İPEK, KASİD’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İPEK, KASİD’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Yayın: 15.09.2023 16:54 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

İstanbul Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Başkanı Çetin İpek, Gün Ortası programında Hakan Tuçer’in canlı yayın konuğu oldu.

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Başkanı Çetin İpek, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. İpek: “İstanbul’da 43 dernek var. Ankara daha derli toplu bu konuda. Marmara bölgesinde TÜİK verilerine göre 160 bin Karabüklü ikamet ediyor. Bu coğrafyadaki projelerle bu kadar Karabüklünün gönlünü hoş etmek amacındayız. Sadece iş adamlarını değil, bu projelerin orada yaşayan herkesi içermesini istiyoruz. İstanbul’da neden bir arada olmayalım dedik. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Antalya’da dernek yapılaşmamızı tamamlayarak ilerlemek istiyoruz. Dernekte 48 üyemiz var. 15 kişilik yönetim üyemiz var. Herkesi üye yapmak gibi bir derdimiz yok. Ancak KASİD, işverenleri hafızasına alsın. Karabüklü işverenler, potansiyelleri nedir bunu öğrenip, gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Migros, Anadolu Efes’te üst düzey yöneticilik yapmış bir hemşerimizin bugüne kadar bana hiçbir dernek ulaşmadı diyebiliyor. Biz topluma katma değer sağlayacak projelerle destek olmalıyız. Pazar konusunda, e-ticaret konusunda, ihracat kanallarına sevkini sağlayacak bir sistem kurduk. Üye olma zorunluluğu olmadan, Karabüklü üreticilerin hangi konuda destek istiyorsa onu bizim dijital platformumuzda yani bizim aracılığımızla sağlayabilsin. Örneğin biz bize ticaret aplikasyonu dedik. Karabüklüler burada birbirinden yararlanabilecek. Şirket unvanı, şirket sahibinin özgeçmişi, lokasyon bilgileri bu sistemle verilecek.  Biz Karabüklüyü Karabüklü ile temas ettirmeye çalışıyoruz. Tüm bilgilerinizi bu sisteme kaydediyoruz. Üretimi ne ise onu sunacağımız bir platform hazırlıyoruz. Biz 8-9 aylık bir derneğiz. Farklı fikirleri uygulamak için yola çıktık. Burada sosyal medya, e-ticaret ve pazarlama ağını aynı platformda herkese ulaştırmak istiyoruz. Aplikasyon tam anlamıyla uygulamaya geçtiğinde herkesle bunu paylaşacağız.”

KARABÜKLÜLERİN HAMURUNDA BİR ARADA OLAMAMAK VAR

KASİD Başkanı İpek: “Karabüklünün bir yerlerde iş yaptığını bilmek ve onu duyurmak, onu başka Karabüklülerle tanıştırmak amacındayız. Biz, Karabüklülerin hamurunda bir arada olmamak var yargısını kırmak istiyoruz. KASİD’te bugün yaklaşık 1.600 kişiye iş imkânı sağlamış, 3 milyar TL iş hacmine sahip bir dernekten bahsediyoruz. Her üyeyi almamalıyız. İnce eleyip sık dokumalıyız. İşverenlerin önünü ve ufkunu açabilmeliyiz.”

İŞVERENLE İŞGÖRENİ BULUŞTURACAĞIZ

İpek, “Siyasete İstanbul’dan bakabildiğini, artık Karabük’ten bakmadığını artık Karabüklülerin yani bir avuç insanız. Önce birbirimizi sevelim. Bir derneğin siyasi bir kadroda olmadığını söyleyebilirim. Memlekete hizmet yöntemlerinden biri olan dernek alanında hizmet vermeye devam ediyoruz. İstanbul Esnaf Odası Başkanı, Ekomini Marketlerin CEO’su yani daha birçok mevkide değerli isimler, iş insanları Karabüklüdür. İş ve burs başvuruları www.kasid.net.tr adresinden alınmaya başlamıştır. Burs süresi bitti. 20 öğrencimize burs vermeye başladık. Çalışmalarımız devam etmektedir. Bize Karabük’ten uzaktasınız demeyin, İstanbul’da olsak da Karabük’ün tam göbeğindeyiz ” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde çıkan kavgada bıçaklanan kişi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Aydın Doğan Caddesi'ndeki bir kahvehanede, P.D. ile A.Y. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine P.D, A.Y'yi bıçakladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan A.Y, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis, zanlı P.D'yi gözaltına aldı.