Hibe Desteği İle Yapılan Seralar İncelendi

Hibe Desteği İle Yapılan Seralar İncelendi

Yayın: 11.06.2018 00:53
Paylaş:
A+ A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından, örtü altı sebze üretimini yaygınlaştırmak amacı ile projelendirilen ve Bakanlığımız finansmanı ile alımı yapılan çelik konstrüksiyonlu seralar hak sahibi çiftçilere Aralık ayında teslim edilmiş ve kurulumları gerçekleştirilmişti.

”Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” ile 14 çiftçimize 525 m² sera malzemesi dağıtımı ve kurulumu sağlanmıştır. Bu kapsamda ilimize 7.350 m² büyüklüğünde örtü altı alan kazandırılmıştır. İçerisinde gübre tankı, damlama sulama sistemi askı telleri ile tam teşekküllü 3 yıl dayanımlı UV, IR ve antifog katkılı sera örtüsü temin edilmiştir. Kurulumu gerçekleşen seralarımızda çiftçilerimiz üretimleri başlamıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Mustafa Şahin ve beraberindeki teknik ekip ile birlikte kurulumu gerçekleştirilen seraların son durumlarını görmek ve genel bilgiler vermek üzere çiftçilerimiz seralarında ziyaret edildi.Yapılan çalışmalar ile ilgili İl Müdürü Şahin yaptığı değerlendirmede “Örtü altı sebze yetiştiricisi olan çiftçilerimize seralarının kurulumu gerçekleştikten sonra teknik ekibimizin belirli periyodlarla gerekli kontrollerini gerçekleştirdiler. Artık verim alma zamanımız geldi ve genel bir gözlem için çiftçimizi ziyaret ettik. Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki bilinçli üreticilerimiz bu işten güzel gelir elde ederek hem aile, hem de ülke ekonomimize ciddi katkı sağlamış olacaklardır. Bu projemizin ne kadar yerinde bir proje olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Çiftçilerimize bol bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “11. Yeşilay Bisiklet Turu” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Yeşilay Derneği Karabük Şubesi bisiklet turu düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle Türkiye'de eş zamanlı düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu'na kentteki bisiklet tutkunları katıldı.

“Sağlığın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndan başlayan tur, Yenişehir Çamlık Camisi'nde sona erdi.

Yeşilay Derneği Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, AA muhabirine, güzel günde güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Ustaoğlu, “Hem Yeşilay'ın tanıtımı hem de sporun önemini anlatmaya çalıştık. Karabük'te bisiklet sporu ve sağlıklı yaşam adına bir tohum ektik. Bu tohumu sulayacağız. Her sene üstüne koyarak daha donanımlı turlar yapacağız.” ifadesini kullandı.