İslami usullere uygun kurban ücretsiz kasaplık hizmetiyle Migros’ta

Anadolu Ajansı
Yayın: 31.05.2024 12:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, Kurban Bayramı'nda İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda kesimi gerçekleştirilen kurbanlıkları müşterilerine ulaştırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı'nda müşterilerine sağlıklı, güvenilir ve İslami usullere uygun kurban alma imkanı sunan Migros, kurbanlıkları güvenli ve uzman kasaplar tarafından ücretsiz kasaplık hizmetiyle satışa sundu.

Ağırlığı ortalama 30-35 kilogram ve koli ağırlığı yaklaşık 12-16 kilogram olan kurbanlık Karaman küçükbaş 11 bin 950 liradan, ağırlığı ortalama 38-42 kilogram ve koli ağırlığı yaklaşık 16-20 kilogram kurbanlık kıvırcık küçükbaş 14 bin 800 liradan ve büyükbaş kurbanlık ise yaklaşık 23-27 kg kemiksiz et olmak üzere 19 bin 950 liradan müşterilere ulaştırılıyor.

Kesimlerde kurbanın yaklaşık ağırlığı müşterinin bilgisi dahilinde olup, kurbanlığın kilosunun belirtilen miktardan fazla olması durumunda, fazla olan miktar aynı paket içerisinde teslim ediliyor. Markette, kişiye özel kesilen kurban, yine kişiye özel paketleniyor.

Sipariş ise Migros mağazalarından, Web sitesi üzerinden ve Migros Mobil uygulamasından verilebiliyor.

Migros müşterileri kurban siparişlerini adrese teslim şeklinde ya da Migros mağazalarından teslim alabiliyor.

Büyükbaş kurbanlıklar en fazla 7 hisse olacak şekilde eşit parçalar halinde sakatat içermeden kemiksiz şekilde paketleniyor. Kurbanlık kıvırcık küçükbaş ve Karaman küçükbaşlar koli içinde 2 but, 2 kol, 2 kafes, 1 gerdan ve 1 böbrek yatağı olacak şekilde hazırlanıyor.

Kesilen kurbanlık kıvırcık küçükbaş ve Karaman küçükbaşların veteriner hekim muayenesi sonucunda tüketimi uygun olan karaciğer, dalak ve yüreği koli içerisine konuluyor.

– İslami kurallara uygun, veteriner hekim kontrolünde kesim

Sipariş verilen kurbanlıkların kesim öncesinde, Migros'un veteriner hekimleri tarafından muayenesi yapılarak resmi kurum tarafından verilen sağlık raporlarının kontrolleri yapılarak, canlı ağırlığı uygun ve kesim sonrası belirtilen ağırlığı sağlayabilecek kurbanlıklar kesime alınıyor.

Kesimler, mevzuata ve standartlara uygun, onaylı kesimhanelerde, üretim ve depolama tesislerinde gerçekleştiriliyor.

Kurbanlıklar, kesimhanelerde İslami kurallara uygun olarak bayram namazını takiben kesiliyor. Küçükbaş kurbanlıkta vekalet verenin, büyükbaş kurbanlıkta ise vekalet veren hissedarların isimleri din görevlisi ve noter huzurunda tek tek okunuyor.

Kesim sonrasında kurbanlıkların karkas ve iç organları yüzde 100 sağlık muayenesinden geçiriliyor. Kesim bilgisi, müşterinin sipariş formunda belirttiği cep telefonuna SMS olarak iletiliyor.

– Migros, müşterilerinin bağışlarına aracı oluyor

Migros, bağış kurbanlıkları ilgili hayır kurumunun depolarına müşteri adına teslim ediyor. Kızılay, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV ) ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV ) bağışlanan kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Ayrıca müşteriler bağış kurbanlıklarda önemli bir fiyat avantajına sahip oluyor. Kurbanlıklar Kızılay, ZİÇEV ve TOÇEV'e bağışlandığı takdirde, kurbanlık Karaman küçükbaş yaklaşık 12-16 kilogram 10 bin 950 lira, kurbanlık kıvırcık küçükbaş yaklaşık 16-20 kilogram 13 bin 800 lira, büyükbaş yaklaşık 23-27 kg 18 bin 950 lira olarak fiyatlandırılıyor.

– Money Bonus'lu fiyatlar ve taksit avantajı

Migros, kurban siparişlerinde kredi kartı veya nakit ödeme seçeneği sunarken Migros, 5M Migros, Macrocenter, Migrosjet mağazalarından, Migros mobil uygulamasından ve Web sitesi üzerinden kayıtlı Money Bonus kartlarla yapılan ödemelerde kurban başına 1000 lira fiyat avantajı sağlıyor.

Ayrıca, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Antalya, Adana, Mersin, Isparta ve Kayseri illerinin Migros Sanal Market hizmeti verilen ilçelerinde adrese teslimat yapılabiliyor.

Migros'un internet sitesi üzerinden ve mağazalardan verilen adrese teslim kurban siparişlerinde ücretsiz teslimat seçeneği mevcut.

Migros, Migros Sanal Market ve Macrocenter Mağazalardan kredi kartıyla yapılan ödemelerde anlaşmalı bankalardan 2 ve 4 takside kadar taksitlendirme seçeneği sunuluyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük heyeti, Ova Barajı’nda inceleme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 22:15
A+ A-

AK Parti Karabük milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Eskipazar ilçesindeki Ova Barajı’nda incelemede bulundu.

Baraj hakkında yetkililerden bilgi alan heyet adına konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, barajın ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Barajın su tuttuğunu görmekten mutluluk duyduklarını anlatan Şahin, “Ova Barajı’mızın yapımı bir süre önce tamamlanmıştı. Ve ardından su tutmaya başladı. Ova Barajı, 1 milyon 188 bin metreküp depolama hacmine sahip ve 5 bin 480 dekar araziyi sulayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331