İl Müdürü Güven, Çalışmalar Hakkında Bilgiler Verdi

İl Müdürü Güven, Çalışmalar Hakkında Bilgiler Verdi

Yayın: 13.01.2021 20:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel’den Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Coşkun Güven’den 2020 yılında yapılan çalışmalar ve 2021 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı

Karabük Valisi  Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2020 yılında yapılan çalışmalar ve 2021 yılında yapılacak çalışmalar hakkında İl Müdürü Coşkun Güven’den bilgiler aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven;  Gençlik Hizmetleri, Spor Hizmetleri ve Yurt Hizmetleri alanlarında hizmet ürettiklerini, 2020 yılında Karabük’te 46 farklı spor branşında faaliyet gösterdiklerini ve Karabük merkezde 50, Eflani ilçesinde 1, Eskipazar ilçesinde 3, Ovacık ilçesinde 1, Safranbolu ilçesinde 17 ve Yenice ilçesinde 6 olmak üzere il genelinde toplam 78 kulüp bulunduğunu belirtti.

2020 yılında Karabük’teki  spor branşlarına göre sporcu dağılımları hakkında bilgiler veren Güven, lisanslı 16 bin 760 erkek, 9 bin 900 kadın olmak üzere toplam 26 bin 660 lisanslı sporcu bulunduğunu, 2 bin 4265 sporcunun faal olarak devam ettiğini söyledi.

“ULUSAL LİGLERDE 19 TAKIM MÜCADELE EDİYOR”

Çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla il ve ilçelerde İl Spor Merkezleri ile Engelliler İl Spor Merkezlerinin açıldığını ifade eden Güven, 19 takımın ulusal ligde mücadele ettiğini, 23 kadın ve 46 erkek olmak üzere 69 tane milli sporcunun bulunduğunu, yine MEB Lisanslı sporcu sayısının da 3 bin 949 olduğunu, bu sporcular ile yerel ve ulusal liglerde  mücadele ettiklerini belirtti.

Güven, Pandemi sürecinde birçok faaliyetlerinin istenilen düzeyde yapılamamasına rağmen, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” başta olmak üzere gençlere ve sporculara yönelik faaliyet programları kapsamında etkinliklere devam edildiğini vurguladı.

3 Olan Gençlik Merkezleri yanında Üniversite Kampüs Genç Ofis, 5000 Evler Mahalle Genç Ofis, Bahaddin Gazi ve İsmail Necati Efendi Yurt Genç Ofislerini açtıklarını, Stadyum Genç Ofis ve Yenice Salon Genç Ofis açma çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyleyen Güven, Karabük Gençlik Merkezinde 8 bin 919, Eskipazar Gençlik Merkezinde bin 178 üye bulunduğunu, Ovacık Kamp Eğitim Merkezinde kış, bahar ve yaz kampları düzenlendiğini, bu kamplara bin 261 öğrencinin katıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yurt kapasiteleri hakkında da bilgi veren Güven, İl Genelinde toplam öğrenci kapasitelerinin 10 bin 496 kişi olduğunu, bununla birlikte Özel Barınma Hizmeti veren işletmelerin açılması ve çalışması işlemlerinin artık Gençlik ve Spor Bakanlığı görev ve yetkisine geçtiğini ifade ederek,  Karabük’te de 40 tane Özel Barınma Hizmeti veren işletmenin bulunduğunu ve bu yurtların 9 Bin 329 olduğunu toplamda 19 Bin 825 kişiyi barındırabilecek kapasitelerinin olduğunu belirtti.

Karabük’ün  Prestij Projesi olan ve 2020 yılı Ocak ayında Türkiye’nin 53. Kayak Tesisi olarak açılan Keltepe Kayak Merkezi hakkında da bilgi veren Güven, Keltepe Kayak Merkezine bu yaz Bakanlık kaynaklı ödenekler ve Valiliğimiz İl Özel İdaresi destekleriyle çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kayak Merkezine  ulaşımın kolaylaştırılması için 2020 yılında yolları sıcak asfalt ile yapıldığını,  küçük araçlar için planlanan otoparkın asfaltlandığını, Otobüsler için yeni otopark alanı yapıldığını, Kar Ezme Aracı Snow Tract ihtiyacının giderildiğini ve bu araçların tüm bakımları yapıldığını ifade eden Gençlik ve Spor İl  Müdürü Coşkun Güven, Mekanik sistemler ile Telesiyej, teleski ve diğer ekipmanların bakımının gerçekleştirildiğini söyledi. Tesisin en büyük ihtiyaç olan WC-Mescit binası yapılarak hizmete açıldığını, 3 adet pistin genişletme çalışmaları tamamlandığını ve kış sezonuna hazır olduklarını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri, Yurt Hizmetleri ve Spor Hizmetleri alanlarında 2020 yılında planlanan çalışmalarının tamamlandığını belirten Güven, ihtiyaç duyulan yatırım talepleri ve 2021 yılında yapmayı planladıkları işler hakkında Vali Gürel’e bilgiler verdi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekil Akay TMMM Genel Kurulu’nda konuştu

Yayın: 03.05.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Maden Kanun Teklifi’nin 12.’inci maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıyayız. Kanunun yasalaşmasıyla, enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilmesi durumuyla karşı karşıya gelecek.” ifadeleriyle kanun teklifine tepki gösterdi.

Doğal Kaynaklarımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Tahsis İmkânı Doğuyor

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte doğal kaynakların ve enerji kaynaklarının Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya geleceğine dikkat çeken CHP’li Akay, “Bu kanun teklifi, 19 Temmuz 2023 tarihinde Abu Dabi’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükûmeti arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmayla bağlantılı bir şekilde düşünülmesi gerekiyor. Bu kanun bugün buradan onaylanıp geçtiği zaman, o sözleşmeye bir alt zemin olmuş oluyor. Bu sözleşmeyle doğal kaynaklarımız ve enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya gelecek.” dedi.

Milli Kaynaklarımız Yabancı Firmalara Peşkeş Çekiliyor

Birleşik Arap Emirliklerinden finansman gelecek diye yenilenebilir enerji kaynaklarının yabancı firmalara zemin açılmasının asla kabul edilemeyeceğine değinen Milletvekili Akay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yabancı firmalara zemin açılması da asla kabul edilemez, bu imkânların millî ve yerli firmalarımıza tanınması gerekir. Sırf Birleşik Arap Emirliklerinden gelecek finansmanla ilgili bunu kabul edemeyiz. Bütçe Kanunu’nun 12’nci maddesine göre dış kaynaklı kredi kullanımı var, Hazine garantisiyle kullanımlar yapılıyor. Bunların, bu alanlara kullanılması ve yerli firmaların desteklenmesi ve yerli üretim yapılmasını bizim teşvik etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Üretimini İçin Yerli Firmalar Desteklenmiyor

Getirilen değişikle lisans alamayan firmaların teminatlarının tazmin edilmek yerine teminat mektuplarının iptal edildiğine dikkat çeken Akay, “Kanun teklifinde ayrıca, yatırımları gerçekleştiremediği için, tamamlayamadığı için ön lisans alamayan, üretim lisansı alamayan veya lisans alamayan firmaların teminat mektuplarının iptali söz konusu. Normalde bunların irat kaydedilmesi gerekir. Bir kamu kurumuna ihaleye girdiğiniz zaman, geçici mektup verirsiniz. Kesin mektup veya avans teminat mektubu verdiğiniz zaman yükümlülüğünüzü yerine getiremezseniz bu mektuplar tazmin olur, fakat burada iptal ediliyor. Ben hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sayın Komisyona soruyorum: Bu firmalar, hangi firmalar? Bu firmalar EÜAŞ tarafından desteklenemez mi? Hazine garantisiyle, dış kaynaklı projelerle, kredilerle bu firmalar desteklenip buradaki yenilenebilir enerji üretimini yerli firmalarımıza yaptıramaz mıyız?” dedi.

Milli Servetimizin Ülkemizde Kalması Gerekiyor

Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıya olunduğuna değinen Milletvekili Akay, “Yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir maden kaynağımız olduğu tahmin ediliyor. Bu millî servetin ülkemizde kalması, millî ve yerli firmalar tarafından maden ocaklarımızın, yenilenebilir enerji kaynaklarının işletilmesi gerekiyor, bu manada da kaynaklarımızın israf edilmemesi gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu kanun teklifine karşı oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.