IC Enterra, İtalyan Eterna Green’in yüzde 100 hissesini devraldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.05.2024 08:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yurtdışındaki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve güçlü yenilenebilir enerji portföyü kurulması hedefiyle İtalyan Eterna Green'in yüzde 100 hissesini devraldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, IC Holding'in enerji sektöründeki 26 yıllık birikimi ve uzmanlığıyla faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji, tecrübesini ülke sınırları dışına taşıma hedefi doğrultusunda İtalyan Eterna Green şirketini satın aldı.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İtalya'da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere ilgili mevzuat çerçevesinde şirketimizin yüzde 100 ortağı olduğu yeni bir şirket kurmaya ve/veya var olan şirketlerin hisselerini devralmaya yönelik Yönetim Kurulu kararımız, 15 Mayıs 2024 tarihli açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu kapsamda, Eterna Green S.r.l. ünvanlı şirketin yüzde 100 hissesinin devralınması işlemi 27 Mayıs 2024 tarihi itibariyle gerçekleşmiştir. Tescil işlemlerini takiben tüm yasal prosedür tamamlanmış olacaktır. Bundan sonraki süreçte, İtalya'daki yatırım fırsatlarının ivedilikle değerlendirilmesi ve kuvvetli bir yenilenebilir enerji portföyü kurulması hedeflenmektedir.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, yenilenebilir enerji alanında yurt dışında aktif rol oynamak istediklerini belirterek, bu yönde ilk adımı piyasa koşulları ve kaynak verimliliği gibi ana kriterlerde öne çıkan İtalya'da attıklarını kaydetti.

Kızılok, İtalya'da öncelikle rüzgar ve güneş enerjisi projelerine odaklandıklarını aktararak, “Yenilenebilir enerji projeleri geliştirmek, belirli bir aşamaya gelmiş projeleri veya işletmede olan projeleri satın almak gibi çeşitli girişimler aracılığıyla güçlü bir portföy oluşturacağız ve yenilenebilir enerji alanındaki yetkinliğimizi yurt dışında farklı ülkelere yaymak için çalışmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de toplam kurulu gücü 388 megavat olan 9 hidroelektrik santrali ile elektrik üretimi gerçekleştiren şirket, mevcut santrallerinin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyor. Yurt dışı çalışmalarına ek olarak yatırımı devam eden 136 megavat kapasiteli Hatay Erzin-2 YEKA GES ile izin süreçleri süren 61 megavat Bağıştaş hibrit GES projelerine odaklanan şirket, depolamalı rüzgar enerjisi santrali ve güneş enerjisi santrali yatırımlarıyla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket, bu yatırımlar da dikkate alındığında 2026 sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 megavata ulaşmayı hedefliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te çaya düşen otomobildeki sürücü öldü, karısı yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 21:41
A+ A-

Karabük’te, Filyos Çayı’na düşen otomobildeki sürücü hayatını kaybetti, karısı yaralandı.

Karabük-Yenice kara yolu Soğuksu Mahallesi mevkisinde, Arif Bektaş (57) idaresindeki 78 ABF 925 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarparak yaklaşık 15 metre yükseklikten Filyos Çayı’na düştü.

İhbar üzerine, kaza yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Araçta sıkışan sürücü Arif Bektaş ve eşi Seher Bektaş (61), ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Arif Bektaş, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Öte yandan kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331