Herkes bu hatayı yapıyor!

Herkes bu hatayı yapıyor!

Yayın: 07.09.2023 15:09
Paylaş:
A+ A-

Beslenme kadar yiyeceklerin nasıl tüketilip saklandığı da önemli. Uzmanlar bazı besinlerin buzdolabında saklanması ile zehre dönüştüğünü belirtip uyarıda bulundu. İşte, buzdolabına konulduğu takdirde zararlı olan o besinler..

Birçok yiyecek taze kalması amacıyla buzdolabında saklanmalıdır Ama bu durum bazı besinler için geçerli değil. Uzmanlar, vatandaşları buzdolabında saklanmaması gereken besinleri sayarak uyardı.

Yüksek derecede soğuğa maruz kalan patatesin bozulduğunu belirten uzmanlar domates, soğan, sarımsak ve ekmeğe de değindi.

İÇE DOĞRU ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLUYOR!

Domates buzdolabında kalarak antioksidan özelliğini yitiriyor. Dış katmanında bulunan ince zarın hızla buruşması içe doğru çürümesine yol açıyor.

Ekmeğin de buzdolabında saklanmaması gerekiyor. Bu durum daha hızlı bayatlamasına yol açıyor.

ÖLÜME BİLE NEDEN OLABİLİR!

Soğan ve sarımsağın da soğukla temas etmemesi gerektiğini belirten uzmanlar yaşanan sağlık sorunlarının ölüme kadar götürebileceğini vurguladı.

Haber Kaynağı: mynet.com

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.