayın: 31.03.2015 08:36
Paylaş:
A+ A-

CHP ÖNSEÇİMİ PAZAR GÜNÜ YAPILDI VE SAYIN CEVDET AKAY BİRİNCİ,SAYIN MUSTAFA AKAY İKİNCİ SIRA ÇIKTILAR
CHP Yıllar sonra Milletvekili Adaylarını HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM yaparak belirledi ve sakin,düzeyli bir ÖNSEÇİM sonucu Sayın Cevdet AKAY birinci sırada,Sayın MUSTAFA AKAY ikinci sırada listeye girdiler.
Sayın FİKRET GÖKÇE ne yazık ki listeye giremedi.
CHP ÖNSEÇİMİNİ birinci sırada tamamlayan Sayın CEVDET AKAY,7 Haziran Genel Seçimine de İDDİALI GİRİYOR ve bize intikal eden bilgilere göre,yaptırdığı ÖZEL ANKETLERDE,CHP’NİN Karabük’te MİLLETVEKİLİ çıkartacağı kendisine iletilmiş durumda.
CHP’NİN Pazar günü yaptığı HAKİM GÖZETİMİNDE Kİ ÖNSEÇİMDE,bazı güçlerin devreye girdiği biliniyor,örneğin ismi sık/sık anılan ve KARDEMİR ile Mahkemeleri devam eden Sayın MURAT ORHAN’IN bu konu ile yakından ilgilendiği belirtiliyor.
CHP Şimdi 7 HAZİRAN TARİHİNE ODAKLANACAK.
Esas mücadelesini burada verecek.
Biraz önce yazdık,Sayın CEVDET AKAY buraya pek hazırlıksız gelmemiş,uzun süren bir çalışmadan geçerek gelmiş ve dedik ya,ÖZEL BİR ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR,bu çalışmaya göre CHP’NİN KARABÜK’TE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMA ŞANSI görünüyor.
Şimdi AK Parti Listesi bekleniyor..
Şimdi MHP Listesi bekleniyor..
Bu listeler CHP’NİN ŞANSINI ARTTIRABİLİR Mİ..?
Böyle bir beklenti hüküm sürüyor/sürdürülüyor…

KARABÜK “SAĞLIK NOKTASINDA NE DURUM VERİYOR..” HASTANE,HASTA YATAĞI VE BARTIN İLİ NE DURUMDA…?
Pazar günü BARTIN’A oradan AMASRA’YA gidelim istedik,yolda şiddetli bir diş ağrısı yakaladı ve BARTIN AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞINA gitmek zorunda kaldı..
Size BARTIN SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ ANLATALIM.
Bir yandan diş ağrımızla uğraşırken,öte yandan da,BARTIN SAĞLIĞI ile ilgili bilgiler almaya gayret ettik 150 YATAKLI KADIN/DOĞAM Hastaneleri var,çok şık AĞIZ/DİŞ HASTANELERİ VAR..
BARTIN GİRİŞİMDE 200 YATAKLI BİR HASTANELERİ VAR..
Ayrıca 400 YATAKLI DEVLET HASTANESİ İnşaatlarının sonuna gelmişler ve BARTIN Vilayet Merkezinin 63.300 nüfusu bulunuyor,bu duruma göre 63.300 nüfus kısa süre içinde 750 HASTA YATAĞINA kavuşuyor..
KARABÜK ŞİRİNEVLER HASTANESİ için biz 350 yataklı yazıyorduk ya,AK Partili bir kardeşimiz “350 YATAKLI DEĞİL 411 YATAK KAPASİTESİ VAR..” dedi,doğrudur.
BARTIN 63.300 NÜFUSLU ŞU AN 350 HASTA YATAĞI VAR,ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE 750 HASTA YATAĞI olacak,bunlar Hastane yapılırken verilen yatak sayıları,örneğin ŞİRİNEVLER KAÇ YATAKLI olarak yapıldı da,şimdi 411 yataklı hale geldi…!!
KARABÜK NÜFUSU 112 BİN,YATAK SAYISI 411..
7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE bunlar konuşulmayacak mı..?
Bunlar gündeme getirilmeyecek mi..?

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ “FİLYOS LİMANI OLAYINI SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA ANLATTIK..”
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ aradı FİLYOS LİMANI İLE İLGİLİ YAZDIKLARINI BUGÜN OKUDUM..” dedi ve olayın birgün evvel Sayın CUMHURBAŞKANI’NA ANLATILDIĞINI söyledi.
“BİR GECİKME YAŞANDIĞINI Sayın CUMHURBAŞKANI’NA Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile BİRLİKTE ANLATTIK.SIKINTIYI İZAH ETTİK.ZATEN KENDİLERİ DE,BU İŞİ YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR..” şeklinde bilgiler verdi.
“HOŞ BİR TESADÜF OLMUŞ.SENDE YAZINDA Sayın CUMHURBAŞKANI KONUŞMASINDA FİLYOS LİMANI’NDAN SÖZ EDER ŞEKLİNDE YAZMIŞSIN..” dedi Sayın OSMAN KAHVECİ..
FİLYOS LİMANI hakkında Sayın CUMHURBAŞKANI’NA uzun bilgiler verdiklerini söyleyen Sayın OSMAN KAHVECİ,Kamu İhale Kurumu’na bir şikayet olduğundan söz etti.
Bu konuyu CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN çok yakından izlediğini anlattı ve Karabük gezisinde yanında olan ULAŞTIRMA eski Bakanı Sayın BİNALİ YILDIRIM’DAN yeniden bilgi aldığını anlattı..
OLUMLU BİLGİLER VERDİ.
Sayın KAHVECİ’YE “aday listeleri hazırmış galiba gibi bir söz ettik “SÖYLENENLERİN HEPSİ DE YANLIŞ.HİÇ KİMSENİN ADAY OLUP OLMAMASI BELLİ DEĞİL.HER TÜRLÜ SÜRPRİZ OLABİLİR..”şeklinde görüşler dile getirdi.
FİLYOS LİMANI olayını takip ettiklerini söyledi..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ ZİYARETTE BİR RİSK GÖRMEMİŞ DEMEK
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,geçtiğimiz Cuma günü Karabük’e geldi ve KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ ziyaret etti,CUMHURBAŞKANI Sayın ERDOĞAN bu ziyarette bir risk görmemiş demek.
Şimdi düşünün,Karabük Belediye Başkanı MHP’NİN marjinal kesiminden bir isim olsa ve o ziyaret sırasında ÇÖZÜM NOKTASINDAN söze girerek PARTİSİ’NİN görüşlerini dile getirmeye başlasa O NEZAKET ZİYARETİ NERELERE VARIRDI..?
CUMHURBAŞKANI böyle bir riski göze alarak Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ ziyaret etmeyi programına alırken,KİMBİLİR NE BİLGİLER verildi,KİMBİLİR NE DEĞERLENDİRMELER yapıldı..?
Böyle bir ziyaret YÖRE MİLLETVEKİLLERİ Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ve Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN görüşü,değerlendirmesi alınmadan yapılır mı..?
MUTLAKA GÖRÜŞLERİ,DEĞERLENDİRMELERİ ALINMIŞTIR.
Yöre Milletvekilleri,Sayın CUMHURBAŞKANI’NA “Sayın VERGİLİ,MHP BELEDİYE BAŞKANI’DA OLSA,MİSAFİRPERVER,AKLI BAŞINDA BİN SİYASETÇİDİR.EN KÜÇÜK BİR RİSK OLMAZ,ZİYARETİNİZDE YARAR OLUR..” demişlerdir.
Sokakta gezen vatandaşa bunlar normal gelir..
Ama çok ciddi riskleri vardır.
Sayın CUMHURBAŞKANI’NIN Belediye ziyareti yararlı olmuştur..
Ortaya sevimli bir tablo,ılıman bir iklim çıkmıştır..

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN İLE İLGİLİ OLUMLU YAZILAR YAZDIĞIMIZDA HOP/HOP HOPLAYAN BİR KESİM VE GERÇEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu YÖRE İNSANI TARAFINDAN gerçekten çok sevilir,gerçekten çok takdir edilir,bizde zaman/zaman bunu yazarız.
Her yazdığımızda belirli ve küçük bir kesim hop/hop/hoplar ve ne yalakalığımızda,ne yağcılığımızda bir şey bırakır,bildikleri bütün hakareti yağdırırlar.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN sağ,herkes kendisine BİZİMLE İLGİLİ “YAHU BU ADAMIN HANGİ ÖZEL İŞİNİ HALLETİNDE,VEYA NE ÇIKARLARI SAĞLIYORSUNDA,SİZİ YERE/GÖĞE SIĞDIRAMIYOR..” diye sorabilir.
Kaldı ki,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’NİN bizim kendisini güçlü göstermemize,seviliyor,takdir ediliyor göstermemize de zerre kadar ihtiyacı yok,bu bizim tespitlerimiz,bireysel düşüncelerimiz.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 7 Hazirandan sonra MİLLETVEKİLİ değil artık,kendisine ulaşan bu hoplayıcılar takımı sorabilirler kendisine BU ADAMIN SİZE OLAN DUYĞULARI nedir,bu adama ne gibi bireysel katkınız,bireysel desteğimiz oldu falan diye..
CUMHURBAŞKANI GELDİ,Sayın ŞAHİN MİKROFONA Çıktı.
MİTİNG ALANINDA YER/YERİNDEN OYNADI,bu yalan mı,abartma mı..?

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN AÇILAN 27 TESİS “ŞU KADAR İNSAN DİNLEDİ-BU KADAR İNSAN DİNLEDİYE KURBAN..”
Karabük insanı,genellikle olayın can alıcı yönüne bakmaz,OLAYIN/OLAYLARIN DETAYLARI ile daha fazla meşgul olur,o yönlere daha fazla eğilim duyar.
Örneğini göstermek çok basit..
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN geçtiğimiz gün Karabük’e geldi ve TAM 27 TANE TESİSİN AÇILIŞI YAPTI,bir Allahın Kulu BU AÇILAN TESİSLERLE verilen rakamlarla ilgilendi mi..?
MİTİN ALANINDA KAÇ BİN KİŞİ VARDI..?
Bütün ilgi bu noktaya oldu ve dün yine yazdık KİMİLERİ 3200-3500 kişi vardı dedi,KİMİLERİ 5000-6000 kişi vardı dedi,KİMİLERİ ÇOĞU POLİS OLMAK ÜZERE 10-12 BİN kişi vardı dedi,EMNİYET GÜÇLE 25 BİN kişi vardı dimi AK PARTİ İl Başkanı 60-70 BİN kişi vardı dedi.
PEKİ NE AÇTI Sayın CUMHURBAŞKANI..?
Toplam 27 ESERDEN KAÇI AKLINIZDA KALDI..?
Bu TESSİLERİN YAPIMI İÇİN HARCANAN PARA NE KADARDI..?
Aklınızda hangisi kaldı Allahaşkına..?
MİTİN ALININDA dinleyici kaç kişiydi sorusuna cevap aramaktan,o nokta da yaratılan TEVATÜRLERE kulak vermekten AÇILIŞI YAPILAN TESİSLERE kimse ilgi bile duymadı,iyi mi..?
Bize göre 30 MART 2014 YEREL SEÇİMİNDE Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN Başbakan olarak gelmişti ve toplanan kalabalık,CUMA günü toplanan kalabalıktan yüzde 35-40 daha fazlaydı..
O MİTİNG ÇOK DAHA GÖRKEMLİ,ÇOK DAHA GÖRKEMLİYDİ..

SAYIN CUMHURBAŞKANI “KARDEMİR ÜLKEMİZ SANAYİSİNE ÖRNEK GÖSTERİLECEK DURUMDA.” İYİ AMA MAHKEME..
CUMA GÜNÜ Karabük’e gelerek MİTİN YAPAN Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİ ERDOĞAN,KARDEMİR yatırımlarından söz ederek “KARDEMİR’İN ÇOK İYİ DURUMDA OLDUĞUNU,ÖRNEK GÖSTERİLECEK YATIRIM YAPTIĞINI..” diye getirdi.
O SIRADA KARDEMİR MALİ GENEL KURUL yapıyordu..
Mali Genel Kurul da 370-380 Milyon Lot hissesi olan ORTAKLAR bir karar veriyorlar 650-700 lot hissesi olan ORTAKLAR bu karara itiraz ediyorlar gibi tablolar oluştu.
BU GENEL KURUL MAHKEMELİK OLACAK.
ÖYLE GÖRÜNÜYOR..
KARDEMİR üzerinde etkili bir isim bize “YAHU BU ADAMLAR,KEŞKE BASIN ORGANLARINA VERDİKLERİ PARALARLA HİSSE SENEDİ ALSALARDI.ELLERİNDE CİDDİ BİR HİSSE SENEDİ BİRİKİMİ OLURDU.GENEL KURULLARDA DAHA CİDDİYE ALINIRLARDI..”dedi.
Aynen öyle oldu..
Bir yanda 370-380 milyon lot hisse senedi..
Öte yanda ki OYLARI YAZMAK BİLE GEREKSİZ..
Böyle bir mücadele nasıl sürdürülecek bilmek zor..
Hayli zor

CHP MİLLETVEKİLİ BİRİNCİ SIRA ADAYI,ÇOK PROFESYONEL BİR ÇALIŞMA YAPIYOR/YAPTIRIYOR, SÖYLEYECEKLERİ..
CHP Milletvekili Listesi Birinci sıra adayı Sayın CEVDET AKAY,anladığımız,yakınlarından dinlediğimiz kadar bildiğimize göre çok ama çok PROFESYONEL bir çalışma yapıyor/yaptırıyor..
KARABÜK DİNAMİKLERİ NELERDİR..?
Birinci sıra ;EMEKLİLERİN DURUMU değil mi..?
İkinci sıra TAŞERON İŞÇİLERİNİN DURUMU..
Üçüncü sıra ; SAĞLIK NOKTASINDA KARABÜK’ÜN DURUMU..?
Sayın CEVDET AKAY bütün gücü ile BU ÜÇ ANA SORUNA ABANACAK gibi duyumlar alıyoruz,elbet ki DİĞER İKİNCİL sorunları da gözünden kaçırmayacaktır,ihmal etmeyecektir.
İLÇELERİN KENDİNE ÖZGÜ SORUNLARI VAR ELBET.
Öte yandan Sayın CEVDET AKAY’IN kavgacı bir üslup kullanmayacağı,kucaklayıcı bir üslup kullanarak seçmene yanaşmak,seçmenle temas kurmak yanlısı olduğuna ilişkin bilgiler alıyoruz.
Sayın CEVDET AKAY,CHP içinde derin bir memnuniyet yaratmış görünüyor,CHP ÜYELERİ AKLI SELİMİ ÖN PLANA alarak oylarını kullandılar yolunda değerlendirmeler geliyor..
CHP 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE İDDİALI OLACAK..

MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ LİSTESİNDE SAYIN DURMUŞ YALÇIN BİRİNCİ SIRA OLUR MU,EĞER OLURSA OYLAR..
MHP Karabük Milletvekili Listesi nasıl şekillenecek acaba ve bu nokta da kimi MHP’LİLER Sayın DURMUŞ YALÇIN Listenin birinci sırasında yer alır/alabilir gibi görüşler dile getiriyorlar.
Bunu söyleyen MHP’LİLER,Sayın DURMUŞ YALÇIN isminin,gerek Karabük’te yaşamını sürdüren,gerekse Eskipazar’da oturan binlerce seçmene çok pozitif bir enerji verdiğine dikkat çekiliyor.
“AKSİ HALDE BU SEÇMEN KÜSTÜRÜLMÜŞ OLUR..” ifadelerini kullanan insanlara “PEKİ Sayın SEDAT NAMAL,AK PARTİ LİSTESİNDE OLURSA NE OLUR..” dile sorduğunuzda duraklıyorlar ve “O ZAMAN İŞ DEĞİŞİR..” diyorlar..
MHP İÇİNDE CİDDİ BİR MÜCADELE YAŞANIYOR..
MHP Genel Merkezi “BU İKİ KUTUP DEVRE DIŞI BIRAKILSIN,Sayın YAŞAR KILIÇ veya Sayın YUNUS YAZAR BİRİNCİ SIRA ADAYIMIZ..” diyebilir mi..?
BÖYLE BİR İHTİMALDEN SÖZ EDENLERDE VAR..
Sanıyoruz MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatları’nın gönlünde Sayın DURMUŞ YALÇIN biraz daha ağırlıklı görünüyor,her ne kadar bizim taraf olmamız mümkün değildir,şeklinde ifadeler kullanılsa bile,sanki Sayın DURMUŞ YALÇIN’A biraz daha sıcak bakıyorlar gibi.
KAMUOYU AK Parti ve MHP ADAYLARINI MERAK EDİYORLAR.
Sonra SEÇİM ÇALIŞMALARI başlayacak demektir

6 kişi görüş bildirdi

  1. Hasan Hüseyin

    İlginç şeyler yazıyorsunuz… Murat Orhan’ın durumla yakından ilgilenmesi ilgimi çekti… Nasıl ilgileniyor Murat Orhan? Ne yapıyor? Bu ilgi sonrası neler yapmak istiyor? Bunları açık açık yazarsanız, yararlı olur diye düşünüyorum.

  2. sosyal demokrat

    İşçi düşmanı yorgun metalciler kesk çiler son kullanma tarihi geçmiş dinozor isimler meyhaneciler,sermayenin tetikçileri adamları CHP önseçimi için hepside oradalardı.Raporcular bile vardı.CHP Üyelerinin onları adam yerine koymadığını bilmezlermi bunlar CHP üyeleri bunlardan tiksiniyorlar bunlar farkında deyilmi hayret arkadaş
    Noldu sonuç olan destekledikleri adaya oldu başabaş gidecek bi önseçimi birden fark olacak şekle getirdiler.Bunlar toplumun kaçtığı bunlar toplumun dışladığı tiksindiği insanlar

  3. Çakır

    Evet, Cevdet Beyin anket çalışması yaptırdığını ben de duydum. Cevdet Beyin asistanı bayan da telefonla anket çalışması yapıyor. Bu çalışmaların da yararlı olacağını sanıyorum. Cevdet Beyin asistanı hanımı İstanbul’dan tanıyoruz. Çok çalışkan, becerikli, bilgilidir. Bu çalışmaları o organize ediyorsa, mutlaka başarılı olacaktır.

  4. SOSYAL DEMOKRAT

    SOSYAL DEMOKRATLAR HAYATINDA İL DEFA BİRLİK İÇİNDE GÖRÜNÜYOR.CEVDET AKAYIN MİLLETVEKİLİ OLMA ŞANSI ÇOK FAZLA CHPLİLER BU SEFER BARİ BU ŞANSINI KAÇIRMASIN.
    KARABÜK MUHALEFETSİZ OLDUGU İÇİN ZARARI BÜYÜK.CHP Lİ BİR MUHALİF MİLLETVEKİLİ OLURSA ÇOK İYİ OLUR AYRICA CHP İKTİDARI BU SEFER ZORLAYACAK VE ONUN İÇİN CEVDET AKAY KAZANMALI

  5. ÜLKÜCÜ

    İYİ VALLA DURMUŞ YILÇANI SEÇMENE TANITANA KADAR SEÇİM BİTER GİDER.YAŞAR KILIÇ BU PARTİYE EMEYİ GEÇMİŞ BİR PARTİ BÜYÜYÜMÜZDÜR.ABİ ŞÖYLE BİR SIKINTIM VAR DİYE TELEFON EDİN GECE 2-3-4 FARK ETMEZ KOŞAR GELİR.MHP YAŞAR KILIÇA VEFASINI ÖDEMELİ.BU PARTİNİN KİMİNLE NE KADAR KAZANMA ŞANSI VARSA YAŞAR ABİYLE ONDAN BİRAZ DAHA FAZLA ŞANSI VARDIR.
    BİR SÖZÜMDE RAFET VERGİLİYE SEN BU PARTİNİN GEÇMİŞİNİ BİLMEZSİN ONUN İÇİN PARASI VAR DİYE ÇIKARDIĞIN ADAYLARLA PARTİYİ SIKINTIYA SOKMA KORKMA YAŞAR ABİ ADAY OLURSA SENDEN PARA MARA İSTEMEZ.ONUN ADI MHP Lİ YAŞAR KILIÇ,HER PARTİ GEZEN DURSUN ALTIPARMAK DEYİL,KOKMAZ BULAŞMAZ DURMUŞ YALÇIN DEYİL.
    TAMAMMI VERGİLİ EFENDİ

  6. SOSYALDEMOKRAT

    CEVDET AKAY CHP İÇİN DOĞRU BİR SEÇİM OLMUŞ.KAZANIR,KAYBEDER SEÇİM SÜRECİNE BAĞLI.PARTİSİNİ MHP YE SATAN EKİP,PARTİ EMEĞİNİ AĞZINA DOLAYIP,CHP DE KENDİLERİNE GÖRE BİR ADAY ÇIKARMAYA KALKTI,BİLİNÇLİ CHP LİLER BU HATAYI GÖRÜP CEVDET AKAY I TERCİH ETTİ..CEVDET AKAY,ARKASINDA GÜCÜNÜ CHP DEN DEĞİLDE, MHP DEN ALAN SATILIK EKİBİ, ÖN SEÇİMDE SURATINA ŞAMAR YİYENLERİ ,GEZDİRİRSE KESİN KAYBEDER.ÇÜNKÜ ONLAR YİNE SATACAKLARDIR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Okan Küçük Yorumluyor 28 Eylül 2023

Yayın: 28.09.2023 10:00 |Güncelleme: 27.09.2023 10:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te gözbebeğimiz, vazgeçilmezimiz Kardemir ve Karabük Üniversitesi…

Raylı Sistemler Mühendisliği  Karabük’te Karabük Üniversitesi’nde 2007 ‘de açılmıştı.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEKTİ.

KARDEMİR DE ZATEN  RAY ÜRETEN TEK FABRİKA..

2019’da Sanayi Bakanlığı bir karar aldı.

RAYLI ULAŞIM   TEKNOLOJİLERİ ENSİTÜSÜ (RUTE)  kurulacak,

İlk etap da TÜBİTAK  MAM Enerji Enstitüsünde yaklaşık 100 uzmanla kurulacak,

Daha sonra  TCDD’nin Ankara tesislerinde çalışmalar yapılacak,

500 ARGE çalışanı sayısına ulaşmayı düşünüyoruz, dedi.

Tabi;

RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK’TE

TEK RAY ÜRETEN FABRİKA KARABÜK’TE OLUNCA RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ DE KARABÜK’E KURULMASI BEKLENİR…

Ama

İlgili enstitü RUTE,  TÜBİTAK bünyesinde 2019’da GEBZE de kuruldu ve faaliyetlerini sürdürüyor.

O ZAMAN DA  KARABÜK LAF DALAŞLARIYLA UĞRAŞIYORDU…

O ONA , O BUNA LAF YARIŞI YAPIYORDU.

O laf yarışları Karabük’te tam gaz devam ederken RUTE, Gebze’de 2019’ da faaliyetlerine başladı.

KBÜ Rektörü  Prof Dr.Fatih Kırışık, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. İsmail Demir Karabük’te süren bu  sataşmaların ve laf dalaşlarının dışında kalan isimler olarak,

KARDEMİR – Karabük Üniversitesi İşbirliğiyle Gebze’de kurulan Raylı Ulaşım Teknolojilerinin bir bölümünün de Karabük’te kurulabilmesi için öncülük yaparlar mı ?

100 Uzman 500 ARGE Çalışanı olmaz da 20 Uzman 100 ARGE çalışanıyla başlanır…

KARABÜK BU ENSTİTÜYÜ ZATEN HAK EDİYORDU.

Şimdi en azından ENSTİTÜNÜN 2. AYAĞI OLARAK KARABÜK’TE BU YAPILABİLİR Mİ ?

Hem Karabük’ün  bir hakkı iade edilmiş olur. Hem Karabük bu alanda çok güzel işlere imza atabilir.

Önceki Milli Savunma Sanayi Başkanı olarak haklı bir üne sahip olan Prof. Dr. İsmail Demir ile, Karabük’te her şeyden önce Karabük’e bilim katmak istiyoruz, ticarete bilim katmak istiyoruz,. Sanayiye, ticarete, Karabük’e her alanda bilim katmak zorundayız. Karabük’te kongre, çalıştay değil  BİLİM FESTİVALLERİ yapmak istiyoruz, diyen  Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu işi kotarabilir mi ?

Bizim bazı siyasiler meşgul çünkü.

ONLAR DÜN NASIL  LAF ATTIM, YARIN HANGİ LAFI ATARIM anlamında BİLİMSEL ! çalışmalar yapıyorlar.

Herkesin bilimden anladığı kendine göre demek ki.

Onlar Karabük’ü  hangi YAPAY GÜNDEMLERLE meşgul edeceklerine bakarken, KARABÜK’E RAYLI ULŞAIM ENSTİTÜSÜNÜN İKİNCİ AYAĞININ KURULMASI İÇİN 2 HOCAMIZ ÖNCÜLÜK YAPABİLİRLER.

Ak Parti Karabük Milletvekilleri de işin siyasi kanadından, Bakanlıktan  katkı ve destek verirler.

Diğerleri de hakaret belleklerini güncelleyedursunlar madem.

*

KARABÜK’TE BAŞARININ SAHİBİ DE YOK KARŞILIĞI DA… VARSA YOKSA LAF YARIŞIYLA YAPAY GÜNDEM OLUŞTURMA GAYRETLERİ

Okul Spor Kulübünden Süper Lig’e Giden yolun hazin hikayesini yazacağım.

 Belki de TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN başarı hikayesinin ve bu  hikâyeyi yazan öğretmenler ve öğrencilerinin fedakarlıklarının sahipsizliğini yazacağım.

Yaklaşık 4 yıl ÖNCE BİR OKUL KULÜBÜ OLARAK HENTBOL SERÜVENİNE başlayan Karabük Yenişehir Gençlik Spor Kulübü,  kısa sürede büyük başarıya imza attı.

Bölgesel Ligden – 2. Lige, 2 Ligden – 1.Lige , 1. Ligden de Şampiyon olarak Süper Lige çıkarak Süper Lig de Karabük’ü temsil etmeye hak kazandı.

Bir okul kulübü olarak Yenişehir Atatürk Ortaokulu’nun bir spor kulübünü hentbol branşıyla eşleştirerek çalıştılar, kazandılar.

BELKİ DE TÜRKİYE’DE BİR İLKTİ.

Ama tabi Karabük’te yaşanıyordu başarı öyküsü.

Konu futbol da değildi. Hoş futbolun ne hale geldiği de ayrı konu onlarca kez yazdık Karabükspor’un göz göre batırılışını ve Karabük’lü siyasi ve idarecilerin uzaktan izleyişini. Neyse…

Hentbol Erkekler Süper Ligi’ne yükselmenin gururunu yaşayan, KADROSU LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN KARABÜK YENİŞEHİR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ,  sahipsiz bırakıldı.

Sponsor bulunamadı ve Süper Ligden çekildi. 2022 ‘de oldu bu, çok değil geçen sene yani.

Adı KARA,  Karabük…

KARABÜK’TE AZMİN, BAŞARININ HİÇBİR KARŞILIĞI – DEĞERİ  OLUR MU,  LAF YARIŞLARININ YANINDA ?

Bu takım Süper Lig’de Şampiyon olup Avrupa kupalarına rahatlıkla gidebilecek bir takımdı. Süper Lig’e gidemedi tabi.

Karabük Yenişehir GSK olarak Süper lig temsil etme hakkını BEDELİ KARŞILIĞINDA başka bir ilin takımına DEVRETME imkânları da vardı, yapmadılar.

ÇÜNKÜ  KULÜP;

KARABÜK İLİNDE YAŞAYAN LİSE VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİ ALTYAPISINDA BARINDIRAN BİR KULÜP. ALTYAPI KATEGORİSİNDE TÜRKİYE DERECESİ YAPAN BU GENÇLERİN HAYALİ BİR GÜN A TAKIMDA OYNAMAK.

Öğrencilerin , gençlerin hayalleri yaşasın diye, Karabük’ün gençlerinin önünü açmak için SATMADILAR…

*

Koca Karabük’te Bir Tane Babayiğit Çıkmıyor, Karabük’ün Başarıyı Ödüllendirme, Sahip Çıkma Kültürü Yok. Ya Ne Var? Laf Çakma Yarışı Var, Daha Ne Olsun Değil Mi ?

Bu takım her şeye rağmen  1. Lig’de  mücadelesini sürdürüyor. Ama tabi ki sponsor arıyor. SPONSOR ADIYLA OYNAYIP SENEYE TEKRAR SÜPER LİG’E ÇIKARIZ, diyorlar. İddia bültenlerinde sponsor kurumun ismi yer alıyor, forma da sponsor kurumun ismiyle oynanıyor. Süper Lig’de ise TRT3’te bu maçlar canlı yayınlanıyor…

1 YILLIK TOPLAM GİDERLERİ 400 BİN TL.

Bu parayı bulmak zorundalar.

Bir çok il de bu takımların  sponsoru o ilin BELEDİYELERİ.

Karabük Belediyesi ise bu konular da pek yer almıyor , biliyorsunuz.

Sanat- spor- kültür faaliyetleri konusunda Karabük Belediyesi’nin durumu orta da…

Karabük’te bir BABAYİĞİT çıkar mı 400 Bin TL SPONSOR olmak için.

KARABÜK, BÖYLESİ BAŞARILARIN SAHİPLENİLECEĞİ, DESTEKLENECEĞİ, KARABÜK’TE YAŞAYAN ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİN BİRGÜN A TAKIMDA HAYALLERİNİN KARŞILIĞINI BULACAĞI BİR İL DEĞİL Mİ ?

Adı Kara, Karabük…

Karabük’ün onun ona, öbürünün öbürüne laf çakmak gibi çok önemli işlerinden, yapay gündem yaratmaktan başka bir işi yok mudur yani ?

Karabük; birilerinin kendi çıkar ve menfaatinin peşinde koşmaktan Karabüklülük kavramının arkasına saklanarak cebini doldurmaktan başka bir işin yapılmadığı bir yer midir ALLAH AŞKINA ?

Sayın Valim…

Sayın Milletvekillerim…

Sayın Parti Başkanları…

Sayın anlı-şanlı işadamları…

Sayın Odalar-  Dernekler – Sendikalar…

Sayın Yetkililer…

Sayın İlgililer…

Pek SAYINlar ,Hep SAYINlar, Çok SAYINlar…

Şu takıma 1 yıl için 400 Bin TL lazım.

Sponsor firmanın adıyla maçlara çıkabiliyorlar. İddia bültenlerinde sponsor firmanın ismi yazıyor. Süper Lig’de TRT maçları canlı yayınlıyor.

TAKIMIN  İNANCI, BAŞARISI, AZMİ, GENÇLERİ, GELECEĞİ , HER ŞEYİ VAR.

Ama SAHİP ÇIKANLARI YOK.

Bir el atın, bir destek olun ALLAH AŞKINA !

(Umutsuzluğa kapılmadan yazıyorum. Vakit daraldı 2-3 gün içinde bu işin olması lazım. Takıma sahip çıkacak olup, ulaşamayanlar olursa bana ulaşabilirler ben onlara haber veririm.)

Adı KARA, Karabük

 Adında ‘Kara’ var diye bir memleketin bahtı da kara olur mu  ya ?

Bakalım, göreceğiz birkaç güne…

 

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız: https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank