İş İnsanı Yasemin Kuzu Safranbolu İçin aday adayı oldu

İş İnsanı Yasemin Kuzu Safranbolu İçin aday adayı oldu

Yayın: 15.11.2023 10:50 |Güncelleme: 27.12.2023 16:33
Paylaş:
A+ A-

AK Parti’de Aday Adaylığı sürecinin resmen başlamasıyla birlikte, aday adayları başvurularını yapmaya başladı. Ak Parti Safranbolu İlçe Teşkilatına bizzat giderek başvurusunu gerçekleştiren İş İnsanı Yasemin Kuzu basın açıklamasında mevcut yönetimin yetersizliklerine değindi. Teşkilat binasına giderek başvurusunu gerçekleştiren Yasemin Kuzu’nun başvurusunu bizzat ilçe başkanı alırken, Yasemin Kuzu başvuru sonrası basın mensuplarına başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kuzuyaptığı açıklamada “Birçok ülkeyi ziyaret etmiş, farklı kültürleri tanımış biri olarak anladım ki Safranbolu’ya Belediye Başkanı olmak, herhangi bir şehre belediye başkanı olmak değildir; burası, dünyanın gözünün üzerinde olduğu UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve bunu sonuna kadar hak eden bir şehir. Bu şehri yönetmek, en önemlisi bu değeri ve markayı korumak öyle sıradan bir vizyona sahip olmakla başarılacak bir şey değil” diyerek Safranbolu’nun hak ettiği şekilde yönetilmediğini dikkat çekti Her mahalleye eşit hizmet Yasemin Kuzu, yaptığı açıklamada ilçenin genelinde vatandaşın sık sık konuştuğu her mahallenin eşit hizmet alamaması konusuna “Bu mirası, bu değeri korurken aynı zamanda şehrin tüm sakinlere hak ettiği hizmeti vermek kolay değil; biz inanıyoruz ki Emek Mahallesi de Esentepe Mahallesi de Bağlarbaşı mahallesi de eşit ve en yüksek seviyede hizmet almayı hak ediyor. Safranbolu’nun geçtiğimiz 5 yılda hangi konularda geri kaldığının farkında olan bir vatandaş olarak, artık doğru işleri doğru kadrolarla yapmanın zamanının geldiğine inanıyorum. AK Parti il ve ilçe yöneticilerimizin, teşkilatlarımızın ve vatandaşlarımızın desteğini alarak, Safranbolu’yu geri kaldığı tüm alanlarda hak ettiği noktaya taşıyacak kadroyu kurmaya ve çalışmaya hazırım” dedi

Yasemin Kuzu kimdir? 

İş insanı ve siyasetçi olan Yasemin Kuzu 20.11.1987 tarihinde Safranbolu’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Safrabolu’da bitiren Kuzu sırasıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gelişim Üniversitelerinde eğitimler aldı. Gelişim Üniversitesi’nde aldığı podoloji eğitimini iş hayatı ile pekiştiren kuzu kurucusu ve yöneticisi olduğu Podomest Güzellik Merkezleri ile İstanbul ve Safranbolu’da 4 farklı lokasyonda hizmet vermektedir. Kuzu ayrıca turizm, emlak ve yatırım danışmanlığı alanında çalışmaktadır, Tekirdağ’da inşaat sektöründe çeşitli projeler yürüten Kuzu, akıcı derecede İngilizce bilmektedir. İş İnsanı Yasemin Kuzu, iki çocuk annesidir(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.