İŞKUR Yenice’den Alınacak 100 Madenci İçin İlana Çıktı

İŞKUR Yenice’den Alınacak 100 Madenci İçin İlana Çıktı

Yayın: 25.09.2023 11:19 |Güncelleme: 27.12.2023 16:36
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesinden Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi olarak alınacak 100 kişi için İŞKUR Karabük İl Müdürlüğünden açıklama geldi.

Karabük İŞKUR alımlar ile ilgili paylaşımda bulunarak sadece E-devlet üzerinden, online ve telefon üzerinden başvuru alınacağını bizzat kuruma gelip başvuru yapmak isteyenlerin işleminin yapılmayacağını ifade etti.

TTK İşçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşçi alımı için başvurular alo 170 ve e-devlet üzerinden online bir şekilde yapılabilecek.

TTK belirttiği Kura çekimi tarihinde Noter huzurunda kura işlemlerini gerçekleştirecek ve adaylarla paylaşacak.

TTK İşçi Alımı Başvuru Şartları

100 İşçi Personel alımı kapsamında yayımlanacak ilana başvurular bazı nitelikler doğrultusunda alınacak. Alımlar pano- ayak üretim işçisi kadrosunda olmak üzere bu kapsamda, adaylardan genel olarak,

– Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

– En az İlkokul mezunu olmak,

Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 32 yaşından gün almamış olmak,

– Yenice ilçesinde ikamet ediyor olmak.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 25.09.2023 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

İŞKUR İLANI;

Karabük’ün Yenice ilçesinde ikamet eden,

18-32 yaş arası (32 den gün almamış).

100 madenci alınacaktır.

Başvuru Tarihleri : 25- 29 Eylül 2023 arasında başvurular alınacaktır.

Başvurular Alo 170, https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden alınacaktır.(Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Konya Şeker’den çiftçiye 293 milyon liralık avans

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Konya Şeker, 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödeme yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Konya Şeker, ödeme kapsamında birinci avans (çapa avansı) 17 Mayıs Cuma 17.00'den sonra çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Çapa avansıyla başlayan süreç, sulama ve söküm avanslarıyla devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, mevsim ve iklim geçiş süreçlerinden kaynaklı, ani gelişen dolu ve sel afetleri nedeniyle ürün hasarlarına sebep olan talihsiz bir süreç yaşandığını belirtti.

– “Üreticimize bütün imkanları zorlayarak destek vermeye devam edeceğiz”

Üreticiye destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Erkoyuncu, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen hiç beklemeden her koşulda üretme arzusuyla binbir emek ve zahmete katlanarak zarar gören tarlasını yeniden hazırlayıp tohumla buluşturan, üretim sezonunun daha başındayken beklemediği maliyetlerle karşılaşan üreticimize bütün imkanları zorlayarak destek vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerimizle sıkı bir gönül bağımız var, bizzat pancar eken, yetiştiren, sürekli takibini yapan biri olarak her gittiğim köyde, mahallede, tarlada onlarla aynı dili konuşmak, dertleriyle dertlenmek bazen hiç kimsenin fark etmediği hazine değerindeki tecrübe edilmiş bilgileri onlardan almak bizleri son derece mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Erkoyuncu, her gün ülkenin milyonlarca hanesindeki sofralara koyulan gıdaların gerçek kahramanları olan çiftçileri her koşulda destekleme gayreti ve azminde olduklarını dile getirdi.

– “İlerleyen süreçte de sulama ve söküm avanslarımızı dağıtacağız”

Üreticileri mağdur etmeden ve taleplerine ellerinden geldiğince yardımcı olarak süreci devam ettirdiklerini belirten Erkoyuncu, şunları kaydetti:

“2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödemelerimize başladık. İlk olarak çiftçimizin çapa avansı, 17 Mayıs Cuma saat 17.00'den sonra hesaplara yatacak. İlerleyen süreçte de sulama ve söküm avanslarımızı dağıtacağız. Çiftçimizin ücretini alın teri kurumadan önce ödeme gayesiyle hareket ediyor ve çiftçimizi doğabilecek tüm mağduriyetlerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Çiftçimiz ürettikçe ülkemiz büyümeye ve kalkınmaya devam ederken Anadolu'nun bağrından doğan ve bugün her alanda başarısını kanıtlayan Torku'muz da gücünü kanıtlamaya devam edecek.”