Hürriyet Mahallesinde yabancı uyruklu yaşayan sayısı Türk nüfusunu geçti !

Hürriyet Mahallesinde yabancı uyruklu yaşayan sayısı Türk nüfusunu geçti !

Yayın: 18.06.2022 17:20
Paylaş:
A+ A-

Genellikle doğu ve güneydoğudaki bazı illerde görülen yabancı uyruklu sayılarındaki orantısız artışın Karabük’teki bir mahallede de yaşanması şaşkınlıkla karşılandı

Görünmeyen tehlike!

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Niyazi Ceylan, mahallede yabancı uyruklu yaşayan sayısının Türk nüfusunu geçtiğini açıkladı.

Karabük şehir merkezine en yakın mahalle konumundaki Hürriyet Mahallesi’nde yaklaşık 400 ailenin yaşadığını söyleyen Muhtar “Bunlardan çoğunluğu Afgan’lardan oluşan yabancı uyruklu sayısı 250’yi buldu. İlk defa yerli nüfus yabancı uyruklu nüfusun altında kaldı” dedi.

GELECEK ADINA BÜYÜK RSİK OLUŞTURUYOR

Bölgenin Sesi’ne konuşan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ceylan, “Genellikle Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Urfa gibi illerde duymaya alıştığımız yabancı uyruklu sayılarındaki orantısız artışın bizim mahallemizde de gerçekleşmiş olması hem şaşırtıcı hem de gelecek adına kaygı vericidir. Hürriyet Mahallesi çarşı merkezine yakın olması sebebiyle Ankara Caddesi ve Cuma pazarı mevkiinde bulunan boş dairelere büyük çoğunluğu Afgan olan yabancı uyruklular yerleşiyor. Kısa süreli kalan da var uzun duran da.Şu günlerde nüfusumuz sık sık değişime uğrasa da yabancı nüfusunun yerli nüfusun önüne geçmesi demografik yapımız açısından önem arz ediyor” ifadelerine yer verdi.

MAHALLELERDEN TEPKİ SESLERİ YÜKESELİYOR

Öte yandan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin mahallerde sürdürdüğü Gezici Başkanlık Ofisi toplantılarında hemen hemen bütün mahallelerden yabancı uyrukluların tutum ve davranışlarına ilişkin tepkilerin gelmesi de dikkat çekiyor.

GENÇLERİN DAVRANIŞLARI HİÇ HOŞ DEĞİL

Birçok mahalle sakini özellikle park ve çay bahçesi gibi halka açık alanlarda yabancı uyruklu gençlerin davranışlarından çekindiklerini söyleyerek Başkan Vergili’den konuya duyarlılık göstermesini istedi. Vatandaşlar, “Huzurumuz kalmadı. Kimi zaman çoluk çocuk sokağa, parka bahçeye çıkmaya bile çekiniyoruz. Uygunsuz davranışlar sergileyen gençleri uyarmak bir yana kaba kuvvetle karşılaşabileceğimizi düşünüyoruz. Müthiş bir başıboşluk yaşanıyor. Önü alınmazsa büyük sorunlar yaşanabilir” diyerek konuya dikkat çektiler. (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.