İcmal Gençlik Derneği (İGD) Başkanı Ekici Karabük’e geldi

İcmal Gençlik Derneği (İGD) Başkanı Ekici Karabük’e geldi

Yayın: 01.08.2022 13:58
Paylaş:
A+ A-

İcmal Gençlik Derneği (İGD) Genel Başkanı İbrahim Fatih Ekici Karabük’ü ziyaret etti.

İGD Başkanı Ekici ve beraberindeki heyet Ankara’dan Karabük İcmal Gençlik Derneğini ziyarete geldiler. Safranbolu’da düzenlenen piknik etkinliğine İGD Genel Başkanı İbrahim Fatih Ekici, İGD Genel Başkan yardımcısı Burak Karataş, BTP Karabük İl Başkanı Recep Özcan, İGD Karabük Şube Başkanı Latif Danakol, BTP Karabük Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Er, BTP Safranbolu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Saygılı, İGD Karabük Başkan Yardımcısı Haydar Öğüt ve çok sayıda İGD üyesi katıldı.

Pikniğe katılanlara hitaben kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Ekici ; “Size Ankara’dan ve tüm Türkiye’den İcmal Gençliğinin selamlarını getirdim. Ebedi Liderimiz Prof.Dr.Haydar Baş Bey’in kurmuş olduğu İcmal Gençlik Derneği; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür, güçlü ve Tam Bağımsız bir Türkiye hedefini şiar edinmiş , dünyaya ve Türkiye’ye yön verecek, ülkesini ve milletini muasır medeniyetlerin ilerisine taşıyacak bir şuurla ve idealle bünyesine kattığı gençleri yetiştirmeyi amaç edinmiş , insanlığa ölçü olabilecek bir medeniyet çalışmasıdır. Bu oluşum Türkiye’nin tek kurtuluşudur, tek çaresidir. Çocuklarımızın önüne rol model olarak Atatürk’ü mutlaka koymalıyız. Yoksa millet olarak da devlet olarak da istiklal ve istikbalimizin asla garantisi olamaz. Bu duygularla bizi ağırlayan başta İl Başkanımız Recep Özcan beye ve tüm İGD mensubu arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu milletin geleceği bizleriz. Hepiniz Allaha emanet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce Üniversitesinde “TUSAŞ ve Türk Havacılığı” konferansı düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan, Düzce Üniversitesinde düzenlenen “TUSAŞ ve Türk Havacılığı” konferansına katıldı.

DÜ'den yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Bozdoğan, TUSAŞ'ın, “Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisinin en büyük şirketi” olduğunu belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra TUSAŞ'ın, ardından 1984'te TAI şirketinin kurulduğunu, 2005'te de TAI ile birleşen TUSAŞ'ın yüzde 100 milli şirkete dönüştüğünü aktaran Bozdoğan, TUSAŞ'ın bağlı ortaklıkları, iştirakleri, mali verileri ve Mühendis Geliştirme Programından bahsetti.

TUSAŞ'ın uçak, helikopter, İHA, uzay ve havacılık yapısalları olmak üzere 5 ana üretim alanı olduğunu ifade eden Bozdoğan, şirketin ürünleri ve milli muharip uçağı KAAN hakkında bilgi paylaştı.

KAAN'ın 5. nesil savaş uçağı olduğuna ve Türkiye'nin bu uçağı uçuran 5. ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Bozdoğan, konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programın açılışında konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan da Türkiye'de uçak sanayisinin 1910'lara kadar uzandığına işaret ederek,” 5. nesil milli muharip uçağımız KAAN'ın uçuşuna şahitlik ettik, bu noktaya kolay gelinmedi. Ülke olarak bir yola çıktık ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz. Öğrencilerin programdan alacakları ilhamın yeni kapıların açılmasına vesile olacağın inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise TUSAŞ'ın, savunma sanayinde Türkiye'nin göz bebeği olduğunu kaydetti.

Programın sonunda Bozdoğan'a, Vali Aslan tarafından hediye, Rektör Sözbir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bozdoğan da Vali Aslan'a, Rektör Sözbir'e ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan'a KAAN uçağının maketini hediye etti.