İsrail, Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi vurdu

İsrail, Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi vurdu

Yayın: 21.11.2023 10:00
Paylaş:
A+ A-

İsrail’in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 46. gününde de devam ediyor. Uluslararası toplumdan gelen ateşkes ve insani ara çağrılarına rağmen İsrail ordusu, Gazze’yi bombalamayı sürdürüyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

İsrail ordusu: Son 24 saatte Gazze’de 250 noktaya hava saldırısı düzenlendi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde yaklaşık 250 noktaya hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait “hedefler” olduğu ileri sürüldü.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5 bin 650’si çocuk, 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300’den fazla Filistinli öldürüldü.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.