Honda’ya Red Dot’tan “En İyinin En İyisi” ödülü

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.08.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Honda, 2024 Red Dot Tasarım Ödülleri'nde “En İyinin En İyisi” ödülünü almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2024 Red Dot Tasarım Ödülleri'nde “Tasarım Konsepti” kategorisinin kazananları açıklandı.

2023 Red Dot'ta Honda'nın Civic e:HEV ve Civic Type R otomobil modellerinin kazandığı ödüllerinin ardından bu kez de Honda 0 Serisi'nin amiral gemisi konsept modeli Saloon, tasarım konsepti kategorisinde “En İyinin En İyisi” ödülünü kazandı. Honda 0 Serisi'nin diğer konsept modeli olan Space-Hub da aynı kategoride ödüle layık görüldü.

Red Dot Tasarım Ödüllerinde, Honda'nın EM1 e:elektrikli scooter, ultra kompakt katlanabilir elektrikli scooter Motocompacto, BF350 büyük boy dıştan takma motor ve Miimo robotik çim biçme makinesi modelleri de “Ürün Tasarımı Ödülü”nün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda AR-GE Tasarım Merkezi Operasyon Direktörü Toshinobu Minami, ürün tasarımı kategorilerinde aldıkları ödüllerin ardından Red Dot Tasarım Ödülleri'nin tasarım konsepti kategorisinde ödül kazanmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Minami, “En İyinin En İyisi” seçilen sedan konsepti Saloon'u, Honda'nın büyük dönüşümünü temsil etmesi, “çevre, toplum ve müşterilerle uyum” temasını yansıtması ve ilk bakışta diğer modellerden ayrışması için özgün bir tasarım olması amacıyla hayata geçirdiklerini aktardı.

İnsanları heyecanlandıran ve günlük hayatlarını kolaylaştıran mobilite ürünleri tasarlamaya devam edeceklerinin altını çizen Minami, Honda'nın kazandığı ödüllerin hem tasarım hem de katma değer yaratma konusunda çalışmalarına devam etmesine katkı sağladığını belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adidas’a rekabet soruşturması açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 11:22
A+ A-

Rekabet Kurulu, Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi (Adidas) hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, Kurulun, spor ayakkabı, giyim ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren Adidas hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen ön araştırma sonucunda 2022 yılında şikayetlerin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verdiği anımsatıldı.

Ancak söz konusu Kurul kararının, Ankara 12. İdare Mahkemesince 2023 yılında iptal edildiğine işaret edilen açıklamada, mahkeme kararının gereğini yerine getirmek üzere ocak ayında Adidas hakkında ön araştırma yapılmasına karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, ön araştırma sürecinde elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan inceleme sonucunda Kurulun, şirketin yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarına müdahale ettiği iddialarına yönelik bulguları ciddi ve yeterli bularak Adidas’a soruşturma açılmasına karar verdiği ifade edildi.

Bu arada, Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331