Hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmadık!

Hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmadık!

Yayın: 02.04.2023 16:20
Paylaş:
A+ A-
Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven,2023’te spor etkinlikleriyle dolu bir yıl planladıklarını belirterek Karabük KYK yurtlarında ilk günlerde 800 olan depremzede sayısının 350’ye kadar düştüğünü açıkladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde 3. Yılını geride bırakmaya hazırlanan Güven yapılan çalışmalar ile 2023 planlarını Bölgenin Sesi’ne anlattı.

Spor etkinlikleriyle dolu bir yıl planladıklarını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven KYK yurtlarında depremin ilk günlerinde 800 dolayında olan depremzedenin kaldığını zaman içerisinde kiraya çıkanlar, memleketine dönenler ile bugün bu sayının 350’ye kadar gerilediğini ifade etti.

Bölgenin Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan GSB İl Müdürü Güven şunları kaydetti;

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET EDİYORUZ
“Yaklaşık üç yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Coşkun Güven, Yediden yetmişe herkese hizmet isteyen bir kurumun başındayız. Gençlik ve Spor Ailesinde toplamda 820 personelimiz var. 2023 yılında spor dolu bir yıl geçireceğiz.

6 BİNİ KIZ OLMAK ÜZERE 11 BİN KAPASİTELİ 9 YURDUMUZ VAR
Karabük Üniversite şehri 50 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin barınması ile ilgili bakanlığımızın çok büyük bir görev tanımı var. Karabük’te yaklaşık 11 bin öğrenci kapasiteli Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 9 tane yurdumuz var. Bir tanesi Eskipazar ilçemizde, diğerleri ise merkez ve Safranbolu ilçemizde. 11 bin kapasiteli yurtlarımızda 5 bin erkek, 6 bine yakında kız öğrencimiz kalabiliyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Karabük Üniversitesini tercih edip bakanlığımız yurtlarında kalmak isteyen tüm öğrencileri aldık. Açıkta hiçbir öğrencimizi bırakmadık.

DEPREMZEDE MİSAFİRİMİZ 350 KİŞİ
6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili kapsayan deprem sonrası değişik illere giden depremzede vatandaşlarımızı KYK yurtlarında misafir etmeye başladık. Yurtlarımızda 350 tane depremzede misafirimiz var. Aslında şimdiye kadar 800’e yakın depremzede misafirimiz geldi. Bunların bazıları birkaç gün kalıp memleketine dönenler, ev tutup evlerine gidenler oldu.
Karabük Üniversitesi Kampus alanı içinde yapılan öğrenci yurtları ile ilgilide bilgi veren Güven “Üniversite kampüs alanı içinde yurt inşaatımız var bitmek üzere olan. 2023 yılı içerisinde de bu yurdun kalan inşaatı tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu yurt olsa da olmasa da, bizim zaten öğrencilerimizin taleplerini karşılama imkanımız var.

KARABÜK’TE 80 TANE ANTRENÖRÜMÜZ VAR
2022 yılından itibaren yaptığımız çalışmaları sloganlaştırmaya çalıştık. Spor şehri Karabük olarak yola çıktık. Bu kapsamda sporun tabana yayılması başarılı sporcularımızın kulüplerimize ve milli takıma kazandırılması yönünde faaliyetler yürütmekteyiz. Özellikle 7 yaşından itibaren başlamak üzere, üst sınırı olmayan bir çok branşta faaliyetler yürütüyoruz. Şu anda ilimizde kadrolu 40 tane, yine bunun yanında eğitim görevlisi olarak 40 tane yani toplam 80 tane antrenörümüz var. Bu antrenörler eşliğinde, 40’ın üzerinde farklı branşta hem spor salonlarımızda, hem tesislerimizde, hem de okullarımızın spor salonlarını kullanarak aktif bir şeklide sporun içerisinde tutmaya çalışıyoruz. 2022 yılı içerisinde 10 bine yakın gencimizi tesislerimizle buluşturduk. Geçen yıl yüzme bilmeyen 11 bin gencimizi havuzla tanıştırdık.(Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Yayın: 20.05.2024 10:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te köprü duvarına çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Şehit Ateşe Reşat Bulvarı’nda seyreden K.K. idaresindeki 34 ZM 9691 plakalı otomobil, önce refüjdeki ağaçlara, sonra 5000 Evler Köprüsü duvarına çarparak devrildi.

Kazada sürücü yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Haber videosu için TIKLAYINIZ!