İHH’nın “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” İncirlik Üssü’ne gitmek için İstanbul’dan yola çıktı

İHH’nın “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” İncirlik Üssü’ne gitmek için İstanbul’dan yola çıktı

Yayın: 03.11.2023 14:57
Paylaş:
A+ A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin‘e destek amacıyla oluşturulan “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu”, Adana‘daki İncirlik Üssü’ne gitmek üzere İstanbul’dan yola çıktı.

İHH’nın öncülüğünde bir araya gelen STK’ler ve çok sayıda vatandaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın otoparkında toplandı.

Katılımcılar İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Gazze’ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, eylemlerinin sadece İncirlik Üssü’ne karşı değil dünyadaki tüm Amerikan üslerine yönelik olduğunu söyledi.

Bu üslerde 160 bin asker bulunduğunu aktaran Yıldırım, “Bu üsler dünyayı sömürmek ve Amerika’nın emperyal gücünü hissettirmek için var olan üslerdir. Aslında biz halkların kardeşliği için bu eylemi yapıyoruz.” diye konuştu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu eylem sadece Müslümanların bir hareketi değildir. Burada Hristiyanlar, Yahudiler vardır. Bu vesileyle onlara da sesleniyorum. Şu anda Netanyahu aslında ikinci Hitler görevini üstlenmiş durumda. Ne yapıyor Netanyahu? Katlediyor ve kini arttırıyor. Aslında Hitler’in uşağı olarak bir görev yapıyor.”

Konvoya, ABD’li eski diplomat ve aktivist Ann Wright ile İngiltere, Norveç, Finlandiya, Kanada gibi ülkelerden gelen aktivistler de destek verdi.

ABD’nin Irak’ı işgali nedeniyle görevinden istifa ettiğini anımsatan Ann Wright, “Birkaç defa Gazze’ye gitmeye çalıştım. Kendi ülkem adına üzgünüm İsrail’i desteklediğinden dolayı. Gazze’deki insanlar için korkunç bir saldırı. Amerika’da da tepkiler oldu.” diye konuştu.

Katılımcıların Türk ve Filistin bayraklarıyla süsledikleri araçlarından oluşan “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu”, konuşmaların ardından İncirlik Üssü’ne gitmek üzere yola çıktı.

Gazze’ye destek olmak ve Filistin’in özgürlüğü için oluşturulan 250 araçlık konvoyun, Kocaeli, Ankara ve Konya’da çeşitli etkinlikler düzenledikten sonra 5 Kasım Pazar günü Adana’daki İncirlik Üssü’ne ulaşması planlanıyor. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol Süper Lig

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

Stat: Yeni 19 Mayıs

Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Murat Altan

Yılport Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Yunus Emre Çift, Van Drongelen, Soner Gönül, Bennasser, Taylan Antalyalı, Holse, Ntcham, Emre Kılınç, Mouandilmadji

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Aliti, Lima, Balkovec, Fer, Richard, Oğuz Aydın, Efecan Karaca, Augusto, Ahmed Hassan

Gol: Dk. 14 Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor)

SAMSUN (AA) -Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki Yılport Samsunspor-Corendon Alanyaspor maçın ilk yarısı, 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi.

14. dakika Alanyaspor 1-0 öne geçti. Augusto'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Oğuz Aydın'ın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Okan Kocuk'un yanından ağlara gitti.

31. dakikada misafir takımın sağ taraftan kazandığı serbest atışı Balkovec kullandı. Balkovec'in ceza sahasının hemen önünden direkt kaleye vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk'un müdahalesiyle oyun alanına döndü.

36. dakikada Samsunspor gole yaklaştı. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışı Zeki Yavru kullandı. Bu futbolcunun ön direğe şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran, direk dibinden son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-0 misafir ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu arada iki takımın oyuncuları maça, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışını temsil eden üzerinde Atatürk ve Bandırma Vapuru baskısı bulunan tişörtlerle çıktı.