İpek “ Fuarımız Ses Getirecek”

İpek “ Fuarımız Ses Getirecek”

Yayın: 05.05.2023 16:05
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı (KASİD) olan Karabük Sanayici ve İş Adamları Derneği Eylül ayı içerisinde Karabük ticari tanıtım fuarı düzenleyecek. Karabük’ün tanıtımı adına etkin bir rol alacak olan fuar öncesi KASİD Başkanı Çetin İpek gazetemize açıklamalarda bulundu

Karabük Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından Eylül ayı içerisinde düzenlenecek olan Karabük ticari tanıtım fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çetin İpek “ Karabük ticari tanıtım fuarı 20 milyon İstanbul nüfusunda ses getirecek” dedi

Kurulduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerle adından sıkça bahsedilen Karabük Sanayici ve İş Adamları Derneği, büyük bir organizasyona imza atacak. Dernek, Eylül ayı içerisinde Karabük ticari tanıtım fuarı düzenleyecek. Karabük Ticari Tanıtım Fuarının Karabük adına etkin bir yol olacağını belirten KASİD Başkanı Çetin İpek, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  “KASİD-Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak kurulduğumuz gün itibariyle ‘’Biz Bize Ticaret’’ kavramının üzerinde özenle durduk. Geldiğimiz noktada, planlanan bu fuar, Karabük’lü ticaret erbaplarının memleketleri adına seslerini duyuracağı, satış ağlarının genişletilmesi, ürettikleri ürünlerin geniş satış kanallarına sunmaları, yeni Pazar araştırmalarının etkin şekilde çalışmalarının yapılacağı Karabük Ticari Tanıtım Fuarı memleketimiz Karabük adına etkin bir yol olacaktır.

Günümüzde tüm sektörlerde yaşadığımız gelişmeler, pandemi sürecinde daralan satışlarımız ve satış kanallarında meydana gelen yeni oluşumlar, rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı bir ortam doğurmuştur. Bugün artık sadece kaliteli mal üretip, pazara sürmek başarı elde etmek için yeterli değildir. Günümüz koşullarında tüketiciler aynı malın değişik fiyat kalite ve biçimleri ile karşılaşabilmekte ve ihtiyacı olan mal ya da hizmetin değişik alternatifler arasından seçme ve alım yapma şansına sahiptirler.

Bir ürün ya da hizmet üreten işletmeler hayatlarına devam edebilmek için söz konusu ürün ve hizmetlerini satmak ve kâr elde etmek zorundadır. Günümüz koşullarında ise ürün ve hizmetleri ilgili müşteri gruplarına satabilmek için öncelikle bunların tanıtımını etkin bir biçimde gerçekleştirmek ve bu sayede yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaşmak gerekmektedir. İşte bu noktada reklâm, halkla ilişkiler ve tanıtım çalışmalarının önemi ve gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Karabük Ticari Tanıtım Fuarı, günümüz Pazar koşullarında üretici ile tüketicileri, alıcı satıcıları karşı karşıya getirebilen, bu gruplar arasında karşılıklı, yüz yüze bir ilişki kurulmasını sağlayabilen nadir aktivitelerden bir tanesi olacaktır.

Karabük Ticari Tanıtım Fuarı sayesinde katılımcı firmalar, iş yaptıkları müşterileri ile yüz yüze iletişim kurmakta, onların firmaları ve ürünleri hakkında düşündüklerini ilk kaynaktan öğrenme şansına sahip olmakta ve firma tanıtımlarını bizzat müşterilerin kendilerine, araya başka herhangi kişi ya da kitle iletişim aracını sokmadan gerçekleştirebileceklerdir. Yine fuar sayesinde Karabüklü tüketicilerin, Karabüklü üreticiler ile bir arada olmalarını sağlanacak ve Biz bize ticaretimizin önü açılmakla beraber fuar alanına gelen binlerce değişik tüketici kitleleri ile de bir arada olunacaktır.

Firmalar, ticari tanıtım fuarlarına katılarak, mevcut müşterileri ile bir araya gelebildikleri ve iş ilişkilerini geliştirebildikleri gibi ilerde iş bağlantıları kurabilme ihtimali olan potansiyel müşteriler ile de bir arada olma şansına da sahip olacaklardır. Ticari tanıtım fuarlarında katılımcı firmalar, yeni bayiler ve distribütörlerle bir araya gelip yeni bağlantıların önü açılacaktır. Fuar, birçok işletmeyi bir araya getirdiği için katılımcı firmaların kendi çabalarıyla bulup ulaşamayacağı farklı bölge ve dağıtım alanındaki bayilerle, bunlara ihtiyaç duyan üretici firmalara karşılaşma fırsatı vermektedir.

Memleketimiz adına güçlü bir lobi çalışmasının da öncülüğünü edecek olan fuar planlamamız, fuara katılım sağlayan firmalar için ticari ve ekonomik kazanç sağlarken, Karabük’lü hemşerilerimiz adına da Sosyal ve kültürel açıdan birbirlerini iyi tanıyıp aralarındaki ilişkileri ve dayanışmayı en üst seviyede gerçekleştirmeleri açısından da önemli yararlar sağlayacaktır.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, İstanbul’da planlanan Karabük Ticari Tanıtım Fuarı, ticari bir çalıştay şeklinde planlandığından, konferans ve seminerler ile desteklenip ticaret erbaplarına bilgi ve fikir açısından da değişik ufuklar açacağına eminiz. TÜİK rakamlarına göre İstanbul’da 100.000 Karabük’lü ve çevre illerde bulunan 65.000 Karabük’lü ikamet ettiğini bir coğrafyada Karabüklülerin birlik ve beraberlik içinde ticaretlerinin sergileneceği bu fuar etkinliği 20 milyon İstanbul nüfusunda ses getirecek, ulusal ve uluslararası bir çok görsel mecranın ilgisini çekecektir.

Kasid-Karabük Sanayici ve İş insanları Derneği olarak bizler memleketimiz Karabük adına, sosyal ve ticari tanıtımlar için yürekten çaba sarfetmeye devam edeceğiz. Bu faaliyetlerimiz sırasında Karabük’teki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerle kol kola, omuz omuza yol almaktan mutluluk ve gurur duyacağımızı belirtmek isterim” dedi (Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Irak’ın kuzeyinde 32 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Yayın: 03.05.2024 12:53
Paylaş:
A+ A-

MSB, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde 32 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 32 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Terör örgütlerinin belini doğrultmasına izin vermeyecek, bulundukları bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı. (AA)