İl Milli Eğitim Müdürü DYK kurslarını ziyaret etti

İl Milli Eğitim Müdürü DYK kurslarını ziyaret etti

Yayın: 09.08.2023 12:39
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  beraberinde Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven  ile birlikte İ Merkez Şehit Mehmet Esen Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nda devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ilk olarak okul müdürlerinde kurs faaliyetleri, okulun fiziki durumu,  yürütülen çalışmalar ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  daha sonra DYK kurslarını ziyaret etti.

Ziyarette öğrenciler ile bir süre sohbet eden AKBAŞ, “. Maşallah sınıflarımız dolu dolu. Bu demektir ki DYK’lar çok verimli ve faydalı geçiyor. Bu kursta derslerinizdeki eksikleri gideriyor, yeni eğitim-öğretim yılına daha iyi hazırlanıyor ve önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan LGS’nin alt hazırlığını yapıyorsunuz. İnanıyorum ki önceki yıllarda ve bu sene de olduğu gibi sizlerin arasından da LGS’de Türkiye Birincileri çıkacaktır.Sevgili çocuklar, günlük hayatınızda mutlaka kitap okuyun. Kitap okumak sizleri her zaman sınavlarda ve arkadaşlarınızla yaptığınız sohbet ortamında, çeşitli aktivitelerde her zaman bir adım öteye taşır. Çünkü okuduğunuzu daha iyi anlarsınız, analiz yapma beceriniz gelişir, olaylara hakim olursunuz, düşünceleriniz pekişir, bakış açınız daha kuvvetli olur. Birikimli olursunuz. Bu anlamda kitap okumayı gündelik hayatımızdan çıkarmayalım, kitap okumayı alışkanlık hale getirelim.Sadece akademik alanda kendinizi geliştirmeyin; mutlaka sosyal, kültüre ve sportif alanlarda da kendinizi geliştirin. Okullarımız bu alanlarda kendinizi gerçekleştirmenize imkan sağlayacak donanıma sahiptir. Bu imkanları en iyi şekilde kullanın. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile mutlaka iletişim halinde olun. Bir derdiniz, bir sıkıntınız var ise mutlaka rehberlik öğretmenimiz ile paylaşın. Okulunuzu nasıl görmek istiyorsanız mutlaka okul yöneticilerimize iletin. Bizler sizler için varız. Fikirleriniz son derece önemli.Değerli çocuklar, sizler de birliyorsunuz ki akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarısı ile temayüz etmiş bir il olma özelliğini gururla yaşatıyoruz. LGS ve YKS’de Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettik. Her iki sınavda da başarımız sistematik olarak artarak devam ediyor. Bir önceki döneme göre LGS’de %16 artış sağlarken YKS’de %80’lik bir artış sağladık. İnanıyorum ki bu başarı çıtasını sizlerle daha üst seviyelere taşıyacağız.Temennimiz sizlerin gelenek ve göreneklerine bağlı, vatanını milletini seven ahlaklı bireyler olarak yetişmesidir.Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında  öğrencilerimiz kendisinde eksik gördüğü derslerden kurs almak suretiyle eksikliklerini tamamlıyorlar. Çocuklarımızın her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için kurslarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizin gerek akademik anlamda gerekse sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişimlerinin sürekli takip edilmesi ve onlara zaman zaman geri dönütler verilmesi, ölçme ve değerlendirme yapılması eğitim sürecinin yapı taşlarından birisidir” dedi (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.