Hitit Üniversitesi öğrencileri Hitit Yolu’nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı

Hitit Üniversitesi öğrencileri Hitit Yolu’nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.11.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Hitit Yolu'nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı.

Çorum Gençlik Merkezince öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla Boğazkale ilçesindeki Hitit Yolu'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Alacahöyük ve Hattuşa Ören yerlerini gezen 50 kişilik grup, ardından Hitit Yolu'nda doğa yürüyüşü yaptı.

Yürüdükleri güzergahtaki doğal olmayan atıkları toplayan öğrenciler, topladıkları çöpleri Boğazkale Belediyesi'ne teslim etti.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz, AA muhabirine, doğa dostu öğrenciler yetiştirmek için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Hattuşa, Yazılıkaya ve Alacahöyük Ören yerlerinin Çorum'un önemli turizm mekanlarından olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bölgede doğa turizminin önemli bir parçasını oluşturan trekking rotalarını da öğrencilerimize tanıtmış olduk. Özellikle turizm sektörünün içinde bulunan kişilerin doğa dostu ve çevreye saygılı bireyler olması gerekmektedir. 'Doğada sadece ayak izimiz kalsın' sloganıyla düzenlediğimiz etkinliği vesile ederek tüm doğaseverlere seslenmek istiyorum ki doğayı temizlemek değil, kirletmemek daha önemlidir. Öğrencilerimize de bu alışkanlığı kazandırmak amacıyla benzer etkinliklerimizi sık sık düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’dan araca yatırım yapmak isteyenlere tavsiyeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu dönemlerde araç satın almak yerine kiralamanın daha hesaplı bir tercih olacağını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enuygun uzmanları, yaz mevsimi yaklaşırken araç satın almayı veya kiralamayı düşünen tüketiciler için tatil öncesinde hangisinin daha hesaplı olduğunu araştırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu bir dönemde araç satın almak için kredi çekmenin avantajlı olmadığını ancak birikimleri mevduat hesaba yatırmanın daha avantajlı olduğunu aktardı.

Sağlam, “Araç satın almak için bütçesi olan kişiler, bu birikimlerini mevduat hesabına yatırarak ek kazanç elde edebilir, satın almayı ise kredi faiz oranlarının düştüğü bir zamana erteleyebilirler. Aradaki dönemde de araç ihtiyaçlarını kiralayarak karşılayabilirler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok satılan araçlardan birinin en düşük paket fiyatının 969 bin 900 liradan başladığına dikkati çeken Sağlam, şunları kaydetti:

“Bu tutar mevduatta değerlendirildiğinde ise aylık 45 bin 620 liraya varan gelir elde edilebiliyor. Aynı aracı mayıs-haziran aralığında kiralamanın aylık ücreti 24 bin 168 liradan başlıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde sadece araç satın almak için gerekli parayı mevduata yatırarak 21 bin 452 lira kar edilebiliyor. Üstelik bu planlamaya araç satın aldıktan sonra yapılacak sigorta masraflarını ve araç kiralamada yaptığımız avantajlı kampanyaları da dahil edersek, araç kiralama seçeneğinden elde edilecek kar daha da artacaktır.”

Enuygun olarak araç kiralama özelinde temmuz sonuna kadar kampanyaları olduğunu aktaran Sağlam, kampanya kapsamında araç kiralama işlemi yaparken “ENUYGUN24” indirim kodunu kullananlara 3 bin liraya varan indirim sağladıkları bilgisini paylaştı.