Hoşgeldin Ya Şehr-İ Ramazan…

Hoşgeldin Ya Şehr-İ Ramazan…

Yayın: 17.06.2015 10:47
Paylaş:
A+ A-

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ay’ı bugün ilk Teravih ve ilk sahur ile başlayacak.33 Yılda bir kez, yılın en sıcak aylarına denk gelen ve günde 17 saat 35 dakika oruçlu kalınacak olan ve ilk iftar yarın akşam gerçekleşecek.

Ramazan ayı nedeni ile tüm camilerde gerekli düzenlemeler yapıldığı bildirilirken, tüm camilerde Ramazan ayı boyunca mukabeleler okunacak. Vatandaşlar camilerde mukabeleleri izleyebilecekler. Köprübaşı Camii, Merdivenli Mescit ve Şahintepesi Mescidi Aksa Camiinde teravih namazları hatimle kılınacak. Bugün ilk teravih saat 22.26’da kılınacak. Yarın ilk iftar ise saat 20.34’de olacak. İmsak ise saat 03.06’da olacak. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, ergenlik çağına gelmiş, belli bir sorumluluk yüklenmiş, sağlıklı kişilerin oruç tutabileceğini belirtirken, sağlık problemleri nedeni ile oruç tutamayacakların, daha sonra kaza orucu tutabileceklerini söyledi.
Sürekli hastalığı olup, oruç tutamayanların, daha sonra kaza yapma imkanı olmayan sürekli hastalığa sahip olan kişilerin her gün bir fitre miktarını fakire vermeleri gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Halil Bektaş; “On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerife ulaşmış bulunmaktayız. Ramazan ayı boyunca önceki yıllarda olduğu gibi sabah ezanları imsak vaktiyle birlikte okunacak, yani sabah ezanının okunmaya başladığı an oruç başlamış olacak. Bu yıl Ramazan ayı 29 gün olup. 17 Temmuz Cuma günü Ramazan bayramının ilk günü idrak edilecek.
Kadınların ve engelli vatandaşlarımızın camilere gelebilmeleri için gerekli tedbirler alınmış bulunmaktadır. Ramazan aynı zamanda çocuklarımızın cami ve cemaatle buluşmaları için büyük bir fırsattır. Çocuklarımızın ve gençlerimizi camilere bekliyoruz. Ramazanı şerifin hayırlar getirmesini, huzur içerisinde geçmesini, birlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 13:49
Paylaş:
A+ A-

Kültür ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 21-23 Mayıs tarihleri arasında “Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri”ne ev sahipliği yapacak. Şenlikler, birbirinden lezzetli yemeklerin ve yöresel tatların tanıtılacağı etkinliklerle dolu olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan şenlikler, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, Eskipazar Belediyesi ve Yenice Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler de şenliklere destek vererek renkli ve heyecan dolu bir programın hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Yerel lezzetlerin tanıtılacağı şenliklerde, Karabük mutfağının en özel tarifleri ve yemekleri ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca “Destinasyonun Çekiciliğini Arttırmada Türk Mutfak Kültürünün Yeri ve Önemi”nin konuşulacağı panel, doğa ve antik kent yürüyüşleri, zerde, safranlı limonata ve lokum kazanı gibi etkinlikler, şenlik kapsamında yer alacak.

Karabük Lezzet Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük‘ün zengin kültür ve gastronomi mirasını tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Şenliklere katılanlar, geleneksel tariflerle hazırlanan lezzetlerin tadına bakarken, yöresel kültürü ve misafirperverliği de yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar. (Esra Oğuzkağan Özkan)