Ihlamur Teras törenle hizmete açıldı

Ihlamur Teras törenle hizmete açıldı

Yayın: 15.04.2018 22:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Yenice İlçe Belediyesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanan ve tamamlanan Ihlamur Seyir Terası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ihlamur Seyir Terası içinde restoran, kafeterya, mescit ve 29 bungalov evin bulunduğu projenin 9 ev dışında tamamlanarak hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törene Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ıhlamur terası ve bungalov evlerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çaylı, “ Bu yer Orman İşletmesine ait bir yerdi ve buranın A tipi mesire yeri yapılması noktasında eski milletvekilimiz Osman Kahveci ve Orman Bakanlığının katkıları büyük oldu. 01 Aralık 2014 tarihinde kazmayı vurduğumuz, 70 bin metrekarelik büyük bir alan üzerine inşa ettiğimiz, içinde restoran, kafeterya, mescit ve 29 bungalov evin bulunduğu dev projemizi 9 evin dışında tamamladık. Tamamı belediyemiz iş gücü ile yapılan projemize yaklaşık 8 milyon lira gibi çok büyük bir para harcadık. Bu projede emeği olan bürokratından, işçimize herkese teşekkür ediyorum. Biz burayı seçim yatırımı olarak değil ilçe turizminin geleceği için yaptık. Halkımızın hayır duaları ile biz işlerimizi bu noktaya getirdik. Halkımız için her şeyi yapmaya gayret ettik ve bunu da başardık. Bu tesisi bazı dostlarımız görmeden tenkit etti ama burayı gördükten sonra tenkitlerinin değişeceğini düşünüyoruz” dedi.

Yenice’nin geleceği turizmde olduğunu da söyleyen Başkan Çaylı, “ Yenice’nin geleceği turizmle birlikte Şeker kanyonuna HES yapılamamasında. Oraya HES yapılırsa Yenice’nin turizmi bitiriliyor. Yenice karanlığa gömülüyor. Yenice şeker kanyonuna HES’i yaptırmayacak. Aslında çok söylemek istediğim şey var ve için dolu. Hiçbir şey söylemiyorum. Ben hiçbir şey söylemediğim zaman birilerine her şeyi söylemiş oluyorum” diye konuştu.

“ Turizmin gelişmesine fayda sağlayacak”

Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ise, Yenice’nin 10 senelik bir turizm serüveni olduğunu ve 10 yıllık süre sonunda geldiği noktayı herkesin gördüğünü belirterek, “ Yenice’de çok önemli bir kaynaklarımız var ve buda ormanlarımız. Turizmde Yenice ormanları üzerinde gelişme gösteriyor. İlçemizin yüzde 87’si ormanlarla kaplı ve bu tesisin açılması ile turizm severler ilçemize daha fazla gelmeye başlayacak. Turizmimizin gelişmesine fayda sağlayan herkese bende teşekkür ediyorum. Bir yerde ilçede yapılan kamunun yaptığı herhangi bir çalışmanın netice vermesi için o yerinin halkının onu sahiplenmesi gerekiyor. İnşallah bu tesisle halkımızın turizme sarılırlarsa inşallah daha iyi bir netice alacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın turizmden daha fazla gelir elde etmesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yenicemiz bölgede ve ulusal anlamda turizmin önemli merkezlerinden biri haline gelecektir. Çalışmalarımızda bu yönde devam edecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mapla Biyoteknoloji, Fonlabüyüsün’de yatırım taleplerini toplamaya başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Mapla Biyoteknoloji, Halk Yatırım'ın Fonlabüyüsün platformunda yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Halk Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” faaliyetinde bulunan Türkiye'nin kitle fonlama platformu Fonlabüyüsün, geleceğe değer katan erken aşamadaki girişimleri yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

Kayısı çekirdeği kabuğu gibi gıda atıklarından ve gıda yan ürünlerinden, doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik ürünler üreterek sürdürülebilirliğe katkıda bulunan Mapla Biyoteknoloji AŞ, Fonlabüyüsün'de yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Mapla Biyoteknoloji, kayısı çekirdeği kabuğu başta olmak üzere doğal ham maddeler kullanarak çevre dostu biyoplastik üretimi gerçekleştiriyor.

Şirket, bu biyoplastiklerle plastik endüstrisine sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunuyor. Mapla Biyoteknoloji, “Fırsatları çöpe atmayın!” mottosu ile gıda atıkları ve yan ürünlerindeki değerli bileşenleri sıfır atık hedefinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeyi amaçlıyor.

Dünya genelinde toplam plastik üretimi yaklaşık 368 milyon ton olarak gerçekleşiyor.

Her yıl 300 milyon ton plastik atık oluşurken, plastik atıkların neden olduğu mikroplastik sorununun, çevre ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor.

Bu kapsamda, ambalaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, dayanıklı plastik parçalar, tekstil ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabilen farklı özelliklere sahip doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik türleri üreten Mapla Biyoteknoloji, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sınırda Karbon Vergisi düzenlemesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumu hedeflemesiyle küresel pazarda yüksek potansiyele sahip.

Sürdürülebilir bir gelecek hedefine katkıda bulunmak için gıda atıklarını değerlendirerek biyoplastik ürünler geliştiren Mapla Biyoteknoloji'ye, Fonlabüyüsün'ün web adresi üzerinden MKK ve Takasbank güvencesiyle yatırım yapılabiliyor.