Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu başlıyor

Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu başlıyor

Yayın: 27.12.2023 14:03
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu hafta sonu açılacak.

Kastamonu-Çankırı sınırındaki, Batı Karadeniz’in 2 bin 587 rakımlı dağında, Ilgaz Dağı ve Yurduntepe olmak üzere iki kayak merkezi bulunuyor.

Farklı seviyelerdeki kayakseverlerin kolaylıkla kayak yapabileceği kayak merkezleri her yıl İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin birçok kentinden gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

İki kayak merkezinde de doğal güzellikler arasında yürüyüş imkanı bulan ziyaretçiler, kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor.

Kar kalınlığının yaklaşık 35 santimetre olduğu dağda kayak sezonunun hafta sonu açılması planlanıyor.

Kastamonu Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Fırat Coşkun, AA muhabirine, Ilgaz’ın doğal güzellikleri ile ön plana çıktığını belirterek, “Geçen hafta güzel bir kar yağışı oldu. Pistler hazır hale getirildi. Yetkililer mevcut karı kaybetmeden ezdiler. Güvenlik ağları takılıyor, şu an zemin kayak için uygun. Hava şartlarının sıcak gitmesi bizi biraz handikaba sokabilir ama tesisler yılbaşı öncesinde sezonu açmayı planlıyor.” dedi. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta 19 Mayıs konseri Erbaa’daki patlama nedeniyle iptal edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde, bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılması planlanan konser iptal edildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erbaa ilçesinde bir patlamanın yaşandığını hatırlattı.

Yazıcıoğlu açıklamasında, “Erbaa Karayaka'da meydana gelen patlama dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz konserimiz iptal edilmiştir. Patlamada yaralanan askerlerimize, vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yüce Rabb'imden şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, Tokat Valiliği öncülüğünde faaliyet gösteren Tokat Kadın Kooperatifleri Satış Ofisi ile Valilik tarafından oluşturulan Tokat Komana Markası tanıtımının da aynı nedenle ertelendiği bildirildi.